8-daagse kerstreis Warschau, Polen

Deze Bolderman kerstreis breng u naar de hoofdstad en regeringsstad van Polen, Warschau. Warschau is een unieke stad, gelegen in het centrum van Europa op het kruispunt van handelsroutes van West naar Oost en van Noord naar Zuid. Het is een stad vol contrasten, waar u historische monumenten treft naast hedendaagse architectuur en waar toekomst en traditie hand in hand gaan. Warschau werd tijdens de Tweede Wereldoorlog geheel verwoest, maar is later weer herbouwd op basis van oude foto’s, afbeeldingen en schilderijen. Zo werd de stad weer zoals het er in de 17de en 18de eeuw uitzag. In 1980 is Warschau op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. Door het centrum stroomt de grootste rivier van Polen, de Wisla, met op de oevers stranden, wandelpaden, fietspaden en er liggen schepen met restaurants en drijvende hotels aan de kades. Wij verblijven tijdens deze kerstreis in het Hotel Anton, net even buiten de stad. Het hotel heeft een receptie, restaurant, bar en lift en alle kamers zijn voorzien van een televisie, een bureau en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Ga mee en geniet deze Kerst van het prachtige Warschau!

  • Bezoek Warschau o.l.v. lokale gids
  • Bezoek Poznań o.l.v. lokale gids
  • Verlichte tuinen van paleis Wilanow
  • Traditionele Poolse kerstavond
  • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Warschau

21 december: Nederland - Duits-Poolse grens

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna rijden we via de Duitse autowegen met diverse stops naar ons hotel in de omgeving van de Duits-Poolse grens voor diner en overnachting.

22 december: Duits-Poolse grens - Poznań - omgeving Warschau

Via de Poolse autobanen rijden we na het ontbijt naar Poznań. Onder leiding van een plaatselijke gids gaan we deze stad verkennen. In het unieke oude centrum staat het raadhuis uit de 15e eeuw, maar ook andere kleurrijke gebouwen zijn het bekijken zeker waard. Het Tumski-eiland met de prachtige Dom en waar ooit de Poolse geschiedenis begon, is een historisch hoogtepunt van deze stad. Aansluitend rijden we verder naar ons hotel nabij Warschau.

23 december: Stadstour Warschau

Na het ontbijt vertrekken we voor een uitgebreide stadstour door Warschau onder leiding van een lokale gids. Warschau is de hoofdstad van Polen en het is tevens de regeringszetel. De laatste decennia is Warschau enorm veranderd en omgebouwd van een communistische naar een moderne Europese hoofdstad. U kunt o.a. een bezoek brengen aan het cultuurpaleis, waar we met de lift naar boven gaan voor een uniek panorama over Warschau (entree lift inclusief). Ook zien we de Sejm, Willanow, het getto, het Koninklijke paleis en de oude historische binnenstad. Na de rondleiding krijgt u tijd om op eigen gelegenheid de oude geheel gerestaureerde binnenstad te bekijken. Aan het eind van de middag gaan we weer terug naar ons hotel.

24 december: Warschau

Vandaag staat het centrum van Warschau op ons programma. U heeft voldoende tijd om de gezellige kerstmarkt te bezoeken. Heel Polen gaat zich vanaf de middag voorbereiden op kerstavond en alles sluit dan ook. Op eigen gelegenheid kunt u gaan lunchen en via een mooie route rijden we daarna terug naar ons hotel. Kerstavond is volgens Poolse traditie het belangrijkste deel van Kerst. ’s Avonds worden alle gasten verwacht in het restaurant, zodat we gezamenlijk volgens Poolse traditie kerstavond kunnen vieren. Er ligt bij elk bord een grote hostie. Eerst wensen we elkaar een gelukkig kerstfeest en delen vervolgens met iedereen het brood (de hostie). Dan worden er vervolgens verschillende heerlijke Poolse gerechten geserveerd. Later in de avond is er gelegenheid om een nachtmis bij wonen.

25 december 1e kerstdag: omgeving Warschau

Na een niet al te vroeg ontbijt vertrekken we voor een mooie tocht in de omgeving van Warschau. Eerst rijden we binnendoor naar Gora Kalwaria, in 1670 opgericht als Nieuw Jeruzalem. De Joodse gemeenschap is hier altijd de grootste bevolkingsgroep geweest tot de Tweede Wereldoorlog. Nu zijn er alleen nog synagoges en een begraafplaats over. U krijgt gelegenheid om te lunchen waarna we de rivier de Wisla oversteken en een bezoek brengen aan de plaats Otwock, waar vroeger de rijken van Warschau woonden in hun prachtige typische houten huizen, gebouwd in de zogenaamde Swidermajer-stijl. Daarna rijden we weer naar het centrum van Warschau, waar we aan het eind van de middag een kerstconcert zullen bijwonen (inclusief). In Warschau is dat natuurlijk een pianoconcert van Chopin. Tijdens het concert wordt er volgens traditie een heerlijk glaasje honinglikeur aangeboden. Na het concert rijden we terug naar ons hotel, waar we kunnen genieten van een 4-gangen kerstdiner.

26 december 2e kerstdag: Verlichte tuinen van paleis Wilanow

We rijden na het ontbijt naar het plaatselijke museum 'Galeria Figur Stalowych Pruszków' (niet inclusief). Een heel bijzonder museum met sculpturen van staal, gemaakt door plaatselijke kunstenaars. U zult er uw ogen uit kijken. 's Middags, zodra het donker begint te worden, rijden we naar het paleis Wilanow, het vroegere buitenverblijf van Jan Sobieski, koning van Polen in de 17e eeuw. U kunt hier de beroemde verlichte tuinen bewonderen (entree inclusief); iets wat u beslist gezien moet hebben! Aansluitend aan dit schouwspel rijden we terug naar ons hotel voor het diner.

27 december: Omgeving Warschau - Pools-Duitse grens

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. Via een mooie route en verschillende autobanen rijden we naar de Pools-Duitse grens. Aan het eind van de middag bereiken we ons hotel voor het diner en de laatste overnachting van deze reis.

28 december: Pools-Duitse grens - Nederland

De laatste dag van deze prachtige kerstreis is aangebroken. Na een vroeg ontbijt rijden we via de Duitse autobanen naar ons centrale overstappunt in Nederland terug. Na het goed verzorgde afscheidsbuffet keert u tot slot met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Anton, Pruszków

Dit hotel is gelegen in de plaats Pruszków, aan de rand van Warschau en is rustig gelegen aan het stadspark. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift, terras en tuin. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, bureau en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
22:33:08 | 0,31 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch