telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Zwitserse Alpen, Glacier- en Mont-Blanc Express

vanaf € 399,-

Een geweldige reis met imposante ber­gen en diepe dalen, gelegen in het Zwitserse Alpenlandschap. Deze combinatie van de Bolderman-touringcar met de Glacier Express en de Mont-Blanc Express staat garant voor een onvergetelijke reis. Tijdens de treinreizen rijden we o.a. door een prachtige kloof naar Le Châtelard en over de 2000 meter hoge Oberalppas naar Disentis. Ook zien we de Mont Blanc en staan plaatsen zoals Zermatt, Saas-Fee en verschillende leuke kleine Zwitserse dorpjes op het programma. Vanuit ons Hotel Azalea, gelegen in het bekende dorpje Saas-Grund, gaan we schitterende excursies maken. Ontdek de hoogtepunten van het Zwitserse Alpenlandschap en boek deze indrukwekkende bus- en treinreis bij Bolderman Excursiereizen!

 • Verblijf in hotel met Nederlandse eigenaar
 • Prachtig excursieprogramma
 • Unieke treinreizen
 • Bezoek Saas-Fee
 • Bezoek Zermatt inclusief treinritje
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19. Reist u met een ander gezelschap, vermeld dit dan bij boeking. Verhoging toeristenbelasting CHF 2,40 p.p. per dag ter plaatse te betalen. Eenpersoonskamers beperkt beschikbaar en kleiner van afmeting.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Zwitserse Alpen, Glacier- en Mont-Blanc Express

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we met verschillende stops naar Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Saas-Grund

Na het ontbijt rijden we via Basel en Montreux naar Saas-Grund. Aan het eind van de middag komen we aan bij Hotel Azalea. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Woensdag: Treinrit Mont-Blanc Express (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag staat de prachtige tocht met de Mont-Blanc Express op ons programma. Met de touringcar rijden we naar de plaats Martigny, waar we overstappen op de Mont-Blanc Express (zie Pluspakket). De tocht voert ons door een mooie kloof en u geniet van de geweldige bergwereld waar u doorheen rijdt. Aan het einde van de route in de plaats Le Châtelard staat de touringcar weer op u te wachten. Indien de tijd het toelaat, maken we nog een stop in Chamonix, vanwaar u de Mont Blanc kunt bewonderen. Met al deze prachtige indrukken rijden we aan het eind van de middag weer terug naar Saas-Grund.

Donderdag: Zermatt

Deze dag staat in het teken van de imposante 4500 meter hoge Matterhorn. Via een mooie route rijden we naar het plaatsje Täsch. Hier stappen we over op het treintje naar Zermatt. Zermatt is een bijzondere plaats, waar de sfeer wordt bepaald door de onmiskenbare top van de Matterhorn. In het centrum wandelt u tussen de prachtige typische Wallisser houten huizen door. In Zermatt heeft u ook de mogelijkheid om met de Gornergratbahn (niet inbegrepen) naar een hoogte van ca. 3100 meter te gaan, vanwaar u een geweldig uitzicht heeft op verschillende bergtoppen van boven de 4000 meter. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Treinrit Glacier Express (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag weer één van de hoogtepunten van deze reis, namelijk een tocht met de Glacier Express van Brig naar Disentis (zie Pluspakket). Deze tocht gaat, zoals men dat ook wel noemt, over het dak van Europa. De route slingert door het prachtige Alpenlandschap over de ca. 2000 meter hoge Oberalppas naar Disentis. Van hieruit rijden we met de bus terug naar Saas-Grund (door weersomstandigheden kan het voorkomen dat dezelfde route terug met de trein afgelegd moet worden). Een dag vol prachtige uitzichten, dus vergeet niet uw camera mee te nemen!

Zaterdag: Saas-Fee

's Morgens bent u vrij. ‘s Middags brengen we een bezoek aan het nabijgelegen Saas-Fee, ook wel de 'parel van de Alpen' genoemd en gelegen aan de voet van de gigantische Fee-gletsjer. Deze mondaine plaats ligt op een plateau op 1800 meter hoogte en kent meer dan 292 zon-dagen per jaar. In Saas-Fee is geen verkeer toegestaan, maar er rijden wel koetsjes en elektrische autootjes. U kunt hier heerlijk wandelen of met een gondel hoger de bergen in.

Zondag: Saas-Grund - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Na het ontbijt nemen we afscheid van Saas-Grund. Er staat ons nog een prachtige dag te wachten. Via Brig rijden we naar de Grimselpas (deze route wordt aangepast als de Grimselpas is afgesloten). Het landschap wordt steeds ruiger en na het bergdorpje Gletsch begint de beklimming van de ruige Grimselpas. Onderweg hebben we een schitterend uitzicht op de Rhônegletsjer. Via Meiringen en Luzern rijden we naar Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) voor de laatste overnachting van deze reis.

Maandag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Nederland

Alweer de laatste dag van deze geweldige reis. Via de Duitse autobanen rijden we terug naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet. Vervolgens wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

Landkaart: Zwitserse Alpen, Glacier- en Mont-Blanc Express

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan. Ook de treinritten kunnen wijzigen of vervallen i.v.m. onderhoud aan trein of spoor/weersomstandigheden/etc.

Hotel Azalea, Saas-Grund

Dit familiehotel verwelkomt al meer dan 40 jaar Nederlandse groepen en de eigenaren spreken Nederlands. Het hotel heeft een receptie, restaurant met bar, terras en lift. De kamers beschikken allen over een televisie en een badkamer met douche en toilet. De meeste kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Reisimpressie

Reisimpressie 8 dagen Zwitserse Alpen, Glacier- en Mont-Blanc Express

Bekijk nu onze korte reisvideo van de 10-daagse busreis Zwitserse Alpen, Glacier- en Mont-Blanc Express.

Zwitserland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Zwitserland wordt betaald met de Zwitserse frank (CHF).

Elektriciteit:
In Zwitserland heeft u in sommige gevallen een verloopstekker nodig.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits (Zwitserduits), Frans, Italiaans en Reto-Romaans zijn de officiële talen in Zwitserland.

Prijsniveau:
De prijzen in Zwitserland liggen een stuk hoger dan in Nederland

Reisverhaal Rianne

Net terug van 8 – daagse reis Zwitserland, Glacier express / Mont Blanc Express Wat een ervaring, wat een deskundige chauffeur Reino. Mede dankzij Reino is dit een onvergetelijke reis geworden, wat weet hij veel te vertellen. In Saas Grund heerlijk geslapen en gegeten, zeer vriendelijk personeel en erg behulpzaam dat maakte de reis helemaal kompleet. Vooral de belevenis van de Gornergratbahn met bovenop zicht op de Matterhorn was zeer imposant. Dit was onze 3e Bolderman reis, de 4e is al gepland en we gaan door !

Reisverhaal Werner

In april van dit jaar hebben we de reis "8 dagen Zwitserse Alpen, Glacier- en Mont-Blanc Express" gedaan. Uit alle mooie plaatjes die ik in die dagen geschoten heb was het moeilijk kiezen. Mooie landschappen, mooie details, mooie natuur. Sneeuw en groen, het was er allemaal te doen! Mooie reis. Toch maar een voor velen herkenbaar plaatje opgezocht, althans, als men goed kijkt 😉 Bovenop de Gornergrat kijkend, over het observatorium, naar de Matterhorn. Een echt Zwitsers plaatje! 

Reisverhaal Els

We hebben genoten van de geweldige mooie bus-treinreis Zwitserland in augustus 2018.
Deze foto is gemaakt tijdens een van de vele uitstapjes in Stresa te Italie.
Naast de mooie natuur die Zwitserland te bieden heeft, hebben ook de vele mooie dorpen in de Elzas en Duitsland bijgedragen aan een afwisselende en prachtige rondreis.

Reisverhaal J. van Eijck

Deze foto’s zijn gemaakt tijdens de reis “8 dagen Zwitserse Alpen, Glacier- en Mont-Blanc Express” (15 t/m 22 oktober 2018).
Ondanks dat het treinprogramma door uitgelopen werkzaamheden aan Zwitserse spoor danig is gekortwiekt, is dit een prachtige reis geworden. Bolderman heeft compensatie gegeven door de deelnemers een gratis tripje naar de Gornergrat te geven. Mooie deal. Bijgaande foto’s zijn echter gemaakt bij de Mattmarksee in het Saas-dal. Initiatief van Reino
(van Beuk), die de reis op een bijzonder prettige manier heeft weten te begeleiden.
Verder is het voor oktober absurd mooie weer bepalend geweest voor het welslagen van deze reis.

Reisverhaal C. van Deur

Deze foto is gemaakt in oktober 2018.Deze foto is gemaakt tijdens de 8 daagse reis Zwitserse Alpen, Glacier- en Mont Blanc Express.
Omdat er werkzaamheden waren aan de spoorrails kon er 1 treinreis niet doorgaan en de andere maar voor de helft. Als alternatief kregen we een vrijkaart aangeboden voor de Gornergrathbahn. Een super alternatief van Bolderman.
Het was een fantastische reis. We hadden het weer mee ( alle dagen zon ), een super chauffeur Reino  die enorm veel van alle bezienswaardigheden af wist en ons ook plekjes liet zien die niet in het programma vermeldt stonden. Ook was het een zeer kundige chauffeur.
De foto is gemaakt toen we met de Gornergratbahn naar de top zijn gegaan om daar het prachtige uitzicht te bewonderen.
Ikzelf vind de foto zo apart omdat er een roofvogel precies voor mijn lens kwam tijdens de opname.

Reisverhaal Ad en Tini

Prachtige week bij onze allereerste busreis die we maakten. Het weer was een reuzencadeau evenals onze chauffeur Otto!
Ook hotel Azalea was een verademing. Niet het hotel zelf dat eenvoudig maar keurig was ingericht maar vooral de mensen van de bediening die alles deden om het aangenaam en mogelijk (dieet) voor ons te maken. Wij zijn al gestart met het maken van mond tot mondreclame maken voor deze reis!
De foto’s spreken voor zich……..

Busreis Zwitserse Alpen van 14 tot en met 21 oktober 2017.

Reisverhaal Anita

8 daagse Zwitserse Alpen, Glacier en Montblanc express, prachtige reis gemaakt mede door de deskundige en prettige begeleiding van chauffeur Reino.

Reisverhaal Geert

Wat hebben wij een fantastische busreis met Bolderman gehad in Zwitserland Saas-Grund. Gezellig familiehotel. Onze chauffeur Otto was een topper. Hij heeft ons veel laten zien en ook veel verteld. We hadden blauwe luchten en veel zon en dat in de maand oktober.

Reisverhaal Gerda

Deze foto,s zijn gemaakt uit de rijdende bus.
Het was een mooie reis, veel gezien en gedaan.
Het was Zwitserse Alpen, Glacier en Mont Blanc Express reis.

Reisverhaal Noud

Bijgaand stuur ik u mijn foto's van de reis Zwiserse Alpen Glacier Express in November.

Reisverhaal R. Kuppevelt

wij zijn onlangs 31-7 voor 8 dagen met Bolderman-reizen naar  Zwitserland geweest. Chauffeur Reino.

Het was een fantastische reis. We hebben erg genoten. We hebben zelfs de foto met de Boldermanbus op de voorkant van ons eigen digitale fotoboek gezet.

8 dagen Zwitserse Alpen, Glacier- en Mont-Blanc Express

381 reizigers bevelen deze reis aan
8,8 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
386 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,8
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer met touringcar 8,7
 • Chauffeur 9,6
 • Reisprogramma 8,8
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:22:10 | 0,45 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch