8-daagse wintersfeerreis Zwitserse Alpen met bus en trein (incl. 3 treinreizen) - Brig

Deze spectaculaire winterreis brengt u naar de hoogste toppen van Europa! Een unieke manier om het Zwitserse Alpenlandschap te ontdekken is per (panorama)trein. Tijdens deze reis zijn 3 prachtige treinritten inclusief: de Mont-Blanc Express, die door een ruig berglandschap met prachtig uitzicht op de omliggende bergwereld rijdt. De Glacier Express, die tot één van de mooiste treinreizen ter wereld met spectaculaire uitzichten op besneeuwde bergen en dalen behoort. En de treinrit van Täsch naar Zermatt brengt u aan de voet van de imposante Matterhorn. We bezoeken tevens Bern en de reusachtige Aletschgletsjer. Geniet tijdens deze wintersfeerreis naar Zwitserland van de meest fantastische uitzichten, die u nooit meer zult vergeten!

  • Inclusief 3 treinreizen: Glacier Express, Mont-Blanc Express en treintje Täsch-Zermatt
  • Stadsrondrit Brig
  • Bezoek Zermatt
  • Excursie Aletschgletsjer
  • Bezoek Bern
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan wintersfeerreis Zwitserse Alpen met bus en trein

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) voor diner en overnachting.

Zondag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Brig

Na het ontbijt rijden we via Basel naar de Zwitserse Alpen. Aan het eind van de middag arriveren we in Brig, waar we de komende vijf nachten zullen verblijven. ’s Avonds maakt u met de Simplon Express een korte stadsrondrit door het centrum van Brig.

Maandag: Treinrit Glacier Express

We maken ons op voor één van de hoogtepunten van deze reis: een onvergetelijke treinreis in het spoor van de Glacier Express. Vanuit een panoramawagon zult u genieten van het Zwitserse Alpenlandschap. De trein slingert langs steile rotsen en klimt over de ruim 2000 meter hoge Oberalppas. We passeren Andermatt, ook wel het 'Dak van Europa' genoemd, en eindigen in Disentis. U krijgt deze dag een lunchpakket mee. Vanuit Disentis rijden we met de trein weer terug naar Brig. De schitterende natuur en de prachtige uitzichten op besneeuwde bergen en dalen vormen het decor van deze onvergetelijke dag.

Dinsdag: Treintje Täsch-Zermatt en Matterhorn

Deze dag staat in het teken van de imposante 4500 meter hoge Matterhorn. Via een mooie route rijden we naar het plaatsje Täsch. Hier stappen we over op het treintje naar Zermatt. Zermatt is een bijzondere plaats, waar de sfeer wordt bepaald door de onmiskenbare top van de Matterhorn. In het centrum wandelt u tussen de prachtige typische Wallisser houten huizen door. In Zermatt heeft u ook de mogelijkheid om met de Gornergratbahn (niet inbegrepen) naar een hoogte van ca. 3100 meter te gaan, vanwaar u een geweldig uitzicht heeft op verschillende bergtoppen van boven de 4000 meter. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: Treinrit Mont-Blanc Express

Vandaag staat een prachtige tocht met de Mont-Blanc Express op ons programma. Met de touringcar rijden we naar Martigny, waar we overstappen op de Mont-Blanc Express. De tocht voert ons door een ruig berglandschap en u geniet van de winterse bergwereld. Aan het einde van de route, in de plaats Le Châtelard, staat de touringcar weer op u te wachten en rijden we, als het weer het toe laat, naar de bekende plaats Chamonix aan de voet van het Mont Blanc massief.

Donderdag: Aletschgletsjer

Een indrukwekkend uitzicht op een reusachtige gletsjer, dat is wat u kunt verwachten tijdens deze excursie naar de Aletschgletsjer. Deze gletsjer, zijn omgeving en de achterliggende bergen zijn door UNESCO aangemerkt als natuurlijk erfgoed en hebben daardoor een beschermde status. Met de touringcar rijden we naar het bergdorpje Fiesch. Van hieruit kunt u met een gondellift naar de Fiescheralp en aansluitend naar de Eggishorn, op een hoogte van 2869 meter, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Grosser Aletschgletsjer.

Vrijdag: Brig - Bern - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

We vertrekken uit Brig en rijden eerst naar Bern. De vele 17e en 18e eeuwse huizen, bruggen en poorten van deze mooie stad staan op de Werelfderfgoedlijst van UNESCO. De wandelpromenades in het gezellige centrum zijn veelal overdekt. U kunt dit op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Aansluitend rijden we door naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas).

Zaterdag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Nederland

Alweer de laatste dag van deze geweldige reis. Via de Duitse autobanen rijden we terug naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Vervolgens wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan. Ook de treinritten kunnen wijzigen of vervallen i.v.m. onderhoud aan trein of spoor/weersomstandigheden/etc.

3* Hotel Good Night Inn, Brig

Dit hotel is rustig gelegen in het centrum van Brig en beschikt over een restaurant, bar, kapsalon en lift. De moderne kamers zijn allen voorzien van een televisie, telefoon, kluisje en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Reisverhaal Natsaran

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:32:50 | 0,19 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch