8-daagse winterreis Krakow en omgeving

Deze 8-daagse Bolderman winterreis neemt u mee naar de Poolse geschiedenis, cultuur en veel natuurschoon. We hebben als standplaats Krakow, dat ook een jaar lang de culturele hoofdstad van Europa was. We verblijven in Hotel Ruczaj, dat beschikt over een entree met zithoek, receptie, bar, restaurant en lift. De kamers zijn allen voorzien van een televisie, telefoon, airco en een badkamer met douche en toilet. De stad Krakow staat natuurlijk centraal tijdens deze winterreis, een stad met vele bezienswaardigheden, daterend uit een ver verleden. Maar ook de omgeving zullen we zeker niet vergeten, zoals de zoutmijn van Wieliczka, het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en de schitterende natuur van het glooiende Sudetengebergte met traditionele dorpjes en kuuroorden met geneeskrachtige bronnen. Ga mee met Bolderman op deze prachtige winterreis naar Krakow in Polen!

  • Bezoek Krakow o.l.v. een gids
  • Bezoek Wroclaw
  • Excursie Auschwitz
  • Excursie zoutmijn van Wieliczka
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan winterreis Krakow en omgeving

Zaterdag: Nederland - Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Vervolgens rijden we via de Duitse snelwegen naar ons overnachtingshotel in het noordoosten van Duitsland.

Zondag: Duitsland - Wroclaw - Krakow

We vervolgen onze reis naar Polen. De eerste stop is in de mooie plaats Wroclaw, het vroegere Breslau. Wroclaw heeft een mengelmoes van Silezische, Tsjechische, Duitse en Poolse cultuur. Op tal van typisch socialistische pleinen zien we prachtige kerken in rode baksteen, parels van de Duitse gotiek. In de oude stad zijn vier bouwwerken een bezoek beslist de moeite waard: het hoofdgebouw van de Universiteit van Wroclaw met de aula Leopoldina uit de 18e eeuw, de Universiteitskerk, het fraaie met 's avonds oude gaslantaarns verlichte Ostrów Tumski en de kathedraal. Aansluitend rijden we naar Krakow, waar we tegen de avond aankomen in ons hotel.

Maandag: Krakow, wandelen door het oude centrum (zie Bolderman Pluspakket)

We bezoeken vandaag het prachtige centrum van Krakow o.l.v. een Nederlandssprekende gids (zie Pluspakket), een paradijs voor wie van geschiedenis houdt. Elk huis of gebouw in het centrum staat op de ruïnes van een vroeger gebouw. Dat Krakow bewaard is gebleven, is te danken aan haar schoonheid. Vanwege het unieke middeleeuwse centrum werd de stad door UNESCO uitgeroepen tot één van de 12 belangrijkste cultuursteden van de wereld. We wandelen met u over het Centrale Plein, het Rynek Glówny. Direct valt de indrukwekkende Lakenhal op, eens het centrum voor internationale handel. Er werden specerijen, leder en zijde uit het Oosten verkocht en exportproducten zoals textiel, lood en zout uit de Wieliczkazoutmijn. Ook ziet u de prachtige Raadhuistoren. In het stadspark Planty staat de stoere Barbakan, een versterkte buitenpost als onderdeel van de verdedigingswerken van de stad. De lunch kunt u in het gezellige centrum gebruiken en daarna heeft u nog voldoende tijd om de stad zelf te verkennen.

Dinsdag: Vrije dag of Auschwitz (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u de dag zelf indelen en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het centrum van Krakow. Indien u het Pluspakket heeft bijgeboekt, kunt u deelnemen aan de excursie naar Auschwitz. We bezoeken Auschwitz onder  leiding van een lokale gids, die ons alles over het voormalige concentratiekamp zal vertellen. Na dit bezoek keren we terug naar ons hotel.

Woensdag: De Wawel heuvel in Krakow

In de ochtend gaan we naar de Wawel heuvel, de Wawel heuvel ligt op de oever van de rivier de Wisla. Op de heuvel bevinden zich talrijke historische gebouwen. Het Koninklijke kasteel is een parel van de Joodse Renaissance. Heel bijzonder is de unieke verzameling wandtapijten. In de kathedraal zijn de Poolse koningen gekroond en begraven. De Drakengrot is een toeristische attractie, waar een prachtige legende bij hoort. 's Middags zijn we op tijd terug in het hotel en heeft u vrije tijd.

Donderdag: Zoutmijn van Wieliczka (zie Bolderman Pluspakket)

's Morgens doen wij het rustig aan. In de middag bezoeken we de oudste zoutmijn ter wereld, de Wieliczka mijn, met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt. Het winnen van zout vond voor het eerst plaats in 1044. U wordt in deze zoutmijn rondgeleid langs standbeelden van historische figuren, allemaal uitgehouwen in zout. Zelfs een complete kapel van zout krijgt u te zien, naast oude werktuigen waarmee het zout gewonnen werd.

Vrijdag: Krakow - Duitsland

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. Aan het begin van de avond arriveren we in ons hotel in Duitsland voor diner en de laatste overnachting.

Zaterdag: Duitsland - Nederland

Via de Duitse autowegen rijden we naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Tot slot keert u met één van onze servicelijnen huiswaarts en kunt u terugkijken op een indrukwekkende busreis naar Polen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.
 

3* Hotel Ruczaj, Krakow

Het hotel is gelegen in een rustige omgeving, ca. 4 kilometer buiten Krakow. Het beschikt over een entree met zithoek, receptie, bar, restaurant en lift. De kamers zijn allen voorzien van een flatscreen televisie, telefoon, kluisje, airconditioning en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Overnachtingshotel Duitsland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Polen

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Polen wordt betaald met de Poolse złoty (PLN).

Elektriciteit:
In Polen kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Polen.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Pools is de officiële taal in Polen. Daarnaast wordt er o.a. Duits gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Polen liggen een stuk lager dan in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
17:03:53 | 0,21 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch