5 dagen Beierse Woud, Bayerisch Eisenstein, Passau

vanaf € 299,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Ervaar tijdens deze Bolderman excursiereis de pure natuur van het Bayerischer Wald. Met 6.000 km² is dit het grootste bosgebied van Midden-Europa. Het landschap, de knusse dorpjes, maar ook de stad Passau zullen u zeker bekoren. De omgeving en ons Waldhotel Seebachschleife staan garant voor een heerlijke reis. Uw chauffeur neemt u mee naar het beschermde natuurgebied van het Bayerischer Wald en we steken zelfs de grens met Tsjechië over. Naast deze mooie excursies hebben we in ons hotel ook een leuk avondprogramma. Ga met Bolderman Excursiereizen mee op deze prachtige reis en geniet van al het moois dat het Beierse Woud te bieden heeft!

  • Hotel met overdekt zwembad
  • Entertainment in hotel
  • Klatovy in Tsjechië
  • Passau
  • Optioneel Boomtoppenpad
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Beierse Woud, Bayerisch Eisenstein en Passau

Maandag: Nederland - Bayerisch Eisenstein

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee kan de busreis beginnen en rijden we met verschillende stops naar het Bayerischer Wald, waar we in de loop van de avond bij ons hotel aan zullen komen. Na het diner volgt de kamerindeling.

Dinsdag: Beierse Woud en Tsjechië

Vandaag staat er een prachtige natuurtocht op ons programma. We rijden door het ongerepte Beierse Woud en passeren de grens met Tsjechië, waar we het mooie plaatsje Klatovy met zijn fraaie historische marktplein zullen bezoeken. Aansluitend vervolgen we onze route en rijden via een aantal middeleeuwse dorpjes naar de hoogste berg van het Bayerischer Wald, de Grosser Arber. U heeft de mogelijkheid om met een gondellift naar boven te gaan voor een fantastisch uitzicht over de omgeving. Voor het diner zijn we terug in ons hotel.

Woensdag: Bodenmais en Boom­toppenpad

We beginnen de dag in de glasstad Bodenmais, waar u een glasblazerij kunt bezoeken. Na de stop in dit gezellige stadje rijden we naar Neuschönau, waar u in het bezoekers­centrum alles over het Bayerischer Wald te weten kunt komen. Vervolgens kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de omgeving vanaf het langste boomtoppenpad ter wereld. Deze heeft een lengte van 1.300 meter en bereikt een hoogte tussen de 8 en 25 meter. Aan het eind van de middag rijden we weer terug naar Bayerisch Eisenstein.

Donderdag: Passau

Na het ontbijt staat Passau op ons programma. Deze prachtige stad ligt dichtbij de Oostenrijkse grens en wordt ook wel de Dreiflüssenstadt genoemd. Hier komen namelijk drie rivieren samen, te weten de Donau, de Inn en de Ilz. U kunt de stad uitgebreid gaan verkennen. In de Dom staat het grootste kerkorgel van Europa. Iedere dag, behalve op zondag, wordt dit orgel om 12.00 uur bespeeld. Ook een boottocht op de Donau behoort tot de mogelijkheden (niet inbegrepen).

Vrijdag: Bayerisch Eisenstein - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we terug naar Nederland. Bij aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u, voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts wordt gebracht, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. U kunt hierbij nog even nagenieten van deze prachtige busreis naar het Beierse Woud.

Landkaart: Beierse Woud, Bayerisch Eisenstein en Passau

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Waldhotel Seebachschleife, Bayerisch Eisenstein

Dit familiehotel is rustig gelegen aan de rand van het bos en beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift en overdekt zwembad. De kamers zijn allen voorzien van een satelliet-televisie en een badkamer met douche en toilet. De meeste kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Martin

We zijn met een zeer intensieve reis naar het Bayerischer Wald geweest, Bayerische Eisenstein.

Het mooie weer heeft ons ontzettend goed in de kaart gespeeld.
Na een lange dag op de heen weg, heeft chauffeur Bert ons de volgende dag,  's morgens, naar Tsjechië gebracht, het mooie stadje Klatovy.
's Middags naar Weinfurtner Glasdorf in Arnbruck.. 
Een veelzijdige park en mooi aangelegd met glasobjecten en een fontein in de vijver.
Voor ieders wat wils, van Restaurant tot winkelen( o.a. glascuriosa en kerstartikelen) en wandelen.
Daar zijn ook de bijgevoegde foto's gemaakt.

Al met al een zeer boeiende reis.

Reisverhaal Linda

Bij deze stuur ik u een foto op van mijn 5 daagse reis naar het Beierse Woud van afgelopen week. De foto is genomen in de bossen rondom het boomtoppenpad. 

De reis naar het Beierse Woud was anders als dat ik verwacht had, maar toch heel leuk. Er waren wat meer stadjes en wat minder natuur te bezichtigen dan ik had verwacht. Gelukkig was de natuur dusdanig geweldig dat dat veel goed maakte. Vanuit de bos natuurlijk veel gezien, maar de twee uurtjes die we bij het boomtoppenpad doorbrachten waren geweldig. Het pad zelf was schitterend, maar de bossen er om heen nog veel meer. Hier bleek een gratis wildpark te zijn met verblijven van dieren die ook in het wild in het Beierse Woud voorkomen. Perfect dus om de lynx te kunnen zien in zijn natuurlijke habitat! Dit schuwe dier is in het wild haast niet te vinden, maar op deze manier toch mooi te bewonderen waardoor de bossen meteen een nieuwe dimensie kregen. 
 

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
03:23:22 | 0,17 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch