telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Winter in Wenen

vanaf € 299,-

In de voetsporen van Strauss en Mozart. Tijdens deze winterreis laten wij u kennis maken met de meest besproken muziekstad ter wereld: Wenen. Het zijn dan ook de wereldberoemde componisten Strauss en Mozart die met hun bekende lichtklassieke muziek de stad naam hebben gegeven. Dit samen met de historische gebouwen uit het voormalige keizerrijk geven een goed beeld van de rijkdom van deze stad. Op één van de avonden heeft u de mogelijkheid om een Strauss-Mozart concert bij te wonen. Naast Wenen zelf gaan we natuurlijk ook de prachtige omgeving verkennen, zoals het Wienerwald en het Donaudal. Bent u al eens in de zomer naar Wenen geweest? Laat u dan nu verrassen door de winterse pracht van deze stad en haar omgeving! Op deze reis geldt geen eenpersoonskamertoeslag.

 • GEEN EENPERSOONSKAMERTOESLAG
 • Bezoek Wenen o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Excursie Donaudal
 • Optioneel bezoek Stift Melk
 • Excursie Wienerwald
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Winter in Wenen

Zaterdag: Nederland - Duitsland

Vanaf uw opstapplaats reist u naar ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Aansluitend rijden we naar Duitsland voor diner (zie Pluspakket) en overnachting.

Zondag: Duitsland - Passau - Altlengbach

Vanaf ons overnachtingshotel rijden we naar de stad Passau. Hier heeft u de mogelijkheid de kathedraal, waar het grootste kerkorgel van de wereld staat opgesteld, te bezoeken. Aansluitend rijden we door het Oostenrijkse landschap naar ons hotel in Altlengbach in het Wienerwald, waar we 5 nachten zullen verblijven (diners zie Pluspakket).

Maandag: Wenen

Na het ontbijt rijden we naar Wenen, een stad met vele bezienswaardigheden. Allereerst brengen we een bezoek aan het schitterende Slot Schönbrunn, eens de zomerresidentie van de Habsburgers in Oostenrijk. Het meer dan 1400 vertrekken tellende slot was eens de residentie van de beroemde Keizerin Maria Theresia. Ook Keizer Franz Josef I en Keizerin Elisabeth (Sissi) hebben hun stempel op het slot gedrukt. We bezichtigen het weelderige interieur in de vierenveertig pronk­kamers die tijdens een rondwandeling bezocht kunnen worden. De privé-salon van Maria Theresia, de zogenaamde Miljoenenkamer, wordt als de fraaiste beschouwd. ‘s Middags maken we o.l.v. een Nederlandssprekende gids een uitgebreide stadstour langs de bekendste bezienswaardigheden, zoals het Operagebouw, het raadhuis, de Hofburg en het Burgtheater.

Dinsdag: Donaudal en Stift Melk

Vandaag rijden we via een mooie route door het Donaudal (de Wachau) met zijn imposante hoge rotswanden, idyllische dorpjes en uitgestrekte wijnbouwterrassen naar het schilderachtige oude stadje Krems, het centrum van de wijnhandel. Bezienswaardig zijn o.a. de Steiner Tor, het raadhuis, de barokke Bürgerspitalkirche en de gezellige winkelstraat Untere Landstrasse. ‘s Middags brengen we een bezoek aan het prachtige (klooster) Stift Melk. ‘s Avonds heeft u, bij voldoende deelnemers, de mogelijkheid om een Strauss-Mozart concert te bezoeken (niet inbegrepen). Uw chauffeur zal u hierover nader informeren.

Woensdag: Wienerwald

Een prachtige tocht door het Wienerwald staat vandaag op ons programma. Het Wienerwald was vroeger het jachtgebied van de adel. Als er sneeuw ligt, is het een betoverend landschap met vele heuvels, bossen en riviertjes. Het Wienerwald is de meest noordelijke uitloper van de Alpen en in de leuke dorpjes proeft u nog de sfeer van de romantiek van weleer. We bezoeken de plaatsjes Hinterbrühl, Heiligenkreuz en slot Mayerling.

Donderdag: Wenen

Vandaag gaan we weer naar Wenen. Uw chauffeur brengt u naar de binnenstad, waar u de dag verder zelf kunt invullen. Een bezoek aan één van de vele musea of het concertgebouw, winkelen in één van de vele winkelstraten van de stad of een lekker kopje Wienermelange drinken, met een Sachertorte erbij, behoren tot de mogelijkheden.

Vrijdag: Altlengbach - Duitsland

Helaas is het alweer tijd om afscheid te nemen van Altlengbach. We rijden met de nodige stops naar Duitsland. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel voor diner (zie Pluspakket) en overnachting.

Zaterdag: Duitsland - Nederland

Op de laatste dag van uw vakantie rijden we via de Duitse autobanen terug naar Nederland. In de loop van de middag arriveren we op ons centrale overstappunt, waar u de gelegenheid heeft van een goed verzorgd afscheidsbuffet te genieten (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Vervolgens keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.
Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Effeweg.

4* Hotel Steinberger, Altlengbach

We verblijven in het bij Nederlanders bekende Hotel Steinberger. Dit hotel ligt in het rustige dorpje Altlengbach en beschikt over een receptie, lounge met bar, Stube, restaurant, binnenzwembad, wellness-ruimte en lift. De kamers beschikken allen over een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, radio, telefoon en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

8 dagen Winter in Wenen

26 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
27 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,2
 • Chauffeur 9,4
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 8
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
10:42:21 | 0,24 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch