8-daagse kerstreis Italiaanse meren en bijzondere steden

Ga mee met deze goed verzorgde kerstreis naar de mooiste meren van Italië in de regio van Lombardije. Tijdens deze kerstreis rijden we o.a. naar één van de mooiste meren van Italië, het Comomeer. Het Comomeer heeft een oppervlakte van 146 km2 en wordt omringd door adembenemende bergen. Ook brengen we een bezoek aan het Lago Maggiore dat zich uitstrekt van Italië tot aan Zwitserland. Maak kennis met de glooiende oevers van dit meer, met gezellige stadjes en tal van bezienswaardigheden. Ga mee op excursie naar de hoofdstad van Lombardije: Milaan en bezichtig o.a. onder leiding van een gids het indrukwekkende plein Piazza del Duomo. Dit plein wordt in december omgetoverd in een sfeervol kersttafereel. Tijdens deze kerstreis verblijven wij in het goed verzorgde 4* Palace Grand Hotel in Varese en tijdens de feestdagen wordt het hotel traditiegetrouw feestelijk en uiterst fraai verlicht waardoor het een sprookjesachtige sfeer heeft. De kamers beschikken allen over een televisie en een badkamer met douche en toilet.

 • Excursie Milaan
 • Bezoek Comomeer
 • Bezoek Lago Maggiore
 • Bezoek Varese
 • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Italiaanse meren en bijzondere steden

21 december: Nederland - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Met één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Aansluitend gaan we op weg naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas).

22 december: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Varese

Na het ontbijt vervolgen we onze reis. We rijden via een mooie route door naar ons hotel in Italië. Uiteraard houden we tijdens deze rit diverse stops. Na aankomst in ons hotel in Varese volgt de kamerindeling en het diner.

23 december: Het Comomeer

We bezoeken vandaag het prachtige Comomeer. Het Comomeer is vernoemd naar Como, de grootste stad aan het meer. Het water van het Comomeer is afkomstig uit de bergen en bijzonder is dat u vanuit bijna iedere plek aan het Comomeer uitzicht heeft op de Alpen. We vervolgen onze weg naar de stad Como. De stad heeft een fraai oud centrum en is omgeven door een oude stadsmuur. Gedurende de kerstperiode worden de straten van Como versierd met kerstverlichting hetgeen een prachtige sfeer geeft. Ook is er een gezellige kerstmarkt en staat er midden op het plein van Como een meters hoge kerstboom. U krijgt voldoende tijd om Como te verkennen voor we terugrijden naar ons hotel.

24 december: Vrije dag of Milaan (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u de dag zelf indelen. Met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt, gaan we op excursie naar de hoofdstad van Lombardije: Milaan. Onder leiding van een gids hebben we een uitgebreide stadsbezichtiging en zien we o.a. het Castello Sforzesco, de Galleria Vittorio Emanuele, Piazza delle Scala en Piazza del Duomo. Het plein voor de Dom van Milaan (Piazza del Duomo) verandert in de maand december in een sfeervol kersttafereel. Er staat een grote kerstboom van 25 meter hoog, versierd met 80.000 lampjes, 800 ballen en 60 strikken en er is een kerstmarkt met ruim honderd kraampjes waar u o.a. kerstversieringen, handgemaakte producten en cadeautjes kunt kopen. Daarnaast zijn er veel culinaire kraampjes, met lekkernijen uit heel Italië. U krijgt voldoende tijd om deze mooie stad zelf te verkennen of lekker te winkelen. Aan het eind van de middag zijn we terug in Varese.

25 december 1e kerstdag: Varese

Na een niet al te vroeg ontbijt bezoeken we vandaag het stadje Varese. Varese heeft verschillende culturele bezienswaardigheden. Er is het Palazzo Estense met vele rijkdommen of het Sacro Monte heiligdom, vanwaar de kruisprocessie werd gestart. Indien het weer het toe laat, heeft u de mogelijkheid om een ritje met de kabelbaan te maken naar het uitkijkpunt voor een fantastisch uitzicht over het Varesemeer. In de avond wordt u ontvangen met een kerstcocktail en kunt u gaan genieten van een sfeervol kerstdiner bij kaarslicht.

26 december 2e kerstdag: Lago Maggiore

Vandaag brengen we een bezoek aan het Lago Maggiore één van de grootste meren in Italië dat zich uitstrekt tot in Zwitserland. We vervolgen onze route naar het plaatsje Stresa, een mooi dorp aan het Lago Maggiore. Het dorp kenmerkt zich door de vele vijfsterren hotels die er aan de boulevard van Stresa te vinden zijn. Vanuit Stresa heeft u een prachtig uitzicht op de Borromeïsche eilanden.

27 december: Varese - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Na het ontbijt nemen we afscheid van ons hotel in Varese. We rijden naar ons hotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) voor de laatste overnachting.

28 december: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Nederland

Alweer de laatste etappe van deze schitterende kerstreis. Bij aankomst op ons centrale overstappunt in Nederland wacht u een goed verzorgd afscheidsbuffet, waarna u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts wordt gebracht.

Landkaart: Kerstreis Italiaanse meren en bijzondere steden

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Palace Grand Hotel, Varese

Palace Grand hotel is verhoogd gelegen en kijkt uit over het stadje Varese. Het elegante hotel wordt omgeven door een prachtig park en biedt stijlvolle accommodaties. Het hotel beschikt over een receptie, restaurants, american bar en lift. De kamers beschikken allen over een televisie en een badkamer met douche en toilet.

Overnachtingshotel Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

8-daagse kerstreis Italiaanse meren en bijzondere steden

22 reizigers bevelen deze reis aan
8,2 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
25 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 8,1
 • Chauffeur 7,8
 • Reisprogramma 8
 • Accommodatie 8,6
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
06:58:21 | 0,44 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch