8 dagen stedenreis Berlijn, Dresden, Leipzig en Potsdam

vanaf € 499,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Bolderman Excursiereizen neemt u tijdens deze stedenreis mee naar de prachtige steden Berlijn, Dresden, Leipzig en Potsdam. Deze voormalige Oost-Duitse steden hebben allen een rijke historie en cultuur en behoren op dit moment tot de meest bezochte steden van Duitsland. Berlijn is misschien wel de meest besproken stad van Duitsland. De stad met twee gezichten, het voormalig Oost- en West-Berlijn, waar nog steeds de sporen van deze tweedeling goed zichtbaar zijn. Potsdam is de plaats waar in het verleden de Duitse keizers verbleven en mag op deze reis zeker niet ontbreken. Dresden, de barokstad bij uitstek, gelegen aan de rivier de Elbe en met prachtige bezienswaardigheden als de Frauenkirche, de Semper Opera en de Zwinger gaat u ook zien tijdens deze reis. Leipzig is één van de mooiste steden van voormalig Oost-Duitsland. Musici zoals Bach, Mendelssohn en Schumann lieten hier hun sporen na. Tijdens deze stedenreis verblijven we in Hotel Lindenberger Hof in Berlijn. Ontdek met deze indrukwekkende stedenreis van Bolderman de prachtige steden Berlijn, Dresden, Leipzig en Potsdam!

  • Uitgebreid bezoek Berlijn o.l.v. een gids
  • Bezoek Dresden o.l.v. een gids
  • Bezoek Leipzig
  • Bezoek Potsdam o.l.v. een gids
  • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan stedenreis Berlijn, Dresden, Leipzig en Potsdam

Zaterdag: Nederland - Berlijn

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we met verschillende stops naar Berlijn. Aan het eind van de middag komen we aan bij Hotel Lindenberger Hof. Na de kamerindeling wordt het diner geserveerd. De avond is ter vrije besteding.

Zondag: Berlijn

Na het ontbijt gaan we onder leiding van een lokale gids Berlijn verkennen. De gids zal u uitgebreid over de vele bezienswaardigheden van de stad vertellen zoals o.a. de Brandenburger Tor, delen van de Berlijnse Muur, het Rijksdagge­bouw, de Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie, de Fernsehturm en de Alexanderplatz. We rijden door delen van zowel voormalig Oost- als West-Berlijn. Na deze indrukwekkende dag rijden we terug naar ons hotel.

Maandag: Leipzig

Na het ontbijt rijden we naar Leipzig, de stad van de bekende componist Johann Sebastian Bach, die hier van 1723 tot zijn dood in 1750 woonde en werkte. In de Thomaskirche is hij begraven. In de oudste en tevens grootste kerk van Leipzig, de Nicolaikirche, werden de belangrijkste composities van Bach voor het eerst gespeeld. Verder is het in renaissancestijl gebouwde Alte Rathaus een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Na een enerverende dag rijden we terug naar Berlijn.

Dinsdag: Berlijn

We gaan vandaag weer naar Berlijn, om een ander deel van de stad te bekijken. Onze gids zal u nog meer bekende bezienswaardigheden laten zien. Ook kunt u op eigen gelegenheid het centrum gaan bezichtigen of gezellig winkelen op bijvoorbeeld de Kurfürstendamm.

Woensdag: Vrije dag in Berlijn

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid met het openbaar vervoer het centrum van Berlijn ontdekken.

Donderdag: Dresden

Vandaag staat de stad Dresden op ons programma. Onder leiding van een stadsgids maken we eerst een rondrit door deze indrukwekkende stad. Vervolgens neemt de gids u mee voor een wandeling door de Altstadt. Daar ziet u o.a. de Frauenkirche en de Dresdener Zwinger, het belangrijkste laatgotische bouwwerk in Duitsland. De Semper Opera is één van de hoogtepunten van de architectuur van de 19e eeuw. Aansluitend rijden we naar ons hotel terug.

Vrijdag: Potsdam

We bezoeken vandaag met onze gids Potsdam, waar in 1945 in het paleis Cecilienhof de Potsdammer Conferentie werd gehouden. Deze was bepalend voor de ontwikkelingen na de oorlog. Potsdam was ooit het machtscentrum van de Pruisen en van Frederik de Grote. In Potsdam wandelen we bij goed weer door de tuinen van het beroemde paleis Sanssouci en bezoeken we de Hollandse wijk. Aansluitend gaan we terug naar Berlijn, waar u op eigen gelegenheid iets kunt ondernemen en aan het eind van de middag rijden we weer terug naar ons hotel.

Zaterdag: Berlijn - Nederland

Na het ontbijt rijden we met verschillende stops terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt aangekomen staat een goed verzorgd afscheidsbuffet al op u te wachten. Aansluitend wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

Landkaart: Stedenreis Berlijn, Dresden, Leipzig en Potsdam

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Lindenberger Hof, Berlijn

Dit hotel is mooi gelegen in een groene omgeving aan de rand van Berlijn. Het is voorzien van een receptie, ontbijtruimte, lift en een à-la-carterestaurant met bar en dakterras op de eerste etage. De kamers beschikken allen over een televisie, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Sven

We zijn nu onderweg terug naar Nederland van de 8-daagse reis naar Berlijn , Dresden, Leipzig en Potsdam. Dit was mijn eerste reis met Bolderman Excursiereizen. We hadden een leuke chauffer, genaamd Hans. Hij was zeer behulpzaam en zeer vriendelijk. Een topchauffeur. Het was een hele mooie, indrukwekkende reis. De groep was heel leuk. Ik heb echt genoten en heel veel gelachen. De gidsen waren erg goed, vooral Gerrit met zijn sprookjes. Het hotel was goed en het eten ook. Ik kom zeker nog een keertje terug in Berlijn, maar dan op eigen gelegenheid. En wat Bolderman betreft….de volgende reis wordt snel geboekt. Tenslotte nog een paar foto’s. Echt een aanrader.

Reisverhaal Henk

Met Bolderman naar Berlijn Dresden en Leipzig. We hadden een mooie week gehad met een leuke groep en mooi weer,en dankzij onze Top Gidsen van Bolderman.

Reisverhaal Henk Janny

Onlangs ben ik mee geweest met de 8 daagse reis naar Berlijn -Leipzig -Dresden en Potsdam.
Mooie reis en veel gezien. Hierbij een foto van Dresden.

Reisverhaal Ineke

Gisteren teruggekomen van een fantastische 8-daagse reis Berlijn Potsdam Leipzig en Dresden. En wát een toppertje van een chauffeur Charlotte!

Reisverhaal Danny

goedemiddag terug gekomen van de 8 daagse reis berlijn dresden leipzig potsdam met chaffeur marcel en leuk gezelschap

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:29:05 | 0,37 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch