8-daagse Kerstspecial Wenen "In de sporen van de keizerlijke familie"

vanaf € 1.399,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Wij zijn trots op onze unieke kerstreis naar de stad van keizers en klassieke muziek: Wenen. U verblijft in het luxe 4* Parkhotel Schönbrunn, waar de diners en het speciale kerstdiner in de prachtige balzaal genoten zullen worden. Ook het galadiner op eerste kerstdag in het schitterende Palais Ferstel in het centrum van Wenen zal een hoogtepunt zijn. Natuurlijk kunt u volop genieten van het gezellige Wenen in kerstsfeer en zal ook de prachtige natuur van het Wienerwald niet ontbreken op deze reis. Een klassiek concert in de beroemde Orangerie, een rondleiding door slot Schönbrunn na sluitingstijd, een rondleiding door de wereldberoemde Musikverein en een speciale kerstmis in de St. Michaelerkirche, met een Nederlandse pastoor, maken van deze reis een unieke ervaring. Gaat u met ons mee op deze onvergetelijke kerstreis in keizerlijke sferen?

  • Verblijf in luxe 4* Parkhotel Schönbrunn
  • Galadiner in Palais Ferstel
  • Klassiek concert in de Orangerie
  • Rondleiding slot Schönbrunn na sluitingstijd
  • Rondleiding Musikverein
  • Exclusieve kerstmis St. Michaelerkirche
  • Bezoek Stift Melk
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

21 december: Nederland - Duitsland

Met één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we met verschillende stops naar ons overnachtingshotel in Duitsland. Nadat we zijn ingechecked in ons overnachtingshotel zullen we van een goed 3-gangendiner gaan genieten.

22 december: Duitsland - Wenen

Na het ontbijt zetten we koers naar Oostenrijk. Onderweg brengen we een bezoek aan Passau, beroemd vanwege het grootste kerkorgel ter wereld. Passau wordt ook wel de Drei-Flüsse-Stadt genoemd, omdat hier de 3 rivieren de Donau, Inn en Ilz samenvloeien. Aansluitend vervolgen we onze reis naar Wenen. Voordat we van het diner gaan genieten, wordt u feestelijk verwelkomd in de hal van ons hotel onder het genot van een aperitief.

23 december: Musikverein, concert Orangerie en slot Schönbrunn

Vandaag is een dag vol bijzonderheden. We beginnen met een rondleiding door de Wiener Musikverein, het wereldberoemde concertgebouw waar het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker plaatsvindt. U krijgt een uniek kijkje achter de schermen, omdat in deze periode de Grote (Gouden) Zaal wordt klaar gemaakt voor dit Nieuwjaarsconcert. Aansluitend heeft u tijd om op eigen gelegenheid te lunchen en bijvoorbeeld de gezellige kerstmarkt in het Rathauspark te bezoeken. ’s Middags gaan we een prachtig klassiek concert bijwonen in de Orangerie van slot Schönbrunn. Geniet van de klanken van Mozart en Strauss op deze unieke locatie. Aansluitend opent slot Schönbrunn na sluitingstijd speciaal voor ons de deuren voor een interessante rondleiding onder leiding van een Nederlandssprekende gids door de schitterende keizerlijke kamers. We sluiten deze dag af met een goed verzorgd diner in ons hotel.

24 december: Stadsrondrit Wenen en kerstmis in St. Michaelerkirche

Na het ontbijt is het tijd om ‘Wenen op zijn mooist’ te zien tijdens een stadsrondrit onder leiding van een Nederlandssprekende gids. U ziet alle hoogtepunten van Wenen zoals bijvoorbeeld het Operagebouw, het Rathaus, de Hofburg, het Burgtheater, het Hundertwasserhaus, en slot Belvedere. Daarna heeft u vrije tijd in de stad om op eigen gelegenheid te lunchen en de kerstsfeer op te snuiven, voor we terug gaan naar ons hotel. Vroeg in de avond gaan we naar een liturgische mis in de St. Michaelerkirche naast de Hofburg, die speciaal voor onze groep georganiseerd wordt. De mis is voor iedereen geschikt en wordt opgedragen door de Brabantse pastoor Van Meijl, die hier al vele jaren werkzaam is. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel en genieten we gezamenlijk van een speciaal kerstdiner inclusief drankjes in de prachtige balzaal.

25 december: Rondrit Wienerwald en galadiner in Palais Ferstel

U kunt deze ochtend eerst op uw gemak ontbijten voor we een tocht door het prachtige Wienerwald gaan maken, vroeger het jachtgebied van de adel. Het is de meest noordelijke uitloper van de Alpen met bossen, riviertjes en leuke dorpjes, waar u de romantiek van weleer nog proeft. Plaatsjes als Hinterbrühl, Heiligenkreuz en Mayerling zullen u zeker bekoren. Eenmaal terug in het hotel kunt u zich opfrissen en feestelijk aankleden voor een exclusief galadiner in Palais Ferstel, in het centrum van Wenen. We genieten gezamenlijk van een speciaal diner inclusief drankjes in de sfeervolle ambiance van een schitterend paleis in Venetiaanse stijl. Waan uzelf vanavond even een keizer of keizerin in Wenen!

26 december: Stift Melk

We rijden vandaag na het ontbijt naar Melk aan de Donau, waar we het wereldberoemde Stift Melk gaan bezoeken. Onder leiding van een lokale gids zult u dit prachtige Benedictijner klooster gaan bezichtigen en kunt u de unieke barokke architectuur van het klooster bewonderen. Na de middag zijn we terug bij ons hotel en heeft u vrije tijd tot aan het diner. U kunt bijvoorbeeld nog door de tuinen van slot Schönbrunn wandelen of het Grosse Palmenhaus bezoeken. Het diner zal vanavond in een historisch restaurant plaatsvinden, met een prachtige eetzaal in Biedermeier-stijl, zodat we deze reis in Wenen ‘keizerlijk’ afsluiten.

27 december: Wenen - Duitsland

We nemen vanochtend afscheid van het mooie Wenen en rijden met verschillende stops naar ons hotel in Duitsland voor de laatste overnachting van deze kerstreis.

28 december: Duitsland - Nederland

De laatste reisdag is aangebroken. Na het ontbijt volgen we de Duitse autobanen naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Hier kunt u nog even met uw reisgenoten nagenieten van deze schitterende Wenen-reis met een keizerlijk tintje, voor u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts wordt gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Parkhotel Schönbrunn, Wenen

In dit hotel waant u uzelf een paar dagen keizer of keizerin. Een hotel met een vorstelijke ambiance en uniek gelegen nabij slot Schönnbrunn: tegenover het hotel loopt u zo de paleistuinen in. Vlakbij het hotel ligt een metrostation, vanwaar u binnen 10 minuten in hartje centrum van Wenen staat. Het hotel beschikt over een receptie, liften, restaurant, traditionele Weense balzaal, bar en het bekende Schönbrunner Schlosscafé. Alle ruime kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, minibar, kluisje en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Overnachtingshotel Zuid-Duitsland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Oostenrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
in Oostenrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Oostenrijk worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits is de officiële taal in Oostenrijk

Prijsniveau:
De prijzen in Oostenrijk liggen over het algemeen een stukje lager dan in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
02:27:08 | 0,13 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch