8 dagen 4* Hotel VAYA in Nauders en Bernina Express

vanaf € 599,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

In het Oberinntal aan de voet van de Reschenpass en vlakbij het drielandenpunt Oostenrijk, Zwitserland en Italië ligt het gezellige plaatsje Nauders, waar wij deze reis zullen verblijven in het uitstekende 4* Hotel VAYA Margarate Maultasch. Vanuit ons hotel gaan we prachtige excursies maken in de omliggende regio, waarbij we verschillende landen zullen bezoeken. Ook een treintocht over een gedeelte van het traject van de Bernina Express is mogelijk. Een unieke Bolderman reis met alleen maar hoogtepunten, zoals bijvoorbeeld het Kaunertal waar u de gletsjer met de eeuwige sneeuw zult zien, de Silvretta Hochalpenstrasse, het mediterrane Merano in Italië en Bregenz aan de Bodensee. Kortom: een schitterende busreis naar Oostenrijk, waarbij we onze grenzen verleggen.

  • Excursie Kaunertal
  • Silvretta Hochalpenstrasse
  • Optionele treinreis Bernina Express
  • Bezoek Merano in Italië
  • Bezoek Serfaus
  • Bezoek Bregenz en Liechtenstein
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Hotel VAYA in Nauders

Zaterdag: Nederland - Nauders

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via de Duitse autobanen met verschillende stops naar ons hotel in Nauders. Het diner gebruiken we onderweg in Duitsland.

Zondag: Vrije dag of Kaunertal (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u de dag zelf indelen of mee gaan met één van de mooiste tochten die er in Oostenrijk mogelijk zijn (bij voldoende deelname), namelijk naar het prachtige Kaunertal (zie Pluspakket). Het 25 kilometer lange dal is de toegangspoort tot de langste gletsjer van de Ötztaler Alpen en staat bekend om de overweldigende flora en fauna. Op de gletsjer is het mogelijk om zowel in de winter als in de zomer te skiën. Na het uitgebreide bezoek aan het Kaunertal rijden we terug naar ons hotel.

Maandag: Zwitserland en Italië (zie Bolderman Pluspakket)

Een dag vol hoogtepunten. Via Martina, Susch en Zernez gaat de reis naar het in Zwitserland gelegen Pontresina. Hier heeft u de mogelijkheid om een deel van de treinreis met de Bernina Express te maken en wel het traject Pontresina-Tirano (zie Pluspakket). Na aankomst in Tirano in Italië wordt u door uw chauffeur opgewacht en na een korte pauze rijden we via een prachtige route terug naar ons hotel.
(in voorkomende gevallen kan de route van de Bernina Express in omgekeerde volgorde plaats vinden)

Dinsdag: Serfaus

​'s Morgens brengen we een bezoek aan het bij Nederlanders bekende bergdorp Serfaus, dat op een 1.427 meter hoog plateau boven het Tiroolse Inntal ligt. Het is het grootste dorp van het trio Serfaus, Fiss en Ladis. Het centrum is autovrij. De Romaanse klokkentoren zorgt voor het dorpse karakter in de deze verder moderne plaats. U heeft vrije tijd om Serfaus op eigen gelegenheid te verkennen. 's Middags bent u vrij en kunt u genieten van de faciliteiten in het hotel of een wandeling maken.

Woensdag: Reschensee met het verzonken dorp Graun

De ochtend kunt u naar eigen inzicht indelen. 's Middags brengen we een bezoek aan de Reschensee, een stuwmeer dat is ontstaan na de bouw van een stuwdam tussen 1948 en 1950. Als gevolg van de dam kwam het oorspronkelijke dorp Graun onder water te staan. Er zijn omwille van dit stuwmeer 163 huizen afgebroken. Alleen de kerktoren is blijven staan en deze steekt deels nog boven het wateroppervlak uit. Deze kerktoren is het symbool van het gemeentewapen van Graun.

Donderdag: Silvretta Hochalpenstrasse

Alweer één van de hoogtepunten van deze reis. We rijden via de Arlbergpass naar de Vorarlberg en vandaar het Montafondal in. De route gaat vervolgens via Tschagguns en St. Gallenkirch naar de Bielerhöhe, gelegen op een hoogte van 2.026 meter op de Silvretta Hochalpenstrasse. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de Silvretta Stausee. We rijden terug naar Nauders door het Paznaundal via Galtür en Ischgl.

Vrijdag: Merano in Italië

Vandaag gaan we naar het buurland Italië. We bezoeken de bloemenstad Merano. Dit is een stad met een rijke historie die teruggaat tot in de Romeinse tijd. De Via dei Portici wordt wel beschouwd als de mooiste arcadestraat van Europa. Via een mooie route door een zeer vruchtbare streek met vele boom- en wijngaarden rijden we via de Reschenpas terug naar Nauders.

Zaterdag: Nauders - Nederland

Vroeg in de ochtend vertrekken we uit Nauders. Via de Duitse autobanen komen we aan het eind van de middag aan op ons centrale overstappunt. Voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert, kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet.

Landkaart: Nauders in Tirol en Bernina Express

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* VAYA Nauders

Het 4* VAYA hotel ligt op slechts 200 meter van het centrum van Nauders. Het hotel heeft een gezellige bar/lounge, restaurant, lift en wellness met sauna, stoombad en binnenzwembad. Alle kamers zijn ingericht in Oostenrijkse stijl en beschikken over een televisie, telefoon, kluisje en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Oostenrijk en Zwitserland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
in Oostenrijk wordt met de € ( euro ) betaald en In Zwitserland wordt betaald met de Zwitserse frank (CHF).

Elektriciteit:
In Oostenrijk worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland en in Zwitserland heeft u in sommige gevallen een verloopstekker nodig.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits is de officiële taal in Oostenrijk en Duits (Zwitserduits), Frans, Italiaans en Reto-Romaans zijn de officiële talen in Zwitserland.

Prijsniveau:
De prijzen in Oostenrijk liggen over het algemeen een stukje lager dan in Nederland en de prijzen in Zwitserland liggen een stuk hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Loes

Maandag terug gekomen uit Nauders...het is een prachtige omgeving en een supergoed hotel..wij hebben in iedergeval genoten van deze reis..ben weer heel dankbaar en weer een mooie herinnering!!!

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
03:47:04 | 0,23 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch