telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6-daagse kerstreis Żagań in Polen

vanaf € 389,-

Deze Bolderman kerstreis neemt u mee naar Poolse geschiedenis, cultuur en veel natuurschoon. Onze standplaats tijdens deze reis is Żagań, gelegen op korte afstand van de Duits-Poolse grens. We maken de mooiste excursies en op het programma staan o.a. de bekende wintersportplaats Karpacz, omgeven door het Poolse Reuzengebergte en Wroclaw. Hotel Willa Park, waar wij 5 nachten verblijven, beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift en spa- en wellnessruimte. Alle kamers zijn voorzien van een douche, toilet, telefoon en televisie. Vier Kerst op traditionele wijze in het prachtige Polen!

  • Bezoek Wroclaw o.l.v. lokale gids
  • Excursie Pools Reuzengebergte
  • Bezoek Zielona Gora
  • Traditionele Poolse kerstavond
  • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19. 
  • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis naar Żagań in Polen

22 december: Nederland - Żagań

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Via de Duitse autobanen rijden we aansluitend met verschillende stops naar Polen, waar we tegen de avond aankomen bij ons hotel in Żagań.

23 december: Wroclaw

Na het ontbijt rijden we via de nieuwe Poolse autobanen naar Wroclaw, het vroegere Breslau. De stad heeft een zeer indrukwekkende geschiedenis doorgemaakt na de Tweede Wereldoorlog en is uitgegroeid tot een van de mooiste steden van Europa. In 2016 was Wroclaw culturele hoofdstad van Europa. We bezoeken eerst het indrukwekkende panorama Raclawica (niet inclusief), een 'rond' schilderij dat een bekende Poolse veldslag weer geeft. Na de Tweede Wereldoorlog is het schilderij vanuit de plaats Lwów naar Wroclaw gebracht. We vervolgen onze weg en brengen een bezoek aan de binnenstad onder leiding van een lokale gids. De wandeling eindigt op de schitterende markt waar u voldoende tijd heeft om in een van de vele restaurantjes op eigen gelegenheid te lunchen. Natuurlijk zoeken we ook de bekende kaboutertjes van Wroclaw, een stil protest tegen het communisme en ontstaan uit de Kabouterbeweging uit Amsterdam. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

24 december: Żagań

's Morgens hebt u vrij en kunt u zelf Żagań verkennen. De winkels zijn nog open tot 14.00 uur. 's Middags kunt u mee naar het plaatselijke museum Stalag Luft III (ca. € 4,00 p.p.). Stalag Luft III was een Duits oorlogsgevangenenkamp gedurende de Tweede Wereldoorlog, waar gevangen genomen luchtmachtpersoneel werd vastgezet. Deze plaats was vooral uitgekozen, omdat het graven van tunnels voor ontsnappingen hier moeilijk zou zijn. Dit bleek ook het geval, maar het kamp is tegenwoordig toch voornamelijk bekend vanwege twee wonderbaarlijke ontsnappingen via tunnels, verfilmd in The Great Escape (met Steve McQueen) en The Wooden Horse. Kerstavond vieren we gezamenlijk volgens de Poolse gastvrije traditie. U wordt rond 19.30 uur in het restaurant verwacht. Volgens traditie ligt er bij elk bord een grote hostie. Eerst wensen we elkaar een gelukkig kerstfeest en vervolgens delen we met iedereen het brood (de hostie). Dan worden er volgens Poolse traditie de hele avond verschillende gerechten geserveerd, die bestaan uit vis en pastagerechten, geen vlees. Om ca. 23.00 uur kunt u mee gaan naar het sfeervolle kerkje van Żagań voor de traditionele nachtmis. Na de nachtmis wandelen we gezamenlijk terug naar het hotel.

25 december 1e kerstdag: Zielona Góra

Na een niet al te vroeg ontbijt vertrekken we naar het nabije Zielona Góra. Vooral de kerststallen in de kathedraal zijn de moeite van het bekijken waard. Maar ook het marktplein met zijn 15-eeuwse stadhuis is zeer bezienswaardig. Via een mooie route (Zielona Góra is de wijnregio van Polen) rijden we weer terug naar ons hotel. 's Middags is er bij het hotel een gezamenlijke grill-middag in de openlucht. Volgens Poolse traditie grillen we heerlijke Poolse worst bij een groot kampvuur. 's Avonds wordt er een 4-gangen kerstdiner geserveerd.

26 december 2e kerstdag: Poolse Reuzengebergte

Na het ontbijt gaan we naar het Poolse Reuzengebergte. Via een prachtige route rijden we naar de bekende wintersportplaats Karpacz. U hebt hier vrije tijd om het plaatsje zelf te verkennen. Aansluitend rijden we naar het beroemde kerkje Wang, op weg naar Szklarska Poręba. De Wangkerk in Karpacz is een Noorse houten staafkerk, die oorspronkelijk in de 12e of 13e eeuw gebouwd is in het Noorse plaatsje Vang. In de 19e eeuw wilde men de kerk afbreken, omdat hij vervallen en te klein was. Frederik Willem IV, koning van Pruisen, kocht de kerk voor 427 mark. Hij was van plan om hem in Berlijn te plaatsen, maar zag daar uiteindelijk van af en liet de kerk in Krummhübel (Karpacz) plaatsen. We vervolgen onze weg en zijn op tijd weer terug in het hotel. De reis wordt vanavond na het diner afgesloten met een gezellige avond en een plaatselijke DJ.

27 december: Żagań - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we via Berlijn en Maagdenburg terug naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts wordt gebracht, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.
 

3* Hotel Willa Park, Żagań

Dit hotel, in een bijzonder mooi klassiek gebouw, ligt in een parkachtige omgeving in Żagań. Het beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift en spa & wellnessruimte. Alle kamers zijn voorzien van een telefoon, televisie en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:05:04 | 0,29 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch