8 dagen Somerset & Devon

Tijdens deze busreis nemen we u mee naar Somerset een shire-graafschap van Engeland, met als hoofdstad Taunton. Het ligt aan het Kanaal van Bristol, en grenst aan de graafschappen Devon en Dorset in het zuiden; Wiltshire in het oosten; en Bristol en Gloucestershire in het noorden. Somerset in het zuidwesten van Engeland is een graafschap met een gevarieerd landschap en ook een kustlijn in het westen. Een vrij groot deel van het landschap is vlak en dat staat bekend als de Somerset Levels. Dat is een vlakte die grenst aan zee en aan alle kant wordt omgeven door heuvels waardoor bij hevige langdurige regenval overstromingsgevaar ontstaat. U vindt er kleine stadjes als Bridgwater, Glastonbury, Wells met haar middeleeuwse kathedraal en aan zee Burham-on-Sea. De grootste badplaats is echter Weston-super-Mare dat iets verder noordwaarts ligt. Dat heeft maar liefst drie pieren, musea en wordt aan beide kanten omgeven door kliffen. Uitzicht op de levels heeft u natuurlijk vanuit de aaneengesloten heuvelzones

  • Dagtocht door Exmoor National Park
  • Bezoek Bath
  • Bezoek Cheddar Gorge
  • Bezoek Glastonbury Wells
  • Bezoek Salisbury
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Somerset en Devon

Zaterdag: Nederland - omgeving Londen

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Na de overstap rijden we via België naar Calais in Frankrijk. Hier schepen we in op de ferry naar Dover. Daar aangekomen rijden we naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Londen.

Zondag: Omgeving Londen - Windsor - Weston-Super-Mare

Na het ontbijt verlaten we het hotel en vertrekken we naar Windsor, een gezellig plaatsje dat u op eigen gelegenheid kunt verkennen. Indien de tijd het toelaat, kunt u een bezoek brengen aan Windsor Castle. Het is het oudste en grootste nog bewoonde kasteel en het favoriete weekendverblijf van de Britse koninklijke familie. Het kasteel wordt omringd door een prachtig landschap. Aansluitend rijden we door naar ons hotel in Weston-Super-Mare, waar we vijf nachten zullen verblijven.

Maandag: Bath

Vandaag vertrekken we vroeg om te genieten van een mooie tocht naar het beroemde Bath. Bath werd gesticht door de Romeinen rond de thermen. Deze thermen en een tempel zijn deels bewaard gebleven. In de 18e eeuw werd Bath een moderne vakantieplaats, die goed bezocht werd door rijke gasten. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de deels bewaard gebleven Roman Baths (met audio rondleiding) of een mooie wandeling maken over de Royal Crescent en de beroemde Pulteney Bridge over de rivier de Avon. In de loop van de middag rijden we weer terug naar ons hotel.

Dinsdag: Vrije dag of Excursie naar de Exmoor (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u zelf de dag indelen. Indien u het Bolderman Pluspakket heeft geboekt maakt u een schitterende tocht door Exmoor National Park, bekend om zijn natuurlijke schoonheid en waar u kunt genieten van het landschap met heuvels en dalen. Het park is rijk aan heidevelden, hoogvlaktes met diepe valleien, eeuwenoude eikenbossen, de hoogste zeekliffen van Engeland en glinsterende rivieren. Met een beetje geluk zien we een kudde wilde geiten of Exmoor pony’s. Natuurlijk maken we onderweg een koffie- en fotostop. We vervolgen onze weg naar Lynton waar u de gelegenheid heeft om te lunchen. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Cliff Railway, een wateraangedreven kabelbaan die de zustersteden Lynton en Lynmouth verbindt aan de ruige kust van Noord-Devon. U kunt een ritje maken om zelf deze bijzondere uitvinding uit te proberen (niet inclusief). Na dit bezoek vervolgen we onze weg naar Minehead, een plaatsje dat is gelegen aan de kust van Somerset. In de middag rijden we terug naar het hotel.

Woensdag: Glastonbury Wells

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Glastonbury. Eén van de meest mysterieuze plekken uit Europa. De mythes en legendes rond deze plaats zijn zo oud als er mensen zijn. De 'Glastonbury tor' werd in de tijden van de Kelten in verband gebracht met de 'on-wereld'. Jezus zou hier rondgelopen hebben samen met zijn oom Jozef van Arimathea. Jozef zou hier de eerste kerk hebben gesticht en de graal hebben verborgen. In de Middeleeuwen speelde de Glastonbury een belangrijke rol in de graallegende. De Chalice Well is een bron aan de voet van Glastonbury Tor in Engeland. Het symbool op de putdeksel bestaat uit twee overlappende cirkels doorkliefd door een speer of zwaard. Vanmiddag heeft u vrij en kunt u de tijd zelf indelen. Een wandeling langs de boulevard, of het stadje Weston-super-Mare verkennen. Het is een badplaats in het graafschap Somerset en heeft een uitgestrekt strand en heeft maar liefst drie pieren. In het midden staat de Grand Pier waar men terecht kan voor eten en drinken en het Museum of Memories. Verder kunt u het Weston Museum bezoeken dat vertelt over de geschiedenis van de stad.

Donderdag: Cheddar en de Cheddar Gorge

Vandaag beginnen we de dag in alle rust. Na het ontbijt kunt u genieten van de rust of een wandeling maken langs de boulevard. Aan het begin van de middag rijden we naar Cheddar, een typisch Engels dorp met oude huizen en gezellige winkeltjes. De meest opvallende bezienswaardigheden van het centrum zelf zijn een oud Marktkruis uit de 15e eeuw en de ruïne van de St Columbanus Chapel. Ook is de naam Cheddar bekend van een gele tot oranje-gele, wat pittig smakende van koemelk gemaakte harde kaas. Tijdens de rit rijden we door de indrukwekkende Cheddar Gorge, een kalkstenen kloof in de Mendip Hills. Laat u zich verbazen door deze schitterende natuur.

Vrijdag: Weston-Super-Mare - omgeving Londen

Na het ontbijt vertrekken we en rijden via een mooie route naar ons overnachtingshotel in Kent. We rijden vandaag via Salisbury, waar u de gelegenheid heeft om deze mooie stad te bekijken. Interessante plekken in Salisbury zijn het Marktplein, de winkeltjes langs de rivier de Avon, Poultry Cross, winkelcentrum Old George en natuurlijk de kathedraal van Salisbury waar de Magna Carta wordt tentoon gesteld, een beroemd verdrag uit 1215. In de middag vervolgen we onze reis naar ons overnachtingshotel.

Zaterdag: Omgeving Londen - Nederland

Na het ontbijt rijden we naar Dover, waar we inschepen op de ferry naar Calais. Via de Franse en Belgische autowegen vervolgen we onze route naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Met één van onze servicelijnen wordt u vervolgens weer huiswaarts gebracht en zit deze mooie reis er weer op.

Landkaart: 8 dagen Somerset & Devon

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* The York Hotel, Weston-Super-Mare

Dit hotel is gelegen aan de kust, met panoramisch uitzicht over Weston Bay, op slechts korte afstand van het stadscentrum. Het hotel beschikt over een lounge, bar, restaurant en een lift. De kamers zijn voorzien van televisie, thee- en koffiezetfaciliteiten en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi gratis in de openbare ruimten.

Overnachtingshotel omgeving Londen

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Engeland

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Engeland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
In Engeland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Engeland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Engeland water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Engeland is de officiële taal Engels.

Prijsniveau:
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Andrien

8 dagen Devon en Somerset, Zuid West Engeland
Mooie reis, waarin veel te zien is.
Hotel in Weston super Mare is …….. heel bijzonder 🤓. Lief personeel.
Zelfs een avondprogramma, o.a. Bingo, en een erg goede zanger.
Bolderman moet nog even gaan nadenken of het laatste overnachtingshotel, King Charles, een goede keuze is, wat ligging betreft. Het was wat moeilijk te bereiken, dwars door de vrijdagmiddagdrukte heen. Wel een uitstekend hotel!
Verder een prima reis. Fijn dat er op de heenreis tijd genoeg was om Windsor Castle te bezoeken.
Houd rekening met de entreeprijzen. Bijvoorbeeld Windsor Castle £20, Cheddar Caves £20, diverse Kathedralen vrijwillige bijdrage.
Alles wel erg de moeite waard.
Wederom genoten van deze Boldermanreis!

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
06:14:33 | 0,24 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch