telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse winterreis Krakow en omgeving

vanaf € 359,-

Deze 8-daagse Bolderman winterreis neemt u mee naar de Poolse geschiedenis, cultuur en veel natuurschoon. We hebben als standplaats Krakow, dat ook een jaar lang de culturele hoofdstad van Europa was. We verblijven in het 3* Hotel Ruczaj. De stad Krakow staat natuurlijk centraal tijdens deze winterreis, een stad met vele bezienswaardigheden, daterend uit een ver verleden. Voor deze bezienswaardigheden hebben we dan ook veel tijd gereserveerd. Maar ook de omgeving zullen we zeker niet vergeten, zoals de zoutmijn van Wieliczka, het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en de schitterende natuur van het glooiende Sudetengebergte met traditionele dorpjes en kuuroorden met geneeskrachtige bronnen. Ga mee met Bolderman op deze prachtige winterreis naar Krakow in Polen!

  • Bezoek Krakow o.l.v. gids
  • Bezoek Wroclaw
  • Excursie Auschwitz
  • Bezoek zoutmijn van Wieliczka
  • Bezoek Częstochowa
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan winterreis Krakow en omgeving

Zaterdag: Nederland - Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Vervolgens rijden we via de Duitse snelwegen naar ons overnachtingshotel in het noordoosten van Duitsland.

Zondag: Duitsland - Wroclaw - Krakow

We vervolgen onze reis naar Polen. De eerste stop is in de mooie plaats Wroclaw, het vroegere Breslau. Wroclaw heeft een mengelmoes van Silezische, Tsjechische, Duitse en Poolse cultuur. Op tal van typisch socialistische pleinen zien we prachtige kerken in rode baksteen, parels van de Duitse gotiek. In de oude stad zijn vier bouwwerken een bezoek beslist de moeite waard: het hoofdgebouw van de Universiteit van Wroclaw met de aula Leopoldina uit de 18e eeuw, de Universiteitskerk, het fraaie, met 's avonds oude gaslantaarns verlichte, Ostrów Tumski en de kathedraal. Aansluitend rijden we naar Krakow, waar we tegen de avond aankomen in ons hotel.

Maandag: Krakow, wandelen door het oude centrum (zie Bolderman Pluspakket)

We bezoeken vandaag het prachtige centrum van Krakow o.l.v. een Nederlandssprekende gids (zie Pluspakket), een paradijs voor wie van geschiedenis houdt. Elk huis of gebouw in het centrum staat op de ruïnes van een vroeger gebouw. Dat Krakow bewaard is gebleven, is te danken aan haar schoonheid. Vanwege het unieke middeleeuwse centrum werd de stad door UNESCO uitgeroepen tot één van de 12 belangrijkste cultuursteden van de wereld. We wandelen met u over het Centrale Plein, het Rynek Glówny. Direct valt de indrukwekkende Lakenhal op, eens het centrum voor internationale handel. Er werden specerijen, leder en zijde uit het Oosten verkocht en exportproducten zoals textiel, lood en zout uit de Wieliczkazoutmijn. Ook ziet u de prachtige Raadhuistoren. In het stadspark Planty staat de stoere Barbakan, een versterkte buitenpost als onderdeel van de verdedigingswerken van de stad. De lunch kunt u in het gezellige centrum gebruiken en daarna heeft u nog voldoende tijd om de stad zelf te verkennen.

Dinsdag: Vrije dag of bezoek Auschwitz (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u de dag zelf indelen en een bezoek brengen aan het centrum van Krakow. Indien u het Pluspakket heeft bijgeboekt, kunt u deelnemen aan een excursie naar Auschwitz. We bezoeken Auschwitz o.l.v. een lokale gids, die ons alles over het voormalige concentratiekamp zal vertellen. Na dit bezoek keren we terug naar ons hotel.

Woensdag: De Wawel heuvel in Krakow

De Wawel heuvel ligt op de oever van de rivier de Wisla. Op de heuvel bevinden zich talrijke prachtige historische gebouwen. Het Koninklijk kasteel is een parel van de Joodse Renaissance, met een unieke verzameling wandtapijten. In de Wawelkathedraal zijn de Poolse koningen gekroond en begraven. De Drakengrot, die zich in de heuvel bevindt, is een toeristische attractie, waar een prachtige legende bij hoort. 's Middags kunt u op eigen gelegenheid het centrum van Krakow verder verkennen.

Donderdag: Zoutmijn van Wieliczka (zie Bolderman Pluspakket)

's Morgens bezoeken we - met de gasten die het Pluspakket geboekt hebben - de oudste zoutmijn ter wereld, de Wieliczka mijn. Het winnen van zout gebeurde voor het eerst in 1044. U wordt in deze zoutmijn rondgeleid langs standbeelden van historische figuren, allemaal uitgehouwen in zout. Zelfs een complete kapel van zout krijgt u te zien, naast oude werktuigen waarmee het zout gewonnen werd. 's Middags bent u vrij en kunt u bijvoorbeeld uw laatste vakantie-inkopen doen of in het centrum gezellig iets drinken.

Vrijdag: Krakow - Częstochowa - Duitsland

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. We brengen onderweg nog een bezoek aan de beroemde bedevaartsplaats Częstochowa, waar een prachtig klooster op de heuvel Jasna Góra staat. Aan het begin van de avond arriveren we in ons hotel in Duitsland voor diner en overnachting.

Zaterdag: Duitsland - Nederland

Via de Duitse autowegen rijden we naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Tot slot keert u met één van onze servicelijnen huiswaarts en kunt u terugkijken op een indrukwekkende busreis naar Polen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.
Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Effeweg.

 

3* Hotel Ruczaj, Krakow

Het hotel is gelegen in een rustige omgeving, ca. 4 kilometer buiten Krakow. Het beschikt over een entree met zithoek, receptie, bar, restaurant en lift. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met douche en toilet, televisie, telefoon en airco. Wifi is gratis in het hotel.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
08:07:44 | 1,2 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch