8-daagse kerstreis Noord-Polen

Bolderman Excursiereizen neemt u tijdens deze nieuwe kerstreis mee naar een land met een eeuwenoude geschiedenis en een rijke cultuur. Polen heeft in de Europese geschiedenis altijd een belangrijke rol gespeeld. Het land verdween eind 18e eeuw meer dan 120 jaar van de kaart. De geschiedenis en het prachtige natuurschoon vormen samen het decor van deze kerstreis. We maken enkele prachtige excursies naar o.a. Gdansk, Malbork en de uitgestrekte polders aangelegd door Nederlandse Mennonieten. We verblijven deze reis in Dworek Tucholski dat beschikt over een receptie, restaurant en gezellige bar. Alle kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met bad of douche en toilet. Boek deze prachtige kerstreis vertrouwd bij Bolderman

  • Bezoek Gdansk o.l.v. een gids
  • Bezoek Szymbark
  • Excursie Hollandse polders
  • Bezoek Malbork
  • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Noord-Polen

21 december: Nederland - Duits-Poolse grens

Nadat u met één van onze servicelijnen bent aangekomen op ons centrale overstappunt, krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Vervolgens gaan we via de Duitse autobanen op weg naar ons overnachtingshotel, waar we aan het begin van de avond aankomen.

22 december: Duits-Poolse grens - Zblewo

Via een mooie route door Polen rijden we naar onze vakantiebestemming. Aan het eind van de middag komen we aan bij Dworek Tucholska in Zblewo, waar we door de hotelier worden verwelkomd met een welkomstdrankje (Poolse kruidenwodka). 

23 december: Gdansk

We maken vandaag een stadstour door Gdansk o.l.v. een gids en bezoeken o.a. de kathedraal van Oliwa met het grootste kerkorgel van Polen en wandelen door de prachtige historische binnenstad in kerstsfeer. De vele prachtige gevels en de Maria kathedraal doen herinneren aan het vroegere Amsterdam. We bezoeken een werkplaatsje waar barnsteen geslepen wordt en u heeft ook nog voldoende tijd om te winkelen. Vervolgens bezoeken we de Westerplatte, een schiereiland in Gdansk, aan één van de zijtakken van de Wisla. De Westerplatte dankt haar bekendheid aan de veldslag in 1939 waar de Tweede Wereldoorlog begon. Tot slot brengen we nog een bezoek aan de vroegere Leninwerf, waar Lech Walesa bekend is geworden als stakingsleider.

24 december: Szymbark

Vandaag gaan we naar Szymbark. In Szymbark kunt u een openluchtmuseum bezoeken (entree ca. € 15,- p.p.), waar we een rondleiding kunnen maken langs de diverse gebouwen, waaronder het enige huis ter wereld dat op zijn kop staat. We zien de langste plank ter wereld, de langste tafel ter wereld (230 zitplaatsen en vernoemd naar Nobelprijswinnaar Lech Walesa) en de grootste piano ter wereld. Vervolgens gaan we ons eigen kerstbrood bakken volgens een oud Kasubisch recept. Na dit interessante bezoek rijden we terug naar ons hotel. Kerstavond vieren we gezamenlijk volgens Poolse traditie en u wordt hiervoor om ca. 19.30 uur in het restaurant verwacht. Volgens traditie ligt er bij elk bord een grote hostie. Nadat iedereen elkaar een gelukkig kerstfeest heeft gewenst, wordt met iedereen het brood (de hostie) gedeeld. Daarna worden er de hele avond verschillende gerechten geserveerd, die bestaan uit vis en pasta. 's Avonds kunt u een kerstnachtmis bijwonen in het nabijgelegen kerkje.

25 december 1e kerstdag: Hollandse Polders en Natuurpark Bory Tucholskie

Deze dag vieren we ook volgens Poolse traditie. Het gezellige samenzijn met familie en vrienden staat op de voorgrond. We genieten van een feestelijk kerstontbijt en maken daarna een mooie rondrit door de Hollandse polders, die bijna 500 jaar geleden door Hollandse Mennonieten zijn aangelegd. Via de prachtige bossen van de Bory Tucholskie en diverse oude plaatsjes en boerderijen rijden we terug naar ons hotel. Na terugkomst maken we een gezellig kampvuur voor een kleine middag-grill en bereiden we heerlijke Poolse worst aan een stok met een gezellig glaasje bier met frambozensiroop erbij. ’s Avonds genieten we van een 4-gangen kerstdiner.

26 december 2e kerstdag: Malbork

Na het kerstontbijt maken we een mooie rondrit door de omgeving en bezoeken Malbork (niet inclusief), de grootste kruisridderburcht van Europa. Een gids leidt ons rond door de burcht en vertelt er alles over. Aansluitend rijden we terug naar Zblewo. Het kerstdiner wordt vandaag opgeluisterd door een traditionele folkloregroep uit de streek die een speciale kerstvoorstelling geeft (inclusief). 

27 december: Zblewo - Licheń - Pools-Duitse grens

We vertrekken uit Zblewo en rijden eerst naar Licheń, één van de bekendste bedevaartplaatsen van Polen. De Mariabasiliek van Licheń werd tussen 1994 en 2004 gebouwd en is de grootste kerk van Polen. De basiliek is 102 meter lang, 77 meter breed en heeft met zijn 141,5 meter de hoogste kerktoren van Europa. De basiliek is gebouwd in de vorm van een kruis, bekroond door een centrale koepel. Voor de ingang van de kerk bevindt zich een trap met 33 treden, die symbool staan voor de 33 jaren die Jezus oud werd. In Licheń kunt u ook op eigen gelegenheid lunchen. Na deze bezichtiging rijden we naar ons hotel aan de Pools-Duitse grens voor de laatste overnachting.

28 december: Pools-Duitse grens - Nederland

Na het ontbijt rijden we via de Duitse autowegen terug naar ons centrale overstappunt in Nederland. Na een goed verzorgd afscheidsbuffet keert u weer huiswaarts met één van de servicelijnen.

Landkaart: Kerstreis Noord-Polen

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan

Dworek Tucholski, Zblewo

Deze accommodatie, mooi landelijk gelegen in de regio Pommeren, beschikt over een receptie, restaurant, bar, terras, tuin en buitenzwembad. De kamers zijn allen voorzien van een televisie en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis.

Overnachtingshotel Duits-Poolse grens

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Polen

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Polen wordt betaald met de Poolse złoty (PLN).

Elektriciteit:
In Polen kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Polen.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Pools is de officiële taal in Polen. Daarnaast wordt er o.a. Duits gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Polen liggen een stuk lager dan in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
22:43:20 | 0,23 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch