telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6-daagse kerstcruise op de Rijn - ms Esmeralda

De kerstdagen doorbrengen op een cruiseschip is en blijft een bijzondere belevenis. Ook dit jaar gaan de trossen weer los van het motorschip Esmeralda voor een sfeervolle kerstcruise over de romantische Rijn naar steden als Düsseldorf, Bonn, Koblenz en Keulen. Terwijl u geniet van het prachtige winterse landschap dat aan uw oog voorbijtrekt, kunt u tijdens deze kerstcruise heerlijk genieten van een volledig verzorgde cruise. Vanzelfsprekend ontbreekt een sfeervol kerstdiner niet. U verblijft  in een 2-persoonshut met een televisie, kluisje en een badkamer met douche en toilet. De ongedwongen sfeer, goede verzorging en vriendelijke bemanning zorgen ervoor dat u zich direct thuis voelt aan boord van dit schip!

 • Gezellig schip met goede verzorging aan boord
 • Bezoek Düsseldorf
 • Bezoek Bonn
 • Bezoek Koblenz
 • Bezoek Keulen
 • Goed verzorgd afscheidsbuffet
1-persoonshutten zijn op aanvraag. U dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstcruise op de Rijn - ms Esmeralda

22 december: Centrale overstappunt - Arnhem (inscheping) - Emmerich

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een heerlijk kopje koffie of thee rijden we naar de Rijnkade in Arnhem, waar we inschepen op het schip ms Esmeralda. Daarna gaan de trossen los voor deze prachtige kerstcruise over de Rijn en varen we naar Emmerich. Lunch en diner gebruiken we beide aan boord.

23 december: Emmerich - Düsseldorf

Terwijl u geniet van het uitstekende ontbijt zet onze kapitein verder koers over de Rijn naar Düsseldorf, waar u in de middag de sfeervolle ‘Altstadt’ en bijvoorbeeld de sjieke Königsallee kunt bezoeken. Ook de kerstmarkten, met geurige Glühwein en typisch Duitse lekkernijen, zijn natuurlijk een bezoek waard.

24 december: Düsseldorf - Bonn

Bijtijds vertrekt het schip weer uit Düsseldorf om in de loop van de ochtend aan te meren in Bonn. Ook in Bonn heeft u alle tijd voor een heerlijke wandeling over de Rheinpromenade of door de gezellig versierde stad. Na het diner kunt u de nachtmis bezoeken.

25 december 1e kerstdag: Bonn - Koblenz

Tijdens het kerstontbijt varen we verder naar Koblenz, de stad waar de Rijn en Moezel samen komen. Een wandeling naar het Deutsches Eck of een bezoek aan het centrum van Koblenz kunnen wij u van harte aanbevelen. Vanavond kunt u aan boord genieten van een heerlijk kerstdiner.

26 december 2e kerstdag: Koblenz - Keulen

Na een mooie vaarroute komen we in de loop van de middag aan in Keulen. Hier heeft u voldoende tijd om door het centrum te wandelen. Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Keulen is natuurlijk de Kölner Dom. Ook de Altstadt met de vele Weinstuben is een aanrader. 's Avonds bent u uitgenodigd voor een sfeervol Captain's dinner.

27 december: Keulen - Nederland

's Ochtends kunt u uw tijd zelf indelen. Na de lunch staat de Bolderman touringcar, waarmee u weer naar Nederland wordt teruggebracht, op de kade klaar. Vanaf Keulen rijden we terug naar ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet. Tot slot van deze reis keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

ms Esmeralda

De ms Esmeralda is een comfortabel schip met een gezellige sfeer. Het is van allerlei gemakken voorzien voor een prettige cruise. Er is meer dan genoeg ruimte voor de 126 passagiers die kunnen inschepen in een van de 63 hutten, verdeeld over het benedendek (hoofddek) en het promenadedek. Er is een lift tussen deze dekken en naar het zonnedek staat een traplift tot uw beschikking. De bar en lounge aan boord zijn in 2011 geheel gerenoveerd. Hier kunt u genieten van bijvoorbeeld een heerlijk kopje thee of koffie gedurende de dag. Alle hutten zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, satelliet-televisie, kluisje en airco.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

6-daagse kerstcruise op de Rijn - ms Esmeralda

61 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
63 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 9
 • Prijs/kwaliteit verhouding 9
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 8,5
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 8,3
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
06:51:28 | 0,39 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch