telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00

10 dagen Polen Mazurengebied en Gdansk

vanaf € 399,-
vertrekdata en prijzen

De belangstelling voor het land Polen is de laatste jaren enorm toegenomen. Tijdens deze busreis Polen neemt Bolderman Excursiereizen u dan ook mee naar een belangrijk deel van het land. Polen heeft in de Europese geschiedenis een belangrijke rol gespeeld en vormt een brug tussen Oost en West. De tijd is niet zachtzinnig met het land omgesprongen. Polen verdween zelfs voor meer dan 120 jaar van de kaart. De Tweede Wereldoorlog richtte veel schade aan en werd daarmee één van de donkerste periodes uit de Poolse geschiedenis. Tijdens deze busreis Polen bezoeken we o.a. de plaatsen Gdansk, het Mazurengebied en de Hollandse polders. Het natuurschoon is in Polen overweldigend. Dit samen met de eeuwenoude cultuur maken van Polen een interessant land. Vanuit ons hotel maken we schitterende uitstapjes in de omgeving. Tijdens deze boeiende 10-daagse busreis kunt u zien dat Polen leeft.

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - Duitsland

Na het kopje koffie of thee op ons centrale overstappunt, rijden we met verschillende stops over de Duitse autowegen naar ons overnachtingshotel in de omgeving van de Duits-Poolse grens. Tegen de avond komen we hier aan voor diner en overnachting.

Dinsdag: Duitsland - Zdrojewo (Nowe)

We vervolgen onze reis en al snel passeren we de Poolse grens. Via een mooie route door de vele natuurgebieden rijden we naar Zdrojewo. We bereiken het hotel in de loop van de middag alwaar we worden ontvangen met een Pools welkomstdrankje. Na het diner is de avond ter vrije besteding.

Woensdag: Gdansk

Vandaag staat de stad Gdansk op ons programma. Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling door de prachtige binnenstad van Gdansk. We bezoeken de kathedraal van Oliwa, waar vaak een concert op het grootste kerkorgel van Polen wordt gegeven. In het oude centrum vallen vooral de vele prachtige gevels op als ook de Maria kathedraal, waardoor u zich in het vroegere Amsterdam waant. Natuurlijk bezoeken we een werkplaats waar barnsteen geslepen wordt. Wat Amsterdam is voor de diamantindustrie, is Gdansk voor de barnsteenindustrie. U heeft ook voldoende tijd om zelf Gdansk te ontdekken, of om een heerlijk terrasje te pikken. Afsluitend gaan we naar de vroegere Leninwerf, waar Lech Walesa bekend is geworden als stakingsleider. Vervolgens rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Zulawy en Poolse Oostzeekust

We gaan vandaag de Zulawy bezoeken. Een enorme polder die al in 1540 is aangelegd door Hollandse Mennonieten. Zij leefden hier tot 1945. We gaan naar Nowe Dwór voor een bezoek aan het plaatselijk museum, waar een permanente tentoonstelling is over het leven der Mennonieten in Polen. Het is ook hier waar J.P. Balkenende in maart 2008 op bezoek is geweest. Ver­volgens rijden we naar Stegna, een bekende badplaats aan de Baltische Zee. Hier kunt u heerlijk pootjebaden, zonnen of een strandwandeling maken. Op deze stranden spoelen vele kleine barnsteentjes aan, die door liefhebbers verzameld worden. Na dit alles rijden we via een prachtige route en langs de Westplatte, terug naar ons hotel. U zult veel Hollandse boerderijen op de route zien.

Vrijdag: Hollandse Polders

In de ochtend maken we een mooie rondrit door het natuurpark Bory Tucholskie, het op één na grootste natuurgebied van Polen. Ver­volgens brengen we een bezoek aan een in 1910 opgerichte Mennonietenschool. Hier houden we een koffiepauze. De kinderen geven hier een voorstelling van hun zang- en danskunsten (entree niet inclusief, de opbrengst is voor het jaarlijkse uitje van de kinderen. Dit bezoek vervalt in juli en augustus wegens vakantie). We maken kennis met de echte Poolse gastvrijheid. We vervolgen onze route langs en door dorpjes met hun typische Mennonietenboerderijen naar het hotel. Vanmiddag heeft u de gelegenheid om wat uit te rusten of een wandeling te maken.

Zaterdag: Kaszuby (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt gaan we op weg naar Szymbark, midden in de Kaszuby en bezoeken het openluchtmuseum. Aansluitend krijgen we een rondleiding langs de diverse gebouwen, waaronder het enige huis ter wereld dat op de kop gebouwd is, de langste plank ter wereld, de grootste tafel ter wereld en de grootste piano ter wereld. Er is ook een echte kaszubische bierbrouwerij. Hierna rijden we naar Koscierzyna voor een bezoek aan het oude station, waar een grote verzameling Poolse stoomlocomotieven te zien is. Daarvan hebben de meesten tot in de jaren tachtig dienst gedaan.

Zondag: Vrije dag

U kunt heerlijk gaan wandelen, de wandelroutes beginnen direct achter het hotel. Of u kunt gaan fietsen (fietsverhuur aanwezig). Eventueel kunt met het openbaar vervoer naar Grudziadz, waar de wekelijkse vrijmarkt is. Daar kunt u op uw gemak de markt op gaan of heerlijk gaan winkelen in een van de winkelcentra in de nabije omgeving. Tegen het middaguur wordt u weer in uw hotel verwacht voor de warme maaltijd die vandaag tijdens de lunch wordt geserveerd. De rest van de middag is ter vrije beschikking. Rond 19.00 uur beginnen we met een gezellige grillavond (zie Pluspakket), waarbij we boven open vuur de heerlijk verse Poolse worst braden. Verder heeft u er een buffet bij met salade, brood en sauzen. Volgens Poolse traditie hoort hier bier met frambozen­siroop bij.

Maandag: Mazurengebied (zie Bolderman Pluspakket)*

Ooit maakte deze historische regio deel uit van Oost-Pruisen. Eerst brengen we een bezoek aan het kasteel Malbork (zie Pluspakket). Een stop bij dit gigantische kasteel is de moeite waard. Aansluitend rijden we via een prachtige route naar Maldyty en maken hier een unieke boottocht over het Elbag-Ostróda Kanaal, een tocht van ca. 3 uur. Tijdens de tocht wordt de boot enkele keren uit het water getild en over land, via een railsysteem (dit is een Nederlandse uitvinding), naar het volgende stuk kanaal getransporteerd. U krijgt de lunch aan boord (zie Pluspakket). Na deze onvergetelijke excursie rijden we door de nog ongerepte natuur van Polen weer terug naar ons hotel.

*Bij vertrek op 10 april en 23 oktober vervalt de boottocht en wordt de dag als volgt:
Maandag: Mazurengebied (zie Bolderman Pluspakket)
Ooit maakte deze historische regio deel uit van Oost-Pruisen. Eerst brengen we een bezoek aan het kasteel Malbork (zie Pluspakket). Een stop bij dit gigantische kasteel is de moeite waard.
Na dit bezoek vervolgen we onze weg en rijden naar Frombork, het vroegere Frauenberg. Hier gaan we eerst gezamelijk lunchen (zie Pluspakket). Fromberg is een bijzondere en mooie stad op slechts enkele kilometers van de Russische grens. Op de bekende kathedraal-heuvel bevindt zich het Copernicus museum. Deze Poolse astronoom ontdekte dat de aarde om de zon draait. In het museum krijgt U een goede indruk over zijn leven en zijn theorie de revolutionibus orbium cœlestium. Daarna bezoeken we het observatorium waar we een seance meemaken en in de ruimte kijken.

Dinsdag: Zdrojewo (Nowe) - Duitsland

Vandaag nemen we afscheid van Hotel Zdrojewo en rijden naar Lichen, een van de bekendste bedevaartplaatsen van Polen. De Mariabasiliek van Lichen is gelegen op 15 kilometer van de Poolse plaats Konin. De basiliek is de grootste kerk van Polen en een belangrijke bedevaartskerk. Hij werd in de periode 1994-2004 gebouwd, heeft een lengte van 102 meter, is 77 meter breed en heeft met zijn 141,5 meter hoge toren één van de hoogste kerktorens in Europa. Voor de ingang van kerk bevindt zich een trap met 33 treden, die symbool staan voor de 33 jaren die Jezus oud werd. Bij zijn bezoek op 25 februari 2005 werd de basiliek door paus Johannes Paulus II tot basilica minor verheven, waarmee de speciale plaats van deze kerk binnen het geloof bevestigd werd.
Hier heeft u ook de gelegenheid om te lunchen. Aansluitend rijden we verder naar de omgeving van de Pools-Duitse grens voor diner en overnachting.

Woensdag: Duitsland - Nederland

De laatste dag van onze excursiereis. Via de Duitse autowegen rijden we terug naar Nederland. Hier krijgt u, voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts wordt gebracht, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Teunie en Dik

We hebben een mooie reis gemaakt naar de Mazuren in Polen.
Met onze chauffeur Rense Grevink hij heeft ons een heel andere kijk op Polen gegeven,
Met zijn prachtige verhalen op onze dagtochten enz, wat hebben we genoten echt een aanrader.
Groetjes Dik en Teunie Verwoert.

***Hotel Zdrojewo, Zdrojewo (Nowe)

Dit hotel, dat al 20 jaar onder Nederlandse leiding staat, is rustig gelegen en is voorzien van een receptie, restaurant, bar, terras en minigolf. De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, telefoon en televisie.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
01:06:13 | 0,94 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch