telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6-daagse kerstreis Harz all-inclusive

vanaf € 589,-

De Harz is het meest noordelijke middengebergte van Duitsland met toppen tot 1000 meter hoog. Dichte bossen, door rivieren diep uitgesleten kloven en stadjes waar de tijd stil lijkt te staan, maken van de Harz een schitterende bestemming. Vooral in de winter een sprookjesachtige aanblik! Midden in Goslar-Hahnenklee staat het mooie Enjoyhotel Harz. De gastvrije Nederlandse eigenaar Marcel en zijn team heten u van harte welkom. Geniet van het heerlijke all-inclusive concept tijdens de kerstdagen met dagelijks een gezellig avondprogramma.

  • Verblijf in Enjoyhotel Harz o.b.v. all-inclusive
  • Gratis drankjes tussen 17.00 - 00.00 uur
  • Heerlijke 3- en 4-gangendiners
  • Veelzijdig avondprogramma met o.a. live muziek
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19. 
  • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Harz all-inclusive

22 december: Nederland - Harz

Vanaf ons centrale overstappunt vertrekken wij richting Duitsland. Onderweg maken we regelmatig korte stops. Bij aankomst in het hotel wordt u welkom geheten met koffie en gebak. U kunt een wandeling maken door de bosrijke omgeving van het hotel of naar het nabijgelegen centrum van Hahnenklee. Of neemt u liever een duik in het zwembad van het hotel? Iedere avond organiseert het hotel een leuk programma na het goed verzorgde diner.

23 december: Stolberg en vrije middag

Vanmorgen rijden we naar de Südharz waar we een bezoek brengen aan Stolberg. De binnenstad wordt gevormd door ruim 380 vakwerkpanden uit vijf verschillende eeuwen. Daarnaast heeft de stad een oranje tintje. Schloss Stolberg is de geboorteplaats van Juliana van Stolberg, stammoeder van het Huis Oranje-Nassau. Ze bleef in Stolberg en in Wernigerode wonen tot ze een jaar of dertien was. Voor de lunch rijden we terug naar het hotel. De middag kunt u naar eigen inzicht indelen. Direct vanaf het hotel starten vele mooie wandelroutes in de omgeving. Een aanrader is de wandeling naar de unieke houten staafkerk. Bent u op tijd terug voor een borreltje voor het diner?

24 december: Hexentanz en Quedlinburg

De Harz staat ook bekend om haar sagen en legenden. Het bekendste voorbeeld daarvan ligt bij de plaats Thale, waar we een bezoek brengen aan de Hexentanzplatz. Volgens de legende dansen de heksen hier op 30 april rond het vuur om vervolgens naar de hoogste berg te vliegen op hun bezem. Het uitzicht op de kloof van het Bodetal aan de ene kant, en het weidse landschap rondom Thale aan de andere kant is prachtig. We nemen vandaag een lunchpakket mee. Aansluitend rijden we naar Quedlinburg, één van de mooiste plaatsen van de Harz. In het centrum van deze meer dan 1.000 jaar oude stad waant u zich in de Middeleeuwen. De Romaanse gebouwen, de 1.300 vakwerkhuizen en villa’s vertellen de geschiedenis van weleer. Bezienswaardig zijn vooral het prachtige Rathaus, Klopstockhaus en het Schlossmuseum. Het centrum an Quedlinburg wordt ieder jaar omgetoverd tot een winterparadijs. Talloze prachtig gedecoreerde kraampjes vol winterse lekkernijen en snuisterijen geven de stad een bijzonder knusse sfeer.

25 december 1e kerstdag: Ochtend vrij en stoomtrein Brockenbahn

De ochtend kunt u naar eigen inzicht besteden in het hotel. Heerlijk uitslapen, een boek lezen, een baantje trekken in het zwembad of een wandeling maken in de omgeving. Nadat we hebben genoten van de heerlijke lunch in het hotel, kunt u mee naar het station Drei Annen Hohne, vanwaar u per stoomtrein (niet inclusief) naar het hoogste punt van de Harz kunt rijden: de Brocken. Op de top vindt u het Brockenmuseum (niet inclusief), waar u wordt geïnformeerd over de geschiedenis en natuur van deze prachtige omgeving. Uiteraard keert u ook per trein weer terug, om vervolgens aan het begin van de avond terug te keren bij het hotel, waar het diner voor u klaar staat.

26 december 2e kerstdag: Rammelsberg en Goslar

Vanochtend kunt een bezoek brengen aan de Rammelsberg Museummijn (niet inclusief), waar 1.000 jaar lang ijzererts werd gedolven. In 1988 sloot de mijn en werd niet veel later opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens de, gedeeltelijk ondergrondse, rondleiding komt u alles te weten over de mijnbouwgeschiedenis. We rijden terug naar het hotel voor een heerlijke lunch. In de middag kunt u een bezoek brengen aan het nabijgelegen Goslar, een schitterend stadje met prachtige gildehuizen, kerken en een gotisch raadhuis. Het historische centrum wordt ieder jaar omgetoverd en in kerst- en wintersferen ondergedompeld. Naast de traditionele kerstmarkt wordt ook ieder jaar het kerstbomenbos opgetuigd; een compleet Kerstbos, midden in de stad. Het zorgt voor een unieke kerstsfeer, waar alle zintuigen geprikkeld worden. (kerstmarkt onder voorbehoud van de huidige maatregelen).

27 december: Harz - Nederland

Alweer de laatste dag van deze indrukwekkende reis. Na het ontbijt vertrekken we uit ons hotel en rijden met verschillende stops terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u, voordat u weer huiswaarts keert, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Enjoyhotel Harz

In deze sprookjesachtige omgeving, midden in de Harz vind u het Enjoyhotel Harz. Het hotel beschikt over een receptie, een lounge, bar, restaurant, zwembad en sauna. Het hotel heeft een lift, echter op zowel de begane grond als alle overige verdiepingen vindt u meerdere kleine trapjes om uw kamer en de algemene ruimtes te bereiken. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, een zitje en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
01:10:18 | 0,28 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch