8 dagen Winter in het Sauerland all-inclusive

Het Sauerland heeft een zeer afwisselend landschap, dat voor het grootste gedeelte bestaat uit een middelgebergte met toppen tot ruim 800 meter, met daartussen diepe dalen. Uitgestrekte bossen, weiden, glasheldere beken, rivieren en stuwmeren wisselen elkaar af. Naast deze schitterende natuur zijn er ook pittoreske dorpjes en stadjes, majestueuze kastelen en geheimzinnige grotten te zien. Alle facetten van dit prachtige gebied laat Bolderman Excursiereizen u zien! We verblijven op basis van all-inclusive in het Sauerland Alpin Hotel in het gezellige plaatsje Schmallenberg. Natuurlijk hebben we ons programma zo samengesteld dat u optimaal kunt genieten van het all-inclusive arrangement in een winterse omgeving!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Winter in het Sauerland all-inclusive

Zaterdag: Nederland - Schmallenberg

Op ons centrale overstappunt krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Aansluitend rijden we via de Duitse autowegen naar het Sauerland. In het hotel wordt u ontvangen met een goed verzorgde lunch. Na de lunch maken we een mooie verkenningstocht door de omgeving. 's Avonds kunt u genieten van een heerlijk diner.

Zondag: Middagexcursie Winterberg en Kahler Asten

's Morgens kunt u eerst genieten van een heerlijk ontbijtbuffet en aansluitend de omgeving verkennen of een kerkdienst bij wonen. Na de lunch in het hotel rijden we naar het bekende wintersportplaatsje Winterberg. We houden een stop bij de hoogste berg van het Sauerland, de Kahler Asten.

Maandag: Warstein en Soest

Na het ontbijt (vergeet niet uw lunchpakket klaar te maken) rijden we naar Warstein, waar de bekende bierbrouwerij staat, die u kunt bezoeken. U krijgt er een uitgebreide rondleiding. Met een treintje rijdt u door de brouwerij en u krijgt het hele productieproces te zien. Na afloop krijgt u natuurlijk een biertje aangeboden. Aansluitend brengen we een bezoek aan de plaats Soest. Deze oude stad heeft veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur, mooie stadsgezichten en bijzondere stadstuinen. De stadsmuren staan nog gedeeltelijk overeind en de Dom met de Romaanse toren geldt als de mooiste van Duitsland. Daarna gaan we weer terug naar ons hotel.

Dinsdag: Oberkirchen en Bad Arolsen

In het plaatsje Oberkirchen, niet ver van ons hotel, brengen we een bezoek aan de shop van een authentieke kunstsmederij Schütte. De smederij werkt nog met oude materialen, zoals een vuur van houtskool, een blaasbalg, een aambeeld en smeedhamers. Er wordt hier zeer fraai smeedwerk gemaakt. De lunch gebruiken we in ons hotel. ’s Middags brengen we u naar Bad Arolsen, waar u een bezoek kunt brengen aan het Residenzschloss Arolsen. Het is een 18e-eeuws kasteel, gebouwd in barokstijl. Het kasteel diende tot 1918 als residentie van de familie Waldeck-Pyrmont. De moeder van koningin Wilhelmina, Koningin Emma, is hier geboren.

Woensdag: Korbach en Diemelsee

We rijden naar het fraaie stadje Korbach. De historische stadskern met mooie Duitse vakwerkhuisjes, de gotische St. Nikolaikerk en de St. Kilianskerk zijn de moeite waard om te bezichtigen. Aansluitend rijden we naar de Diemelsee met de fraaie stuwdam, alvorens naar ons hotel terug te keren.

Donderdag: Ochtendexcursie Brilon

's Morgens brengen we een bezoek aan het mooie stadje Brilon met het gezellige marktplein. De middag kunt u zelf indelen. Misschien wilt u een mooie wandeling maken door het winterse landschap rond het hotel of ontspannen en genieten van de faciliteiten in het hotel.

Vrijdag: Attendorn en Biggesee

Vandaag staat een bezoek aan Attendorn op ons programma. Liefhebbers kunnen hier een bezoek brengen aan de druipsteengrotten Attahöhle. Na het bezoek rijden we via een mooie route langs de Biggesee weer terug naar ons hotel.

Zaterdag: Schmallenberg - Nederland

Alweer onze laatste dag in het Sauerland. De lunch gebruiken we nog in ons hotel, waarna we naar Nederland terug rijden. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inclusief, te reserveren bij uw chauffeur), voordat u per servicelijn weer huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Sauerland Alpin Hotel, Schmallenberg

Dit hotel ligt in het plaatsje Schmallenberg-Grafschaft, midden in een bosrijk gebied in de driehoek Schmallenberg-Winterberg-Bilstein, en ademt een landelijke sfeer uit. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurants, bar, overdekt zwembad en sauna. Tot en met de 3e etage zijn de kamers per lift bereikbaar. Alle kamers beschikken over een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet. De meeste kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel. U verblijft op basis van all-inclusive in dit hotel.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
17:29:22 | 0,16 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch