telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Bijzonder Moravië, Blansko 'light all-inclusive'

vanaf € 469,-

Bolderman Excursiereizen brengt u tijdens deze reis naar de provincie Moravië in Tsjechië, een bijzonder gebied. De omgeving is rijk aan historische steden, burchten, kastelen, kloosters en culturele bezienswaardigheden. In Zuid-Moravië zijn de heuvels bedekt met wijngaarden. Ten noorden van Brno ligt de Moravsky Kras, beroemd om zijn fantastische druipsteengrotten. Een tocht over de ondergrondse rivier de Punkva is een belevenis en ook de Macochakloof met zijn 138 meter hoge wanden is een bezoek zeker waard. Interessante steden zoals Olomouc en Kroměříž zijn opgenomen in het programma, alsook de prachtige stad Bratislava. Onze standplaats in dit prachtige gebied is het plaatsje Blansko, waar wij logeren in het Holiday Hotel Macocha. Een prima uitgangspunt voor het maken van boeiende excursies. Ga mee op deze prachtige reis naar Bijzonder Moravië!

 • Hotel o.b.v light all-inclusive
 • Excursie Bratislava
 • Bezoek Brno
 • Excursie Lednice, Valtice en Mikulov
 • Excursie Punkva grot
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan bijzonder Moravië, Blansko 'light all-inclusive'

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden we via de Duitse autobanen naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Zondag: Zuid-Duitsland - Blansko

Na het ontbijt rijden we Tsjechië binnen. Via een mooie route langs Praag bereiken we in de loop van de middag onze standplaats Blansko.

Maandag: Brno en Moravische Karst

's Morgens rijden we eerst naar de grootste stad van Moravië, Brno, waar het historische centrum prachtig gerestaureerd is. U ziet o.a. de burcht Spilberg, in de loop der eeuwen uitgebouwd tot een ware citadel. Het oude raadhuis heeft een gotische gevel, waarvan een pinakel bewust zo gedraaid is, dat het lijkt alsof hij er elk moment af kan vallen. In het portaal zijn de “Draak” en het “Wiel” van Brno te zien. U heeft voldoende gelegenheid het mooie centrum van Brno te verkennen. Aansluitend bezoeken we het grillige Karstgebergte, de Moravsky Kras, met zijn steile wanden, diepe afgronden, kloven, grotten en onderaardse meren. Bij Skalní Mlýn brengt een elektrisch treintje u naar de ingang van de Punkva grot (entree niet inbegrepen). We wandelen met een gids door de gangen van de grotten en maken een boottocht op de ondergrondse rivier. U ziet immense stalactieten en stalagmieten in prachtige kalkgrotten. We raden u aan goede wandelschoenen aan te trekken.

Dinsdag: Lednice, Valtice en Mikulov

Vandaag bezoeken we het mooie zuidelijke gedeelte van Moravië. Via Brno bereiken we het stroomgebied van de rivier de Dyje, waar een aantal interessante plaatsjes, omgeven door wijngaarden en akkers, te vinden zijn. Tot 1945 woonde in dit gebied de familie Liechtenstein, de voormalige eigenaren van de fraaie landgoederen Lednice en Valtice. Een wandelroute loopt door bossen en parkachtige landschappen langs 19e-eeuwse elementen, zoals een minaret, de drie Gratiën en een Apollotempel. Het neogotische kasteel van Lednice is een bezoek meer dan waard. Ook de mooi aangelegde Franse tuin en het romantische Engelse park zijn een lust voor het oog. Na genoten te hebben van deze prachtige streek, brengen we u naar het plaatsje Mikulov, het streekcentrum van wijnbouw, groente en fruit. In het middeleeuwse kasteel is in de kelders een wijnmuseum ingericht, met als bijzonderheid een reusachtig wijnvat met een inhoud van 101.000 liter! Natuurlijk bezoeken we ook een wijnproeverij.

Woensdag: Vrije dag of dagtocht Bratislava (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag. Met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt vertrekken we voor een bezoek aan de voormalige Tsjechoslowaakse stad Bratislava. De stad is tegenwoordig hoofdstad van Slowakije en is gelegen aan de Donau. Bepalend voor het beeld van Bratislava is de hoog boven de stad uittorende burcht. Ook zeker een bezoek waard is het mooie historische centrum van Bratislava. In de loop van de middag keren we terug naar Blansko.

Donderdag: Ochtendtocht Macochakloof

's Morgens maken we een prachtige natuurtocht door de omgeving. Hoogtepunt is een bezoek aan de Macochakloof met tot 138 meter hoge wanden. De kloof is ontstaan toen het dak van de grot instortte. Als u van bovenaf in de kloof wilt kijken, kunt u met de kabelbaan die vanaf de ingang van de Punkva grot vertrekt, naar boven. ’s Middags kunt u de omgeving van het hotel verkennen of in Blansko gezellig op een terrasje iets drinken.

Vrijdag: Pernštejn

's Morgens staat er niets op het programma en kunt u eventueel een leuke wandeling in de omgeving van het hotel maken. 's Middags bezoeken we één van de beroemdste burchten van het land, Pernštejn (entree exclusief). De burcht van de familie Pernštejn is een indrukwekkende middeleeuwse burcht, die met tal van vestingwerken op een rots staat, boven de Nedvedicka rivier. In de loop der eeuwen zijn er vele verfraaiingen aangebracht. De vertrekken zijn zeer verschillend ingericht, ieder met een eigen thema. Zeker een bezoek waard dus!

Zaterdag: Olomouc en Kroměříž

In Olomouc stond, hoog boven de rivier de Morava, in de 8e eeuw een Slavische burcht, die later door de Premysliden werd veroverd. Aan de voet van de burcht ontstond Olomouc, eens de hoofdstad van Moravië. Nu staat op deze heuvel de Wenceslaskathedraal. In 1778 werd de stad de zetel van de aartsbisschop. In het centrum vindt u het mooie witte 14e-eeuwse raadhuis, de barokke Drievuldigheidszuil en twee prachtige fonteinen. Op de terugreis bezoeken we de stad Kroměříž, één van de elegantste steden van Moravië, beroemd om zijn grote parken en het barokke paleis. De stad werd tijdens de 30-jarige oorlog verwoest. Karl von Liechtenstein bouwde met inzet van Italiaanse bouwmeesters de stad weer op in renaissance- en barokstijl en de stad valt nu onder Monumentenzorg.

Zondag: Blansko - Karlovy Vary - Zuid-Duitsland

We nemen afscheid van Blansko en rijden via een mooie route naar het bekende kuuroord Karlovy Vary. Hier kunt u een wandeling maken door dit prachtige plaatsje en de sfeer van een kuuroord opsnuiven. Daarna rijden we naar Zuid-Duitsland voor onze laatste overnachting.

Maandag: Zuid-Duitsland - Nederland

We rijden via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden en kunt u nagenieten van deze prachtige reis. Daarna keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Holiday Hotel Macocha, Blansko

Dit hotel ligt aan de rand van het centrum van Blansko. Het bestaat uit 2 gebouwen en beschikt over een restaurant, bar, klein terras en lift. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet. Een kluisje kunt u huren bij de receptie. In het hotel zijn de drankjes van 18.00 uur tot 22.00 uur gratis (koffie, thee en lokale frisdank, wijn en bier). Wifi is gratis in het hotel.

Tsjechië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Tsjechië wordt betaald met de Tsjechische kroon (CZK).

Elektriciteit:
In Tsjechië kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken.Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater: 
In veel regio’s komt het water rechtstreeks uit de bron en wordt daarbij streng gecontroleerd.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Tsjechisch is de officiële taal in Tsjechië.

Prijsniveau:
De prijzen in Tsjechië liggen een stuk lager dan in Nederland

Reisverhaal Arno

Terug van een prachtige 10 daagse reis " Bijzonder Moravië - Blansko"

Reisverhaal Marianne

Afgelopen maandag terug gekomen van onze reis nasr Bijzonder Moravie. Wat hebben ee genoten, mede dank zij onze chauffeur Erik.

Reisverhaal Lies

Net terug uit Moravië. Enorm heet (40+), veels te warm maar toch mooie vakantie gehad. Leuke reisgenoten en prima chauffeur Erik.

Reisverhaal Ine

Gisteren terug gekomen van een geweldig mooie reis . Moldavie Blansko. Prachtig land met als chauffeur Eric .

Reisverhaal Jan

Wij hebben een prachtige 10 dagen beleefd in Moravie met een geweldige chauffeur Eric. Het verblijf in het hotel Holiday Macocha was ook goed met erg vriendelijk personeel. De kamers en het eten was ook goed en dan ook nog de drankjes van 18.00 tot 22.00 uur gratis. Dat is eigenlijk niet te geloven dat dit bij de prijs is inbegrepen

Reisverhaal Ada

Bolderman vrienden, wij zijn weer terug van een heerlijk reis naar Tsjechie, prachtig weer, heel veel mooi's gezien dus kortom gewoon genoten..

Reisverhaal Ger

Maandag 28 augustus mochten we al vroeg in de morgen bij het “Witte huis” zijn.
Natuurlijk is het even afwachten wie er allemaal meegaat met deze reis.
De mede reizigers kwamen van alle windstreken aanzetten en het is altijd even aftasten hoe de klik zou vallen, ook onze chauffeur Erik kwam zeer vriendelijk en spontaan over.
De overnachtings hotels in Duitsland zoals in Blansko waren wel goed te noemen, en laten we eerlijk zijn, min punten hou je altijd.
Eenmaal aangekomen in Blansko werd het zeer snel gezellig.
De excursies die op het programma stonden zagen er goed uit en waren zeer interessant om te zien.
De temperatuur was goed, soms wel eens wat te heet en een dag later kwam het water met bakken uit de lucht vallen, maar dit deerde ons niet.

Het eten en de barbecue waren wel goed te noemen en tijdens de muziek avond kwamen de voetjes van de vloer en de zangers kwamen goed los.
Het mooiste was toch wel dat er op hogere leeftijd nog bij een paar personen vlinders door hun buik heen gingen, echte tortelduifjes, wat dit gaat worden is voor ons een ???

Tijdens deze reis hebben we veel gezien en gelachen, tranen rolde wel eens over onze wangen, en daar doen we het voor.

Terug kijkend was het een zeer mooie en geslaagde reis.

Reisverhaal Luiz (Chauffeur)

Dag 1: Veilig en snel gearriveerd bij ons overnachtingsadres!

Dag 2: Wat hebben wij een leuke reisdag achter de rug. We zijn begonnen met een spannende route dwars door de bossen. Vervolgens lekker koffie gedronken bij de oude grensovergang Baileys. Daarna voor de lunch langs de snelweg gestopt, het enige en grootste probleem was dat er geen elektriciteit was, dus zijn we maar uitgeweken naar het stadje Vlašim waar de gasten heerlijk hebben kunnen wandelen. Aansluitend weer via een leuke route door de bossen aangekomen bij ons vakantieadres in Blansko.

Dag 3: In Brno hebben we o.l.v. een gids de mooiste bezienswaardigheden bezocht tijdens een 2 uur duren ochtend wandeling. Het begin van de middag heeft een ieder op zijn of haar eigen manier kunnen invullen. Aansluitend hebben we bezoek gebracht aan de Macochakloof (stiefmoeder) waarbij de conditie van de gasten op de proef werd gesteld. De eerste excursie dag sluiten we af met een heerlijk drankje op het terras van ons hotel.

Dag 4: Vandaag heb ik de meeste foto's ooit gemaakt!!! Wat was het allemaal toch mooi. We zijn begonnen met een bezoek aan het kasteel Lednice olv Wendy, onze gids. Daarna konden de mensen heerlijk wandelen door de mooie tuinen van het Landgoed. 's middags een bezoek gebracht aan de stad & wijnstreek Mikulov. Tijdens de wijnproeverij kregen de mensen 8 verschillende wijnen!
Natuurlijk was er niemand dronken na afloop. De weg terug naar het hotel was de kortste route, maar duurde wel het langst waardoor we heel veel hebben gezien.

Dag 5: Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan de hoofdstad van het buurland Slowakije.
Tijdens de rondrit met de presporacik-oldtimer zijn we langs veel historische gebouwen gereden met als hoogtepunt de Burcht boven de stad. Aansluitend een wandeling gemaakt door het oude centrum.
De rest van de dag kon naar eigen inzicht worden ingevuld. Zelf ben ik naar het uitzicht platform geweest boven de oudste brug van de stad.

Dag 6: Het was vanmorgen vroeg opstaan voor de excursie naar de Moravische Karstgrot, Punkva.
De tocht begon met een treinrit naar de ingang van de grot. Daarna was het 810m wandelen door de mooie gangen en droge kamers. Hoogtepunt was de Macochakloof die we dit keer van onderaf konden zien. Het laatste traject (440m) over de ondergrondse Punkva rivier ging per boot. De komende 28 uur staat de bus stil en is het een mooie gelegenheid om de omgeving van Blankso te verkennen.

Dag 8: Vandaag hebben we nog meer rijkdom van Moravie kunnen bewonderen in Olomouc en Kromeriz. Helaas waren de meeste deuren gesloten op maandag, maar gelukkig was het ook heerlijk terras weer. Terug bij het hotel hebben we na het diner alvast afscheid genomen van een geweldig team in het hotel. De voetjes waren gelukkig nog niet moe na een mooie dag, dus die gingen nog even van de vloer.

Dag 9: Vandaag zijn we vertrokken richting Duitsland met een middag stop Karlovy Vary.

Reisverhaal Nigel

Weer thuis van een mooi vakantie in Moravia

10 dagen Bijzonder Moravië, Blansko 'light all-inclusive'

247 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
257 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 7,8
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
21:11:44 | 0,82 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch