telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00

5-daagse stedenreis Praag

vanaf € 189,-
vertrekdata en prijzen

Ontdek met de 5-daagse stedenreis naar Praag, de Gouden Stad aan de Moldau. Was eens de zetel van de alchemisten, het bekende Gouden Straatje herinnert hieraan. Gelegen in het hart van het oude continent behoorde Praha, zoals de Tsjechen hun schilderachtige hoofdstad noemen, eeuwenlang tot de belangrijkste Europese steden en is daarom ook zeer populair voor een stedenreis. Luisterrijke gebouwen en prachtige monumenten getuigen van de rijke historie van deze duizend jaar oude stad. Dromerig stroomt de rivier de Moldau langs de imposante gebouwen. Gerestaureerde binnenhofjes en paleistuinen, onder het communisme jarenlang afgesloten, zijn weer voor bezichtiging opengesteld. De stad Praag wordt gedomineerd door de Praagse Burcht. Al in de 9e eeuw werd met de bouw van deze vesting begonnen. Heel oud is ook de brug over de Moldau, de Karelsbrug, nu een prachtige wandelpromenade. De diverse wijken hebben door hun talloze smalle straatjes, stegen, trappen, winkeltjes en terrassen een geheel eigen en bijzonder gezellig karakter. Ook het Wenceslaslplein, het toeristische hart van Praag, is zeker de moeite waard. De gedenksteen van Jan Palach herinnert aan de Praagse lente van 1968. Natuurlijk kunt u in Praag ook gezellig winkelen en is het goed toeven in één van de gezellige bierkelders, waar u kunt genieten van het wereldberoemde Tsjechische bier. Tijdens het afwisselende excursieprogramma laten wij u kennismaken met de belangrijkste bezienswaardigheden van deze Europese stad. 

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - Praag

Via onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via de Duitse autobanen, met de nodige stops, naar Praag waar we in de avond zullen aankomen.

Dinsdag: De Gouden stad Praag (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt vertrekken we en staat het historische centrum van Praag op het programma. Tijdens een uitgebreide wandeling worden u de mooiste plekjes van de stad getoond. Uw gids vertelt u daarbij alle wetenswaardigheden. We zien onder andere het oude stadhuis met het astronomische uurwerk, het oude stadsplein met het monument van Johannes Hus, de Kruittoren en de beroemde stenen Karelsbrug over de Moldau, met de barokke beeldengroepen. ‘s Middags kunt u zelf bepalen wat u van de hoofdstad wilt bezichtigen.

Woensdag: Praagse burcht en avondtour (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag bezoeken we de Praagse burcht, zetel van de Tsjechische regering. In dit monumentale complex ziet u onder andere de St. Vituskathedraal, de Vladislavzaal en de Romaanse St. Jorisbasiliek. We bekijken ook het bekende Gouden straatje, waar ooit schrijver Franz Kafka woonde en werkte. 's Avonds maken we een avondtour met de bus door Praag.

Donderdag: Nový Bor - Kokorindal - Melník (zie Bolderman Pluspakket)

Opnieuw hebben we een interessante dagtocht voor de boeg. We rijden eerst naar Nový Bor, waar we een bezoek brengen aan een glasfabriek. Hier kunt u niet alleen kennismaken met het oude ambacht, maar ook voordelig het mooie Boheemse glaswerk kopen. Vervolgens rijden we door het mooie Kokorindal en het plaatsje Kokorin naar het wijnstadje Melník, met zijn historisch centrum. Melník ligt temidden van een wijnbouwgebied waar al vanaf de 14e eeuw wijn wordt geproduceerd. De stad ligt op het punt waar de rivier de Moldau en de Elbe samenvloeien. Op de heuvel boven de stad troont het mooie renaissance slot Melník.

Vrijdag: Praag - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we in één dag terug naar Nederland met de nodige stops op de route. 
’s Middags bereiken we ons centrale overstappunt, waar u in de vroege avond nog een goed afscheidsbuffet wordt aangeboden en waar u de indrukken van deze prachtige stedenreis naar Praag op u in kunt laten werken. Na het afscheidsbuffet keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Irene

Wat een prachtige stad is Praag. We hebben veel gezien en zo genoten van deze sprookjesstad. Onze gids heeft alles met heel veel passie en geduld over de geschiedenis van Praag verteld. Dit heeft zij echt heel goed gedaan en met de bijbehorende humor. De Karelsbrug was erg druk en vol hordes toeristen, maar gelukkig na middernacht kon ik een rustige en mooie foto van deze prachtige sprookjesachtige brug maken. Nogmaals, het was een prachtige reis en de moeite waard om nog eens terug te komen naar deze mooie stad.

Reisverhaal Nelleke

IK ben 24 april met jullie mee geweest naar Praag. Het was een mooie reis en ik heb Praag goed kunnen bekijken.
Wij hebben 2x een wandeling gemaakt o.b.v. een geweldige gids!!
Op de foto zie je de burcht op de achtergrond van een hek met “liefdessloten”.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
19:07:26 | 0,85 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch