telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen stedenreis Berlijn, Dresden, Leipzig en Potsdam

vanaf € 399,-

Bolderman Excursiereizen neemt u tijdens deze stedenreis mee naar de prachtige steden Berlijn, Dresden, Leipzig en Potsdam. Deze voormalige Oost-Duitse steden hebben allen een rijke historie en cultuur en behoren op dit moment tot de meest bezochte steden van Duitsland. Berlijn is misschien wel de meest besproken stad van Duitsland. De stad met twee gezichten, het voormalig Oost- en West-Berlijn, waar nog steeds de sporen van deze tweedeling goed zichtbaar zijn. Potsdam is de plaats waar in het verleden de Duitse keizers verbleven en mag op deze reis zeker niet ontbreken. Dresden, de barokstad bij uitstek, gelegen aan de rivier de Elbe en met bezienswaardigheden als de Frauenkirche, de Semper Opera en de Zwinger gaat u ook bewonderen. Leipzig is één van de mooiste steden van voormalig Oost-Duitsland. Musici zoals Bach, Mendelssohn en Schumann lieten hier hun sporen na. Tijdens deze stedenreis verblijven we in Hotel Havel Lodge in Berlijn. Ontdek met deze indrukwekkende stedenreis van Bolderman de prachtige steden Berlijn, Dresden, Leipzig en Potsdam!

 • Uitgebreid bezoek Berlijn o.l.v. een gids
 • Bezoek Dresden
 • Bezoek Leipzig
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan stedenreis Berlijn, Dresden, Leipzig en Potsdam

Maandag: Nederland - Berlijn

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap kan de stedenreis beginnen en rijden we met verschillende stops naar Berlijn. Aan het eind van de middag komen we aan bij hotel Havel Lodge. Na de kamerindeling wordt het diner geserveerd. De avond is ter vrije besteding.

Dinsdag: Berlijn

Na het ontbijt gaan we onder leiding van een lokale gids Berlijn verkennen. De gids zal u uitgebreid over de vele bezienswaardigheden van de stad vertellen zoals o.a. Brandenburger Tor, delen van de Berlijnse Muur, het Rijksdagge­bouw, Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie, Fernsehturm en de Alexanderplatz. We rijden door delen van voormalig Oost- en West-Berlijn. Na deze indrukwekkende dag rijden we terug naar ons hotel aan de Tegelsee.

Woensdag: Dresden

Vandaag staat de stad Dresden op ons programma. Onder leiding van een stadsgids maken we een rondrit door de stad. Vervolgens neemt de gids u mee voor een wandeling door de Altstadt. Daar ziet u de Frauenkirche en de Dresdener Zwinger, het belangrijkste laatgotische bouwwerk in Duitsland. De Semper Opera is één van de hoogtepunten van de architectuur van de 19e eeuw. Aansluitend rijden we naar ons hotel terug.

Donderdag: Berlijn

We gaan vandaag een ander deel van Berlijn bekijken. Onze gids zal u weer begeleiden in de stad. Ook kunt u op eigen gelegenheid het centrum bezichtigen of heerlijk winkelen op bijvoorbeeld de Kurfürstendamm.

Vrijdag: Vrije dag in Berlijn

Uw chauffeur brengt u naar het centrum van Berlijn. U kunt op eigen gelegenheid een museum, de dierentuin of het winkelcentrum bezoeken.

Zaterdag: Leipzig

Na het ontbijt rijden we naar Leipzig, de stad van de bekende componist Johann Sebastian Bach, die hier van 1723 tot zijn dood in 1750 woonde en werkte. In de Thomaskirche is hij begraven. In de oudste en tevens grootste kerk van Leipzig, de Nicolaikirche, werden de belangrijkste composities van Bach voor het eerst gespeeld. Verder is het in renaissancestijl gebouwde Alte Rathaus één van de grootste bezienswaardigheden van Leipzig. Na een enerverende dag rijden we terug naar ons hotel in Berlijn.

Zondag: Potsdam

We gaan vandaag naar Potsdam, waar in 1945 in het paleis Cecilienhof de Potsdammer Conferentie werd gehouden. Deze was bepalend voor de ontwikkelingen na de oorlog. Potsdam was ooit het machtscentrum van de Pruisen en van Frederik de Grote. U kunt in Potsdam bijvoorbeeld het beroemde paleis Sanssouci met de prachtige tuinen en de Hollandse wijk bezoeken. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Maandag: Berlijn - Nederland

Na het ontbijt rijden we met verschillende stops terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt aangekomen staat het goed verzorgde afscheidsbuffet al op u te wachten. Aansluitend wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Havel Lodge, Berlijn

Dit traditionele hotel is rustig gelegen aan de noordkant van Berlijn in een bosachtige omgeving. Het hotel beschikt over een receptie, eetzaal en bar. Er is geen lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, telefoon en televisie. Gratis wifi in het hotel.

Reisverhaal Danny

goedemiddag gister terug gekomen van de 8 daagse reis berlijn dresden leipzig potsdam met chaffeur marcel en leuk gezelschap

Reisverhaal Henk Janny

Onlangs ben ik mee geweest met de 8 daagse reis naar Berlijn -Leipzig -Dresden en Potsdam.
Mooie reis en veel gezien. Hierbij een foto van Dresden.

Reisverhaal Henk

Met Bolderman naar Berlijn Dresden en Leipzig. We hadden een mooie week gehad met een leuke groep en mooi weer,en dankzij onze Top Gidsen van Bolderman.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

 

8 dagen stedenreis Berlijn, Dresden, Leipzig en Potsdam

43 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling

43 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 7,7
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
14:56:32 | 0,46 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch