telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Nauders in Tirol en Bernina Express

vanaf € 399,-

Op een hoogte van ruim 1350 meter in de Ötztaler Alpen, bij de Reschenpass en het drielandenpunt Oostenrijk, Zwitserland en Italië ligt de plaats Nauders. Tijdens deze excursiereis verblijven we in Hotel Dreiländerblick, even buiten Nauders, nabij de grensovergang. Vanuit ons hotel hebben we een prachtig uitzicht op de ruige bergwereld in de directe omgeving. Van hieruit gaan we prachtige tochten maken in de omliggende landen. Ook een treintocht over een gedeelte van het traject van de Bernina Express is mogelijk. Een unieke Boldermanreis met alleen maar hoogtepunten, zoals bijvoorbeeld het Kaunertal waar u de gletsjer met de eeuwige sneeuw zult zien en de Silvretta Hochalpenstrasse. Kortom: een schitterende busreis naar Oostenrijk, waarbij we onze grenzen verleggen. Boek deze voordelige excursiereis Nauders eenvoudig en vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Excursie Kaunertal
 • Silvretta Hochalpenstrasse
 • Optionele treinreis Bernina Express
 • Bezoek Merano in Italië
 • Bezoek belastingvrij dorp Samnaun
 • Incl. Bolderman garantiepakket
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Nauders in Tirol en Bernina Express

Dag 1: Nederland - Nauders

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via de Duitse autobanen met verschillende stops naar ons hotel in Nauders. Het diner gebruiken we onderweg in Duitsland.

Dag 2: Vrije dag of Kaunertal (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u de dag zelf indelen of mee gaan met een van de mooiste tochten die er in Oostenrijk mogelijk zijn, namelijk naar het prachtige Kaunertal (zie Pluspakket). Het 25 kilometer lange dal is de toegangspoort tot de langste gletsjer van de Ötztaler Alpen en staat bekend om de overweldigende flora en fauna. Op de gletsjer is het mogelijk om zowel in de winter als in de zomer te skiën. Na het uitgebreide bezoek aan het Kaunertal rijden we terug naar ons hotel.

Dag 3: Zwitserland en Italië (zie Bolderman Pluspakket)

Een dag vol hoogtepunten. Via Martina, Susch en Zernez gaat de reis naar het in Zwitserland gelegen Pontresina. Hier heeft u de mogelijkheid om een deel van de treinreis met de Bernina Express te maken en wel het traject Pontresina-Tirano (zie Pluspakket). Na aankomst in Tirano in Italië wordt u door uw chauffeur opgewacht en na een korte pauze rijden we via een prachtige route terug naar ons Hotel Dreiländerblick.

Dag 4: Samnaun

De ochtend is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een fijne wandeling maken in de omgeving van het hotel. 's Middags maken we een mooie tocht naar het bekende belastingvrije dorpje Samnaun, hoog gelegen in de Zwitserse bergen en direct grenzend aan Oostenrijk. Hier kunt u taxfree winkelen of op een terrasje genieten van de geweldige bergwereld.

Dag 5: Silvretta Hochalpenstrasse

Alweer een van de hoogtepunten van deze excursiereis. We rijden via de Arlbergpass naar de Vorarlberg en vandaar het Montafondal in. De route gaat vervolgens via Tschagguns en St. Gallenkirch naar de Bielerhöhe, gelegen op een hoogte van 2026 meter op de Silvretta Hochalpenstrasse. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de Silvretta Stausee. We rijden terug naar Nauders door het Paznaundal via Galtür en Ischgl.

Dag 6: Merano in Italië

Vandaag gaan we naar het buurland Italië. We bezoeken de bloemenstad Merano. Dit is een stad met een rijke historie die teruggaat tot in de Romeinse tijd. De Via dei Portici wordt wel beschouwd als de mooiste arcadestraat van Europa. Via een mooie route door een zeer vruchtbare streek met vele boom- en wijngaarden rijden we via de Reschenpas terug naar Nauders.

Dag 7: Reschensee met het verzonken dorp Graun

's Morgens brengen we een bezoek aan de Reschensee, een stuwmeer dat is ontstaan na de bouw van een stuwdam tussen 1948 en 1950. Als gevolg van de dam kwam het oorspronkelijke dorp Graun onder water te staan. Er zijn omwille van dit stuwmeer 163 huizen afgebroken. Alleen de kerktoren is blijven staan en deze steekt deels nog boven het wateroppervlak uit. Deze kerktoren is het symbool van het gemeentewapen van Graun.

Dag 8: Nauders - Nederland

Vroeg in de ochtend vertrekken we uit Nau­ders. Via de Duitse autobanen komen we aan het eind van de middag aan op ons centrale overstappunt. Voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert, kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inclusief op vertrekdatum 17-10-2022, te reserveren bij uw chauffeur).

Landkaart: Nauders in Tirol en Bernina Express

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Dreiländerblick, Nauders

Het hotel ligt even buiten Nauders nabij het drielandenpunt, zoals de naam al zegt. Het beschikt over een receptie, bar, restaurant, lift en wellnessruimte. De kamers beschikken allen over een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. De meeste kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Reisimpressie

Reisimpressie 8 dagen Nauders in Tirol en Bernina Express

Bekijk nu onze korte reisvideo van de 8-daagse busreis Nauders in Tirol en Bernina Express.

Oostenrijk en Zwitserland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
in Oostenrijk wordt met de € ( euro ) betaald en In Zwitserland wordt betaald met de Zwitserse frank (CHF).

Elektriciteit:
In Oostenrijk worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland en In Zwitserland heeft u in sommige gevallen een verloopstekker nodig.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits is de officiële taal in Oostenrijk en Duits (Zwitserduits), Frans, Italiaans en Reto-Romaans zijn de officiële talen in Zwitserland.

Prijsniveau:
De prijzen in Oostenrijk liggen over het algemeen een stukje lager dan in Nederland en De prijzen in Zwitserland liggen een stuk hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Willem

Deze foto is gemaakt tijdens de 8 daagse reis met bolderman naar Nauders-Tirol 0p 10 augustus tot 17augustus. De foto heb ik gemaakt tijdens ons bezoek aan het dorp graun waar de kerktoren nog als enigste is blijven staan.Ik heb de foto zo genomen met op de voorgrond de begraafplaats waar de voormalige bewoners liggen die het dorp moesten verlaten om een stuwmeer te laten bouwen.

Reisverhaal Vera

Foto 1: Deze foto is genomen tijdens een wandeling rondom de Reschensee tijden onze vakantie van 31 augustus 2019 tot 7 september 2019. Wij verbleven in hotel Dreiländerblick. De kleuren van het water inspireerde mij om deze foto te maken.
Foto 2: Foto genomen vanaf de kerk bij Graun tijdens onze reis naar Nauders van 31 augustus 2019 tot 7 september 2019. Foto gemaakt met lensbol. Voor mij het eerste jaar met de lensbol als hulpmiddel voor foto 's.
Foto 3: Tijdens onze reis naar Nauders van 31 augustus 2019 tot 7 september 2019 de Silvretta Hochenalpstrasse gedaan. Daar in het kapelletje prachtige weerkaatsing van de glas in lood ramen.
Foto 4: Langs het stuwmeer bij de Silvretta Hochenalpstrasse. Wij zijn baat het einde van het stuwmeer gelopen en de afzetting langs de steile wand bracht mij op dit idee. Tijdens verblijf in Nauders hotel Dreilanderblick van 31 augustus 2019 tot 7 september 2019
Foto 5: Op de terugreis van onze tocht Silvretta Hochenalpstrasse deze bijzondere regenboog vast kunnen leggen. Dit was tijdens onze reis naar Nauders hotel Dreilanderblick van 31 augustus 2019 tot 7 september 2019. Prachtige belevenis.
Foto 6: De basiliek in Tirano in Italië. Het uitstappunt van de bernina express. Tocht tijdens vakantie in Nauders hotel Dreilanderblick van 31 augustus 2019 tot 7 september 2019. Bijzonder mooie tocht en basiliek.
Foto 7: Zomaar een foto gemaakt bij een meertje tijdens wandeling plamort tijdens reis naar Nauders hotel Dreilanderblick. Verblijf van 31 augustus 2019 tot 7 september 2019. 
Foto 8: Tijdens onze reis naar Nauders wandeling gemaakt naar plamort en afgedaald naar Reschensee. Wij verbleven in hotel Dreiländerblick van 31 augustus 2019 tot 7 september 2019. Het watervalletje daagde mij uit iets met de bollen te doen.
Foto 9: Foto genomen bij hoogste punt Bergkastelbahn in Nauders tijdens ons verblijf in hotel Dreiländerblick van 31 augustus 2019 tot 7 september 2019 Foto is door een verrekijker heen genomen. Zicht op kleiner Mutzkopf en omliggende bergen.
Foto 10: Tijdens een wandeling gemaakt bij de Bergkastelbahn. Wij verbleven in hotel Dreiländerblick te Nauders van 31 augustus 2019 tot 7 september 2019. De structuur en kleuren van de stenen vond ik zeker de moeite waard voor een foto.
Foto 11: Gedeelte van de oude grens hoog in de bergen tussen Oostenrijk en Italië (zuid tirol) Kwamen wij tegen tijdens een wandeling tijdens ons verblijf in hotel Dreiländerblick te Nauders van 31 augustus 2019 tot 7 september 2019
Foto 12: Prachtige glas in loodramen en de weerspiegeling ervan in een kapelletje op de pashoogte van de Silvretta Hochenalpstrasse. Tijdens ons verblijf in Nauders was dit een prachtige dagtocht. Vooldaan kwamen wij teug bij hotel Dreilanderblick. Daar verbleven wij van 31 augustus 2019 tot 7 september 2019.
Foto 13: Wat vertellen deze koffers in Trauttmansdorff-tuinen? Gelegen in Merano. In ieder geval is het een mooie manier om een muur te vullen. Een muur vol geschiedenis want waar zijn al die koffers ooit geweest? Onze koffers stonden in hotel Dreiländerblick te Nauders van 31 augustus 2019 tot 7 september 2019.
Foto 14: De ingaand van Trauttmansdorff-tuinen in Merano. Bezocht tijdens onze reis naar Nauders in hotel Dreiländerblick. Een grote botanische tuin. Ook prachtig gelegen met fraaie uitzichten over Merano.
Foto 15: Kaartjes aansteken in de kerk van Merano. Dagtocht vanuit Nauders. Wij verbleven in hotel Dreiländerblick te Nauders van 31 augustus 2019 tot 7 september 2019.
 

Reisverhaal Jan

Hierbij ’n foto die ik gemaakt heb tijdens de reis naar Nauders 2019.. “Berninaexpress”

Reisverhaal Willem

Paar foto s van een heerlijke vakantie in Nauders.

Reisverhaal Jan

Wat 'n fantastische reis hebben we afgelopen week gehad (Nauders-Oostenrijk) en wat 'n topchauffeur/reisleider/gastheer/en entertainer ineen Pieter.. je was helemaal geweldig... wat 'n sfeer... en wat hebben we veel gezien en beleeft... en 'n berengezellig hotel Dreiländerblick Nauders... Gelukkig hebben we de film nog... Top Top Top !

Reisverhaal Els

In juni zijn wij een week naar Nauders geweest met Bolderman. Een geweldige vakantie hebben wij gehad, met een hele goede chauffeur en reisleider Pieter .Een goed programma en een leuk en goed hotel. Ik heb een heel naar jaar achter de rug , door een gecompliceerd schouder/arm breuk. Deze reis was voor mij een afscheid van deze periode. Ik heb zo genoten en het ging zo goed met mij. Bedankt Bolderman, voor deze prachtige reis

Reisverhaal Marianne

Nauders, Oostenrijk in Hotel Dreiländerblick - 8 daagse bus reis. Het was prachtig!!

Reisverhaal Sandra

6 oktober 2018 zijn wij mee geweest met de reis naar Nauders in Tirol en de Bernina Express.
Het was echt een immens leuke reis en hebben veel dingen gezien.
Niet alleen steden, zoals Merano in Italië, maar ook heel veel natuur en natuurlijk de gletsjer met de eeuwige sneeuw en de Silvretta Hochalpenstrasse met hele mooie uitzichten.
Het shoppen in belastingvrij paradijs in Samnaun was ook heel erg leuk.
Het mooie aan deze reis was ook dat je meerdere landen hebt kunnen bezoeken, zowel Oostenrijk, Italië en Zwitserland. En niet alleen per bus maar ook per trein.
Onze chauffeur Hans was ook een onwijs goede reisleider en heeft ons leuke dingen kunnen vertellen.
Al met al een hele leuke en afwisselende reis en zeker aan te raden!

Reisverhaal Anita

Ik ben van 30 juni tot en met 7 juli 2018 op reis gegaan naar Nauders. 

De tweede dag van de reis gingen wij naar de Kauntertal. Ik heb hier de foto gemaakt. Ik heb hier een mooie foto gemaakt van het meer en in de verte zie je de berg met gletsjer.

Wij zijn maandag nog naar Merano geweest, op dinsdag naar de Reschenpass geweest, een torentje van een verzonken stad steekt daar boven water uit. Wij zijn ook naar Saumnaun geweest waar je belastingvrij kan winkelen.(zwitserland).

Woensdag naar Silverta hochstrasse en donderdag met Berliner Express, mooie tocht door bergen. Vrijdag paardentocht door Nauders.

Het was een hele mooie reis met veel bergen, mooie natuur, gletjser.

Reisverhaal Arie

Hier wat foto's van onze schitterende mooie en fijne reis eind Sept. naar Nauders alles was Top en perfect geregeld en onze speciale dank aan John Kuppers die ons overal veilig naar toe bracht en uiteraard ook aan de mensen van Dreiländenblick Nauders waar het heel gezellig en goed was 
Bolderman bedankt en dit jaar gaan we weer.

Reisverhaal Betsie

Op onze reis naar Nauders in Oostenrijk hebben we de volgende foto’s gemaakt.

Reisverhaal Familie Oude Engberink

Wij zijn onlangs (31/7) met Bolderman reizen naar Nauders geweest en hebben daar een geweldige vakantie gehad.
De eerste is gemaakt tijdens de excursie naar het Kaunertal, we hadden een stop bij het stuwmeer.
De tweede foto is tijdens de excursie met de Bernina Express gemaakt. Ook een geweldige dag.
Hartelijk dank aan Bolderman en aan chauffeur John voor de prachtige reis!
 

Reisverhaal Gerda

gisteren teruggekomen uit Nauders met een geweldige chauffeur John en zijn vrouw en een geweldige groep

Reisverhaal Henk

Ik heb een mooie reis naar Nauders Tirol gemaakt. Door een versperde pas kon een excursie niet door gaan. Hier voor werden we door chaffeuse Beer van Bolderman naar Innsbrück de hoofdstad van Tirol gebracht. Voor mij was dit de mooiste excursie van de hele reis, wat een mooie oude stad.

Reisverhaal Jan en Hannie

Hierbij een drietal foto’s van de reis Nauders
 
NAUDERS 2017 – Dag 4 van 8 (foto 0056)
Donderdag 14 september, na een goed ontbijt, met de bus naar de Bernina Express gebracht.
De Bernina Express ploegt zich door het landschap van Zwitserland en rijdt naar het Italiaanse Tirano,
een stadje dat bekend staat om zijn mooie historische centrum. 
 
NAUDERS 2017 – Dag 5 van 8 (foto 0064)
Vrijdag 15 september, na een goed ontbijt, onderweg naar Merano. De omgeving is een streek vol contrasten.
Onder de arcadebogen in Merano kunt je leuk winkelen en genieten van de mediterrane en stadse flair,
terwijl je op de bergwandelroute Meraner Höhenweg omringd bent door het prachtige berglandschap
welke wordt afgewisseld door eeuwenoude burchten en kastelen. Churburg Castel Coira ten zuiden van de plats Mals in Italie.
 
NAUDERS 2017 – Dag 7 van 8 (foto 0090)
Zondag 17 september, na een goed onbijt, onderweg naar Nauders voor de Almabtrieb.
De Almabtrieb is een heel bijzonder feest, welke wordt ondersteund door de Musikkapelle Nauders..
De koeien zijn prachtig versierd en lopen van de almen terug naar huis, naar de stal.
Ook de heerlijke almkaas is op tijd klaar om bij de Almabtrieb te kunnen proeven.
 

Reisverhaal Joop

Bijgaand mijn foto's van de reis Nauders in Tirol

Reisverhaal Mattia

In juli/augustus 2018 voor het eerst een reis gemaakt met Bolderman.
De reis ging naar Nauders in Tirol met verschillende uitstapjes naar Zwitserland 
Italie en Tirol zef. De reis was goed georganiseerd met een vriendelijke en zeer kundige
chauffeur Eric Dielissen, die ons veilig overal heen heeft gebracht en veel heeft laten zien.

Reisverhaal Renate

Bijgaand de foto's van mijn vakantie augustus 2017 nauders

Reisverhaal Saskia

We zijn maandag terug gekomen van de reis naar Nauders. Wat hebben we genoten. He hotel was heel goed. Het wordt nu gerund door een jong stel, dat Nederlands spreekt. Ze lopen zich de benen uit het lijf om het iedereen naar de zin te maken. Lust je iets niet? Prima, geeft het aan, dan krijg je wat anders. De bedden zijn al vernieuwd en iedereen heeft prima geslapen. De rest wordt ook aangepakt, maar kan er nog best mee door. Wij hadden John als chauffeur, een topper. Hij reed ons vakkundig naar de mooiste plekken. We hadden ook ontzettend mooi weer. Alleen de laatste dag hadden we een heel klein buitje.

Reisverhaal Suze

Weer terug uit Nauders, Drielandenpunt, 50 meter van de grens met Italie.
Prachtige reis met veel natuurtochten en soms een stadje met cultuur.
Wat hebben we een leuke gezellige week gehad.

8 dagen Nauders in Tirol en Bernina Express

475 reizigers bevelen deze reis aan
8,8 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
481 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,8
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,7
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,4
 • Reisprogramma 8,8
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Bolderman 8,8
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
12:28:49 | 0,58 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch