7-daagse kerstreis Moezel en Rijn all-inclusive

Tijdens deze prachtige kerstreis neemt Bolderman Excursiereizen u mee naar de Moezel. Tussen de Franse grens en Koblenz slingert de Moezel door een romantisch wijnlandschap met steile hellingen. Na elke bocht in de rivier vindt u een ander idyllisch gelegen wijndorp met prachtige vakwerkhuizen en wijnkelders. Tijdens deze reis bezoeken we historische plaatsen als Cochem, Trier en Koblenz. Maar ook volgen we de route van de Hunsrückhöhenstrasse. In het all-inclusive Hotel Bottler, waar wij verblijven, zal het u aan niets ontbreken. Het hotel heeft een receptie, restaurant en bar. Alle kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met bad of douche en toilet. Ga mee en beleef Kerst dit jaar in Duitsland!

  • Bezoek Cochem
  • Bezoek Trier
  • Bezoek Koblenz
  • Excursie Hunsrückenhöhenstrasse
  • Bezoek Boppard en St. Goar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Moezel en Rijn all-inclusive

22 december: Nederland - Bad Neuenahr-Ahrweiler - Veldenz

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Daarna zal onze reis naar de Moezel beginnen. We rijden via Keulen naar Bad Neuenahr-Ahrweiler in de Eifel. De stad heeft een mooi centrum en de historische stadsmuren zijn stille getuigen van de bewogen geschiedenis van de stad, die terug gaat tot de Romeinse tijd. U kunt dit stadje bezoeken en op eigen gelegenheid lunchen. Daarna rijden we naar ons hotel in Veldenz waar wij zes nachten zullen verblijven.

23 december: Cochem

Op het programma staat vandaag Cochem, gelegen aan de Moezel. Het is een prachtig plaatsje, waar het historische marktplein het centrum vormt. De gebouwen rondom het marktplein zijn voor het grootste gedeelte vakwerkhuizen. In de smalle straatjes kunt u ronddwalen of in één van de vele cafeetjes of bakkerijen een Kaffee mit Kuchen nuttigen. Ook de gezellige promenade langs de Moezel nodigt uit voor een wandeling. De Reichsburg, gelegen op een rots 100 meter boven de stad, is een bezoek waard. De geschiedenis van Cochem wordt er getoond en deze burcht vormt het gezicht van Cochem. Aan het einde van de middag rijden we weer terug naar ons hotel.

24 december: Bernkastel-Kues en Trier

Na het ontbijt rijden we via een mooie route langs de Moezel naar de schilderachtige stad Bernkastel-Kues. Bernkastel-Kues behoort tot de meest geliefde plaats in dit gebied en mag zich het 'centrum van de Mittelmosel' noemen. 's Middags vervolgen we onze route naar Trier, volgens de overleveringen de oudste stad van Duitsland en eens de hoofdstad van een deel van het Romeinse Rijk. De Porta Nigra, het Amfitheater, de Kaiserthermen en de Basilica van Constantijn zijn bezienswaardig. Rondom de kerstperiode is vooral de Dom een bezoek waard, evenals de Liebfraukirche. Aansluitend rijden we terug naar Veldenz.

25 december 1e kerstdag: Boppard en St. Goar

Vandaag maken we een tochtje langs de Rijn en bezoeken de plaatsjes Boppard en St. Goar. Boppard is meer dan 2000 jaar oud en heeft een gezellig centrum met vakwerkhuizen en vele wijnlokalen. Aansluitend rijden we naar St. Goar, vanwaar u de veel bezongen Loreley kunt zien. De Loreley is een 132 meter hoge rots, waar volgens de sage een nimf op zit, die met haar gezang schepen doet stranden. Zo rond het jaar 500 was dit schilderachtige plaatsje een vissersgemeente en bedevaartplaats en tegenwoordig staat het ook bekend om zijn koekkoeksklokken en klompen. Aan het eind van de middag keren wij weer terug naar ons hotel waar ’s avonds een galabuffet voor ons klaar staat.

26 december 2e kerstdag: Hunsrückhöhenstrasse, Idar-Oberstein en Traben-Trarbach

De Hunsrückhöhenstrasse staat deze ochtend op het programma. Vanaf Morbach volgen we de weg naar Idar-Oberstein. Oberstein ligt in een diepe kloof die de rivier de Nahe door het vulkanische gesteente heeft uitgeslepen. In de omgeving werd waarschijnlijk al in de Romeinse tijd agaat gewonnen. Eeuwenlang is het vervaardigen van agaat voor sierstenen een monopolie van de steenslijpers uit Idar-Oberstein geweest. U kunt hier bijvoorbeeld het mineraalmuseum bezoeken. 's Middags rijden we verder naar Traben-Trarbach, waar u de mogelijkheid heeft om de unieke ondergrondse kerstmarkt te bezoeken. ’s Avonds staat er weer een gezellig galabuffet voor u klaar in ons hotel.

27 december: Koblenz en Bad Ems

's Morgens gaan we eerst naar Koblenz, één van Duitslands oudste steden. Hier brengen we een bezoek aan het Deutsches Eck, waar de Rijn en de Moezel samenvloeien. U heeft de gelegenheid om te winkelen en te lunchen in Koblenz. Na de lunch rijden we naar Bad Ems. Deze plaats is niet alleen als kuuroord voor de genezing van ziekten aan de ademhalingsorganen en de bloedsomloop bekend. Ook in politiek opzicht is Bad Ems bekend: de Emser Depesche (het Ems Telegram) van 13-7-1870 heeft het uitbreken van de Frans-Duitse oorlog bespoedigd. Een gedenksteen bij de Trinkhalle herinnert hieraan. Na het bezoek aan Bad Ems rijden we langs de rivier de Lahn terug naar het hotel.

28 december: Veldenz - Monschau - Nederland

Vandaag vertrekken we uit ons hotel en rijden via een mooie route door de Eifel naar Monschau, waar u de gelegenheid krijgt om te lunchen. Na de lunchpauze vervolgen we onze weg naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u ter afsluiting van deze reis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Bottler, Veldenz

Dit hotel ligt in het centraal gelegen wijndorp Veldenz. Veldenz is een rustiek dorp, vlakbij de steden Trier en Bernkastel-Keus. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en terras. Alle kamers zijn voorzien van een televisie met Nederlandse zenders en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
18:14:24 | 0,27 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch