5-daagse stedenreis Praag

vanaf € 299,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Praag, de Gouden stad aan de Moldau, was eens de zetel van de alchemisten. Het bekende Gouden Straatje herinnert hier nog aan. Gelegen in het hart van het oude continent behoorde Praha, zoals de Tsjechen hun hoofdstad noemen, eeuwenlang tot de belangrijkste Europese steden. Prachtige gebouwen en monumenten getuigen van de rijke historie van deze duizend jaar oude stad. De rivier de Moldau, die Praag in tweeën splitst, stroomt onder verschillende imposante bruggen door en langs gebouwen met de mooiste gevels. Gerestaureerde binnenhofjes en paleistuinen, onder het communisme jarenlang afgesloten, zijn weer voor het publiek opengesteld. De stad wordt gedomineerd door de Praagse Burcht. Al in de 9e eeuw werd met de bouw van deze vesting begonnen. De oudste, uit 1357 stammende brug over de Moldau, de Karelsbrug, is nu een prachtige wandelpromenade. De diverse wijken in Praag hebben door hun talloze smalle straatjes, steegjes, trappen, winkeltjes en terrassen een geheel eigen gezellig karakter. Ook het Wenceslasplein, het toeristische hart van Praag, is de moeite waard. De gedenksteen van Jan Palach herinnert aan de Praagse lente van 1968. Natuurlijk kunt u in de stad ook winkelen en is het goed toeven in één van de gezellige bierkelders, waar u kunt genieten van het wereldberoemde Tsjechische bier. Tijdens het afwisselende excursieprogramma van deze 5-daagse stedentrip Praag, waarbij wij ook een dagexcursie buiten Praag maken, laten wij u kennismaken met de belangrijkste bezienswaardigheden van deze Gouden stad en zijn omgeving.

 • Nergens voordeliger
 • Optionele stadswandelingen o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Praagse Burcht
 • Nový Bor en Melník
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan stedenreis Praag

Maandag: Nederland - Praag

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via de Duitse en Tsjechische autobanen, met enkele stops, naar Praag, waar we in de avond zullen aankomen. Het diner (zie Pluspakket) is in ons hotel of in een restaurant in de stad.

Dinsdag: Benedenstad Praag en avondtour (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt vertrekken we naar het historische centrum van Praag. De gasten die het Pluspakket geboekt hebben, maken onder leiding van een Nederlandssprekende gids een uitgebreide wandeling door de Benedenstad, waarbij u de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van de stad te zien krijgt. We zien onder andere de Joodse Wijk, het oude stadhuis met het astronomische uurwerk, het oude stadsplein met het monument van Johannes Hus en de Kruittoren. ‘s Middags kunt u zelf de stad verder gaan verkennen. 's Avonds maken we bij voldoende deelname een mooie avondtour door Praag (niet inclusief).

Woensdag: Nový Bor, Kokorindal en Melník (zie Bolderman Pluspakket)

We hebben een interessante dagtocht voor de boeg. We rijden eerst naar de omgeving van Nový Bor, waar u een bezoek kunt brengen aan een glasfabriek (zie Pluspakket). Hier kunt u niet alleen kennismaken met het oude ambacht, maar ook voordelig het mooie Boheemse glaswerk kopen. Vervolgens rijden we door het prachtige Kokorindal en het plaatsje Kokorin naar het wijnstadje Melník, dat een mooi historisch centrum heeft. Melník ligt temidden van een wijnbouwgebied, waar al vanaf de 14e eeuw wijn wordt geproduceerd. De stad ligt op het punt waar de rivier de Moldau en de Elbe samenvloeien. Op de heuvel boven de stad staat het indrukwekkende renaissance slot Melník. Aansluitend rijden we weer terug naar ons hotel.

Donderdag: Praagse burcht en Bovenstad (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag bezoeken we de Praagse Burcht, zetel van de Tsjechische regering. In dit monumentale complex ziet u onder leiding van een Nederlandssprekende gids (zie Pluspakket) onder andere de St. Vituskathedraal, het Koninklijk Paleis en de Romaanse St. Jorisbasiliek. Via de beroemde stenen Karelsbrug over de Moldau, met de barokke beeldengroepen, wandelen we terug naar het oude historische centrum. 's Middags bent u vrij in de stad en kunt u de tijd naar eigen inzicht indelen.

Vrijdag: Praag - Nederland

We vertrekken vroeg uit Praag en rijden in één dag terug naar Nederland, met de nodige stops onderweg. In de namiddag bereiken we ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden en waar u kunt nagenieten van deze prachtige stedentrip naar Praag. Hierna keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Stedentrip Praag

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Tsjechië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Tsjechië wordt betaald met de Tsjechische kroon (CZK).

Elektriciteit:
In Tsjechië kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken.Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater: 
In veel regio’s komt het water rechtstreeks uit de bron en wordt daarbij streng gecontroleerd.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Tsjechisch is de officiële taal in Tsjechië.

Prijsniveau:
De prijzen in Tsjechië liggen een stuk lager dan in Nederland

5-daagse stedenreis Praag

599 reizigers bevelen deze reis aan
8,2 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
635 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8
 • Chauffeur 8,4
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 7,7
 • Contact met Bolderman 8,3
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
09:48:40 | 0,13 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch