telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse winterreis Krakow en omgeving

vanaf € 359,-

Deze 8-daagse Bolderman winterreis neemt u mee naar de Poolse geschiedenis, cultuur en veel natuurschoon. We hebben als standplaats Krakow, dat ook een jaar lang de culturele hoofdstad van Europa was. We verblijven in Hotel Ruczaj, dat beschikt over een entree met zithoek, receptie, bar, restaurant en lift. De kamers zijn allen voorzien van een televisie, telefoon, airco en een badkamer met douche en toilet. De stad Krakow staat natuurlijk centraal tijdens deze winterreis, een stad met vele bezienswaardigheden, daterend uit een ver verleden. Maar ook de omgeving zullen we zeker niet vergeten, zoals de zoutmijn van Wieliczka, het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en de schitterende natuur van het glooiende Sudetengebergte met traditionele dorpjes en kuuroorden met geneeskrachtige bronnen. Ga mee met Bolderman op deze prachtige winterreis naar Krakow in Polen!

 • Bezoek Krakow o.l.v. een gids
 • Bezoek Wroclaw
 • Excursie Auschwitz
 • Excursie zoutmijn van Wieliczka
 • Bezoek Częstochowa
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19. 
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan winterreis Krakow en omgeving

Zaterdag: Nederland - Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Vervolgens rijden we via de Duitse snelwegen naar ons overnachtingshotel in het noordoosten van Duitsland.

Zondag: Duitsland - Wroclaw - Krakow

We vervolgen onze reis naar Polen. De eerste stop is in de mooie plaats Wroclaw, het vroegere Breslau. Wroclaw heeft een mengelmoes van Silezische, Tsjechische, Duitse en Poolse cultuur. Op tal van typisch socialistische pleinen zien we prachtige kerken in rode baksteen, parels van de Duitse gotiek. In de oude stad zijn vier bouwwerken een bezoek beslist de moeite waard: het hoofdgebouw van de Universiteit van Wroclaw met de aula Leopoldina uit de 18e eeuw, de Universiteitskerk, het fraaie met 's avonds oude gaslantaarns verlichte Ostrów Tumski en de kathedraal. Aansluitend rijden we naar Krakow, waar we tegen de avond aankomen in ons hotel.

Maandag: Krakow, wandelen door het oude centrum (zie Bolderman Pluspakket)

We bezoeken vandaag het prachtige centrum van Krakow o.l.v. een Nederlandssprekende gids (zie Pluspakket), een paradijs voor wie van geschiedenis houdt. Elk huis of gebouw in het centrum staat op de ruïnes van een vroeger gebouw. Dat Krakow bewaard is gebleven, is te danken aan haar schoonheid. Vanwege het unieke middeleeuwse centrum werd de stad door UNESCO uitgeroepen tot één van de 12 belangrijkste cultuursteden van de wereld. We wandelen met u over het Centrale Plein, het Rynek Glówny. Direct valt de indrukwekkende Lakenhal op, eens het centrum voor internationale handel. Er werden specerijen, leder en zijde uit het Oosten verkocht en exportproducten zoals textiel, lood en zout uit de Wieliczkazoutmijn. Ook ziet u de prachtige Raadhuistoren. In het stadspark Planty staat de stoere Barbakan, een versterkte buitenpost als onderdeel van de verdedigingswerken van de stad. De lunch kunt u in het gezellige centrum gebruiken en daarna heeft u nog voldoende tijd om de stad zelf te verkennen.

Dinsdag: Vrije dag of Auschwitz (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u de dag zelf indelen en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het centrum van Krakow. Indien u het Pluspakket heeft bijgeboekt, kunt u deelnemen aan de excursie naar Auschwitz. We bezoeken Auschwitz onder  leiding van een lokale gids, die ons alles over het voormalige concentratiekamp zal vertellen. Na dit bezoek keren we terug naar ons hotel.

Woensdag: De Wawel heuvel in Krakow

De Wawel heuvel ligt op de oever van de rivier de Wisla in Krakow. Op de heuvel bevinden zich talrijke prachtige historische gebouwen. Het Koninklijk kasteel is een parel van de Joodse Renaissance, met een unieke verzameling wandtapijten. In de Wawelkathedraal zijn de Poolse koningen gekroond en begraven. De Drakengrot, die zich in de heuvel bevindt, is een toeristische attractie, waar een prachtige legende bij hoort. 's Middags kunt u op eigen gelegenheid het centrum van Krakow verder verkennen.

Donderdag: Zoutmijn van Wieliczka (zie Bolderman Pluspakket)

's Morgens bezoeken we - met de gasten die het Pluspakket geboekt hebben - de oudste zoutmijn ter wereld, de Wieliczka mijn. Het winnen van zout gebeurde voor het eerst in 1044. U wordt in deze zoutmijn rondgeleid langs standbeelden van historische figuren, allemaal uitgehouwen in zout. Zelfs een complete kapel van zout krijgt u te zien, naast oude werktuigen waarmee het zout gewonnen werd. 's Middags bent u vrij en kunt u bijvoorbeeld uw laatste vakantie-inkopen doen of in het centrum gezellig iets drinken.

Vrijdag: Krakow - Częstochowa - Duitsland

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. We brengen onderweg nog een bezoek aan de beroemde bedevaartsplaats Częstochowa, waar een prachtig klooster op de heuvel Jasna Góra staat. Aan het begin van de avond arriveren we in ons hotel in Duitsland voor diner en de laatste overnachting.

Zaterdag: Duitsland - Nederland

Via de Duitse autowegen rijden we naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Tot slot keert u met één van onze servicelijnen huiswaarts en kunt u terugkijken op een indrukwekkende busreis naar Polen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.
 

3* Hotel Ruczaj, Krakow

Het hotel is gelegen in een rustige omgeving, ca. 4 kilometer buiten Krakow. Het beschikt over een entree met zithoek, receptie, bar, restaurant en lift. De kamers zijn allen voorzien van een flatscreen-tv, telefoon, kluisje, airconditioning en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Coronamaatregelen in het hotel:

 • Bij het inchecken dient er een verplichte gezondheidsverklaring te worden ingevuld
 • Het dragen van een mondkapje in het hotel (in alle gemeenschappelijke ruimtes) is verplicht
 • Handdesinfectiemiddel is beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimtes in het hotel
 • De kamers worden tijdens het verblijf op verzoek schoongemaakt / handdoeken gewisseld
 • Alle maaltijden worden uitgeserveerd, er is geen buffet

8-daagse winterreis Krakow en omgeving

14 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
15 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 9,3
 • Reisprogramma 8,1
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,8
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:33:17 | 0,34 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch