5 dagen Harzgebergte light all-inclusive

vanaf € 359,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

De Harz is het meest noordelijke middelgebergte van Duitsland en staat bol van de sagen en legenden. Het biedt een prachtige, ongerepte natuur met fraaie bergen afgewisseld met bergmeertjes en talloze bossen. Vanuit ons hotel maken we mooie excursies naar de sfeervolle stadjes Quedlinburg en Wernigerode, waarbij u onderweg de schitterende natuur aan u voorbij laat gaan. U krijgt ook de mogelijkheid om grotten te bezoeken en natuurlijk mag een likeurstokerij niet ontbreken. Ontdekt u de Harz liever in een authentieke stoomtrein? Ook dat kan in dit prachtige gebied in Duitsland!

  • Goed 3* hotel
  • Quedlinburg en Wernigerode
  • Natuurtocht door de Harz
  • Optioneel bezoek Barbarossahöhle
  • Optionele treinrit met Brockenbahn
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Harzgebergte light all-inclusive

Maandag: Nederland - Harz

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we naar Duitsland. Onderweg zullen regelmatig korte stops gemaakt worden, waarna we in de loop van de middag bij ons hotel in de zuidelijke Harz zullen arriveren. Nadat u uw koffers naar uw kamer heeft gebracht, staat het diner voor u klaar.

Dinsdag: Thale en Quedlinburg

De Harz staat ook bekend om haar sagen en legenden. Het bekendste voorbeeld daarvan ligt bij de plaats Thale, waar we een bezoek brengen aan de Hexentanzplatz. Volgens de legende dansen de heksen hier op 30 april rond het vuur om vervolgens naar de hoogste berg te vliegen op hun bezems. Het uitzicht op de kloof van het Bodetal aan de ene kant en het weidse landschap rondom Thale aan de andere kant is prachtig. Aansluitend rijden we naar Quedlinburg, één van de mooiste plaatsen van de Harz. In het centrum van deze meer dan 1.000 jaar oude stad waant u zich in de Middeleeuwen. De Romaanse gebouwen, de 1.300 vakwerkhuizen en talrijke villa’s vertellen de geschiedenis van weleer. Bezienswaardig zijn vooral het prachtige Rathaus, het Klopstockhaus en het Schlossmuseum. 

Woensdag: Barbarossahöhle en Nordhausen (zie Bolderman Pluspakket)

De Harz wordt in het zuiden geflankeerd door de heuvelrug Kyffhäuser. Een schitterende regio, dat bol staat van de Duitse mythologie. Op de top van de heuvelrug staat het immense Kyffhäuser-monument, ter ere van keizer Barbarossa. Vanaf de voet van het monument heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving. Even verderop ligt de Barbarossahöhle, die u kunt bezoeken (zie Pluspakket). Het unieke grottenstelsel heeft gigantische holle ruimtes en kristalheldere ondergrondse meren. Op onze weg terug naar het hotel maken we een stop in Nordhausen. Hier kunt u de traditionele stokerij bezoeken, waar o.a. brandewijn en likeuren worden gestookt (zie Pluspakket).

Donderdag: Wernigerode en Brockenbahn (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag brengen we een bezoek aan Wernigerode. Hier heeft u vrije tijd om bijvoorbeeld de mooie vakwerkhuizen te bekijken. Heeft u het Pluspakket geboekt? Dan brengt de chauffeur u aan het begin van de middag vanuit Wernigerode naar het nabijgelegen station Drei Annen Hohne, vanwaar u per authentieke stoomtrein een prachtige tocht maakt naar het hoogste punt van de Harz: de ruim 1.100 meter hoge Brocken. Op de top vindt u het Brockenmuseum, waar u wordt geïnformeerd over de geschiedenis en natuur van deze prachtige omgeving. Bij terugkomst in het hotel kunt u genieten van het heerlijke diner.

Vrijdag: Harz - Nederland

Na het ontbijt begint de terugreis naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

Landkaart: Harz light all-inclusive

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Ferien Hotel Villa Südharz, Sülzhayn

Midden in de groene omgeving van de Harz, even buiten het dorp Sülzhayn, ligt het gezellige Hotel Villa Südharz. Het hotel beschikt over een receptie, bar, terras, restaurant, sauna en lift. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met douche, toilet en haardroger. De meeste kamers hebben balkon. Wifi is gratis in het hotel.
 

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:46:52 | 0,05 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch