telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse najaarsreis Florence, Pisa en Elba

vanaf € 399,-

Tijdens deze prachtige najaarsreis laten wij u kennis maken met het wereldberoemde Toscane. De streek is bekend om zijn kunstgeschiedenis en het mooie landschap met glooiende heuvels, rijen cipressen, wijn- en olijfgaarden, middeleeuwse steden en de mediterrane zon. Ook op cultureel gebied heeft Toscane veel te bieden, met name in Florence en Siena. Adembenemend zijn deze steden met hun indrukwekkende gebouwen en kunstschatten uit het verleden. We verblijven in Montecatini Terme, een van de meest sjieke kuuroorden in Toscane. Een zeer elegante plaats met schitterend aangelegde tuinen en parken en met een mild klimaat. Naast haar bloeiende cultuur heeft het ook een gezellig uitgaansleven; tot laat in de avond zijn de winkels en gezellige cafés met terrassen geopend. We verblijven tijdens deze reis in Grand Hotel du Park et Regina. Het hotel is rustig gelegen op loopafstand van het centrum van Montecatini Terme. Het beschikt over een receptie, lift, restaurant, bar met terras en zwembad met ligstoelen. De kamers beschikken allen over een flatscreen televisie, telefoon en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel. Ga mee en geniet van de herfstkleuren in het mooie Italië!

 • Bezoek Florence o.l.v. een gids
 • Bezoek Siena
 • Optionele dagtocht Elba
 • Bezoek Pisa
 • Bezoek Lucca
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Florence, Pisa en Elba

Dag 1: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten.

Dag 2: Zuid-Duitsland - Montecatini Terme

Via het prachtige berglandschap van Zwitserland rijden we vandaag verder naar Italië. Tegen de avond komen we aan in Montecatini Terme, waar we vijf nachten zullen verblijven.

Dag 3: San Gimignano en Siena

Na het ontbijt vertrekken we naar San Gimignano, één van de best bewaard gebleven middeleeuwse plaatsen uit deze regio. Dit schilderachtige plaatsje wordt gedomineerd door 14 vierkante woontorens die boven de stad uit torenen. Veel oudheden liggen aan of vlakbij het Piazza della Cisterna. In het Museo Civico zijn talloze fresco’s te zien, die de geschiedenis van de stad uitbeelden. ‘s Middags gaan we Siena uitgebreid verkennen. Deze stad is gelegen op 3 heuvels en was in de Middeleeuwen de grote tegenhanger van Florence. Het is een schitterende middeleeuwse stad, die een veel intiemere uitstraling heeft dan Florence. Het hart van de stad ligt op en rond het Piazza del Campo. Aan de noordzijde van het plein ligt de fontein Fonte Gaia, gedecoreerd met schitterende reliëfs. De prachtige kathedraal, cafés, restaurants en paleizen geven het plein een pittoreske aanblik. U heeft voldoende tijd om Siena te verkennen, voordat we terug rijden naar ons hotel.

Dag 4: Vrije dag of Elba (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag in Montecatini Terme. Als u het Pluspakket heeft geboekt, staat het eiland Elba op het programma, waar Napoleon in 1814-1815 in ballingschap woonde. Elba is een paradijselijk eiland met een weelderige plantengroei van palmen, eucalyptussen, ceders, magnolia’s, druivenranken en olijfbomen. Ook worden er op Elba edelstenen en mineralen gevonden. Een gids begeleidt ons tijdens deze dagtocht, zodat u alles over dit eiland te weten komt.

Dag 5: Florence

Een hoogtepunt van deze reis! Vandaag maakt u uitgebreid kennis met de kunststad Florence en zien we de stille getuigen uit het verleden. Allereerst rijden we naar een strategisch punt, het Piazzale Michelangelo, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de stad. Aansluitend kunt u met een stadsgids mee met een wandeling door het historische centrum. Hier kunt u de belangrijkste bezienswaardigheden bewonderen, zoals de Dom met de enorme koepel, het baptisterium met zijn schitterende mozaïeken, Piazza della Signoria en de Ponte Vecchio, de oudste brug over de Arno. ‘s Middags heeft u gelegenheid om Florence zelf verder te verkennen.

Dag 6: Pisa en Lucca

Na het ontbijt rijden we naar Pisa, waar meer is te zien dan alleen de beroemde scheve toren. Vlakbij het Veld der Wonderen stapt u uit de touringcar om de verschillende monumenten op het Campo te bekijken. Zodra u het poortje door bent, zult u versteld staan van de bouwwerken van schitterend Carrara-marmer; een oogverblindend schouwspel. Na dit bezoek vertrekken we naar het mooie stadje Lucca, dat bekend staat om haar prachtige Romaanse kerken. Lucca behoort, met Florence en Siena, tot de mooiste steden van Toscane. Het rechthoekige aanzien van de historische binnenstad verraadt het Romeinse verleden van de stad, die is gesticht in het jaar 180 v.Chr. Een wandeling over de 17e-eeuwse stadswallen, die Lucca al eeuwenlang omringen, en een bezoek aan het authentieke middeleeuws centrum zijn de moeite waard.

Dag 7: Montecatini Terme - Zuid-Duitsland

Helaas moeten we vandaag weer afscheid nemen van het mooie Toscane. We rijden met diverse stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting van deze reis.

Dag 8: Zuid-Duitsland - Nederland

De laatste dag alweer van deze prachtige reis. We rijden terug naar ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur), waarna u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

Landkaart: Najaarsreis Florence, Pisa en Elba

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan

4* Grand Hotel du Park et Regina, Montecatini Terme

Het hotel is rustig gelegen op loopafstand van het centrum van Montecatini Terme. Het beschikt over een receptie, lift, restaurant, bar met terras en zwembad met ligstoelen. De kamers beschikken allen over een flatscreen televisie, telefoon en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

8-daagse najaarsreis Florence, Pisa en Elba

17 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
17 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 7,9
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 8,1
 • Chauffeur 8,7
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:32:45 | 0,28 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch