telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5-daagse stedenreis Praag

vanaf € 199,-

Praag, de Gouden stad aan de Moldau, was eens de zetel van de alchemisten. Het bekende Gouden Straatje herinnert hieraan. Gelegen in het hart van het oude continent behoorde Praha, zoals de Tsjechen hun hoofdstad noemen, eeuwenlang tot de belangrijkste Europese steden. Prachtige gebouwen en monumenten getuigen van de rijke historie van deze duizend jaar oude stad. De rivier de Moldau, die Praag in tweeën splitst, stroomt onder verschillende imposante bruggen door en langs gebouwen met de mooiste gevels. Gerestaureerde binnenhofjes en paleistuinen, onder het communisme jarenlang afgesloten, zijn weer voor het publiek opengesteld. De stad wordt gedomineerd door de Praagse Burcht. Al in de 9e eeuw werd met de bouw van deze vesting begonnen. De oudste, uit 1357 stammende brug over de Moldau, de Karelsbrug, is nu een prachtige wandelpromenade. De diverse wijken in Praag hebben door hun talloze smalle straatjes, steegjes, trappen, winkeltjes en terrassen een geheel eigen gezellig karakter. Ook het Wenceslasplein, het toeristische hart van Praag, is de moeite waard. De gedenksteen van Jan Palach herinnert aan de Praagse lente van 1968. Natuurlijk kunt u in de stad ook winkelen en is het goed toeven in één van de gezellige bierkelders, waar u kunt genieten van het wereldberoemde Tsjechische bier. Tijdens het afwisselende excursieprogramma van deze 5-daagse stedentrip Praag, waarbij wij ook een dagexcursie buiten Praag maken, laten wij u kennismaken met de belangrijkste bezienswaardigheden van deze Gouden stad en zijn omgeving.

 • Nergens voordeliger
 • Uitgebreid bezoek Praag
 • Bezoek Praagse Burcht
 • Bezoek Nový Bor en Melník
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan stedenreis Praag

Maandag: Nederland - Praag

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via de Duitse en Tsjechische autobanen, met enkele stops, naar Praag, waar we in de avond zullen aankomen. Het diner (zie Pluspakket) is in ons hotel of in een restaurant in de stad.

Dinsdag: Benedenstad Praag (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt vertrekken we naar het historische centrum van Praag. De gasten die het Pluspakket geboekt hebben, maken onder leiding van een lokale gids een uitgebreide wandeling, waarbij u de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van de stad te zien krijgt. We zien onder andere de Joodse Wijk, het oude stadhuis met het astronomische uurwerk, het oude stadsplein met het monument van Johannes Hus en de Kruittoren. ‘s Middags kunt u zelf bepalen wat u van de hoofdstad wilt bezichtigen.

Woensdag: Praagse burcht, Bovenstad en avondtour (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag bezoeken we de Praagse Burcht, zetel van de Tsjechische regering. In dit monumentale complex ziet u onder leiding van onze gids (zie Pluspakket) onder andere de St. Vituskathedraal, de Vladislavzaal en de Romaanse St. Jorisbasiliek. Als de tijd het toelaat, kunt u ook het bekende Gouden Straatje bekijken, waar ooit schrijver Franz Kafka woonde en werkte. Via de beroemde stenen Karelsbrug over de Moldau, met de barokke beeldengroepen, wandelen we terug naar het oude historische centrum. 's Middags bent u vrij in de stad en kunt u de tijd naar eigen inzicht indelen. 's Avonds maken we bij voldoende deelname een mooie avondtour door Praag (niet inclusief).

Donderdag: Nový Bor - Kokorindal - Melník (zie Bolderman Pluspakket)

We hebben een interessante dagtocht voor de boeg. We rijden eerst naar Nový Bor, waar u een bezoek kunt brengen aan een glasfabriek (zie Pluspakket). Hier kunt u niet alleen kennismaken met het oude ambacht, maar ook voordelig het mooie Boheemse glaswerk kopen. Vervolgens rijden we door het mooie Kokorindal en het plaatsje Kokorin naar het wijnstadje Melník, met zijn historisch centrum. Melník ligt temidden van een wijnbouwgebied, waar al vanaf de 14e eeuw wijn wordt geproduceerd. De stad ligt op het punt waar de rivier de Moldau en de Elbe samenvloeien. Op de heuvel boven de stad staat het indrukwekkende renaissance slot Melník. Via een mooie route rijden we weer terug naar ons hotel.

Vrijdag: Praag - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we in één dag terug naar Nederland, met de nodige stops onderweg. In de namiddag bereiken we ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden en waar u kunt nagenieten van alle indrukken van deze prachtige stedentrip naar Praag. Hierna keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Tsjechië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Tsjechië wordt betaald met de Tsjechische kroon (CZK).

Elektriciteit:
In Tsjechië kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken.Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater: 
In veel regio’s komt het water rechtstreeks uit de bron en wordt daarbij streng gecontroleerd.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Tsjechisch is de officiële taal in Tsjechië.

Prijsniveau:
De prijzen in Tsjechië liggen een stuk lager dan in Nederland
 

Reisverhaal Gerda

Dit was mijn eerste busreis ik ben naar Praag geweest voor vijf dagen was geweldig.

Reisverhaal Anja

Glasblaasfabriek in de buurt van Praag. Een mooie zinvolle dag geweest. We hebben een inkijk gekregen in het mooie zware beroep van glasblazers. Een prachtige ambacht onder moeilijke omstandigheden.. Veel respect voor de glasblazers..

Reisverhaal Irene

Wat een prachtige stad is Praag. We hebben veel gezien en zo genoten van deze sprookjesstad. Onze gids heeft alles met heel veel passie en geduld over de geschiedenis van Praag verteld. Dit heeft zij echt heel goed gedaan en met de bijbehorende humor. De Karelsbrug was erg druk en vol hordes toeristen, maar gelukkig na middernacht kon ik een rustige en mooie foto van deze prachtige sprookjesachtige brug maken. Nogmaals, het was een prachtige reis en de moeite waard om nog eens terug te komen naar deze mooie stad.

Reisverhaal Naomi en Boy

Hallo, wij zijn geen pro’s in fotografie. Maar willen wel wat mooie betekenisvolle plaatjes delen van onze reis via Bolderman in Praag. We zijn er na toegegaan om onze liefdeslotjes bij de Karelsbrug op te hangen ivm ons 5 jarig huwelijk. Alles was prachtig, we konden niet wachten tot de wekker weer afging om deze stad te beleven. We hebben alles gedaan en gezien wat we wilden en we zijn nu alweer bezig om onze volgende stedentrip te plannen. Bedankt voor de goede zorgen!
 

Reisverhaal Nelleke

IK ben 24 april met jullie mee geweest naar Praag. Het was een mooie reis en ik heb Praag goed kunnen bekijken.
Wij hebben 2x een wandeling gemaakt o.b.v. een geweldige gids!!
Op de foto zie je de burcht op de achtergrond van een hek met “liefdessloten”.

Reisverhaal Piet en Carla

Het was voor het eerst dat wij met bolderman mee zijn geweest
Het is zo goed bevallen dat we volgend jaar naar Wenen gaan
We zijn dit keer naar Praag geweest wat een mooie reis en stad zeg
Wat een leuke buschaffeur hadden we Jan nogmaals bedankt voor deze super mooie reis en alles wat je onderweg zei
Nogmaals het was een super reis al was het maar kort

5-daagse stedenreis Praag

146 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
149 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 8,6
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 8,1
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
19:32:10 | 0,51 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch