5 dagen Teutoburgerwoud en Hamelen all-inclusive

vanaf € 399,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Op slechts enkele uren rijden van onze landsgrenzen ligt het Teutoburgerwoud, een verrassende regio waar u geniet van prachtige heuvellandschap, sfeervolle stadjes en bijzondere bezienswaardigheden. Vanuit ons hotel in Nieheim, waar u van een onbezorgd All-Inclusive-verblijf geniet, gaan we op zoek naar de Rattenvanger van Hamelen, bezoeken we de historische steden van Paderborn en Höxter en zien we de indrukwekkende rotsformatie Externsteine. Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie, dichtbij huis!

  • Bezoek aan Hamelen
  • Bezoek aan Paderborn
  • Verblijf op basis van all-inclusive
  • Iedere avond entertainment
  • Bezoek aan Höxter
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Teutoburgerwoud en Hamelen all-inclusive

Maandag: Nederland - Höxter - Nieheim

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar ons hotel in Nieheim waar we worden ontvangen met een lunch. In de middag rijden we naar Höxter, gelegen aan de oevers van de Wezer. Het middeleeuwse stadje staat bekend om haar historische centrum met veel vakwerkhuizen die op een indrukwekkende manier versierd zijn. Buiten de poorten van het oude centrum ligt de Abdij van Corvey. Dit immense klooster is in 815 gesticht en staat vermeld op de Werelderfgoed lijst van UNESCO.

Dinsdag: Vrije ochtend en rondrit Teutoburgerwoud

Deze ochtend doen we het rustig aan en kunt u op eigen gelegenheid Niehiem ontdekken. Op loopafstand van het hotel vindt u het Duitse Kaasmuseum met de Showmelkerij (entree niet inbegrepen). Na de lunch rijden we naar het Hermannsdenkmal, een massief beeld van 53 meter hoog van de Germaanse veldheer Hermann Arminius. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Adlerwarte Berlebeck (niet inbegrepen). Vanaf uw zitplaats op de tribune kijkt u prachtig uit over het Teutoburgerwoud en ziet u de roofvogels in actie in hun natuurlijke omgeving. U kunt een kijkje nemen in het informatiecentrum, de verschillende volières bekijken en een drankje nuttigen op het terras.

Woensdag: Bad Pyrmont en Hamelen

Na het ontbijt rijden we via een mooie route richting Hamelen. Onderweg stoppen we in Bad Pyrmont, één van de bekendste kuuroorden van Duitsland met een rijke historie. Deze stad wordt ook wel de kuurplaats met Oranjetraditie genoemd, omdat koningin Emma hier ten huwelijk is gevraagd door Wilhelm III. Aansluitend rijden we verder naar Hamelen, de stad van het wereldbekende sprookje de rattenvanger van Hamelen. Breng een bezoek aan het museum Hamelen of de Bungelosenstrasse, de straat waar de rattenvanger de kinderen door heen lokte.

Donderdag: Paderborn en de Externsteine

Vandaag vertrekken we naar de rotsformatie van de Externsteine, deze doemt abrupt op uit het landschap. Na een korte wandeling vanaf de parkeerplaats ziet u de indrukwekkende rij van 13 rotsen, die 20 tot 38 meter hoog boven de bergrug uitsteken. Na de lunch brengen we een bezoek aan de historische stad Paderborn. In het parkachtige noordwestelijke gedeelte van de binnenstad vindt u de Paderbronnen. Uit meer dan 200 bronnen ontspringt hier de Pader, de kortste rivier van Duitsland. Een bezoek aan de Dom van Paderborn is zeker de moeite waard en trekt jaarlijks vele bezoekers. U kunt ook een bezoek brengen aan de barokke tuinen van Schloss Neuhaus welke prachtig gelegen zijn bij het eeuwenoude slot.

Vrijdag: Nieheim - Möhnesee - Nederland

Na het ontbijt nemen we afscheid van het Teutoburgerwoud en rijden we richting Nederland. Onderweg maken we een stop bij de Möhnesee. Geniet van de prachtige natuur rondom dit stuwmeer, die de natuurlijke noordgrens van het Sauerland vormt. Na deze stop vervolgen we onze reis naar het verzamelpunt in Nederland. Hier kunt u gebruik maken van het afscheidsdiner, waarna u met de servicelijnen naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Landkaart: Teutoburgerwald en Hamelen all-inclusive

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Parkhotel Nieheim, Nieheim

Het Parkhotel Nieheim is gelegen aan de bosrand en beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant en zonneterras. Alle kamers zijn voorzien van een satelliet-televisie, telefoon, radio, bureau, zithoek en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
05:29:43 | 0,16 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch