telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Polen: Mazurengebied en Gdansk

De belangstelling voor het land Polen is de laatste jaren enorm toegenomen. Tijdens deze busreis naar Polen neemt Bolderman Excursiereizen u dan ook mee naar een belangrijk deel van het land. Polen heeft in de Europese geschiedenis een belangrijke rol gespeeld en vormt een brug tussen Oost en West. De tijd is niet zachtzinnig met het land omgesprongen. Polen verdween zelfs voor meer dan 120 jaar van de kaart. De Tweede Wereldoorlog richtte veel schade aan en werd daarmee één van de donkerste periodes uit de Poolse geschiedenis. Tijdens deze busreis naar Polen bezoeken we o.a. de plaatsen Bialystok, Tykocin, Torun, Gdansk, Malbork, maar ook de Mazuren en de Hollandse polders. Het natuurschoon is in Polen overweldigend. Dit samen met de eeuwenoude cultuur maken van Polen een interessant land. We maken schitterende uitstapjes. Tijdens deze boeiende 10-daagse busreis kunt u zien dat Polen leeft.

 • Hotel onder Nederlandse leiding
 • Bezoek Gdansk o.l.v lokale gids
 • Excursie Hollandse Polders
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Polen: Mazurengebied en Gdansk

Maandag: Nederland - Duits-Poolse grens

Na het kopje koffie of thee op ons centrale overstappunt, rijden we met verschillende stops over de Duitse autowegen naar ons overnachtingshotel in de omgeving van de Duits-Poolse grens. Tegen de avond komen we hier aan voor diner en overnachting.

Dinsdag: Duits-Poolse grens - Zelazowa Wola - Bialystok (zie Bolderman Pluspakket)

We vervolgen onze reis en al snel passeren we de Poolse grens. Via een mooie route rijden we naar Zelazowa Wola waar eerst gelegenheid is om te lunchen. Daarna brengen we een bezoek aan het geboortehuis van de meest bekende Poolse componist Frederic Chopin. Hier maken we een uitgebreide audio rondleiding (zie Pluspakket). Na dit bezoek vervolgen we onze weg naar ons hotel in de omgeving van Bialystok, waar we 2 nachten verblijven.

Woensdag: Vrije dag of Tykocin (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u de dag zelf indelen, of als u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee naar het bijzondere stadje Tykocin. Onder leiding van een lokale gids maken we een stadswandeling langs het markante marktplein en de synagoge. Nadat u gelegenheid heeft gehad om te lunchen, gaan we verder naar het Nationaal Park Narew, waar u deel kunt nemen aan een bijzondere boottocht door de nog ongerepte natuur van 'Narwianski'. Zoiets bestaat alleen nog maar in Polen.

Donderdag: Bialystok - Mazuren - Zdrojewo (zie Bolderman Pluspakket)

's Morgens verlaten we het oostelijke deel van Polen en rijden door de bekende Poolse Mazuren. Met meer dan 10.000 meren één van de mooiste natuurgebieden van Europa. Via een route door de prachtige natuur komen we in Ketrzyn, waar u een bezoek kunt brengen aan het vroegere hoofdkwartier van Hitler: de Wolfsschanze (zie Pluspakket). Na de rondleiding heeft u de gelegenheid om te lunchen, waarna we onze reis voortzetten naar Zdrojewo.

Vrijdag: Hollandse Polders

Na het ontbijt maken we een mooie rondrit door de polder van Neuenberg tot Sartowice, die rond 1540 is aangelegd door de Nederlandse Mennonieten. Vervolgens brengen we een bezoek aan een in 1910 opgerichte Mennonietenschool in Bratwin*. De kinderen geven hier een voorstelling van hun zang- en danskunsten (entree niet inbegrepen. De opbrengst is voor het jaarlijkse uitje van de kinderen). We maken kennis met de echte Poolse gastvrijheid.

*In de maanden juli en augustus is het schooltje dicht vanwege vakantie en zal het programma als volgt zijn:
Na het ontbijt rijden we naar Chrystkowo. Hier staat een van de mooiste nog overgebleven Mennonieten-boerderijen van Polen. We krijgen hier een rondleiding en drinken een kopje koffie met een, naar ouderwets recept bereide, Mennonietenkoek (entree niet inbegrepen).

Zaterdag: Torun en grillavond (zie Bolderman Pluspakket)

De ochtend bent u vrij en kunt u zelf indelen. Misschien wilt u een boswandeling maken in de Bory Tucholskie, die direct achter het hotel begint, met de lijndienstbus naar de zaterdagmarkt in Nowe of lekker rustig aan doen bij het hotel. Vandaag gebruiken we de warme maaltijd tijdens de lunch. Aansluitend rijden we via de Poolse tolweg naar Torun, één van de mooiste steden van Polen, die ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De gehele binnenstad is in de gotische bouwstijl gebouwd. We maken een stadswandeling onder leiding van een plaatselijke gids en bekijken o.a. de Kathedraal, Dwór Artusa, het prachtige postkantoor en midden op de markt het 15e-eeuwse raadhuis. Ook heeft u nog tijd om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen. Rond 19.00 uur beginnen we met een gezellige grillavond in ons hotel (zie Pluspakket), waarbij we boven open vuur de heerlijk verse Poolse worst braden. Verder is er een buffet bij met salade, brood en sauzen. Volgens Poolse traditie hoort hier bier met frambozensiroop bij.

Zondag: Gdansk

Vandaag staat de stad Gdansk op ons programma. Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling door de prachtige binnenstad van Gdansk. We bezoeken de kathedraal van Oliwa, waar vaak een concert op het grootste kerkorgel van Polen wordt gegeven. In het oude centrum vallen vooral de vele prachtige gevels op, als ook de Maria Kathedraal, waardoor u zich in het vroegere Amsterdam waant. Natuurlijk bezoeken we een werkplaats waar barnsteen geslepen wordt. Wat Amsterdam is voor de diamantindustrie, is Gdansk voor de barnsteenindustrie. U heeft ook voldoende tijd om zelf Gdansk te ontdekken, of om een heerlijk terrasje te pikken. Aansluitend gaan we naar de vroegere Leninwerf, waar Lech Walesa bekend is geworden als stakingsleider. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Maandag: Malbork, Nowy Dwór en Cyganka (zie Bolderman Pluspakket)

We steken vandaag de rivier de Wisla over en rijden naar de grootste kruisridderburcht ter wereld in Malbork, het vroegere hoofdkwartier van de Teutoonse Ridderorde (zie Pluspakket). Het vroegere Mariënburg is een van de grootste toeristische trekpleisters van Polen. We krijgen er een rondleiding met een lokale gids. Na dit bezoek vervolgen we onze weg naar Nowy Dwór voor een bezoek aan het plaatselijke museum, waar een permanente tentoonstelling is over het leven van de Mennonieten in Polen. Vervolgens rijden we naar Cyganka, waar we een bijzonder kerkje gaan bezoeken. De Pope van de Oekraïense Grieks-Katholieke gemeenschap laat ons graag zijn 16e-eeuwse kerk zien. Vervolgens rijden we weer terug naar ons hotel.

Dinsdag: Zdrojewo - Pools-Duitse grens

Vandaag nemen we afscheid van Hotel Zdrojewo en rijden naar Licheń, één van de bekendste bedevaartplaatsen van Polen. De Maria Basiliek van Licheń is gelegen op 15 kilometer van de Poolse plaats Konin. De basiliek is de grootste kerk van Polen en een belangrijke bedevaartskerk. Hij werd in de periode 1994-2004 gebouwd, heeft een lengte van 102 meter, is 77 meter breed en heeft met zijn 141,5 meter hoge toren één van de hoogste kerktorens in Europa. Voor de ingang van kerk bevindt zich een trap met 33 treden, die symbool staan voor de 33 jaren die Jezus oud werd. Bij zijn bezoek op 25 februari 2005 werd de basiliek door paus Johannes Paulus II tot basilica minor verheven, waarmee de speciale plaats van deze kerk binnen het geloof bevestigd werd. Hier heeft u ook de gelegenheid om te lunchen. Aansluitend rijden we verder naar de omgeving van de Pools-Duitse grens voor diner en overnachting.

Woensdag: Pools-Duitse grens - Nederland

De laatste dag van onze excursiereis. Via de Duitse autowegen rijden we terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u, voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts wordt gebracht, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Delfina, Białystok

Dit moderne hotel ligt aan de rand van Białystok. Het is voorzien van een receptie, restaurant, bar, wellness-ruimte, zomertuin en lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, haardroger en flatscreen televisie. Wifi is gratis in het hotel.

3* Hotel Zdrojewo, Zdrojewo (Nowe)

Dit hotel, dat al 20 jaar onder Nederlandse leiding staat, is rustig gelegen en is voorzien van een receptie, restaurant, bar, terras en minigolf. De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, telefoon en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Reisverhaal Teunie en Dik

We hebben een mooie reis gemaakt naar de Mazuren in Polen.
Met onze chauffeur Rense Grevink hij heeft ons een heel andere kijk op Polen gegeven,
Met zijn prachtige verhalen op onze dagtochten enz, wat hebben we genoten echt een aanrader.
Groetjes Dik en Teunie Verwoert.

Polen

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Polen wordt betaald met de Poolse złoty (PLN).

Elektriciteit:
In Polen kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Polen.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Pools is de officiële taal in Polen. Daarnaast wordt er o.a. Duits gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Polen liggen een stuk lager dan in Nederland.

10 dagen Polen: Mazurengebied en Gdansk

12 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling

12 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,2
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 8,2
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:21:03 | 0,49 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch