8 dagen Bijzonder Moravië light all-inclusive

vanaf € 589,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Bolderman Excursiereizen brengt u tijdens deze unieke reis naar de provincie Moravië in Tsjechië, een bijzonder gebied. De omgeving is rijk aan historische steden, burchten, kastelen, kloosters en culturele bezienswaardigheden. Ten noorden van Brno ligt de Moravsky Kras, beroemd om zijn fantastische druipsteengrotten. Een tocht over de ondergrondse rivier de Punkva is een belevenis en ook de Macochakloof met zijn 138 meter hoge wanden is een bezoek zeker waard. Interessante steden zoals Olomouc en Kroměříž staan tevens op het programma. Onze standplaats is het plaatsje Čejkovice, gelegen in de wijngaard van Tsjechië, waar wij logeren op een zeer bijzondere historische locatie: het kasteel van Čejkovice! Een middeleeuwse vesting, die de bakermat vormde voor de wijnbouw in deze regio en de beroemde Moravische wijnen. In dit kasteelhotel verblijven wij op basis van light all-inclusive; goed verzorgd en met veel leuke extra's. Boek deze onvergetelijke reis naar Bijzonder Moravië vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

  • Verblijf in een kasteelhotel
  • Optioneel burcht Pernštejn
  • Olomouc en Kroměříž
  • Optionele dagtocht Bratislava
  • Optioneel Punkva-grotten
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan bijzonder Moravië light all-inclusive

Zaterdag: Nederland - Duitsland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we met verschillende stops naar ons overnachtingshotel in Duitsland, waar we aan het begin van de avond aankomen. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Zondag: Duitsland - Pernštejn - Čejkovice

Na het ontbijt steken we de grens met Tsjechië over. Eenmaal aangekomen in de zuidoostelijke regio Moravië kunt u een bezoek brengen aan één van de beroemdste burchten van het land, Pernštejn. De burcht van de familie Pernštejn ziet er uit als een indrukwekkende middeleeuwse burcht, die met tal van vestingwerken op een rots staat, boven de Nedvedicka rivier. In de loop der eeuwen zijn er vele verfraaiingen aangebracht. De vertrekken zijn zeer verschillend ingericht, ieder met een eigen thema. Aansluitend vervolgen we onze route naar onze standplaats Čejkovice. Nadat we ingecheckt zijn in ons kasteelhotel gaan we aan tafel voor het diner. 's Avonds kunt u deelnemen aan een interessante rondleiding door het hotel, waarbij u alles te weten komt over de geschiedenis van het kasteel en de mysterieuze Orde van Tempeliers. 

Maandag: Moravische Karst en Macochakloof

De Moravische Karst, Moravsky Kras, staat vandaag op ons programma. We maken een prachtige natuurtocht door deze heuvelachtige en dichtbeboste streek, die ten noorden van Brno ligt. Het grillige, kalkstenen gebied kenmerkt zich door steile wanden, diepe afgronden, kloven en ondergrondse meren. Centrum van de regio is de ‘rotsmolen’ Skalni Mlyn, vanwaar prachtige wandelroutes beginnen. U kunt hier met een treintje naar de Punkva-grotten, die u, onder leiding van een gids, kunt bezoeken. U maakt een wandeling maken door de schitterende ondergrondse wereld langs immense stalactieten en stalagmieten en een boottocht over de ondergrondse rivier. Vanaf de entree kunt u ook de kabelbaan nemen naar een uniek natuurfenomeen: de Macochakloof. Deze kloof is ontstaan toen het dak van de grot instorte. Van bovenaf heeft u een schitterend uitzicht in de kloof. We raden u aan deze dag goede wandelschoenen aan te trekken. Na het diner kunt u deelnemen aan een wandeling door het wijndorp Čejkovice onder leiding van een gids. De vele lokale wijnboeren stallen hun producten uit voor hun huizen en wijnkelders en laten u proeven van hun wijnen.

Dinsdag: Olomouc en Kroměříž

In Olomouc stond, hoog boven de rivier de Morava, in de 8e eeuw een Slavische burcht, die later door de Premysliden werd veroverd. Aan de voet van de burcht ontstond Olomouc, eens de hoofdstad van Moravië. Nu staat op deze heuvel de Wenceslas-kathedraal. In 1778 werd de stad de zetel van de aartsbisschop. In het centrum vindt u het mooie witte 14e-eeuwse raadhuis, de barokke Drievuldigheidszuil en twee prachtige fonteinen. Op de terugreis bezoeken we de stad Kroměříž, één van de elegantste steden van Moravië, beroemd om zijn grote parken en het barokke paleis. De stad werd tijdens de 30-jarige oorlog verwoest. Karl von Liechtenstein bouwde met inzet van Italiaanse bouwmeesters de stad weer op in renaissance- en barokstijl en de stad valt nu onder Monumentenzorg.

Woensdag: Vrije dag of Bratislava (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag of gaat u, als u het Pluspakket geboekt heeft, mee naar de prachtige stad Bratislava. Bratislava is tegenwoordig de hoofdstad van Slowakije en is gelegen aan de Donau. Bepalend voor het beeld van de stad is de hoog boven de stad uittorende burcht. Ook zeker een bezoek waard is het mooie historische centrum met o.a. de St. Martinuskathedraal en de Panska, een leuk winkelstraatje met antiek- en souvenirwinkeltjes. In de loop van de middag keren we terug naar Čejkovice. 's Avonds staat er een ridderdiner op het programma. Geniet van een heerlijk Bourgondisch diner met muzikale omlijsting en waan uzelf even een Tempelier!

Donderdag: Vrije dag of Lednice (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag. Als u het Pluspakket geboekt heeft, gaat u met een lokale bus mee naar het zuiden van Moravië. Het glooiende landschap wordt gedomineerd door wijngaarden en kleine dorpjes. Tot 1945 woonde in dit gebied de familie Liechtenstein, de voormalige eigenaren van de fraaie UNESCO landgoederen Lednice en Valtice. Een wandelroute gaat door de bossen en parkachtige landschappen langs 19e eeuwse elementen, zoals een minaret, de drie Gratiën en een Apollotempel. Het neogotische kasteel van Lednice, met een mooi aangelegde Franse tuin en een romantisch Engels park, is een bezoek meer dan waard. Via een mooie route rijden we terug naar ons hotel. De middag is ter vrije besteding. 

Vrijdag: Čejkovice - Duitsland

Na het ontbijt nemen afscheid van Čejkovice en rijden we naar ons overnachtingshotel in Duitsland. 

Zaterdag: Duitsland - Nederland

Na het ontbijt volgt de laatste etappe van deze reis. We rijden via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet, waarna u metvéén van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

Landkaart: Bijzonder Moravië light all-inclusive

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Kasteelhotel Zámek, Čejkovice

Het historische kasteelhotel ligt op een heuvel aan de rand van het dorp en beschikt over een receptie, bar, restaurant, wijnkelder en binnenplaats met terras. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. De kamers bevinden zich op de eerste etage. Wifi is gratis in het hotel. U verblijft hier op basis van light all-inclusive.

Rond 1250 kwamen de Tempeliers vanuit Zuid-Frankrijk naar Moravië. Zij bouwden een vesting, in wat later Čejkovice werd, ter bescherming van de handelswegen. De Tempeliers brachten kennis mee over de wijnbouw en bouwden op grote schaal wijnkelders. De vesting van Čejkovice, later een kasteel, vormt hiermee de bakermat van de beroemde Moravische wijnen. In het kasteel werd in 1998 een hotel geopend. U waant u zich even een Tempelier uit de Middeleeuwen!

Overnachtingshotel Duitsland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Tsjechië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Tsjechië wordt betaald met de Tsjechische kroon (CZK).

Elektriciteit:
In Tsjechië kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken.Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater: 
In veel regio’s komt het water rechtstreeks uit de bron en wordt daarbij streng gecontroleerd.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Tsjechisch is de officiële taal in Tsjechië.

Prijsniveau:
De prijzen in Tsjechië liggen een stuk lager dan in Nederland

Reisverhaal José

Hierbij mijn foto's voor de wedstrijd genomen tijdens reis Moraviē
Kasteel Valtice, Tsjechië
Houtsnijwerk trap in Kasteel Lednice, Tsjechië 
Uitzicht vanaf burcht Pernsteijn, Tsjechië

Reisverhaal Ada

Bolderman vrienden, wij zijn weer terug van een heerlijk reis naar Tsjechie, prachtig weer, heel veel mooi's gezien dus kortom gewoon genoten..

Reisverhaal Luiz (Chauffeur)

Dag 1: Veilig en snel gearriveerd bij ons overnachtingsadres!

Dag 2: Wat hebben wij een leuke reisdag achter de rug. We zijn begonnen met een spannende route dwars door de bossen. Vervolgens lekker koffie gedronken bij de oude grensovergang Baileys. Daarna voor de lunch langs de snelweg gestopt, het enige en grootste probleem was dat er geen elektriciteit was, dus zijn we maar uitgeweken naar het stadje Vlašim waar de gasten heerlijk hebben kunnen wandelen. Aansluitend weer via een leuke route door de bossen aangekomen bij ons vakantieadres in Blansko.

Dag 3: In Brno hebben we o.l.v. een gids de mooiste bezienswaardigheden bezocht tijdens een 2 uur duren ochtend wandeling. Het begin van de middag heeft een ieder op zijn of haar eigen manier kunnen invullen. Aansluitend hebben we bezoek gebracht aan de Macochakloof (stiefmoeder) waarbij de conditie van de gasten op de proef werd gesteld. De eerste excursie dag sluiten we af met een heerlijk drankje op het terras van ons hotel.

Dag 4: Vandaag heb ik de meeste foto's ooit gemaakt!!! Wat was het allemaal toch mooi. We zijn begonnen met een bezoek aan het kasteel Lednice olv Wendy, onze gids. Daarna konden de mensen heerlijk wandelen door de mooie tuinen van het Landgoed. 's middags een bezoek gebracht aan de stad & wijnstreek Mikulov. Tijdens de wijnproeverij kregen de mensen 8 verschillende wijnen!
Natuurlijk was er niemand dronken na afloop. De weg terug naar het hotel was de kortste route, maar duurde wel het langst waardoor we heel veel hebben gezien.

Dag 5: Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan de hoofdstad van het buurland Slowakije.
Tijdens de rondrit met de presporacik-oldtimer zijn we langs veel historische gebouwen gereden met als hoogtepunt de Burcht boven de stad. Aansluitend een wandeling gemaakt door het oude centrum.
De rest van de dag kon naar eigen inzicht worden ingevuld. Zelf ben ik naar het uitzicht platform geweest boven de oudste brug van de stad.

Dag 6: Het was vanmorgen vroeg opstaan voor de excursie naar de Moravische Karstgrot, Punkva.
De tocht begon met een treinrit naar de ingang van de grot. Daarna was het 810m wandelen door de mooie gangen en droge kamers. Hoogtepunt was de Macochakloof die we dit keer van onderaf konden zien. Het laatste traject (440m) over de ondergrondse Punkva rivier ging per boot. De komende tijd staat de bus stil en is het een mooie gelegenheid om de omgeving van Blankso te verkennen.

Dag 8: We hebben nog meer rijkdom van Moravie kunnen bewonderen in Olomouc en Kromeriz. Helaas waren de meeste deuren gesloten op maandag, maar gelukkig was het ook heerlijk terras weer. Terug bij het hotel hebben we na het diner alvast afscheid genomen van een geweldig team in het hotel. De voetjes waren gelukkig nog niet moe na een mooie dag, dus die gingen nog even van de vloer.

Dag 9: We vertrokken richting Duitsland met een middag stop Karlovy Vary.

Reisverhaal Arno

Foto's van een prachtige 10 daagse reis " Bijzonder Moravië - Blansko"

Reisverhaal Marianne

Wij zijn terug gekomen van onze reis naar Bijzonder Moravie. Wat hebben ee genoten, mede dank zij onze chauffeur Erik.

Reisverhaal Lies

Wat een mooie reis naar Moravië. Enorm heet (40+), veels te warm maar toch mooie vakantie gehad. Leuke reisgenoten en prima chauffeur Erik.

Reisverhaal Ine

Het was een geweldig mooie reis . Moldavie Blansko. Prachtig land met als chauffeur Eric .

Reisverhaal Jan

Wij hebben een prachtige 10 dagen beleefd in Moravie met een geweldige chauffeur Eric. Het verblijf in het hotel Holiday Macocha was ook goed met erg vriendelijk personeel. De kamers en het eten was ook goed en dan ook nog de drankjes van 18.00 tot 22.00 uur gratis. Dat is eigenlijk niet te geloven dat dit bij de prijs is inbegrepen

Reisverhaal Ger

Maandag mochten we al vroeg in de morgen bij het “Witte huis” zijn.
Natuurlijk is het even afwachten wie er allemaal meegaat met deze reis.
De mede reizigers kwamen van alle windstreken aanzetten en het is altijd even aftasten hoe de klik zou vallen, ook onze chauffeur Erik kwam zeer vriendelijk en spontaan over.
De overnachtings hotels in Duitsland zoals in Blansko waren wel goed te noemen, en laten we eerlijk zijn, min punten hou je altijd.
Eenmaal aangekomen in Blansko werd het zeer snel gezellig.
De excursies die op het programma stonden zagen er goed uit en waren zeer interessant om te zien.
De temperatuur was goed, soms wel eens wat te heet en een dag later kwam het water met bakken uit de lucht vallen, maar dit deerde ons niet.

Het eten en de barbecue waren wel goed te noemen en tijdens de muziek avond kwamen de voetjes van de vloer en de zangers kwamen goed los.
Het mooiste was toch wel dat er op hogere leeftijd nog bij een paar personen vlinders door hun buik heen gingen, echte tortelduifjes, wat dit gaat worden is voor ons een ???

Tijdens deze reis hebben we veel gezien en gelachen, tranen rolde wel eens over onze wangen, en daar doen we het voor.

Terug kijkend was het een zeer mooie en geslaagde reis.

Reisverhaal Nigel

Weer thuis van een mooi vakantie in Moravia

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
02:55:36 | 1,61 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch