10 dagen Schotland, Loch Awe en het eiland Mull

vanaf € 899,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Tijdens deze nieuwe reis laten wij u kennis maken met Schotland en het eiland Mull. Schotland hoort bij Groot-Brittannië, maar heeft een geheel eigen sfeer en een sterk traditioneel getinte folklore. Het landschap is soms lieflijk, dan weer ruig, maar op elk moment van de dag fascinerend. Groene heuvels, stille meren, authentieke dorpjes en kastelen kenmerken het land. We verblijven in het Loch Awe Hotel, dat prachtig gelegen is aan en het gelijknamige meer en uitkijkt op de ruïne van het 15e eeuwse kasteel Kilchurn. Het hotel is in Schots-Gotische stijl gebouwd en heeft nog steeds zijn eigen spoorwegstation aan de schilderachtige Hooglandlijn naar Oban. Vanuit ons hotel maken we schitterende excursies naar Glasgow, Oban en Fort William, rijden we door de mystieke Glencoe en varen we over naar het lieflijke eiland Mull. Natuurlijk kunt u een boottocht maken en staan een prachtige kasteel en een whiskydistilleerderij op het programma. Ontdek het veelzijdige Schotland tijdens deze prachtige Bolderman reis!

  • Oban
  • Eiland Mull
  • Glasgow
  • Optionele boottocht Loch Lomond
  • Glencoe en Fort William
Let op: Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig (identiteitskaart is niet geldig).
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Zaterdag: Nederland - Newcastle

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee zal de reis naar Schotland beginnen. We rijden naar de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden, waarbij we onderweg in Nederland nog een stop maken, waarbij u vrije tijd en gelegenheid heeft om te lunchen. Wilt u geen gebruik maken van de servicelijnen, dan kunt u ook op eigen gelegenheid naar IJmuiden reizen en uw auto in de omgeving van de haven parkeren. Vanaf 14.00 uur kunt u inchecken. Omstreeks 17.00 uur is de afvaart. Er is voldoende vertier aan boord om de avond door te brengen, zoals een bioscoop, bars en leuke winkeltjes. Het diner gebruiken we in het buffetrestaurant (zie Pluspakket).

Zondag: Newcastle - Gretna Green - Dalmally

Het ontbijt gebruiken we aan boord van de ferry (zie Pluspakket). Na ontscheping in de haven van Newcastle zetten wij koers naar Schotland. Als we de grens gepasseerd zijn, bezoeken we Gretna Green met de wereldberoemde Old Blacksmith’s shop. Een romantische plek, met een bijzondere geschiedenis, waar ieder jaar nog zo’n 5000 huwelijken op het aambeeld bekrachtigd worden. Daarna gaat de reis verder langs het prachtige Loch Lomond. Aan het eind van de middag bereiken we ons hotel aan Loch Awe, waar we de komende zeven nachten zullen verblijven.

Maandag: Natuurtocht en Inveraray

Vandaag brengen we een bezoek aan het toeristische zwart-wit dorp Inveraray gelegen aan de Loch Fyne met zijn schitterende gotische sprookjeskasteel. U kunt dit kasteel uiteraard bezoeken. Vervolgens rijden we langs de oever van Loch Fyne naar Lochgilphead. U krijgt vrije tijd om dit leuke plaatsje te bekijken, waarna we onze route vervolgen door de prachtige natuur en langs verschillende lochs. Aan het eind van de middag zijn we terug in ons hotel.

Dinsdag: Het eiland Mull

Vandaag staat er een schiterende excursie op het programma. In Oban stappen we aan boord van de ferry, die ons naar Craignure op het eiland Mull zal brengen. Het eiland Mull is bekend vanwege zijn fauna; in de kustwateren zwemmen walvissen en dolfijnen en boven het water vliegen enorme zeearenden. De lieflijke hoofdstad Tobermory is de grootste plaats op het eiland. U kunt hier naar de haven wandelen en de huisjes, die in vele kleuren geschilderd zijn en herinneringen aan IJsland oproepen, bewonderen. Er is een klein museum over het eiland, een aquarium en er zijn verschillende winkeltjes. Na het bezoek aan Tobermory rijden we terug naar de ferry en ons hotel in Dalmally.

Woensdag: Glasgow

Glasgow, de tweede stad van Schotland gaan we vandaag bezoeken. De unieke architectuur, het rijke erfgoed en eigenzinnige muziekpodia maken deze opvallende stad tot een trekpleister. U kunt de stad op eigen gelegenheid gaan verkennen. U kunt bijvoorbeeld met de hop-on-hop-off bus een rondrit maken langs de belangrijke gebouwen, een museum bezoeken of lekker gaan shoppen. In de loop van de middag keren we weer terug naar ons hotel.

Donderdag: Oban

Na het ontbijt rijden we met een lokale bus naar Oban, Schotlands oudste en populairste plaats in de Westelijke Hooglanden. Hier kunt u een wandeling langs de vissershaven maken, bij mooi weer genieten op een terrasje, winkelen of McCaig’s Tower bezoeken. Deze ronde toren, lijkend op het Colosseum, ligt op de heuvel en werd gebouwd in opdracht van de filantroop McCaig. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Vrije dag of Sealife en boottocht Loch Lomond (zie Bolderman Pluspakket)

Geniet vandaag van een vrije dag en maak bijvoorbeeld een wandeling door de prachtige omgeving van het hotel en langs de oevers van Loch Awe. Als u het Pluspakket heeft bijgeboekt, dan gaat u vandaag mee naar Loch Lomond. We rijden via een mooie route via Arrochar naar de plaats Balloch aan het Loch Lomond, het grootste meer van Groot-Brittannië. Hier gaan we eerst het Sealife aquarium bezoeken, waarna u vrije tijd heeft om te lunchen. Aansluitend maken we vanuit Balloch een schitterende boottocht over Loch Lomond. Nadat we met de boot weer aangemeerd zijn in Balloch, rijden we via een mooie route langs Tyndrum terug naar ons hotel. 

Zaterdag: Glencoe en Fort William

Vandaag staat een rit door de mystieke Glencoe op ons programma, een pas door een ruig gebied in de Schotse Hooglanden met heuvels rondom. De bekendste zijn de Three Sisters. We vervolgen onze route naar het stadje Fort William, schitterend gelegen tussen Loch Linnhe en de hoogste berg van Groot-Brittannië, de 1.300 meter hoge Ben Nevis. Hier maken we eerst een fotostop bij Neptune’s Staircase, een complex van acht sluizen dat over een horizontale afstand van 457 meter een hoogteverschil van 19,5 meter overbrugt. Het complex maakt deel uit van het Caledonisch Kanaal, waaraan tussen 1803 en 1822 werd gewerkt. In Fort William heeft u vrije tijd, maar u kunt ook meegaan naar een whiskydistilleerderij, waar we uitleg krijgen over het productieproces en natuurlijk ook een glaasje whisky kunnen proeven. De terugweg voert ons langs de oevers van Loch Linnhe, Loch Creran en Loch Etive.

Zondag: Dalmally - Newcastle

Na het ontbijt beginnen we aan onze terugreis. Via een mooie route en met enkele stops rijden we door de Trossachs en via Stirling naar Newcastle, waar we inschepen aan boord van de ferry naar IJmuiden. Het vertrek is rond 17.00 uur. Na het diner (zie Pluspakket) kunt u weer gebruik maken van de vele faciliteiten aan boord.

Maandag: Newcastle - Nederland

Het ontbijt gebruiken we aan boord (zie Pluspakket) en om ca. 09.45 uur zal de ferry aanmeren in de haven van IJmuiden, waar de ontscheping plaatsvindt. Aansluitend wordt u rechtstreeks per servicelijn huiswaarts of naar ons centrale overstappunt in Zeeland gebracht.

Landkaart: Schotland, Loch Awe en het eiland Mull

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Loch Awe, Dalmally

Het Loch Awe Hotel is een prachtig herkenningspunt in de omgeving en herdenkt de komst van de Highland-spoorlijn naar de westkust. Het hotel dat uitkijkt over het prachtige Loch Awe beschikt over een receptie, lounge, bar en lift. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-televisie, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis bij de receptie.

Schotland

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Schotland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
240V, stekkers type G, u heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Schotland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Schotland water uit de kraan te drinken

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
Engels is de officiële taal in Schotland.

Prijsniveau:
De prijzen in Schotland liggen iets hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Ton

Van mijn reis naar Schotland - Mull van 29 juni 2024 t/m 08 juli 2024 heb ik 3 foto's geselecteerd:
 
Foto 1 en 3  zijn genomen vanaf  Loch Awe hotel met zicht op Kilchurn Castle en Lochawe 
 
Foto 2 is gemaakt op Holy Island, Lindisfarne priory

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
03:14:25 | 0,23 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch