telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Polen: Mazuren, Gdansk en Oerbos

De belangstelling voor het land Polen is de laatste jaren enorm toegenomen. Tijdens deze busreis naar Polen neemt Bolderman Excursiereizen u dan ook mee naar een interessant deel van het land. Polen heeft in de Europese geschiedenis een belangrijke rol gespeeld en vormt een brug tussen Oost en West. De geschiedenis van Polen is een verhaal van grote macht, verval, tragedie en wederopbouw. Het land verdween in 1795 zelfs voor 123 jaar geheel van de kaart. Ook de Tweede Wereldoorlog richtte veel schade aan, maar Polen wist ook daarvan te herstellen. Tijdens deze busreis naar Polen bezoeken we mooie en interessante plaatsen  als Tykocin, Białystok, Torun, Gdansk, Malbork, maar ook de Mazuren en het Oerbos staan op het programma. Het natuurschoon is in Polen overweldigend. Dit samen met de eeuwenoude cultuur maken van Polen een interessant land. Tijdens deze boeiende 10-daagse busreis kunt u zien dat Polen leeft!

 • Vernieuwd programma 2019!
 • Hotel onder Nederlandse leiding
 • Bezoek Gdansk o.l.v. lokale gids
 • Prachtig natuurgebied Mazuren
 • Excursie Oerbos
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Polen: Mazuren, Gdansk en Oerbos

Maandag: Nederland - Duits-Poolse grens

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee kunt drinken. Daarna rijden we met verschillende stops via de Duitse autowegen naar ons overnachtingshotel in de omgeving van de Duits-Poolse grens. Tegen de avond komen we hier aan voor diner en overnachting.

Dinsdag: Duits-Poolse grens - Treblinka - Białystok

We vervolgen onze reis en via een mooie route rijden we naar Treblinka, bekend vanwege het vroegere Duitse concentratiekamp. U krijgt hier de gelegenheid om een bezoek te brengen aan het kamp en ook kunt u hier iets drinken (niet inclusief). Aan het begin van de middag vervolgen we onze weg naar ons hotel aan de rand van Białystok, waar we 3 nachten verblijven.

Woensdag: Tykocin en Białystok

's Morgens rijden we naar het bijzondere stadje Tykocin, het meest Joodse stadje van Polen. Onder leiding van een lokale gids maken we een stadswandeling over het marktplein en langs de kerk en kunt u de synagoge bezichtigen. Ook krijgt u in Tykocin gelegenheid om te lunchen. Na de middag vervolgen we onze dagtocht en rijden we terug naar Białystok, waar we een stadswandeling maken met onze gids. We zien er het markante marktplein en krijgt u gelegenheid de imposante tuinen van het Branicki Paleis te bezoeken. Ook kunt u nog even zelf rondkijken in deze leuke plaats. Aan het eind van deze mooie dag rijden we weer terug naar ons hotel.

Donderdag: Vrije dag of Białowieża en het Oerbos (zie Bolderman Pluspakket)

Heeft u het Pluspakket geboekt? Dan vetrekken we na het ontbijt naar Białowieża. Hier bevindt zich aan de Wit-Russische grens het enige overgebleven oerbos van Europa. Het is ook de enige plek in Europa waar de Europese bizon nog in het wild leeft. Onder leiding van een lokale gids rijden we door het reservaat en maken we een gezamenlijke wandeling. Met een beetje geluk zien we een kudde bizons tijdens ons bezoek aan het oerbos. Verder leven er in het oerbos wolven, lynxen en letterzetters (een kevertje), waarover uw gids u zeker meer kan vertellen. We rijden door het oerbos naar de Wit-Russische grens, waar uitleg zal worden gegeven over het Wit-Russische deel van dit bos en waar we zullen lunchen. In de loop van de middag rijden we naar het stadje Białowieża voor een wandeling door de vroegere paleistuin van Nicolaas II, de laatste Russische tsaar die hier zijn belangrijkste buitenverblijf had. Alleen de kerk, het station en de prachtige tuinen herinneren nog aan deze tijd. Tot slot krijgt u nog wat vrije tijd in Białowieża voordat we terug rijden naar ons hotel.

Vrijdag: Białystok - Mazuren - Kętrzyn - Zdrojewo (zie Bolderman Pluspakket)

's Morgens verlaten we het oostelijke deel van Polen en rijden door het bekende Poolse natuurgebied, de Mazuren. Met meer dan 2000 meren is het één van de mooiste natuurgebieden van Europa. Via een route door de prachtige natuur komen we in Kętrzyn, waar u een bezoek kunt brengen aan het vroegere hoofdkwartier van Hitler: de Wolfsschanze (zie Pluspakket). Na de rondleiding heeft u gelegenheid om te lunchen, waarna we onze reis voortzetten naar ons hotel in Zdrojewo. Hier zullen we 4 nachten verblijven.

Zaterdag: Middagtocht Torun

Deze ochtend bent u vrij en kunt u zelf indelen. Misschien wilt u een boswandeling maken in de Bory Tucholskie, het bos dat direct achter het hotel begint, met de lijndienstbus naar de zaterdagmarkt in Nowe of lekker rustig aan doen bij het hotel. 's Middags rijden we via de tolweg naar Torun, één van de mooiste steden van Polen, die ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De gehele binnenstad is in de gotische bouwstijl opgetrokken. We maken een stadswandeling onder leiding van een plaatselijke gids en bekijken o.a. de kathedraal, het Dwór Artusa, het geboortehuis van Copernicus, het prachtige postkantoor en midden op de markt het 15e-eeuwse raadhuis. Ook heeft u nog tijd om de stad op eigen gelegenheid verder te verkennen.

Zondag: Gdansk

Vandaag staat de stad Gdansk, de meest Hollandse stad van Polen, op ons programma. Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling door de prachtige binnenstad van Gdansk. We bezoeken de kathedraal van Oliwa, waar vaak een concert op het grootste kerkorgel van Polen wordt gegeven. In het oude centrum vallen vooral de vele prachtige gevels op, als ook de Maria kathedraal, waardoor u zich in het vroegere Amsterdam waant. Natuurlijk bezoeken we een werkplaats waar barnsteen geslepen wordt. Wat Amsterdam is voor de diamantindustrie, is Gdansk voor de barnsteenindustrie. U heeft ook voldoende tijd om zelf Gdansk te ontdekken, of om een heerlijk terrasje te pikken. Aansluitend gaan we naar de vroegere Leninwerf, waar Lech Walesa bekend is geworden als stakingsleider. Indien de tijd het toelaat zullen we ook nog kort de Westerplatte bezoeken, waar in 1939 de Tweede Wereldoorlog begon. Aan het eind van de middag rijden we terug naar Zdrojewo.

Maandag: Vrije dag of Malbork en boottocht Eblag Kanaal (zie Bolderman Pluspakket)

Met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt, steken we na het ontbijt de rivier de Wisla over en rijden naar de grootste kruisridderburcht ter wereld in Malbork, het vroegere hoofdkwartier van de Teutoonse Ridderorde. Het vroegere Mariënburg is een van de grootste toeristische trekpleisters van Polen. We krijgen er een rondleiding met een lokale gids. Na dit bezoek vervolgen we onze weg naar de omgeving van Paslek, waar we een unieke boottocht maken over het Elblag Kanaal. Tijdens deze boottocht wordt onze boot enkele keren uit het water getild, de zogenaamde droge scheepslift, en over het land via een ingenieus systeem (een Nederlandse uitvinding) naar het volgende stuk kanaal getransporteerd. De lunch gebruiken we op de boot en is inclusief. Een onvergetelijke en zeer unieke excursie!

Dinsdag: Zdrojewo - Licheń Stary - Pools-Duitse grens

Helaas nemen we alweer afscheid van Hotel Zdrojewo. We rijden naar Licheń Stary, één van de bekendste bedevaartplaatsen van Polen. De Maria Basiliek van Licheń, gebouwd tussen 1994 en 2004, is de grootste bedevaartskerk van het land. Met een lengte van 102 meter, een breedte van 77 meter en een 141,5 meter hoge toren heeft het één van de hoogste kerktorens van Europa. Voor de ingang van kerk bevindt zich een trap met 33 treden, die symbool staan voor de 33 jaren die Jezus oud werd. Bij zijn bezoek op 25 februari 2005 werd de basiliek door paus Johannes Paulus II tot 'basilica minor' verheven, waarmee de speciale plaats van deze kerk binnen het geloof bevestigd werd. Hier heeft u ook de gelegenheid om te lunchen. Aansluitend rijden we verder naar de omgeving van de Pools-Duitse grens voor diner en overnachting.

Woensdag: Poolse-Duitse grens - Nederland

De laatste dag van onze excursiereis. Via de Duitse autowegen rijden we terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u, voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts wordt gebracht, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Delfina, Białystok

Dit moderne hotel ligt aan de rand van Białystok. Het is voorzien van een receptie, restaurant, bar, wellness-ruimte, zomertuin en lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, haardroger en flatscreen televisie. Wifi is gratis in het hotel.

3* Hotel Zdrojewo, Zdrojewo (Nowe)

Dit hotel, dat al 20 jaar onder Nederlandse leiding staat, is rustig gelegen en is voorzien van een receptie, restaurant, bar, terras en minigolf. De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, telefoon en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Polen

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Polen wordt betaald met de Poolse złoty (PLN).

Elektriciteit:
In Polen kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Polen.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Pools is de officiële taal in Polen. Daarnaast wordt er o.a. Duits gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Polen liggen een stuk lager dan in Nederland.

Reisverhaal Henk

Impressie van de 10 daagse reis Polen: Mazuren, Gdansk en Oerbos!

Reisverhaal Teunie en Dik

We hebben een mooie reis gemaakt naar de Mazuren in Polen.
Met onze chauffeur Rense Grevink hij heeft ons een heel andere kijk op Polen gegeven,
Met zijn prachtige verhalen op onze dagtochten enz, wat hebben we genoten echt een aanrader.
Groetjes Dik en Teunie Verwoert.

10 dagen Polen: Mazuren, Gdansk en Oerbos

43 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
43 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 8
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
10:43:07 | 0,66 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch