telefoon 0318 - 58 09 58
ma - vr: 09:00 - 18:00 zaterdag: 10:00 - 16:00

8 dagen Nauders in Tirol en Bernina-Express

vanaf € 399,-
vertrekdata en prijzen

Op een hoogte van ruim 1350 meter in de Ötztaler Alpen, bij de Reschenpass en het drielandenpunt Oostenrijk, Zwitserland en Italië ligt de plaats Nauders. Tijdens deze excursiereis verblijven we in Hotel Dreiländerblick, even buiten Nauders, nabij de grensovergang. Vanuit ons hotel hebben we een prachtig uitzicht op de ruige bergwereld in de directe omgeving. Van hieruit gaan we prachtige tochten maken in de omliggende landen. Ook een treintocht over een gedeelte van het traject van de Bernina Express is mogelijk. Een unieke Boldermanreis met alleen maar hoogtepunten, zoals bijvoorbeeld het Kaunertal waar u op de gletsjer de eeuwige sneeuw zult zien en de Silvretta Hochalpenstrasse. Kortom: een schitterende busreis Oostenrijk waarbij we onze grenzen verleggen.

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - Nauders

Vanaf ons centrale overstappunt, waar u nog een kopje koffie of thee krijgt aangeboden, rijden we via de Duitse autobanen met verschillende stops naar ons hotel in Nauders. Het diner gebruiken we onderweg in Duitsland.

Dinsdag: Samnaun

De ochtend staat ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een mooie wandeling maken in de omgeving van het hotel. 's Middags maken we een mooie tocht naar het bekende belastingvrije dorpje Samnaun, gelegen in de bergen tussen Zwitserland en Oostenrijk. Hier kunt u taxfree winkelen of op een terrasje genieten van de geweldige bergwereld.

Woensdag: Merano in Italië

Deze dag gaan we naar het buurland Italië. We bezoeken de bloemenstad Merano. Dit is een stad met een rijke historie, die teruggaat tot in de Romeinse tijd. De Via dei Portici wordt wel beschouwd als de mooiste arcadestraat van Europa. Via een mooie route door een zeer vruchtbare streek met vele boom- en wijngaarden rijden we via de Reschenpas terug naar Nauders.

Donderdag: Zwitserland en Italië (zie Bolderman Pluspakket)

Een dag vol hoogtepunten. Via Martina, Susch en Zernez gaat de reis naar het in Zwitserland gelegen Pontresina. Hier heeft u de mogelijkheid om een deel van de tocht met de Bernina-Express mee te maken en wel het traject Pontresina-Tirano (zie Pluspakket). Na aankomst wordt u door onze chauffeur opgewacht en na een korte pauze rijden we over de Ofenpass en de Reschenpass terug naar ons hotel Dreiländerblick.

Vrijdag: Vrije dag of Kaunertal (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u de dag zelf indelen of ga mee met één van de mooiste tochten die er in Oostenrijk mogelijk zijn, namelijk naar het prachtige Kaunertal. Het 25 kilometer lange dal is de toegangspoort tot de langste gletsjer van de Ötztaler Alpen en staat bekend om de overweldigende flora en fauna. Op de gletsjer is het mogelijk om zowel in de winter als ook in de zomer te skiën. Na het uitgebreide bezoek aan het Kaunertal rijden we terug naar ons hotel.

Zaterdag: Silvretta Hochalpenstrasse

Alweer één van de hoogtepunten van deze excursiereis. We rijden via de Arlbergpass naar de Vorarlberg en vandaar het Montafondal in. De route gaat vervolgens via Tschagguns en St. Gallenkirch naar de Bielerhöhe, gelegen op een hoogte van 2026 meter op de Silvretta Hochalpenstrasse. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de Silvretta Stausee. We rijden terug naar Nauders door het Paznaundal, via Galtür en Ischgl.

Zondag: Reschensee en het verzonken dorp Graun

Vanmorgen brengen we een bezoek aan de Reschensee, een stuwmeer dat is ontstaan na de bouw van een stuwdam tussen 1948 en 1950. Als gevolg van de dam kwam het oorspronkelijke dorp Graun onder water te staan. Er zijn omwille van dit stuwmeer 163 huizen afgebroken. Alleen de kerktoren is blijven staan en deze steekt deels boven het wateroppervlak uit. De kerktoren is het symbool van het gemeentewapen van Graun.

Maandag: Nauders - Nederland

Na een vroeg ontbijt verlaten we Nau­ders. Via de Duitse autobanen komen we aan het eind van de middag aan op ons centrale overstappunt. Voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert, kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Saskia

We zijn maandag terug gekomen van de reis naar Nauders. Wat hebben we genoten. He hotel was heel goed. Het wordt nu gerund door een jong stel, dat Nederlands spreekt. Ze lopen zich de benen uit het lijf om het iedereen naar de zin te maken. Lust je iets niet? Prima, geeft het aan, dan krijg je wat anders. De bedden zijn al vernieuwd en iedereen heeft prima geslapen. De rest wordt ook aangepakt, maar kan er nog best mee door. Wij hadden John als chauffeur, een topper. Hij reed ons vakkundig naar de mooiste plekken. We hadden ook ontzettend mooi weer. Alleen de laatste dag hadden we een heel klein buitje.

Reisverhaal Henk

Ik heb een mooie reis naar Nauders Tirol gemaakt. Door een versperde pas kon een excursie niet door gaan. Hier voor werden we door chaffeuse Beer van Bolderman naar Innsbrück de hoofdstad van Tirol gebracht. Voor mij was dit de mooiste excursie van de hele reis, wat een mooie oude stad.

Reisverhaal Gerda

gisteren teruggekomen uit Nauders met een geweldige chauffeur John en zijn vrouw en een geweldige groep

***Hotel Dreiländerblick, Nauders

Het hotel ligt even buiten Nauders en beschikt over een receptie, bar, restaurant en lift. De kamers beschikken allen over een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, telefoon en televisie. Wifi in hotel Dreiländerblick gratis.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
ma - vr
zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
17:35:32 | 0,72 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch