telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Winter in het Sauerland all-inclusive

vanaf € 399,-

Het Sauerland heeft een zeer afwisselend landschap, dat voor het grootste gedeelte bestaat uit een middelgebergte met toppen tot ruim 800 meter, met daartussen diepe dalen. Uitgestrekte bossen, grazige weiden, glasheldere beken en rivieren, prachtige stuwmeren, het Sauerland heeft het allemaal. Naast deze prachtige natuur zijn er ook pittoreske dorpjes, mooie stadjes, majestueuze kastelen en geheimzinnige grotten. Alle facetten van dit prachtige gebied laat Bolderman Excursiereizen u zien! Dat doen we vanuit het uitstekende Sauerland Alpin Hotel in het gezellige plaatsje Schmallenberg. We hebben ons excursieprogramma zo samengesteld dat u optimaal kunt genieten van het all-inclusive arrangement in een winterse omgeving!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Dag tot dag

Zaterdag: Nederland - Schmallenberg

Op ons centrale overstappunt krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Aansluitend vertrekken we en rijden via de Duitse autowegen naar het Sauerland. In het hotel wordt u ontvangen met een goed verzorgde lunch. Na de lunch maken we een mooie verkenningstocht door de omgeving. 's Avonds kunt u genieten van een heerlijk diner.

Zondag: Vrije ochtend en bezoek Winterberg en Kahler Asten

's Morgens kunt u eerst genieten van een heerlijk ontbijtbuffet en aansluitend de omgeving verkennen of een kerkdienst bij wonen. Na de lunch in het hotel rijden we naar het bekende wintersportplaatsje Winterberg. We maken een stop bij de hoogste berg van het Sauerland, de Kahler Asten.

Maandag: Warstein en Soest

Na van het ontbijtbuffet genoten te hebben gaan we naar Warstein, waar de bekende bierbrouwerij staat. U krijgt hier een uitgebreide rondleiding. Met een treintje rijdt u door de brouwerij en krijgt u het hele productieproces te zien. Na afloop krijgt u een biertje aangeboden. Aansluitend brengen we een bezoek aan de plaats Soest. Deze oude stad heeft u veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur, mooie stadsgezichten en bijzondere stadstuinen. De stadsmuren staan nog gedeeltelijk overeind en de Dom met de Romaanse toren geldt als de mooiste van Duitsland. Daarna gaan we weer terug naar ons hotel.

Dinsdag: Oberkirchen en Bad Arolsen

In het plaatsje Oberkirchen, niet ver van ons hotel, brengen we een bezoek aan de authentieke kunstsmederij Schütte. De smederij werkt nog met oude materialen, zoals een vuur van houtskool, een blaasbalg, een aambeeld en smeedhamers. Er wordt hier fraai smeedwerk gemaakt. De lunch gebruiken we in ons hotel. ’s Middags brengen we u naar Bad Arolsen, waar we een bezoek brengen aan het Residenzschloss Arolsen. Het is een 18e-eeuws kasteel, gebouwd in barokstijl. Het kasteel diende tot 1918 als residentie van de familie Waldeck-Pyrmont. De moeder van koningin Wilhelmina, Koningin Emma, is hier geboren.

Woensdag: Korbach en Diemelsee

We rijden naar het fraaie stadje Korbach. De historische stadskern met mooie Duitse vakwerkhuisjes, de gotische St. Nikolaikerk en de St. Kilianskerk zijn de moeite waard om te bezichtigen. Aansluitend rijden we nog naar de Diemelsee met de stuwdam. 

Donderdag: Brilon

's Morgens brengen we een bezoek aan het mooie stadje Brilon met het gezellige marktplein. De middag kunt u zelf indelen. Misschien wilt u een mooie wandeling maken door het winterse landschap rond het hotel of ontspannen en genieten van de faciliteiten in het hotel.

Vrijdag: Attendorn en Biggesee

We rijden vandaag naar Attendorn. Liefhebbers kunnen hier een bezoek brengen aan de druipsteengrotten Attahöhe. Na het bezoek rijden we via een mooie route langs de Biggesee weer terug naar ons hotel.

Zaterdag: Schmallenberg - Nederland

Alweer de laatste dag in het Sauerland. De lunch gebruiken we nog in ons hotel, waarna we richting Nederland gaan. Op ons centrale overstappunt kunt u nog genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inclusief, te reserveren bij uw chauffeur).

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

***Sauerland Alpin Hotel, Schmallenberg

Het hotel ligt in het plaatsje Grafschaft, midden in een bosrijk gebied in de driehoek Schmallenberg- Winterberg-Bilstein, en ademt een landelijke sfeer. Het hotel beschikt over een gezellig restaurant met bar, overdekt zwembad en sauna. Alle kamers beschikken over een badkamer met bad of douche en toilet, televisie en telefoon. De meeste kamers hebben balkon. 
Tot en met de 3e etage zijn de kamers per lift bereikbaar. In het hotel wordt een uitgebreid avondprogramma aangeboden.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
08:26:18 | 0,06 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch