6-daagse kerstreis Het Ertsgebergte en de Saksische zilverroute all-inclusive

vanaf € 799,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Bolderman Excursiereizen verwelkomt u op deze kerstreis naar het Ertsgebergte, een 150 kilometer lange bergketen die de grens markeert tussen Duitsland en Tsjechië. Deze regio dankt zijn naam aan de overvloedige aanwezigheid van ertsen in de bodem. Sinds de 12e eeuw werd hier zilver ontdekt en de oude mijnbouwtradities zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven. In de pittoreske dorpjes die we bezoeken, zult u de charme van de oude mijnwerkerswoningen en verlaten zilvermijnen ontdekken. Tijdens deze reis zullen we ook de kerstsfeer opsnuiven in Dresden, ook bekend als het ‘Florence aan de Elbe’. Tijdens Kerst is deze stad vooral bekend om de Striezelmarkt, één van de eerste echte kerstmarkten ter wereld. We gaan ook de prachtige Tsjechische stad Karlovy Vary verkennen, ooit het kuuroord van keizers, koningen, tsaren en de schatrijke adel. Tijdens deze kerstreis verblijft u in het plaatsje Oberwiesenthal en kunt u genieten van de gezellige kerstsfeer en heerlijke lokale lekkernijen terwijl we samen de feestdagen vieren. Wacht niet en boek deze fantastische kerstreis bij Bolderman.

  • Saksische zilverroute
  • Karlovy Vary in Tsjechië
  • Kerstmarkt Dresden
  • Stoomtrein Fichtelbergbahn
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Kerstreis het Ertsgebergte en de Saksische zilverroute all-inclusive

22 december: Nederland - Oberwiesenthal

U reist met één van onze servicelijnen naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Na de overstap kan de reis beginnen. Via de Duitse autobanen rijden we langs Kassel en Chemnitz naar Oberwiesenthal, waar we aan het eind van de middag bij ons hotel zullen aankomen.

23 december: Kerstmarkt Dresden (met gids in de ochtend, middag kerstmarkt)

Vandaag brengen we een bezoek aan Dresden, eens ‘het Florence aan de Elbe’ genoemd. Het oude centrum van de stad is tijdens de tweede wereldoorlog bijna volledig verwoest. Na de oorlog werd de stad gedeeltelijk herbouwd. Onder leiding van een stadsgids gaan we de stad bezichtigen en zien we o.a. de Zwinger, de Semper Opera, de Katholische Hofkirche en de imposante Frauenkirche. Tijdens de kerstperiode is Dresden het decor van de Striezelmarkt, de oudste kerstmarkt van Duitsland. Op de Neumarkt staan meer dan 250 kraampjes gevuld met de meest uiteenlopende kerstproducten. Van ambachtelijke geschenken tot culinaire specialiteiten, en van handgemaakte souvenirs tot traditionele gerechten u vind het allemaal op de Striezelmarkt. Aan het eind van de middag keren we terug naar ons hotel waar weer een heerlijk diner op ons staat te wachten.

24 december: Karlovy Vary

Vandaag bezoeken we Karlovy Vary, ook bekend als Karlsbad. Dit luxe kuuroord ligt in het westen van Tsjechië. De stad is fraai gelegen aan de smalle vallei van de rivier de Teplá. Aan deze rivier staan de verschillende colonnades met daarin thermische bronnen. In de grote hal vindt u de oudste bron van de stad. Dit water komt diep uit de bodem met een temperatuur van 73 graden. De vele heilzame bronnen trekken al eeuwenlang bezoekers om te baden in het heilzame water en ook om te drinken. De meeste gebouwen in de gezellige stad dateren uit de 19e eeuw en zijn vaak in Art Nouveau stijl opgetrokken. U krijgt voldoende gelegenheid om dit prachtige kuuroord te verkennen. Vergeet daarbij ook niet het Weihnachtshaus en het Teddyberen museum.

25 december (1e kerstdag): Treinrit Fichtelbergbahn en vrije middag

Na een uitgebreid kerstontbijt rijden we naar Cranzahl. Hier gaan we aan boord van de Fichtelbergbahn, een traditionele smalspoortrein met stoomlocomotief. Vanuit de historische trein kunt u genieten van de mooiste panorama’s van het Ertsgebergte. Na een treinrit van ongeveer een uur komen we aan in Oberwiesenthal, waar de chauffeur al op u wacht en u terugbrengt naar het hotel waar u kunt genieten van de lunch. De middag kunt u volledig naar eigen wens invullen. Maak een wandeling door de omgeving van het hotel, of ga op eigen gelegenheid met de kabelbaan naar de top van de Fichtelberg om hier te genieten van het uitzicht. Ook kunt u volledig tot rust komen in de sauna van het hotel. Vanavond genieten we gezamenlijk van een feestelijk kerstbuffet en daarna ook van livemuziek.

26 december (2e kerstdag): De Saksische zilverroute

De Saksische zilverroute brengt ons naar Frohnau, waar u een bezoek aan een oude zilvermijn kunt brengen. Met een treintje rijden we de berg in, waar u door een deskundige gids wordt uitgelegd hoe het zilvererts gewonnen werd. 's Middags brengen wij u naar de mooie plaats Annaberg-Buchholz. Hier nemen wij een kijkje in een oude smederij, waar u de bijzondere Frohnauer Hammer kunt bewonderen. Na het vinden van zilvererts werd de stad in de 15e eeuw gesticht. In het gezellige centrum kunt u een leuke wandeling maken naar bijvoorbeeld het marktplein en de laatgotische Hallenkerk St. Annen. De toren van deze kerk heeft op een hoogte van 32 meter een uitzichtplatform. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

27 december: Oberwiesenthal - Nederland

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis naar Nederland. Onderweg wordt er regelmatig gestopt. Na aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u, voordat u weer huiswaarts keert met één van onze servicelijnen, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Rathaushotel, Oberwiesenthal

Dit hotel is gelegen aan het marktplein van deze hoogstgelegen stad van Duitsland en beschikt over een receptie, lounge, restaurant, bar, lift en een wellnessruimte. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, zitje en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
17:13:12 | 0,16 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch