telefoon 0318 - 58 09 58
ma - vr: 09:00 - 18:00 zaterdag: 10:00 - 16:00

10 dagen Bijzonder Moravië, Blansko 'light all-inclusive'

vanaf € 469,-
vertrekdata en prijzen

Bolderman Excursiereizen brengt u naar de provincie Moravië in Tsjechië, een bijzonder gebied. De omgeving is rijk aan historische steden, burchten, kastelen, kloosters en culturele bezienswaardigheden. In Zuid-Moravië zijn de heuvels bedekt met wijngaarden. Ten noorden van Brno ligt de Moravsky Kras, beroemd om zijn fantastische druipsteengrotten. Een tocht over de ondergrondse rivier de Punkva is een belevenis. Ook bezoekt u de Macochakloof met zijn 138 m hoge wanden. Voorts bezoeken wij interessante steden zoals Olomouc en Kromeriz. Ook de prachtige stad Bratislava ontbreekt niet in het programma. Onze standplaats in dit prachtige gebied is het plaatsje Blansko, waar wij logeren in het Holiday Hotel Macocha. Een prima uitgangspunt voor het maken van boeiende excursies.

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen rijden we naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden we via Frankfurt naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Neurenberg.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - Blansko

Na ons ontbijt rijden we Tsjechië binnen en via Pilzen bereiken we in de loop van de middag onze standplaats Blansko.

Woensdag: Brno en Macochakloof

Vanmorgen rijden we eerst naar de grootste stad van Moravië, Brno. Brno is een laatbloeier. Pas in de 19e eeuw verwierf de stad een belangrijke positie. Het historische centrum is prachtig gerestaureerd. U ziet o.a. de burcht Spilberg, in de loop der eeuwen uitgebouwd tot een ware citadel. Het oude raadhuis heeft een gotische gevel, waarvan een pinakel bewust zo gedraaid is, dat het lijkt alsof hij er elk moment af kan vallen. In het portaal zijn de “Draak” en het “Wiel” van Brno te zien. U heeft voldoende gelegenheid dit mooie centrum van Brno te verkennen. Aansluitend maken we een prachtige natuurtocht door de omgeving. Hoogtepunt is een bezoek aan de Macochakloof met de 138 m hoge wanden. De kloof is ontstaan toen het dak van de grot instortte. Als u in de kloof wilt kijken, dan kunt u met de kabelbaan naar boven, die vanaf de ingang van de Punkva grot vertrekt.

Donderdag: Lednice, Valtice en Mikulov

Vandaag bezoeken we het mooie zuidelijke gedeelte van Moravië. Eerst passeren we Brno en bereiken daarna het stroomgebied van de rivier de Dyje. Hier liggen een aantal interessante plaatsjes, omgeven door wijngaarden en akkers. Tot 1945 woonde in dit gebied de familie Liechtenstein. Hier liggen de fraaie landgoederen Lednice en Valtice. Een wandelroute loopt door bossen en parkachtige landschappen langs 19e-eeuwse elementen, zoals een minaret, de drie Gratiën en een Apollotempel. Het neogotische kasteel van Lednice is een bezoek meer dan waard. Ook de mooi aangelegde Franse tuin en het romantische Engelse park zijn een lust voor het oog. Na genoten te hebben van deze prachtige streek, brengen we u naar het plaatsje Mikulov, het streekcentrum van wijnbouw, groente en fruit. In het middeleeuwse kasteel is in de kelders een wijnmuseum ingericht, met als bijzonderheid een reusachtig wijnvat met een inhoud van 101.000 liter! Natuurlijk bezoeken we ook een wijnproeverij.

Vrijdag: Bratislava

Na het ontbijt vertrekken we voor een bezoek aan de voormalige Tsjechoslowaakse stad Bratislava. De stad is tegenwoordig hoofdstad van Slowakije en is gelegen aan de Donau. Bepalend voor het beeld van Bratislava is de hoog boven de stad uit torende Burcht. Ook zeker een bezoek waard is het mooie historische centrum van Bratislava.

Zaterdag: Moravische Karst

Vanmorgen bezoeken we het grillige karstgebergte, de Moravsky Kras, met zijn steile wanden, diepe afgronden, kloven, grotten en onderaardse meren. Bij Skalní Mlýn brengt een elektrisch treintje u naar de ingang van de Punkva grot. We wandelen met een gids door de gangen en de grotten en maken een boottocht op de ondergrondse rivier. U ziet immense stalactieten en stalagmieten in prachtige kalkgrotten. We raden u aan goede wandelschoenen aan te trekken. ’s Middags kunt u de omgeving van het hotel verkennen of in Blansko gezellig op een terrasje iets drinken.

Zondag: Pernstejn

Vanmorgen staat er niets op het programma en kunt u eventueel een kerkdienst in Blansko bij wonen. Vanmiddag bezoeken we één van de beroemdste burchten van het land, Pernstejn. De burcht van de familie Pernštejn is als een indrukwekkende middeleeuwse burcht, die met tal van vestingwerken op een rots staat, boven de Nedvedicka rivier. De vesting is nooit veroverd en in de loop der eeuwen zijn er vele verfraaiingen aangebracht. De vertrekken zijn zeer verschillend ingericht, ieder met een eigen thema.

Maandag: Olomouc en Kromeriz

In Olomouc stond, hoog boven de rivier de Morava, in de 8e eeuw een Slavische burcht, die later door de Premysliden werd veroverd. Aan de voet van de burcht ontstond Olomouc, eens de hoofdstad van Moravië. Nu staat op deze heuvel de Wenceslaskathedraal. In 1778 werd de stad de zetel van de aartsbisschop. In het centrum vindt u het mooie witte 14e-eeuwse raadhuis, de barokke Drievuldigheidszuil en twee prachtige fonteinen. Op de terugreis bezoeken we de stad Kromeriz, één van de elegantste steden van Moravië, beroemd om zijn grote parken en het barokke paleis. De stad werd tijdens de 30-jarige oorlog verwoest. Karl von Liechtenstein bouwde met inzet van Italiaanse bouwmeesters de stad weer op in renaissance- en barokstijl en de stad valt nu onder monumentenzorg. Vergeet uw fototoestel dus niet!

Dinsdag: Blansko - Karlovy Vary - Zuid-Duitsland

We nemen afscheid van Blansko en rijden via een mooie route naar het bekende kuuroord Karlovy Vary. Hier kunt u een wandeling maken door dit prachtige plaatsje en de sfeer van een kuuroord opsnuiven. Daarna rijden we naar de omgeving van Neurenberg voor diner en overnachting.

Woensdag: Zuid-Duitsland - Nederland

We rijden via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Daarna keert u via de servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

***Holiday Hotel Macocha, Blansko

Ons hotel ligt aan de rand van het centrum van Blansko. Het beschikt over een restaurant, bar en lift. Uw kamer is goed ingericht met een badkamer met bad of douche en toilet, televisie en telefoon. Een kluisje kunt u huren bij de receptie. In het hotel zijn de drankjes van 18.00 uur tot 22.00 uur gratis (frisdank, wijn bier en koffie of thee).

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
ma - vr
zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
18:41:56 | 0,75 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch