8 dagen stedenreis Berlijn, Dresden, Leipzig en Potsdam light all-inclusive

vanaf € 599,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Bolderman Excursiereizen neemt u tijdens deze stedenreis mee naar de prachtige steden Berlijn, Dresden, Leipzig en Potsdam. Deze voormalige Oost-Duitse steden hebben allen een rijke historie en cultuur en behoren op dit moment tot de meest bezochte steden van Duitsland. Berlijn is misschien wel de meest besproken stad van Duitsland. De stad met twee gezichten, het voormalig Oost- en West-Berlijn, waar nog steeds de sporen van deze tweedeling goed zichtbaar zijn. Potsdam is de plaats waar in het verleden de Duitse keizers verbleven en mag op deze reis zeker niet ontbreken. Dresden, de barokstad bij uitstek, gelegen aan de rivier de Elbe en met prachtige bezienswaardigheden als de Frauenkirche, de Semper Opera en de Zwinger gaat u ook zien tijdens deze reis. Leipzig is één van de mooiste steden van voormalig Oost-Duitsland. Musici zoals Bach, Mendelssohn en Schumann lieten hier hun sporen na. Ontdek met deze indrukwekkende stedenreis van Bolderman de prachtige steden Berlijn, Dresden, Leipzig en Potsdam!

 • Uitgebreid bezoek Berlijn
 • Bezoek Dresden
 • Bezoek Leipzig
 • Bezoek Potsdam
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan stedenreis Berlijn, Dresden, Leipzig en Potsdam light all-inclusive

Zaterdag: Nederland - Duitsland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we met verschillende stops naar Eppendorf in het Erzgebergte. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel, waar we de eerste drie nachten van deze reis zullen verblijven. Na de kamerindeling wordt het diner geserveerd. De avond is ter vrije besteding.

Zondag: Meissen en Freiberg (zie Bolderman Pluspakket)

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt gaan we met een lokale bus een schitterende dagtocht naar Meissen en Freiberg maken. Meissen, even ten noorden van Dresden aan de oevers van de Elbe, is een leuk en eeuwenoud stadje dat bekendheid verwierf door zijn indrukwekkende porselein. In het porseleinmuseum staan meer dan 3.000 porseleinstukken opgesteld. Het letterlijke hoogtepunt van de stad is de Albrechtsburg, het kasteel dat op een rots over de stad en de rivier uitkijkt. In de middag bezoeken we Freiberg. Door de vondst van zilvererts ontwikkelde Freiberg zich als een rijk stadje, dat nog altijd terug te zien is in het straatbeeld. Het heeft een schitterend historisch centrum. Hier kunt u ook het Bergbaumuseum bezoeken, gewijd aan de zilvermijnen.

Maandag: Dresden (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag staat de stad Dresden op ons programma. Onder leiding van een stadsgids (zie Pluspakket) maken we eerst een rondrit door deze indrukwekkende stad. Vervolgens neemt de gids u mee voor een wandeling door de Altstadt. Daar ziet u o.a. de Frauenkirche en de Dresdener Zwinger, het belangrijkste laatgotische bouwwerk in Duitsland. De Semper Opera is één van de hoogtepunten in de architectuur van de 19e eeuw. 's Middags kunt u naar eigen inzicht besteden in Dresden, alvorens we in de loop van de middag terugrijden naar het hotel.

Dinsdag: Eppendorf - Leipzig - Niemegk

We vertrekken uit Eppendorf en rijden naar Leipzig, de stad van de bekende componist Johann Sebastian Bach, die hier van 1723 tot zijn dood in 1750 woonde en werkte. In de Thomaskirche is hij begraven. In de oudste en tevens grootste kerk van Leipzig, de Nicolaikirche, werden de belangrijkste composities van Bach voor het eerst gespeeld. Verder is het in renaissancestijl gebouwde Alte Rathaus één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. In de loop van de middag vervolgen we onze reis naar ons hotel in Niemegk, waar we de komende vier nachten zullen verblijven.

Woensdag: Berlijn (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt gaan we onder leiding van een lokale gids Berlijn verkennen (zie Pluspakket). De gids zal u uitgebreid over de vele bezienswaardigheden van de stad vertellen, zoals de Brandenburger Tor, delen van de Berlijnse Muur, het Rijksdaggebouw, de Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie, de Fernsehturm en de Alexanderplatz. We rijden door delen van zowel voormalig Oost- als West-Berlijn. Na deze indrukwekkende dag rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Potsdam en Lutherstadt Wittenberg (zie Bolderman Pluspakket)

Vanochtend brengen we een bezoek aan Potsdam. Onder leiding van een gids (zie Pluspakket) maken we kennis met de stad waar in 1945 in het paleis Cecilienhof de Potsdammer Conferentie werd gehouden. Deze was bepalend voor de ontwikkelingen na de oorlog. Potsdam was ooit het machtscentrum van de Pruisen en van Frederik de Grote. Potsdam geniet vooral wereldfaam vanwege de indrukwekkende tuinen en paleis Sanssouci. Daarnaast is een wandeling door de Hollandse wijk een aanrader! 's Middags brengen we een bezoek aan Wittenberg, de stad waar Luther woonde, preekte en zijn 95 stellingen op de deur van de Slotkerk spijkerde, waarmee de reformatie begon.

Vrijdag: Berlijn

We gaan vandaag weer naar Berlijn, om een ander deel van de stad te bekijken. Onze gids zal u nog meer bekende bezienswaardigheden laten zien (zie Pluspakket). Ook kunt u op eigen gelegenheid het centrum gaan bezichtigen of gezellig winkelen op bijvoorbeeld de Kurfürstendamm.

Zaterdag: Niemegk - Nederland

Na het ontbijt rijden we met verschillende stops terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt aangekomen staat een goed verzorgd afscheidsbuffet u al op te wachten. Aansluitend wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

Landkaart: Stedenreis Berlijn, Dresden, Leipzig en Potsdam

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Erzgebirgshotel Freiberger Höhe, Eppendorf

Het hotel ligt aan de rand van het Ertsgebergte en het dorp Eppendorf. Het beschikt over een restaurant, bar, terras en lift. Uw kamer is voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

3* Ferien Hotel Fläming, Niemegk

Dit hotel ligt middenin een prachtig glooiend natuurgebied. Het beschikt over een receptie, restaurant, bar, terras en lift. Uw kamer is voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Yvonne

Bij deze stuur ik u 6 foto's van mijn 8-daagse reis naar Berlijn, Dresden, Potsdam en Leipzig in Augustus 2023. Wat was dit een prachtige reis. 
Ik heb een foto van de Siegessaule in Berlijn, die vanuit alle kanten prachtig is en op een centraal punt van het wegennet van Berlijn staat. 
Daarnaast een foto van Dresden. Een mooie stad, opgebouwd in een korte tijd, maar met de allure van een rijke historie. De Frauenkirche is een en al pracht en praal aan de binnenkant, maar de buitenkant is ook meer dan de moeite waard.
Een volgende foto laat het Holocaustmonument in Berlijn zien. Indrukwekkend om van buitenaf te zien, maar als je er doorheen loopt, voel je wat de architect bedoelde.
Bij toeval kwamen we bij Bahnhof Hackescher markt in Berlijn. Zo zouden alle stations eruit mogen zien. 
De foto die gemaakt is bij Potzdammer Bahnhof laat het moderne gedeelte van Berlijn zien. 
Als laatste een foto van kamp Sachsenhausen, waar wij op de vrije dag zijn geweest. Hier zijn geen woorden voor.
 
Hopelijk geven deze foto's een goede indruk van deze fijne reis.

Reisverhaal Sven

We zijn nu onderweg terug naar Nederland van de 8-daagse reis naar Berlijn , Dresden, Leipzig en Potsdam. Dit was mijn eerste reis met Bolderman Excursiereizen. We hadden een leuke chauffer, genaamd Hans. Hij was zeer behulpzaam en zeer vriendelijk. Een topchauffeur. Het was een hele mooie, indrukwekkende reis. De groep was heel leuk. Ik heb echt genoten en heel veel gelachen. De gidsen waren erg goed, vooral Gerrit met zijn sprookjes. Het hotel was goed en het eten ook. Ik kom zeker nog een keertje terug in Berlijn, maar dan op eigen gelegenheid. En wat Bolderman betreft….de volgende reis wordt snel geboekt. Tenslotte nog een paar foto’s. Echt een aanrader.

Reisverhaal Henk

Met Bolderman naar Berlijn Dresden en Leipzig. We hadden een mooie week gehad met een leuke groep en mooi weer,en dankzij onze Top Gidsen van Bolderman.

Reisverhaal Henk Janny

Onlangs ben ik mee geweest met de 8 daagse reis naar Berlijn -Leipzig -Dresden en Potsdam.
Mooie reis en veel gezien. Hierbij een foto van Dresden.

Reisverhaal Ineke

Gisteren teruggekomen van een fantastische 8-daagse reis Berlijn Potsdam Leipzig en Dresden. En wát een toppertje van een chauffeur Charlotte!

Reisverhaal Danny

goedemiddag terug gekomen van de 8 daagse reis berlijn dresden leipzig potsdam met chaffeur marcel en leuk gezelschap

8 dagen stedenreis Berlijn, Dresden, Leipzig en Potsdam light all-inclusive

272 reizigers bevelen deze reis aan
8,1 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
303 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,1
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,1
 • Vervoer met touringcar 8,2
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 7,2
 • Contact met Bolderman 8,2
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
13:38:05 | 0,39 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch