5-daagse stedenreis Praag

vanaf € 199,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Praag, de Gouden stad aan de Moldau, was eens de zetel van de alchemisten. Het bekende Gouden Straatje herinnert hier nog aan. Gelegen in het hart van het oude continent behoorde Praha, zoals de Tsjechen hun hoofdstad noemen, eeuwenlang tot de belangrijkste Europese steden. Prachtige gebouwen en monumenten getuigen van de rijke historie van deze duizend jaar oude stad. De rivier de Moldau, die Praag in tweeën splitst, stroomt onder verschillende imposante bruggen door en langs gebouwen met de mooiste gevels. Gerestaureerde binnenhofjes en paleistuinen, onder het communisme jarenlang afgesloten, zijn weer voor het publiek opengesteld. De stad wordt gedomineerd door de Praagse Burcht. Al in de 9e eeuw werd met de bouw van deze vesting begonnen. De oudste, uit 1357 stammende brug over de Moldau, de Karelsbrug, is nu een prachtige wandelpromenade. De diverse wijken in Praag hebben door hun talloze smalle straatjes, steegjes, trappen, winkeltjes en terrassen een geheel eigen gezellig karakter. Ook het Wenceslasplein, het toeristische hart van Praag, is de moeite waard. De gedenksteen van Jan Palach herinnert aan de Praagse lente van 1968. Natuurlijk kunt u in de stad ook winkelen en is het goed toeven in één van de gezellige bierkelders, waar u kunt genieten van het wereldberoemde Tsjechische bier. Tijdens het afwisselende excursieprogramma van deze 5-daagse stedentrip Praag, waarbij wij ook een dagexcursie buiten Praag maken, laten wij u kennismaken met de belangrijkste bezienswaardigheden van deze Gouden stad en zijn omgeving.

 • Nergens voordeliger
 • Optionele stadswandelingen o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Bezoek Praagse Burcht
 • Bezoek Nový Bor en Melník
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan stedenreis Praag

Maandag: Nederland - Praag

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via de Duitse en Tsjechische autobanen, met enkele stops, naar Praag, waar we in de avond zullen aankomen. Het diner (zie Pluspakket) is in ons hotel of in een restaurant in de stad.

Dinsdag: Benedenstad Praag en avondtour (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt vertrekken we naar het historische centrum van Praag. De gasten die het Pluspakket geboekt hebben, maken onder leiding van een Nederlandssprekende gids een uitgebreide wandeling door de Benedenstad, waarbij u de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van de stad te zien krijgt. We zien onder andere de Joodse Wijk, het oude stadhuis met het astronomische uurwerk, het oude stadsplein met het monument van Johannes Hus en de Kruittoren. ‘s Middags kunt u zelf de stad verder gaan verkennen. 's Avonds maken we bij voldoende deelname een mooie avondtour door Praag (niet inclusief).

Woensdag: Nový Bor, Kokorindal en Melník (zie Bolderman Pluspakket)

We hebben een interessante dagtocht voor de boeg. We rijden eerst naar Nový Bor, waar u een bezoek kunt brengen aan een glasfabriek (zie Pluspakket). Hier kunt u niet alleen kennismaken met het oude ambacht, maar ook voordelig het mooie Boheemse glaswerk kopen. Vervolgens rijden we door het prachtige Kokorindal en het plaatsje Kokorin naar het wijnstadje Melník, dat een mooi historisch centrum heeft. Melník ligt temidden van een wijnbouwgebied, waar al vanaf de 14e eeuw wijn wordt geproduceerd. De stad ligt op het punt waar de rivier de Moldau en de Elbe samenvloeien. Op de heuvel boven de stad staat het indrukwekkende renaissance slot Melník. Aansluitend rijden we weer terug naar ons hotel.

Donderdag: Praagse burcht en Bovenstad (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag bezoeken we de Praagse Burcht, zetel van de Tsjechische regering. In dit monumentale complex ziet u onder leiding van een Nederlandssprekende gids (zie Pluspakket) onder andere de St. Vituskathedraal, de Vladislavzaal en de Romaanse St. Jorisbasiliek. Via de beroemde stenen Karelsbrug over de Moldau, met de barokke beeldengroepen, wandelen we terug naar het oude historische centrum. 's Middags bent u vrij in de stad en kunt u de tijd naar eigen inzicht indelen.

Vrijdag: Praag - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we in één dag terug naar Nederland, met de nodige stops onderweg. In de namiddag bereiken we ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden en waar u kunt nagenieten van deze prachtige stedentrip naar Praag. Hierna keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Stedentrip Praag

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Tsjechië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Tsjechië wordt betaald met de Tsjechische kroon (CZK).

Elektriciteit:
In Tsjechië kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken.Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater: 
In veel regio’s komt het water rechtstreeks uit de bron en wordt daarbij streng gecontroleerd.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Tsjechisch is de officiële taal in Tsjechië.

Prijsniveau:
De prijzen in Tsjechië liggen een stuk lager dan in Nederland

Reisverhaal Priscilla

Hierbij mijn inzending voor de fotowedstrijd. Afgelopen juni ben ik op de 5 daagse reis naar Praag geweest.
Hieronder mijn reisverslag:
 
Dag 1: Daar gingen we dan, met de bus naar Praag. Onderweg wat opstopping maar uiteindelijk goed aangekomen.
Bij aankomst kregen we een heerlijk diner in een restaurant dat voor ons gereserveerd was. En daarna door naar onze hotelkamer.
 
Dag 2:
Vandaag gingen we op excursie naar de benedenstad. Van onze gids kregen we een uitgebreide rondleiding en informatie over de geschiedenis van de stad.
Natuurlijk stopten we tussendoor even voor een pauze bij een koffietentje met hele lekkere taart. 
 
Na een korte pauze gingen we verder door de stad. In de middag was er een boottocht over de Moldau, de rivier die door de stad heen loopt. 
In de avond dineren bij het restaurant waar we de dag daar voor geweest waren.
Daarna nog een bustocht door de stad heen in de avond en alvast een kijkje nemen bij een gedeelte van de bovenstad.
 
Dag 3: Vandaag gingen we een tour maken door de bovenstad. Met daarbij een rondleiding door de burcht. Na een korte veiligheidscontrole mochten we de burgt in.
Waar we een rondleiding kregen en er ondertussen over de geschiedenis van de stad verteld werd.
 
In de middag hadden we vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad te bezoeken.
 
Dag 4: Vandaag stond er een bezoekje naar de glasfabriek in Novy boir, waar we konden zien hoe het handgemaakte glas gemaakt werd. Eventueel was het ook mogelijk om zelf te proberen glas te blazen.
Na een korte pauze met lunch hervatten wij onze reis naar het plaatsje Melnik.
In de avond gingen we dineren in een luxe hotel in de stad.
 
Dag 5: Vandaag was het alweer tijd voor de busreis. Vroeg in de ochtend gingen we terug onderweg naar Nederland.
Na een lange reis kwamen we aan bij de ontmoetingsplek in Zeeland. Na een gezamenlijk afscheidsdinner was het tijd om afscheid te nemen en onze reis maar huis te hervatten.

Reisverhaal Sarah

Foto 1:
Deze foto is gemaakt tijdens de wandeling met gids bij de Praagse burcht.

Foto 2:
Op deze foto zie je links het oude stadhuis met astronomische uurwerk en recht zie je de Tynkerk. 
 
Foto 3:
Foto 3 is gemaakt op de Moldau tijdens de boottocht, hier zie je de beroemde Karelsbrug.
 
Foto 4:
Deze foto is ook tijdens de boottocht over de Moldau gemaakt. Hier heb je een mooi doorkijkje over een aantal bruggen die Praag met elkaar verbind.
 
Foto 5:
Op foto 5 is de Tynkerk weer te zien die op het Wenceslausplein te vinden is in het centrum van Praag. 

Reisverhaal Inge

Foto’s van 5-daagse reis naar Praag; het wisselen van de wacht aan de Praagse burcht.

Reisverhaal Naomi en Boy

Hallo, wij zijn geen pro’s in fotografie. Maar willen wel wat mooie betekenisvolle plaatjes delen van onze reis via Bolderman in Praag. We zijn er na toegegaan om onze liefdeslotjes bij de Karelsbrug op te hangen ivm ons 5 jarig huwelijk. Alles was prachtig, we konden niet wachten tot de wekker weer afging om deze stad te beleven. We hebben alles gedaan en gezien wat we wilden en we zijn nu alweer bezig om onze volgende stedentrip te plannen. Bedankt voor de goede zorgen!
 

Reisverhaal Nelleke

Ik ben met jullie mee geweest naar Praag. Het was een mooie reis en ik heb Praag goed kunnen bekijken.
Wij hebben 2x een wandeling gemaakt o.b.v. een geweldige gids!!
Op de foto zie je de burcht op de achtergrond van een hek met “liefdessloten”.

Reisverhaal Jane

Foto 1: Deze foto is tijdens onze laatste avond op het plein in Praag gemaakt. Wij hebben hier in een aangelegen restaurant heerlijk gegeten en ondertussen onze ogen uitgekeken op het levendige plein. Van een man die reuze bellen maakten, tot straatacrobaten en vergeet de reusachtige knuffelbeesten waarmee je op de foto kon niet. Tussen de bellen door zie je een typisch Praag gebouw en de warme avondzon. Wij hebben ons deze laatste avond dus prima vermaakt!

Foto 2: Op deze plek hebben wij genoten van een van de mooiste klokken die ik ooit heb gezien. Elk uur komen er een paar elementen van de klok in beweging en ook wij hebben hier uiteraard op gewacht. Het was het wachten zeker waard, mede doordat je omringd bent door mooie Praagse gebouwen en je uitkijkt op het levendige plein. Tijdens het wachten mocht een Trdelník niet ontbreken, wat was die heerlijk!

Foto 3: Vanaf dit punt sta je dichtbij het welbekende Hard Rock café, die wij tijdens onze trip bezocht hebben. Op het terras hebben wij een verkoelend drankje gedronken, zodat wij weer even tot rust konden komen van het vele lopen. Ik heb vele Hard Rock Cafés gezien, maar nog nooit zo'n mooie als in Praag! Na de korte (om zoveel mogelijk tijd te besparen om het mooie Praag te zien) stop, konden wij er weer tegenaan en hebben we onze tour door Praag vervolgd.

Foto 4:Na een bezoek aan het kasteel in Praag, kwamen wij dit muzikale bandje tegen. Wat ik zo leuk vond aan dit bandje, was dat ze oprecht goede muziek maakten en je hun passie voor muziek kon voelen. Ik heb mijn tijd dus even vrij gemaakt om te kunnen genieten van de Portugese muziek. Zo snuif je weer een stukje van de Portugese cultuur op.

Foto 5: Onder leiding van een gids hebben wij tweemaal (oude stad en nieuwe stad) een rondleiding gehad door Praag. Wij zijn door vele Praagse straatjes gelopen, waaronder de straat van de foto. Deze foto is gemaakt bij de Parijse straat waarin zich vele dure winkels bevinden. Door de vele gekleurde/sierlijke gebouwen is het niet saai om hier rond te lopen. Zo nu en dan komt er een paar met wagen voorbij, waarin je tegen betaling een rondje door de stad kan rijden.

Reisverhaal Gerda

Dit was mijn eerste busreis ik ben naar Praag geweest voor vijf dagen was geweldig.

Reisverhaal Anja

Glasblaasfabriek in de buurt van Praag. Een mooie zinvolle dag geweest. We hebben een inkijk gekregen in het mooie zware beroep van glasblazers. Een prachtige ambacht onder moeilijke omstandigheden.. Veel respect voor de glasblazers..

Reisverhaal Irene

Wat een prachtige stad is Praag. We hebben veel gezien en zo genoten van deze sprookjesstad. Onze gids heeft alles met heel veel passie en geduld over de geschiedenis van Praag verteld. Dit heeft zij echt heel goed gedaan en met de bijbehorende humor. De Karelsbrug was erg druk en vol hordes toeristen, maar gelukkig na middernacht kon ik een rustige en mooie foto van deze prachtige sprookjesachtige brug maken. Nogmaals, het was een prachtige reis en de moeite waard om nog eens terug te komen naar deze mooie stad.

Reisverhaal Piet en Carla

Het was voor het eerst dat wij met bolderman mee zijn geweest
Het is zo goed bevallen dat we de volgende keer naar Wenen gaan
We zijn dit keer naar Praag geweest wat een mooie reis en stad zeg
Wat een leuke buschaffeur hadden we Jan nogmaals bedankt voor deze super mooie reis en alles wat je onderweg zei
Nogmaals het was een super reis al was het maar kort

5-daagse stedenreis Praag

370 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
386 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,1
 • Chauffeur 8,4
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
21:28:32 | 0,27 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch