10-daagse kerstreis Bijzonder Moravië light all-inclusive en Wenen

vanaf € 699,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Deze kerstreis brengt u naar Moravië. Dit oostelijk deel van Tsjechië is een verrassend veelzijdige regio. De omgeving is rijk aan historische steden, kastelen, culturele bezienswaardigheden en een afwisselende natuur. In het noorden ligt de grillige Moravsky Kras, beroemd om zijn fantastische druipsteengrotten en indrukwekkende kloven. Een tocht over de ondergrondse rivier de Punkva is een belevenis! Uiteraard bezoeken wij interessante steden zoals Brno en Bratislava. Onze standplaats is het plaatsje Čejkovice, gelegen in de wijngaard van Tsjechië, waar wij logeren op een zeer bijzondere historische locatie: het kasteel van Čejkovice! Een middeleeuwse vesting, die de bakermat vormde voor de wijnbouw in deze regio en de beroemde Moravische wijnen. In dit kasteelhotel verblijven wij op basis van light all-inclusive; goed verzorgd, met gratis drankjes van 18.00 tot 22.00 uur en met veel leuke extra's. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en wijnkelder en alle kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon en bad of douche, toilet en haardroger. Ook brengen wij een bezoek aan Wenen tijdens deze kerstreis. Boek deze onvergetelijke kerstreis naar Bijzonder Moravië vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

  • Verblijf in een kasteelhotel
  • Bezoek Bratislava
  • Bezoek Brno
  • Bezoek Lednice en Valtice
  • Bezoek Wenen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Bijzonder Moravië, Blansko

21 december: Nederland - Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden we via de Duitse autowegen met diverse stops naar ons hotel in Duitsland voor diner en overnachting.

22 december: Duitsland - Čejkovice

Na het ontbijt rijden we Tsjechië binnen en via Pilzen bereiken wij in de loop van de middag ons hotel in Čejkovice. Nadat we ingecheckt zijn in ons hotel gaan we aan tafel voor het diner.

23 december: Wenen

Na het ontbijt rijden we naar Wenen. ‘s Morgens maken we een uitgebreide stadstour o.l.v. een Nederlandssprekende gids langs de bekendste bezienswaardigheden, zoals het Operagebouw, het Raadhuis, de Hofburg en het Burgtheater. Aansluitend heeft u tijd om de gezellige Kerstmarkt of het centrum van Wenen te bezoeken. Aan het einde van de middag gaan wij terug naar het hotel. Vanavond kunt u deelnemen aan een wandeling door het wijndorp Čejkovice.

24 december: Moravische Karst, Punkva grotten en Brno

De Moravische Karst, Moravsky Kras, staat vandaag op ons programma. We maken een prachtige natuurtocht door deze heuvelachtige en dichtbeboste streek. Het grillige, kalkstenen gebied kenmerkt zich door steile wanden, diepe afgronden, kloven en ondergrondse meren. Hoogtepunt is een bezoek aan de Macochakloof met tot 138 meter hoge wanden. De kloof is ontstaan toen het dak van de grot instortte. Bij Skalní Mlýn kunt u de Punkva grotten bezoeken. Met een elektrisch treintje rijdt u naar de ingang van de grot. We wandelen vervolgens met een gids door de gangen en de grotten en maken een boottocht op de ondergrondse rivier. U ziet immense stalactieten en stalagmieten in prachtige kalkgrotten. We raden u aan goede wandelschoenen aan te trekken. Aansluitend brengen we een bezoek aan de grootste stad van Moravië, Brno. Pas in de 19e eeuw verwierf deze stad een belangrijke positie. Het historische centrum is prachtig gerestaureerd. U ziet o.a. de burcht Spilberg, het oude raadhuis met zijn gotische gevel en in het portaal de 'Draak' en het 'Wiel'. U heeft voldoende gelegenheid dit mooie centrum op eigen gelegenheid te verkennen. Op deze kerstavond genieten we in ons hotel van een speciaal diner.

25 december 1e kerstdag: Lednice

Het zuiden van Moravië is dé wijngaard van Tsjechië. Het glooiende landschap wordt gedomineerd door wijngaarden en kleine dorpjes. Tot 1945 woonde in dit gebied de familie Liechtenstein, de voormalige eigenaren van de fraaie UNESCO landgoederen Lednice en Valtice. Er is een wandelroute door de bossen en parkachtige landschappen langs 19e eeuwse elementen, zoals een minaret, de drie Gratiën en een Apollotempel. Het neogotische kasteel van Lednice, met een mooi aangelegde Franse tuin en een romantisch Engels park, is een bezoek meer dan waard. Via een mooie route rijden we terug naar Čejkovice. De middag is ter vrije besteding, bij voldoende deelname wordt er een bingo georganiseerd. Vanavond staat er een feestelijk diner voor u klaar.

26 december 2e kerstdag: ’s Morgens bezoek Tempeliers kelders, ’s middags Kromeriz

Na het ontbijt kunt u mee de kelders van de Tempeliers te bezoeken (niet inclusief). Aansluitend bekijken we nog het Chateau Zamek met een “Turmaperitief”. In de middag gaan we dan richting Kromeriz, één van de elegantste steden van Moravië, beroemd om zijn grote parken en het barokke paleis.

27 december: Bratislava

Na het ontbijt vertrekken we naar de voormalige Tsjechoslowaakse stad Bratislava. De stad is tegenwoordig de hoofdstad van Slowakije en is gelegen aan de Donau. Bepalend voor het beeld van Bratislava is de hoog boven de stad uittorende burcht. Ook zeker een bezoek waard is het mooie historische centrum met o.a. de St. Martinuskathedraal en de Panska, een leuk winkelstraatje met antiek- en souvenirwinkeltjes. In de loop van de middag keren we terug naar Čejkovice.

28 December: Luhacovice en Skanzen Straznice

Na het ontbijt gaan we via een mooie route naar het oude kuuroord Luhacovice. Luhacovice was reeds in de middeleeuwen een florerende stad met mooie gebouwen en meerdere heilbaden. Na het bezoek aan de stad gaan we naar Skanzen Straznice met een fraai openluchtmuseum. We sluiten ons verblijf in Moravië in stijl af met een middeleeuws diner in de wijnkelder van het hotel.

29 december: Čejkovice - Karlovy Vary - Duitsland

We nemen afscheid van Čejkovice en rijden na het ontbijt naar het bekende kuuroord Karlovy Vary. Hier kunt u een wandeling maken door dit prachtige plaatsje en de sfeer van een kuuroord opsnuiven. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Duitsland voor de laatste overnachting van deze reis.

30 december: Duitsland - Nederland

We rijden op deze laatste dag via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Tot slot keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts en is deze mooie kerstreis helaas weer ten einde.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Zámek, Čejkovice

Het historische kasteelhotel ligt op een heuvel aan de rand van het dorp en beschikt over een receptie, bar, restaurant, wijnkelder en binnenplaats met terras. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. De kamers bevinden zich op de eerste etage. Wifi is gratis in het hotel. U verblijft hier op basis van light all-inclusive.

Rond 1250 kwamen de Tempeliers vanuit Zuid-Frankrijk naar Moravië. Zij bouwden een vesting, in wat later Čejkovice werd, ter bescherming van de handelswegen. De Tempeliers brachten kennis mee over de wijnbouw en bouwden op grote schaal wijnkelders. De vesting van Čejkovice, later een kasteel, vormt hiermee de bakermat van de beroemde Moravische wijnen. In het kasteel werd in 1998 een hotel geopend. U waant u zich even een Tempelier uit de Middeleeuwen!

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
11:16:46 | 0,25 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch