12 dagen Devon, Cornwall en het zuiden van Engeland

vanaf € 1.099,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Bolderman Excursiereizen neemt u mee naar de prachtige Engelse graafschappen Devon, Cornwall en het zuiden van Engeland. Het landschap van Devon is groen en lieflijk. Tussen de kustlijnen in het noorden en zuiden ligt een heuvellandschap met voornamelijk landbouwgebied. Cornwall heeft daarentegen een ruig en vaak nog ongerept landschap en kent een zeeklimaat met zachte winters. Omdat het er zelden of nooit vriest, groeien er vele soorten (geïmporteerde) subtropische planten en palmen. We bezoeken o.a. het prachtige Eden Project met het grootste overdekte regenwoud ter wereld. Maar ook oude havenstadjes, bekende badplaatsen als Brighton en Torquay en kastelen en tuinen vormen het decor van deze reis. Laat u aangenaam verrassen tijdens deze prachtige busreis naar het zuiden van Engeland.

  • Kastelen en tuinen
  • Optioneel Eden Project en Jamaica Inn
  • Salisbury
  • Plymouth en Portsmouth
  • Brighton
Let op: Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is niet geldig)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Devon, Cornwall en het zuiden van Engeland

Zaterdag: Nederland - omgeving Londen

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee kan de reis beginnen en rijden we via België naar Calais. Per ferry steken we over naar Dover. Na aankomst in Engeland vervolgen we onze reis naar ons overnachtingshotel.

Zondag: Omgeving Londen - Brighton - Bournemouth

Na het ontbijt rijden we naar de zuidkust van Engeland om de sfeervolle steegjes te verkennen van de bekende badplaats Brighton, ook wel London by the Sea genoemd. De oorspronkelijk vissershuizen zijn omgebouwd tot souvenirwinkels, pubs en cafés. Geniet van ouderwets lekker eten op de beroemde pier van Brighton of bezoek de Royal Pavilion met zijn koepels en minaretten. Na dit bezoek rijden we verder naar kasteel Arundel, dat u kunt bezichtigen. Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel in Bournemouth, waar we vijf nachten zullen verblijven.

Maandag: Poole en Swanage

Vandaag reizen we naar het bruisende havenstadje Poole, waar u bij mooi weer en voldoende deelname een cruise door de haven kunt maken (niet inbegrepen). Geniet van het fantastische uitzicht op het schilderachtige landschap langs de punt van de Jurassic Coast, Old Harry Rocks en in Swanage Bay. U krijgt vrije tijd in het schilderachtige Victoriaanse kuststadje Swanage, waarna u op de ouderwetse stoomtrein kunt stappen voor een prachtige rit naar het pittoreske dorpje Corfe, bekend om zijn oude National Trust kasteel. Aan het eind van de middag rijden we weer terug naar ons hotel.

Dinsdag: Weymouth en Abbotsbury

Na het ontbijt vertrekken we naar Weymouth, waar de witte herenhuizen aan de kust het prachtige decor vormen samen met de lange boog van fijn glanzend zand. Er is een groot contrast tussen het rustige strand, de drukke kade en een jachthaven vol vissersboten en jachten. U kunt een bezoek brengen aan de Sub Tropical Gardens van Abbotsbury, een ommuurde tuin in een bosrijk gebied met zeldzame en exotische planten uit de hele wereld. Een lust voor het oog zijn de wereldberoemde camelia's en magnolia's. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: Salisbury en Russell Cotes House & Garden

's Ochtends bezoeken we Salisbury, waar u op eigen gelegenheid deze prachtige stad kunt verkennen. Interessante plekken in Salisbury zijn de Market Square, de winkels langs de rivier de Avon, Poultry Cross, winkelcentrum Old George en natuurlijk de Salisbury Cathedral waar de Magna Carta hangt, een beroemd verdrag uit 1215. 's Middags gaan we naar het prachtige Russell Cotes House & Garden, een interessant museum met een kunstgalerie, dat u kunt bezichtigen. Voor het diner zijn we terug in ons hotel.

Donderdag: Vrije dag in Bournemouth

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden in Bournemouth, dat vanwege de ligging aan het 9 kilometer lange zandstrand sinds jaar en dag een populaire bestemming is. Een wandeling over de boulevard en de beroemde pier, een middagje shoppen; in het levendige Bournemouth zult u zich niet snel vervelen! Tuinliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Compton Acres Gardens, dat met het openbaar vervoer snel en gemakkelijk te bereiken is.

Vrijdag: Bournemouth - Torquay - Plymouth

We vertrekken na het ontbijt uit Bournemouth en gaan richting ons volgende hotel in Plymouth. We rijden via West Bay, gelegen aan de kust, waar we een koffiestop maken. We vervolgen onze route naar Torquay, waar u gelegenheid krijgt om te lunchen. Aan het begin van de middag rijden we verder naar de levendige stad Plymouth, vol met bezienswaardigheden. In het verre verleden vertrekpunt voor handelaren, soldaten en zeelieden. In Plymouth brachten de 'Pilgrim Fathers' hun laatste nacht in Engeland door voordat zij de korte wandeling naar de haven maakten op weg naar Amerika. Plymouth ademt geschiedenis en erfgoed. U krijgt voldoende tijd om deze stad te verkennen. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel in Plymouth, waar we twee nachten zullen verblijven. 

Zaterdag: Vrije dag of dagtocht naar Jamaica Inn en Eden Project (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag. Met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt vertrekken we naar het prachtige graafschap Cornwall. We rijden via een mooie route naar ‘Jamaica Inn’, bekend uit vroegere tijden toen Cornwall de belangrijkste route voor smokkelaars was. Na de koffiepauze in ‘Jamaica Inn’ vervolgen we onze weg naar het Eden Project, 's werelds grootste overdekte regenwoud. De botanische tuinen van het Eden Project zijn te vinden in twee kassencomplexen in geodetische koepels. Samen met de omliggende koepels vormt het een bijzonder geheel. In de tuinen groeien meer dan een miljoen planten. Naast de planten leven in de kassen ook vlinders, sluipwespen, bidsprinkhanen, vogels en hagedissen. Deze dieren functioneren onder andere als biologische bestrijder van schadelijke insecten. Na het bezoek aan het Eden Project rijden we terug naar ons hotel.

Zondag: Plymouth - Stonehenge - Basingstoke

Na het ontbijt verlaten wij ons hotel en rijden wij met verschillende pauzes naar Stonehenge, waar we stoppen om de mysterieuze aanblik van dit prehistorische cultuurgoed te bekijken. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in Basingstoke.

Maandag: Basingstoke - Portsmouth - Gatwick

Portsmouth, ooit een belangrijke marinehaven, staat als eerste op het programma vandaag. U kunt hier de historische scheepswerf bezoeken, waar onder andere de romp ligt van de Mary Rose, het vlaggenschip van koning Hendrik VIII. Ernaast ligt HMS Victory, het vlaggenschip waarop admiraal Nelson omkwam bij Trafalgar. Een ander museum dat u kunt bezoeken, is het D-Day museum met het Overlord Embroidery, een wandkleed uit 1968. Het toont de landing van de geallieerden in Normandië in 1944. U kunt natuurlijk ook gezellig gaan winkelen of iets drinken in een typisch Engelse pub. In de loop van de middag rijden we verder naar ons hotel in Gatwick, waar we twee nachten verblijven.

Dinsdag: Royal Tunbridge Wells en Sissinghurst Castle & Gardens

We brengen vandaag een bezoek aan het kuurstadje Royal Tunbridge Wells, gelegen in het graafschap Kent. Een mooie oude wijk in Royal Tunbridge Wells is de Pantiles met haar prachtige 18e-eeuwse panden en een autovrije straat. Er zijn hier veel gespecialiseerde winkeltjes te vinden, van galerijen tot antiekwinkels. We vervolgen onze reis naar Sissinghurst Castle, dat u kunt bezoeken, een landgoed in het graafschap Kent, waar Harold Nicolson en Vita Sackville-West een veertigtal jaren woonden. Vooral de perfecte tuinaanleg maakt het landgoed geliefd bij tuinliefhebbers. De romantische tuinen rondom Sissinghurst Castle vormen één van de beroemdste en meest invloedrijke engelse tuinen van de 20e eeuw. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: Gatwick - Nederland

Na het ontbijt rijden we naar Dover, waar we inschepen voor de overtocht naar Calais. Vandaar gaat de route door België naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u, voordat u weer huiswaarts wordt gebracht met één van onze servicelijnen, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

Landkaart: 12 dagen Devon, Cornwall en het Zuiden van Engeland

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Heathlands Hotel, Bournemouth

Dit hotel is niet ver van het strand gelegen en beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant en lift. De kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis (in de openbare ruimtes).

Overnachtingshotel omgeving Londen

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Engeland

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Engeland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
In Engeland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Engeland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Engeland water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Engeland is de officiële taal Engels.

Prijsniveau:
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Bram

Foto 1: Sisinghurst, Castle Garden
Foto 2: van een vissersboot, WH71, in de haven van Portsmouth, UK
Foto 3: van Russell-Cotes Art Gallery & Museum and Garden in Bournemouth, UK op 13 juli 2023

Reisverhaal John

Na een geweldige 12 daagse reis in Engeland, Devon, Cornwall en Dorset en met een geweldige chauffeur Gé hebben veel gezien en beleefd een echte aanrader. van glooiende hellingen wilde paarden oude dorpjes geweldig

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:08:07 | 0,17 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch