8 dagen Harz light all-inclusive

vanaf € 599,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

De Harz is het meest noordelijke middelgebergte van Duitsland en staat bol van de sagen en legenden. Het biedt een prachtige, ongerepte natuur. Fraaie bergen met bergmeertjes en talloze bossen vormen het decor van deze reis. Vanuit ons hotel maken we mooie excursies naar de sfeervolle stadjes Quedlinburg, Goslar en Wernigerode en onderweg kunt al mijmerend de schitterende natuur aan u voorbij laten gaan. Ontdekt u de Harz liever in een authentieke stoomtrein? Ook dat is mogelijk in dit prachtige gebied in Duitsland.

  • Goed 3* hotel
  • Goslar, Stolberg en Quedlinburg
  • Natuurtocht door de Harz
  • Unieke treinrit Brockenbahn
  • Optioneel Barbarossahöhle
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

8 dagen Harz light all-inclusive

Zaterdag: Nederland - Harz

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee vertrekken we naar Duitsland. Onderweg zullen regelmatig stops gemaakt worden, waarna we in de loop van de middag bij ons hotel in de zuidelijke Harz zullen arriveren. Nadat u uw koffer naar uw kamer heeft gebracht, staat het diner voor u klaar.

Zondag: Goslar en Rammelsberg (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt rijden we naar de keizerstad Goslar. Centrale plek van Goslar is de Marktplatz, waar het prachtige raadhuis met de schitterende Huldigingszaal te zien is. Ook het Gildehuis is een trekpleister en het figuren- en klokkenspel op de Marktplatz speelt vier keer per dag, o.a. om 12.00 uur, de melodie van een mijnwerkerslied. Een bezoek aan het Keizerlijk Paleis met een prachtig beschilderde zaal en de tentoonstelling over de geschiedenis van het keizerrijk is tevens de moeite waard. 's Middags kunt een bezoek brengen aan de Rammelsberg Museummijn (zie Pluspakket), waar 1.000 jaar lang ijzererts werd gedolven. In 1988 sloot de mijn en werd niet veel later opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens de, gedeeltelijk ondergrondse, rondleiding komt u alles te weten over de mijnbouwgeschiedenis.

Maandag: Natuurtocht en vrije middag

Vandaag maken we een natuurtocht door de schitterende omgeving van de Harz. We rijden deels over de oude grens tussen ‘Oost en West’, waarvan u de sporen nog altijd kunt zien. U kunt genieten van de hoogste pieken van de Harz en we maken een stop bij de Radau-waterval. In het bezoekerscentrum Torfhaus geniet u niet alleen van het prachtige uitzicht, maar komt u ook alles te weten over het gebied en de flora en fauna. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in Sülzhayn.

Dinsdag: Stolberg

Na een rustige ochtend rijden we aan het begin van de middag naar Stolberg. De binnenstad van dit kleine stadje wordt gevormd door ruim 380 vakwerkpanden uit vijf verschillende eeuwen. Daarnaast heeft Stolberg een oranje tintje. Schloss Stolberg is de geboorteplaats van Juliana van Stolberg, stammoeder van het Huis Oranje-Nassau.

Woensdag: Werningerode en Brockenbahn (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag brengen we een bezoek aan Wernigerode. Hier heeft u vrije tijd om bijvoorbeeld de mooie vakwerkhuizen te bekijken. Heeft u het Pluspakket geboekt? Dan brengt uw chauffeur u aan het begin van de middag vanuit Wernigerode naar het nabijgelegen station Drei Annen Hohne, vanwaar u per authentieke stoomtrein een prachtige tocht maakt naar het hoogste punt van de Harz: de ruim 1.100 meter hoge Brocken. Op de top vindt u het Brockenmuseum, waar u wordt geïnformeerd over de geschiedenis en natuur van deze prachtige omgeving. Bij terugkomst in het hotel kunt u genieten van het heerlijke diner.

Donderdag: Barbarossahöhle en Nordhausen (zie Bolderman Pluspakket)

De Harz wordt in het zuiden geflankeerd door de heuvelrug Kyffhäuser. Een schitterende regio, dat bol staat van de Duitse mythologie. Op de top van de heuvelrug staat het immense Kyffhäuser-monument, ter ere van keizer Barbarossa. Vanaf de voet van het monument heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving. Even verderop ligt de Barbarossahöhle (zie Pluspakket). Een uniek grottenstelsel met gigantische holle ruimtes en kristalheldere ondergrondse meren. Op onze weg terug naar het hotel maken we een stop in Nordhausen. Hier kunt u de traditionele stokerij bezoeken, waar o.a. brandewijn en likeuren worden gestookt (zie Pluspakket).

Vrijdag: Thale en Quedlinburg

De Harz staat ook bekend om haar sagen en legenden. Het bekendste voorbeeld daarvan ligt bij de plaats Thale, waar we een bezoek brengen aan de Hexentanzplatz. Volgens de legende dansen de heksen hier op 30 april rond het vuur om vervolgens naar de hoogste berg te vliegen op hun bezems. Het uitzicht op de kloof van het Bodetal aan de ene kant, en het weidse landschap rondom Thale aan de andere kant is prachtig. Aansluitend rijden we naar Quedlinburg, één van de mooiste plaatsen van de Harz. In het centrum van deze meer dan 1.000 jaar oude stad waant u zich in de Middeleeuwen. De Romaanse gebouwen, de 1.300 vakwerkhuizen en villa’s vertellen de geschiedenis van weleer. Bezienswaardig zijn vooral het prachtige Rathaus, Klopstockhaus en Schlossmuseum.

Zaterdag: Harz - Nederland

Na het ontbijt begint de terugreis naar Nederland. Na diverse stops komen we aan het eind van de middag aan bij ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden, alvorens u met één van de servicelijnen weer huiswaarts wordt gebracht.

Landkaart: Harz light all-inclusive

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Ferien Hotel Villa Südharz, Sülzhayn

Midden in de groene omgeving van de Harz, even buiten het dorp Sülzhayn, ligt het gezellige Hotel Villa Südharz. Het hotel beschikt over een receptie, bar, terras, restaurant, sauna en lift. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met douche, toilet en haardroger. De meeste kamers hebben balkon. Wifi is gratis in het hotel.
 

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
13:08:48 | 0,17 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch