8-daagse kerstreis Krakow, Polen

vanaf € 699,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Deze Bolderman kerstreis neemt u mee naar Poolse geschiedenis, cultuur en veel natuurschoon. Wij hebben als standplaats Krakow, dat in 2000 een jaar lang de culturele hoofdstad van Europa was. Deze stad staat dan ook centraal tijdens deze reis, omdat het vele bezienswaardigheden heeft, daterend uit een ver verleden. Maar ook de omgeving zullen we zeker tijdens deze reis niet vergeten, zoals de zoutmijn van Wieliczka en de schitterende natuur van het Tatragebergte, waar we de bekende wintersportplaats Zakopane, met zijn historische houten gebouwen, zullen bezoeken. We verblijven in Hotel Matejko in het centrum van Krakow. Vier Kerst dit jaar eens in Polen tijdens deze kerstreis naar Midden-Europa!

 • Bezoek Krakow o.l.v. lokale gids
 • Bezoek zoutmijn Wieliczka
 • Excursie Auschwitz
 • Bezoek Zakopane
 • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Kraków, Polen

21 december: Nederland - Polen

Nadat u met één van onze servicelijnen bent aangekomen op ons centrale overstappunt, krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Hierna rijden we met verschillende stops via de Duitse autobanen naar ons overnachtingshotel in Polen.

22 december: Polen - Wroclaw - Krakow

Na het ontbijt rijden we via de Poolse autobanen naar de stad Wroclaw, het vroegere Breslau. We bezoeken hier de prachtige binnenstad, waar u vooral het marktplein niet mag overslaan. Na deze stop rijden we verder via de nieuwe tolwegen naar Krakow. We komen op tijd aan in ons hotel, dat midden in het centrum van de stad ligt.

23 december: Zoutmijn van Wieliczka en stadstour Krakow

's Morgens brengen we eerst een bezoek aan de 700 jaar oude zoutmijn van Wieliczka (ca. € 30,- p.p.). Hier zien we prachtige onderaardse gangen en gewelven en zelfs een in zout uitgehouwen kerk. Dit stukje bijzondere natuur staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na dit bezoek maken we onder leiding van een plaatselijke gids een stadstour door Krakow, de vroegere hoofdstad van Polen en eeuwenlang het centrum van handel, kunst en cultuur. U ziet er prachtige bouwwerken in diverse stijlen. Het middelpunt van Krakow is de 'Rynek Glowny' (Grote Markt) met zijn prachtige lakenhal en Mariacki kerk. Het Wawel-paleis is het belangrijkste gebouw van Krakow. Deze burcht aan de rivier de Wisla was eeuwenlang de residentie van vele Poolse koningen. Krakow is officieel door UNESCO benoemd tot monumentale stad. Na de rondleiding heeft u nog voldoende tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Daarna wandelt u terug naar het hotel.

24 december: Krakow

Na een niet al te vroeg ontbijt kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Het centrum ligt op ca. 300 meter van het hotel. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de kerstmarkt en de prachtige gebouwen in het centrum bekijken. De winkels sluiten vandaag om ca. 14.00 uur. Kerstavond is in Polen de belangrijkste avond met Kerst. We worden rond 19.30 uur in het restaurant verwacht. Volgens traditie ligt er bij elk bord een grote hostie. Nadat iedereen elkaar een gelukkig kerstfeest heeft gewenst, wordt met iedereen het brood (de hostie) gedeeld. Het diner begint natuurlijk met de traditionele Poolse paddenstoelensoep. Daarna worden er gerechten geserveerd die bestaan uit vis en pasta. Rond 23.00 uur kunt u mee gaan naar de Mariackikerk op het marktplein voor de kerstmis.

25 december 1e kerstdag: Zakopane

Vandaag brengen we een bezoek aan Zakopane, de bekendste wintersportplaats van Polen in het Hoge Tatragebergte. Prinses Juliana en Prins Bernard zijn hier in 1937 op huwelijksreis geweest. U kunt wandelen door de bekende winkelstraat Krupówki of met de kabelbaan naar boven gaan om te genieten van het prachtige panorama vanaf de berg Gubalówka. In de loop van de middag rijden we via het typische plaatsje Chocholów terug naar ons hotel. 's Avonds wordt er in ons hotel een 4-gangen kerstdiner geserveerd. Aansluitend kunt u meegaan naar de Petrus en Pauluskerk waar een beroemd kamerorkest bekende nummers van verschillende componisten, waaronder natuurlijk Chopin, ten gehore brengt (ca. € 18,- p.p.).

26 december 2e kerstdag: Vrije dag of excursie Auschwitz (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag. De mensen die de excursie hebben bijgeboekt gaan mee naar voormalig concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Vanaf 1942 werd dit één van de grootste vernietigingskampen van de Tweede Wereldoorlog. Onder leiding van een gids bezoeken we de kampen Auschwitz I en Birkenau. In Auschwitz I zijn verschillende barakken als expositieruimte ingericht die de verschrikkingen van de het kamp weergeven. Na deze rondleiding rijden we naar het even verderop gelegen Birkenau. U ziet de beroemde poort en de spoorlijn, ruïnes van de barakken waarvan we er één zullen bezoeken, de ruïnes van het crematorium en het herdenkingsmonument. ’s Avonds rijden we naar Kazimierz, de Joodse wijk van Krakow, voor een sfeervolle en onvergetelijke avond. In een van de vele restaurants in de Ulica Szeroka (Brede Straat) hebben we voor u een uniek diner met oud Joodse gerechten gereserveerd. Tijdens de maaltijd treden muzikanten op die typische oud Jiddische muziek spelen.

27 december: Krakow - omgeving Pools-Duitse grens

We nemen deze ochtend weer afscheid van het mooie Krakow en rijden via een mooie route naar ons hotel in de omgeving van de Pools-Duitse grens voor de laatste overnachting van deze reis.

28 december: Duitsland - Nederland

Na het ontbijt gaan we aan de de laatste reisdag beginnen. Via de Duitse autowegen rijden we terug naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

Landkaart: Kerstreis Krakow, Polen

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3 *Hotel Matejko, Krakow

Dit hotel is gelegen in het centrum van Krakow, op loopafstand van de Barbakan en het marktplein met zijn wereldberoemde lakenhallen. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, lounge en lift. De kamers zijn voorzien van een televisie, kluisje, telefoon en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Overnachtingshotel Polen

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Polen

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Polen wordt betaald met de Poolse złoty (PLN).

Elektriciteit:
In Polen kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Polen.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Pools is de officiële taal in Polen. Daarnaast wordt er o.a. Duits gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Polen liggen een stuk lager dan in Nederland.

8-daagse kerstreis Krakow, Polen

46 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
47 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 8,1
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
12:34:44 | 0,3 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch