telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Dresden en omgeving

vanaf € 289,-

Deze excursiereis naar Dresden en omgeving brengt u naar een van de kleinste deelstaten van het voormalige Oost-Duitsland, Sachsen. Dresden wordt ook wel 'Florence aan de Elbe' genoemd. U ziet tijdens deze reis de geheel gerestaureerde Frauenkirche, de Semper Opera en de Dresdener Zwinger. Natuurschoon is volop te vinden in de omgeving, zoals in het Elbsandsteingebirge. Hier kunt u de beroemde rotsformatie Bastei bewonderen en de vesting Königstein bezichtigen. De romantiek in de steden en dorpjes en het prachtige Spreewald zullen u zeker bekoren. Ontdek dit prachtig stukje van Duitsland met deze goed verzorgde busreis naar Dresden van Bolderman Excursiereizen!

 • Verblijf in 4* hotel
 • Bezoek Dresden o.l.v. gids
 • Excursie Spreewald
 • Excursie Schloss Königstein
 • Bezoek Bastei
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Dresden en omgeving

Maandag: Nederland - Hoyerswerda

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u van een kopje koffie of thee kunt genieten. Aansluitend gaat de reis naar Dresden beginnen en rijden we met de nodige stops naar ons hotel in Hoyerswerda.

Dinsdag: De Bastei en Schloss Königstein

We rijden vandaag naar het stadje Rathen, waar vlakbij de attractie van het Elbsandsteingebirge oprijst: de Bastei, een indrukwekkende rotsformatie, vanwaar u een prachtig uitzicht over de 200 meter dieper gelegen Elbevallei heeft. U kunt hier wandelen over bruggen met daaronder diepe kloven. Even verderop, op een 360 meter hoge tafelberg, ligt het stadje Köningstein met de gelijknamige vesting. Schloss Königstein werd rond 1200 gebouwd als burcht voor de Boheemse koningen. Na een uitgebreid bezoek aan deze indrukwekkende vesting (niet inbegrepen), rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: Dresden

Het hoogtepunt van deze reis staat vandaag op het programma: Dresden. In de nacht van 13 en 14 februari 1945 werd 'het Florence aan de Elbe' gebombardeerd door geallieerde vliegtuigen. Het bombardement was zo intens dat een waar inferno het resultaat was. Dresden was binnen twee dagen in 18 miljoen m³ puin veranderd. Vanaf 1945 ontstond er een geheel nieuw stadscentrum. Gelukkig werd een deel van de beroemde bouwwerken in originele stijl herbouwd. Nu is het silhouet langs de Elbe met de Zwinger, de Semper Opera en de Hofkathedraal weer prachtig. De Frauenkirche is in zijn oude luister hersteld en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Onder leiding van onze stadsgids gaat u al het moois dat Dresden te bieden heeft bekijken. Ook blijft er voldoende tijd over om het centrum op eigen gelegenheid verder te ontdekken of om op één van de gezellige terrasjes in de Altstadt te genieten van een drankje.

Donderdag: Spreewald

Vandaag bezoeken we uitgebreid het Spreewald, een uniek natuurgebied met prachtige bossen, meren en veel kleine beekjes die uitmonden in de hoofdrivier de Spree. Het vervoer tussen de dorpjes van personen en goederen wordt vaak uitgevoerd met kleine bootjes met een platte bodem, zoals bij ons in Giethoorn. U heeft de mogelijkheid het Spreewald per boot te ontdekken (niet inbegrepen). Tevens kunt u het openluchtmuseum bezoeken, waar u alles te weten komt over het leven in deze streek.

Vrijdag: Hoyerswerda - Nederland

Vol van de vele indrukken die we van deze streek hebben gekregen, rijden we na het ontbijt weer terug naar Nederland. Voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u nog even kunt nagenieten van uw reis.

Landkaart: Dresden en omgeving

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Akzent, Hoyerswerda

Het hotel ligt in het centrum van Hoyerswerda en beschikt over een receptie, restaurant, lounge, bar en diverse liften. Verder zijn er een sauna en stoombad (beide tegen betaling). De kamers beschikken allen over een televisie en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is beschikbaar tegen betaling.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhalen

Reisverhaal Susan

Heerlijk genoten van de busreis Dresden en omgeving Met een topchauffeur ( rien ) In mei samen met mijn dochter naar Praag geweest met  ook met jullie organisatie en nu naar Dresden was in een woord top 👌🏻
Zoals u ( jullie) kunnen zien heb ik heel wat foto s ingestuurd 😊😉 kon geen keuze maken alles was mooi Foto s van ons bijgevoegd  als alleenstaande moeder ben ik alweer hard aan het sparen voor volgend jaar we willen dan heel graag naar Noorwegen of Kroatië met u ( jullie bus ) Heerlijk was deze moeder dochter vakantie (beide ) Praag en Dresden
🙏🏻😍☘️ dat we misschien wat winnen zou super zijn alvast een begin voor onze vakantie volgend jaar Dank je wel voor deze mooie trips 

Reisverhaal Elise

Een kleine impressie van de busreis Dresden en omgeving. De reis was prima geregeld, het weer heeft zich van alle kanten laten zien. 

Reisverhaal Ans

5-daagse busreis naar Dresden en omgeving

5 dagen Dresden en omgeving

209 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
213 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 8,3
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
05:02:23 | 0,52 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch