8-daagse kerstreis Prinsdom Andorra

vanaf € 699,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Kerstvieren in het ministaatje Andorra is een unieke belevenis. Tijdens deze reis waant u zich in het unieke winterlandschap van de Pyreneeën. De dwergstaat Andorra heeft een rijke geschiedenis, tot 1993 was het in handen van de Spaanse bisschop van La Sue en de Franse Graaf  van Foix. Na 1993 werd de staat onafhankelijk verklaard en werden de eerste democratische verkiezingen gehouden. Tijdens deze reis bezoeken we de kerstmarkt van Andorra la Vella, de kerststal van Canillo en heeft u de mogelijkheid om een traditionele kerstmis te bezoeken. Ga mee met deze indrukwekkende kerstreis naar Andorra met Bolderman.

  • 4* hotel in La Massana
  • Bezoek Os de Civís
  • Bezoek de kerstmarkt van Andorra la Vella
  • Bezoek Canillo
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

21 december: Nederland - Midden-Frankrijk

Met één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap begint onze reis en rijden we met diverse stops naar Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

22 december: Midden-Frankrijk - Andorra

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar het zuiden door het afwisselende Franse landschap. Rijdend door de woeste en ruige bergwereld van de Pyreneeën bereiken we het ministaatje Andorra, waar we aan het eind van de middag arriveren bij ons hotel in La Massana.

23 december: La Sue d'Urgell en Os de Civís

Vandaag bezoeken wij het Spaanse bisschopsstadje La Seu d’Urgell, een kleine charmante stad met een middeleeuws centrum dat een bezoek zeker waard is. Aansluitend vervolgen we onze route naar het Spaanse Os de Civís. In dit plaatsje, dat alleen via Andorra te bereiken is, lijkt de tijd te hebben stil gestaan. Het romantische dorpje is dan ook idyllisch gelegen. Na het bezoek aan Os de Civis keren we terug naar het hotel voor het diner.

24 december: Canillo en Basilica Sanctuary Nostra Senyora de Meritxell

Vandaag bezoeken wij Canillo, het oudste dorp van Andora. Tijdens de reis hier naartoe kunt u genieten van het mooie winterse landschap dat Andorra te bieden heeft. In deze kleine wintersportplaats proeft u nog de middeleeuwse sfeer. De kerk van Canillo heeft één van de hoogste kerktorens van het land. Het hoogtepunt van Canillo is de levende kerststal. We vervolgen onze weg naar de Basilica Sanctuary Nostra Senyora de Meritxell, de belangrijkste kerk en beschermheilige van Andorra. Ook vanwege haar bijzondere architectuur is deze basiliek het bezichtigen waard. Aan het einde van de middag gaan wij terug naar ons hotel. Na het diner heeft u de mogelijkheid om een Kerstmis bij te wonen.

25 december 1e kerstdag: La Massana

Vandaag kunt u de dag zelf indelen. U kunt een wandeling maken door het mooie wintersport dorp La Massana, of met de skilift omhoog om van de sneeuw te genieten in het skigebied. 

26 december 2e kerstdag: Andorra la Vella

Vanmorgen zullen we na het ontbijt vertrekken naar Andorra la Vella, de hoofdstad van de ministaat zal in de kerstperiode omgebouwd worden tot een waar winterparadijs. In het centrum van de stad kunt u genieten van een traditioneel kerstdorp. Andorra staat bekend om het belastingvrij winkelen, de ideale uitvalbasis om kerst inkopen te doen.

27 december: Andorra - Midden-Frankrijk

We nemen afscheid van Andorra en rijden via de Pyreneeën en de Franse autowegen naar ons hotel in Midden-Frankrijk voor de laatste overnachting van deze reis.

28 december: Midden-Frankrijk - Nederland

Via de Franse en Belgische snelwegen rijden we terug naar ons centrale overstappunt, waar u ter afsluiting van deze excursiereis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Kerstreis Prinsdom Andorra

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Sant Gothard, La Massana

Hotel Sant Gothard ligt in de Arinsal-vallei. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurant, bar, lift en biedt een seizoensgebonden buitenzwembad. De kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met een bad of douche en toiletartikelen. Wifi is gratis in het hotel.

Overnachtingshotel Midden-Frankrijk

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Spanje

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Spanje wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Andorra worden de stopcontacten van type F gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Spanje.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Catalaans

Prijsniveau:
De prijzen in Andorra zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
08:05:50 | 0,55 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch