telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Devon, Cornwall en het zuiden van Engeland

vanaf € 999,-

Bolderman Excursiereizen neemt u mee naar de prachtige Engelse graafschappen Devon, Cornwall en ook het zuiden van Engeland. Het landschap van Devon is groen en lieflijk. Tussen de kustlijnen in het noorden en zuiden ligt in het heuvellandschap voornamelijk landbouwgebied. Devon kent twee Nationale Parken, te weten Dartmoor en Exmoor. Cornwall heeft daarentegen een ruig en vaak nog ongerept landschap en kent een zeeklimaat met relatief zachte winters. Omdat het er zelden of nooit vriest, groeien er vele soorten (geïmporteerde) subtropische planten en palmen. We bezoeken o.a. het prachtige Eden Project met het grootste overdekte regenwoud ter wereld. Laat u aangenaam verrassen tijdens deze prachtige busreis naar het zuiden van Engeland.

 • Excursie Eden Project
 • Bezoek Salisbury
 • Bezoek Jamaica Inn
 • Bezoek Plymouth en Portsmouth
 • Bezoek Brighton
 • Bezoek Sissinghurst garden
Let op: Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is niet geldig)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Devon, Cornwall en het zuiden van Engeland

Zaterdag: Nederland - omgeving van Londen

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee kan de reis beginnen en rijden we via België naar Calais. Per ferry steken we over naar Dover. Na aankomst in Engeland vervolgen we onze reis naar ons overnachtingshotel.

Zondag: Omgeving van Londen - Brighton - Bournemouth

Na het ontbijt rijden we richting de zuid-kust van Engeland om de sfeervolle steegjes te verkennen van het eigenzinnige Brighton, London by the Sea. De oorspronkelijk vissershuizen zijn nu omgebouwd tot souvenirwinkels, pubs en cafés. Geniet van ouderwets lekker eten op de beroemde pier van Brighton, bezoek de Royal Pavilion met zijn koepels en minaretten. Na dit bezoek rijden we verder naar het kasteel Arundel dat u kunt bezichtigen. Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel in Bournemouth waar we vijf nachten zullen verblijven.

Maandag: Poole - Swanage

Vandaag reizen we naar het bruisende havenstadje Poole waar u, bij mooi weer en voldoende deelname, een cruise door de haven kunt maken (niet inbegrepen) en genieten van een fantastisch uitzicht op het schilderachtige landschap langs de punt van de Jurassic Coast, langs Old Harry Rocks en in Swanage Bay. Na voldoende vrije tijd in het schilderachtige Victoriaanse kuststadje Swanage, kunt u op de ouderwetse stoomtrein stappen voor een tour door het prachtige landschap naar het pittoreske dorpje Corfe met zijn oude National Trust kasteel. Aan het einde van de middag rijden we weer terug naar ons hotel.

Dinsdag: Weymouth - Abbotsbury

Na het ontbijt maken we een tocht naar Weymouth, waar de witte herenhuizen aan de kust een prachtig decor vormen voor de lange boog van fijn glanzend zand. Dit vormt een groot contrast tussen het rustige strand, de drukke kade en een jachthaven vol vissersboten en jachten. U kunt een bezoek brengen aan de Sub Tropical Gardens of Abbotsbury, een ommuurde tuin in een bosrijk gebied met zeldzame en exotische planten uit de hele wereld. Een lust voor het oog zijn de wereldberoemde camelia's en magnolia's. 

Woensdag: Salisbury - Russell Coates House & Gardens

Vanochtend bezoeken we Salisbury waar u op eigen gelegenheid deze prachtige stad kunt verkennen. Interessante plekken in Salisbury zijn de Market Square, de winkels langs de rivier de Avon, poultry Cross, winkelcentrum Old George en natuurlijk de Salisbury Cathedral waar de Magna Carta hangt, een beroemd verdrag uit 1215. In de middag bezoeken we het prachtige Russell Coates House Gallery & Gardens, verken dit interessante museum en kunstgalerie. Aan het einde van de middag keren we weer terug naar ons hotel.

Donderdag: Vrije dag in Bournemouth

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden in Bournemouth, dat vanwege de ligging aan het 9 kilometer lange zandstrand sinds jaar en dag een populaire bestemming is. Een wandeling over de boulevard en de beroemde pier, een middagje shoppen; in het levendige Bournemouth zult u zich niet snel vervelen! Tuinliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Compton Acres Gardens, dat met het openbaar vervoer snel en gemakkelijk te bereiken is.

Vrijdag: Bournemouth - Torquay - Plymouth

We verlaten ons hotel in Bournemouth en gaan richting ons volgende hotel in Plymouth. We rijden via West Bay, gelegen aan de kust, waar we een koffiestop maken. We vervolgen onze route naar de omgeving van Torquay waar u de gelegenheid krijgt om te lunchen. Aan het begin van de middag vervolgen we onze route en rijden naar de levendige stad Plymouth, vol met bezienswaardigheden, vertrekpunt voor handelaren, soldaten en zeelieden voor meer dan duizend jaar, en het was vanuit hier dat de Pilgrim Vader hun laatste nacht in Engeland doorbrachten en de korte wandeling naar de haven maakten op weg naar Amerika. Plymouth ademt geschiedenis en erfgoed. U krijgt de gelegenheid om deze stad te verkennen. Aan het einde van de middag rijden we naar ons hotel in Plymouth waar we twee nachten zullen verblijven. 

Zaterdag: Vrije dag of Dagtrip naar Jamaica Inn en Eden Project (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag. Indien u het Pluspakket heeft geboekt, vertrekken we naar het prachtige graafschap Cornwall. We rijden via een mooie route naar ‘Jamaica Inn’, bekend uit vroegere tijden toen Cornwall de belangrijkste route voor smokkelaars was. Na de koffiepauze in ‘Jamaica Inn’ vervolgen we onze weg naar het Eden Project (zie Pluspakket), 's werelds grootste overdekte regenwoud. De botanische tuinen van het Eden Project zijn te vinden in twee kassencomplexen in geodetische koepels. Samen met de omliggende koepels vormt het een bijzonder geheel. In de tuinen groeien meer dan een miljoen planten. Naast de planten leven in de kassen ook vlinders, sluipwespen, bidsprinkhanen, vogels en hagedissen. Deze dieren functioneren onder andere als biologische bestrijder van schadelijke insecten. Na het bezoek aan het Eden Project rijden we terug naar ons hotel.

Zondag: Plymouth - Stonehenge - Basingstoke

Breng tijd door met het verkennen van de levendige stad Plymouth vol met bezienswaardigheden. Plymouth ademt geschiedenis en erfgoed. Op weg naar ons hotel in Basingstoke stoppen we om de mysterieuze aanblik van het prehistorische Stonehenge te bekijken.

Maandag: Basingstoke - Portsmouth - Gatwick

Na het ontbijt vertrekken wij naar Portsmouth, ooit een belangrijke marinehaven. U kunt hier de historische scheepswerf bezoeken, waar onder andere de romp ligt van de Mary Rose, het vlaggenschip van koning Hendrik VIII. Ernaast ligt HMS Victory, het vlaggenschip waarop admiraal Nelson omkwam bij Trafalgar. Een ander museum dat u kunt bezoeken, is het D-Day museum met het Overlord Embroidery, een wandkleed uit 1968. Het toont de landing van de geallieerden in Normandië in 1944. U kunt natuurlijk ook gezellig gaan winkelen of iets drinken in een typisch Engelse pub. In de loop van de middag rijden we verder naar het hotel in Gatwick, waar we twee nachten verblijven.

Dinsdag: Royal Tunbridge Wells - Sissinghurst Castle en Gardens

We brengen vandaag een bezoek aan het kuurstadje Royal Tunbridge Wells, gelegen in het graafschap Kent. De mooie oude wijk in Royal Tunbridge Wells is de Pantiles met haar prachtige 18e eeuwse panden en een autovrije straat. Er zijn hier veel gespecialiseerde en onafhankelijke winkeltjes te vinden, van galerijen tot antiekwinkels. We vervolgen onze route naar Sissinghurst Castle, een landgoed in het graafschap Kent waar Harold Nicolson en Vita Sackville-West een veertigtal jaren woonden. Vooral de geslaagde tuinaanleg maakt het landgoed bekend bij tuinliefhebbers. De romantische tuinen rondom Sissinghurst Castle zijn één van de beroemdste en meest invloedrijke Engels tuinen van de 20e eeuw. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: Omgeving van Londen – Nederland

Na het ontbijt rijden we naar Dover, waar we inschepen voor de overtocht naar Calais. Vandaar gaat de route door België naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u, voordat u weer huiswaarts wordt gebracht met één van onze servicelijnen, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

Landkaart: 12 dagen Devon, Cornwall en het Zuiden van Engeland

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Heathlands Hotel, Bournemouth

Dit hotel is niet ver van het strand gelegen en beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant en lift. De kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis (in de bar).

Engeland

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Engeland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
In Engeland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Engeland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Engeland water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Engeland is de officiële taal Engels.

Prijsniveau:
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

Reisverhaal John

Na een geweldige 12 daagse reis in Engeland, Devon, Cornwall en Dorset en met een geweldige chauffeur Gé hebben veel gezien en beleefd een echte aanrader. van glooiende hellingen wilde paarden oude dorpjes geweldig

12 dagen Devon, Cornwall en het zuiden van Engeland

28 reizigers bevelen deze reis aan
8,2 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
32 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 7,9
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 9,6
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 6,9
 • Contact met Bolderman 8,1
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
17:29:11 | 0,19 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch