5 dagen Thüringen light all-inclusive

vanaf € 359,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Welkom in Thüringen, het hart van Duitsland! Waar Maarten Luther de Bijbel heeft vertaald en waar Goethe, Schiller en Bach zich lieten inspireren tot het schrijven van hun meesterwerken. De rijke cultuur in de prachtige middeleeuwse steden als Erfurt, Weimar en Schmalkalden gaan hand in hand met het prachtige natuurschoon van het glooiende Thüringer Woud. Niet voor niets één van de meest geliefde vakantieregio’s van Duitsland. Ontdek het zelf tijdens deze mooie, afwisselende reis!

  • Verblijf in een 3* hotel
  • Optioneel Wartburg in Eisenach
  • Weimar en Erfurt
  • Schmalkalden en natuurtocht door het Thüringer Woud
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

5 dagen Thuringen light all-inclusive

Maandag: Nederland - Eisenach - Finsterbergen

Vanaf ons centrale overstappunt rijden we via de Duitse snelwegen richting Thüringen. We maken een stop in Eisenach, de geboorteplaats van Johann Sebastian Bach. Deze stad is daarnaast bekend vanwege de Wartburg, waar Maarten Luther het Nieuwe Testament heeft vertaald. Deze burcht, gelegen op een heuvel van 441 meter hoogte, torent hoog boven de stad uit. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Finsterbergen, waar we aan het begin van de avond zullen arriveren. Nadat u uw koffer naar uw kamer heeft gebracht, staat het diner voor u klaar.

Dinsdag: Weimar en Buchenwald

Vandaag bezoeken we de stad Weimar, een ware trekpleister voor toeristen. Bezienswaardigheden zijn het Goethe-huis en het Nationaal Theater. ’s Middags brengen we een bezoek aan Buchenwald. Dit monument is een herinnering aan het voormalige concentratiekamp dat hier gevestigd was. Wilt u liever geen bezoek brengen aan dit monument, dan heeft u de mogelijkheid om langer in Weimar te blijven. U wordt aan het einde van de middag weer opgehaald door uw chauffeur.

Woensdag: Natuurtocht Thüringer Woud en Schmalkalden

Finsterbergen ligt aan de voet van het Thüringer Woud, een middelgebergte met toppen tot bijna 1.000 meter hoog. We maken een schitterende tocht door dit gebied, dat zich kenmerkt door bergen, valleien, meren en dichte bossen, afgewisseld met verscholen dorpen en burchten. Onderweg geniet u van de schitterende vergezichten en zullen uiteraard diverse stops worden gemaakt. De laatste stop zal in het gerestaureerde vakwerkstadje Schmalkalden zijn. Bezienswaardigheden zijn het middeleeuwse Raadhuis, de laatgotische hallenkerk St. Georg waar Luther preekte, het classicistisch hoogovencomplex Neue Hütte en de Slotkapel met een meer dan 400 jaar oud orgel.

Donderdag: Erfurt

Deze dag staat in het teken van Erfurt, de hoofdstad en tevens grootste plaats van Thüringen.Maak kennis met de prachtige binnenstad van Erfurt. We komen langs prachtige monumenten, zoals de Dom Severikerk en de Kramerbrücke. Op deze brug vindt u in de voormalige woonhuizen diverse winkeltjes. Een aanrader is een bezoek aan het Egapark, beter bekend als ‘de Tuinen van Erfurt’.

Vrijdag: Finsterbergen - Marienglashöhle - Nederland

Helaas nemen we vandaag afscheid van het prachtige Thüringer Woud. 's Ochtends kunt u nog een bezoek brengen aan de kristalgrotten nabij Friedrichroda. Aansluitend zetten we koers naar Nederland. Na aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Daarna keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Thuringen light all-inclusive

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Ferien Hotel Rennsteigblick, Finsterbergen

Aan de rand van het dorp Finsterbergen staat het Ferien Hotel Rennsteigblick. Geniet van de panoramische uitzichten over het Thüringer Woud. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, terras, sauna en lift. Alle kamer zijn voorzien van een televisie, telefoon en badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
03:43:19 | 0,18 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch