8 dagen Thüringen light all-inclusive

vanaf € 599,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Welkom in Thüringen, het hart van Duitsland! Waar Maarten Luther de Bijbel heeft vertaald en waar Goethe, Schiller en Bach zich lieten inspireren tot het schrijven van hun meesterwerken. Van de rijke cultuur in de prachtige steden als Erfurt, Weimar en Gotha naar de lieflijke stadjes Schmalkalden, Oberhof en Eisenach met haar beroemde Wartburg. Dit alles te midden van het prachtige natuurschoon van het glooiende Thüringer Woud. Niet voor niets één van de meest geliefde vakantieregio’s van Duitsland. Ontdek het zelf tijdens deze mooie, afwisselende reis!

  • Verblijf in een 3* hotel
  • Optioneel Wartburg in Eisenach
  • Weimar, Erfurt en Gotha
  • Nationaal Park Hainich
  • Natuurtocht Thüringer Wald en Schmalkalden
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan 8 dagen Thuringen light all-inclusive

Zaterdag: Nederland - Point Alpha - Finsterbergen

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend we rijden via de Duitse snelwegen richting Thüringen. Nabij Geisa, op de grens van het vroegere ‘Oost en West’ maken we een stop bij Point Alpha. Gedurende de Koude Oorlog was dit één van de belangrijkste Amerikaanse controleposten. Deze herdenkingsplaats is gevestigd op de grens van Thüringen en Hessen en dient nu als uitgangspunt voor de geschiedenis van het IJzeren Gordijn. Vanuit Point Alpha vervolgen we onze reis naar ons hotel in Finsterbergen, waar we deze week zullen verblijven.

Zondag: Eisenach (zie Bolderman Pluspakket)

Op een klein uurtje rijden ligt Eisenach, de geboorteplaats van Johann Sebastian Bach. De stad is vooral bekend vanwege de Wartburg, waar Maarten Luther het Nieuwe Testament heeft vertaald. U kunt de Wartburg bezoeken (zie Pluspakket). Deze burcht, gelegen op een heuvel van 441 meter hoogte, torent hoog boven de stad uit en heeft een vermelding op de Werelderfgoedlijst van UNESCO verdiend. Het historische centrum van Eisenach kent een aaneenschakeling van kerken, bezienswaardigheden en musea. Een bezoek aan het Bachhuis, het Lutherhuis en de Georgenkerk zijn een bezoek zeker waard! Via een mooie route rijden we aan het eind van de middag terug naar ons hotel.

Maandag: Natuurtocht Thüringer Woud en Schmalkalden

Finsterbergen ligt aan de voet van het Thüringer Woud, een middelgebergte met toppen tot bijna 1.000 meter hoog. We maken een schitterende tocht door dit gebied, dat gekenmerkt wordt door bergen, valleien, meren en dichte bossen, afgewisseld met verscholen dorpen en burchten. Onderweg geniet u van schitterende vergezichten en er zullen uiteraard diverse stops worden gemaakt. De laatste stop zal in het gerestaureerde vakwerkstadje Schmalkalden zijn. Bezienswaardigheden zijn het middeleeuwse Raadhuis, de laatgotische hallenkerk St. Georg waar Luther preekte, het classicistisch hoogovencomplex Neue Hütte en de Slotkapel met een meer dan 400 jaar oud orgel.

Dinsdag: Weimar en Buchenwald

Vandaag bezoeken we de stad Weimar, een ware trekpleister voor toeristen. Bezienswaardigheden zijn het Goethe-huis en het Nationaal Theater. ’s Middags kunt u een bezoek brengen aan Buchenwald. Dit monument is een herinnering aan het voormalige concentratiekamp dat hier gevestigd was. Wilt u liever geen bezoek brengen aan dit monument, dan heeft u de mogelijkheid om langer in Weimar te blijven. U wordt aan het einde van de middag opgehaald door uw chauffeur.

Woensdag: Ochtendtocht Nationaal Park Hainich

Vandaag kunt u de schitterende natuur van Thüringen ontdekken. We rijden 's ochtends naar het Nationaal Park Hainich, één van de best bewaarde oerbossen van Duitsland. Vanwege haar vele beuken, eeuwenoude loofbomen en onaangetaste natuur staat het gebied vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U kunt hier letterlijk door de toppen van de bomen lopen op het boomtoppenpad. Dit pad (voor iedereen toegankelijk) kronkelt zich een weg hoog door de boomtoppen, waarbij u geniet van de schitterende natuur en prachtige vergezichten. Na dit indrukwekkende bezoek rijden we terug naar het hotel, waar u de middag naar eigen inzicht kunt besteden. Finsterbergen ligt in het 'wandelhart' van Thüringen. Rondom het hotel vindt u talloze wandelroutes door bossen, langs beken en met de mooiste uitzichtpunten.

Donderdag: Gotha (zie Bolderman Pluspakket)

Na een rustige ochtend brengt uw chauffeur u aan het begin van de middag naar de nabijgelegen stad Gotha. Belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is het Schloss Friedenstein. Het immense barokke kasteel, omgeven door de grootste Engelse landschapstuin van het Europese vasteland, is een bezoek meer dan waard! Heeft u het Pluspakket geboekt, dan kunt u de schitterende zalen vol barokke pracht en praal bewonderen. Daarnaast heeft u toegang tot een aantal interessante musea in het kasteel en het klassieke Ekhof-theater, het oudste barokke theater ter wereld.

Op de reizen met vertrekdatum 29 juni en 10 augustus 2024 is het Ekhof-theater gesloten i.v.m. repetities. De zalen in het slot zijn wel te bezichtigen.

Vrijdag: Erfurt

Deze dag staat in het teken van Erfurt, de hoofdstad en tevens grootste plaats van Thüringen. De prachtige binnenstad van Erfurt met de Dom Severikerk en de Kramerbrücke is een bezoek meer dan waard. Op de brug vindt u in de voormalige woonhuizen diverse winkeltjes. Ook een bezoek aan het Egapark, beter bekend als ‘de Tuinen van Erfurt' is een aanrader.

Zaterdag: Thuringen - Marienglashöhle - Nederland (zie Bolderman Pluspakket)

Helaas nemen we vandaag afscheid van het prachtige Thüringer Woud. 's Ochtend kunt u nog een bezoek brengen aan de kristalgrotten in het nabijgelegen Friedrichroda (zie Pluspakket). Na dit bezoek zetten we koers naar Nederland. Op ons centrale overstappunt heeft u nog gelegenheid om te genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet, alvorens u met één van de servicelijnen weer huiswaarts wordt gebracht.

Landkaart: Thüringen light all-inclusive

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Ferien Hotel Rennsteigblick, Finsterbergen

Aan de rand van het dorp Finsterbergen staat het Ferien Hotel Rennsteigblick. Geniet van de panoramische uitzichten over het Thüringer Woud. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, terras, sauna en lift. Alle kamer zijn voorzien van een televisie, telefoon en badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
06:45:07 | 0,41 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch