15 dagen Rondreis Spanje en Portugal

vanaf € 999,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Spanje en Portugal, landen van hartstocht en hoffelijkheid. Reist u mee naar het Iberische schiereiland met zijn vele hoogtepunten tijdens deze prachtige rondreis Spanje en Portugal. In Spanje zien we o.a. de Spaanse Hoogvlakte met de hoofdstad Madrid, het historische Burgos en de universiteitsstad Salamanca. Portugal is een land met een grote verscheidenheid in zowel landschap als stedenschoon. We rijden door de wijnbouwgebieden en proeven natuurlijk de bekende portwijnen. We bezoeken beroemde steden als Porto, een oude handelsstad, en Lissabon, dat prachtig is gelegen op de heuvels aan de rivier de Taag. Een Portugees gezegde luidt: in Coimbra studeert men, in Porto werkt men en in Lissabon leeft men. Boek deze zeer afwisselende rondreis Spanje en Portugal vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Madrid o.l.v. een gids
 • Wijnstad Porto
 • Optionele excursie Coimbra en Fátima
 • Lissabon o.l.v. een gids
 • Santiago de Compostela
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Spanje en Portugal

Maandag: Nederland - Midden-Frankrijk

Met één van onze servicelijnen arriveert u op ons centrale overstappunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Daarna rijden we via België naar ons hotel in Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

Dinsdag: Midden-Frankrijk - omgeving Pamplona

Vandaag vervolgen we onze reis door Frankrijk en passeren de grens met Spanje. Ons overnachtingshotel ligt in de omgeving van Pamplona.

Woensdag: Omgeving Pamplona - Burgos - omgeving Madrid

We zetten vandaag koers naar Madrid. Onderweg stoppen we in Burgos voor een korte bezichtiging. Het historische centrum en de prachtige, gotische kathedraal vormen het middelpunt van deze stad. Aansluitend rijden we naar ons hotel in de omgeving van Madrid, waar we tegen de avond arriveren en één nacht zullen verblijven.

Donderdag: Omgeving Madrid - Madrid - Salamanca

Na het ontbijt vertrekken we naar Madrid. Tijdens de rondrit o.l.v. een stadsgids rijden we langs de voornaamste hoogtepunten van de hoofdstad. U krijgt ook voldoende tijd om op eigen gelegenheid te winkelen, een museum te bezoeken of een lekker drankje te drinken in het hart van de stad op de Plaza Mayor, een gezellig plein omringd door winkels, cafés en restaurants. Na deze kennismaking met Madrid rijden we door naar ons hotel in Salamanca.

Vrijdag: Salamanca - Figueira da Foz

We gaan de stad Salamanca verkennen, ook wel het 'Oxford van Spanje' genoemd. Salamanca is één van de oudste universiteitssteden van de wereld. Qua architectuur is Salamanca prachtig; het Plaza Mayor is één van de mooiste pleinen van Spanje. Aansluitend aan het bezoek aan Salamanca verlaten we Spanje en passeren de grens met Portugal. Ons hotel waar we de komende zes nachten zullen verblijven, ligt in Figueira da Foz (of omgeving).

Zaterdag: Porto

Vandaag bezoeken we de prachtige havenstad Porto aan de rivier de Douro, de tweede stad van Portugal en bekend om haar port. De gehele binnenstad van Porto staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege zijn bijzondere historische karakter. Het herbergt vele schitterende monumenten zoals de Kathedraal Sé. Het centrum is door de Douro in tweeën gedeeld. Bij voldoende deelname kunt u een boottocht op de rivier de Douro maken en een echte portproeverij bezoeken. Na een stadsrondrit (niet inbegrepen) heeft u nog voldoende vrije tijd in het hart van de stad. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Zondag: Vrije dag

U kunt zelf bepalen wat u wilt doen vandaag. Kom lekker tot rust, maak een mooie strandwandeling of ga heerlijk zwemmen in de Atlantische Oceaan en geniet op het prachtige strand, waar ook schitterende shows gegeven worden.

Maandag: Vrije dag of Coimbra en Fátima (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u lekker genieten van een vrije dag. Met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt rijden we met een lokale bus naar de universiteitsstad Coimbra, de geboortestad van zes koningen. De universiteit van Coimbra is één van de oudste van Europa en het gebouw is van bijzondere schoonheid. Aansluitend rijden we naar de bekende stad Fátima, waar in 1917 de Maagd Maria zes keer verscheen. Fátima is één van de meest be­zochte bedevaartsoorden, waar in 1944 een indrukwekkende basiliek gebouwd werd. Na ons bezoek aan Fátima gaan we terug naar Figueira da Foz.

Dinsdag: Lissabon

Lissabon, de 'Koningin aan de Taag'. We beginnen deze dag met een stadstour o.l.v. een lokale gids door de hoofdstad. De grootste schoonheid van Lissabon is haar ligging. De stad is gebouwd op en rond zeven heuvels langs de noordelijke oever van de Taag. U ziet alle bekende bezienswaardigheden van de stad, zoals de brug over de Taag, de toren van Belém, het klooster Dos Jeronimos en enkele van de vele pleinen die Lissabon rijk is. U kunt de middag vrij besteden om de stad verder te verkennen, lekker te shoppen of op een gezellig terrasje iets te drinken.

Woensdag: Middagtocht panoramatour

's Morgens bent u vrij en kunt u doen waar u zin in heeft. Na de lunch maken we een mooie tocht langs de kust met zijn leuke, typisch Portugese plaatsjes en prachtige natuur. Aan het eind van de middag zijn we weer terug in ons hotel.

Donderdag: Figueria da Foz - Santiago de Compostela

We nemen afscheid van Figueria da Foz en vervolgen onze rondreis naar Santiago de Compostela. Om een goede indruk te krijgen van deze prachtige stad kunt u een wandeling maken over de Paseo de la Herradura en de vele kathedralen en adellijke paleizen, die deze stad rijk is, bewonderen. Al sinds de Middeleeuwen komen de pelgrims uit alle delen van de wereld om het graf van de apostel Jacobus te bezoeken. De kathedraal en het bijhorende museum kunt u bezichtigen. Elke dag om 12 uur is er een speciale mis voor pelgrims. Aansluitend rijden we door naar ons hotel in Santiago de Compostela.

Vrijdag: Santiago de Compostela - La Coruña - omgeving Oviedo

We vertrekken na het ontbijt richting Oviedo. Onderweg stoppen we in La Coruña. Tweeduizend jaar geschiedenis valt te bewonderen in de Toren van Hercules. La Coruña staat bekend om haar 'galarias', met glasramen afgesloten balkons, tegen de wind die er bijna altijd waait. Na het bezoek aan La Coruña vervolgen we onze reis naar de omgeving van Oviedo voor diner en overnachting.

Zaterdag: Omgeving Oviedo - Santander - omgeving Pamplona

Vandaag rijden we eerst naar de oud-Castiliaanse havenstad Santander, hoofdstad van de gelijknamige provincie en zetel van de bisschop. Santander ligt in een schilderachtige baai aan de Spaanse noordkust, omgeven door heuvels. Het centrum van Santander is de Avenida de Alfonso XII. De 13e-eeuwse gotische kathedraal (na de brand in 1941 weer opgebouwd) behoort tot één van de bezienswaardigheden. We maken een stadsrondrit en aansluitend heeft u vrije tijd om de stad zelf verder te verkennen. Daarna rijden we verder naar ons hotel in de omgeving van Pamplona, waar we één nacht verblijven.

Zondag: Omgeving Pamplona - Midden-Frankrijk

Vandaag nemen we afscheid van Spanje en reizen via Hendaye en Bordeaux naar ons hotel in Midden-Frankrijk voor de laatste overnachting van deze reis.

Maandag: Midden-Frankrijk - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we met verschillende stops terug naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden, alvorens u weer huiswaarts keert met één van onze servicelijnen.

Landkaart: Rondreis Spanje en Portugal

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Diverse hotels

Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Reisimpressie

Reisimpressie 15 dagen Rondreis Spanje en Portugal

Bekijk nu onze korte reisvideo van de 15-daagse rondreis Spanje en Portugal.

Spanje en Portugal

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Spanje en Portugal wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Spanje en Portugal worden de stopcontacten van type F gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Spanje en Portugal.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden om in spanje water uit de kraan te drinken, In Portugal kunt u wel kraanwater drinken.

Tijdzone Spanje:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland
Tijdzone Portugal:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland

Taal:
Spaans en Portugees

Prijsniveau:
De prijzen in Spanje zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland, de prijzen in Portugal zijn over het algemeen iets lager.

Reisverhaal Hennie

Obidos, middeleeuws vestingstadje in Portugal.
Foto's van Playa de las Catedrales, onderweg naar Oviedo, Noord-Spanje.

Reisverhaal Dik

Deze foto is gemaakt tijdens de Rondreis Spanje en Portugal augustus 2023.
Het klooster van Belem in Lissabon.

Reisverhaal Angelique

Vorig jaar ook een zeer mooie reis en ontzettend mooi naar Spanje Portugal. Ontzettend veel gezien met deze reis, deze is voor herhaling vatbaar. We gaan het volgend jaar weer doen

Reisverhaal Sjanie

Rondreis Spanje/Portugal van 10 t/m 24 juli. Deze foto is gemaakt tijdens een "extra" fotostop in Avila.

Reisverhaal Hans

In juni zijn wij vertrokken voor onze mooie reis naar Noord-Spanje en Portugal met Bolderman. 
De 1e foto is i in Burgos waar op dat moment feesten waren en er verschillende reuzen door de stad liepen.
Foto 2: Madrid het nulpunt op Puerta del Sol
Foto 3: Avila een prachtig ommuurd stadje
Foto 4 en 5: Het prachtige Porto bijzonder aan deze 2 foto’s is dat als je de ene kant op ging met de boot  de bruggen duidelijk zichtbaar waren en de andere kant op lag er een mooie mist boven de brug.
Foto 6: Figueira de Foz zoals u ziet kunt u met Bolderman overal komen.
Foto 7: Het prachtige Lissabon in de Augusta street
Foto 8: Torre de Hercules
Foto 9: Bilbao op weg naar het Guggenheim museum kwamen wij dit prachtige plaatje tegen in Bilbao. De poes stond voor het Guggenheim museum in prachtige bloemen.
Foto 10: Porto een haas gemaakt van afval.

Reisverhaal A Triest

Hier de foto uit Balboa Spanje de spin en de zilveren ballen. Was 15 dagen Spanje Portugal

Reisverhaal Anneke

Foto 1 en 2 Wandeling en bezichtiging kathedraal onderleiding van een gids in Burgos
Foto 3 Prachtig uitzicht vanaf het balkon vd kamer in het hotel in Figueria da Foz, waar we 5 dgn verbleven
Foto 4 Op weg naar ons hotel in Oviedo een mooie stop onderweg bij Praia de " As Catedrais"
Foto 5 In het plaatsje Nazare mochten we voor een euro achter het altaar kijken. Erg leuk om een kerk eens vanaf de andere kant te bekijken
Foto 6 Lunch in Obidos in een speciaal restaurant in een vd smalle straatjes waar we heerlijke gambas hebben gegeten
Foto 7 De mooie natuur bij La Coruna

Reisverhaal Nelly

Bijgaande foto voor de foto wedstrijd maakt ik in Fatima. Tijdens onze rondreis Spanje - Portugal.

We kwamen aan in Fatima en de regen viel met bakken uit de hemel. Alle "zegen" kwam voor ons op deze bedevaartsplaats uit de hemel/ van boven.

Zeker een half uur hebben we moeten schuilen voor de regen.

Later kwam de zon vaag door en de regen stroomde vanaf de hoger gelegen kerk en de trappen naar beneden.

Dat gaf de spiegeling/reflectie van de kerk op het plein.

Het was mijn mooiste foto tijdens deze reis.

Reisverhaal Maria

Bijgaande foto is gemaakt aan de kust van Nazaré tijdens onze rondreis in Portugal. Prachtige kust met mooie oceaan golven. Mooie rondreis gemaakt met deskundige en leuke gids Lina do Carmo.

Reisverhaal Ad

Foto1 Lissabon Torre de Belém als fort gebouwd op de Taag door Manuel 1 1515- 1521. Foto 2 en 3 Algarexperience tijdens onze vrije dagen in Albufeira, met een rubberboot het was een hele beleving !!! Mooie reis !

Reisverhaal Antje

Gisteren weer thuis gekomen van een 15 daagse reis Spanje/Portugal. Veel gezien,heel veel gelopen,maar het was de moeite waard.

Reisverhaal Carla

We hebben een fantastische rondreis Spanje Portugal achter de rug. Geweldig leuke groep en chauffeur Remko Opschoor staan garant voor een fijne vakantie.

Reisverhaal Hanita

we hebben een geweldige vakantie gehad...spanje/portugal......alles was perfect...hotels, eten, excursie,s....onze chauffeur dirk is een superman....de volgende vakantie is weer geboekt....voor ons is bolderman de enige echte :D bedankt dirk voor deze geweldige vakantie...we hebben echt genoten

Reisverhaal Jacco

Wij zijn vertrokken met de rondreis Spanje-Portugal.Tot nu toe is alles prachtig .ook voor Dirik onze Chauffeur een compliment.

Reisverhaal Piet

Bijgaand een klein overzicht van mijn reis Spanje en Portugal

15 dagen Rondreis Spanje en Portugal

458 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
483 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,4
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 7,7
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
09:57:16 | 0,39 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch