8-daagse najaarsreis Toscane, Umbrië en Rome

Deze fantastische najaarsreis mag u beslist niet missen! Toscane en Umbrië vormen samen het hart van Italië. Prachtige landschappen en schitterende steden zijn de kenmerken van deze regio’s. Tijdens deze mooie busreis maakt u kennis met absolute hoogtepunten als Orvieto, Assisi, Perugia, Rome en Siena. Het zijn stuk voor stuk juweeltjes van steden. Ook rijden we door uitgestrekte golvende vlakten en passeren we hoge ruige berggebieden. Het is een unieke combinatie van natuur en cultuur die Toscane en Umbrië tot één van de meest populaire Italiaanse vakantiestreken maakt. Vanuit het plaatsje Chianciano Terme, waar we verblijven in hotel Mizar, maken we de mooiste excursies. Kortom, een reis die u eens in uw leven gemaakt moet hebben!

 • Excursie Rome o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Dagtocht Assisi en Perugia
 • Bezoek Orvieto
 • Bezoek Siena o.l.v. Nederlandssprekende gids
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Toscane, Umbrië en Rome

Dag 1: Nederland - Zuid-Duitsland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap kan onze excursiereis naar Toscane en Umbrië beginnen. We rijden via de Duitse autobanen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2: Zuid-Duitsland - Chianciano Terme

Via de Oostenrijkse Alpen, de Dolomieten en de Apennijnen in Italië rijden we naar ons hotel in Chianciano Terme nabij het Trasimeno meer, waar we de komende vijf nachten zullen verblijven.

Dag 3: Orvieto

Via een mooie route rijden we naar de historische stad Orvieto. Deze indrukwekkende stad ligt op een 300 meter hoog turfstenen plateau en kijkt uit over een met wijngaarden overdekte vlakte. Orvieto noemt men ook wel de stad der Pausen, omdat het in het verleden veel gevluchte Pausen onderdak bood. De Duomo van Orvieto is één van de grootste kathedralen van Italië en de bouw nam ongeveer 300 jaar in beslag. De buitenzijde van de Dom is werkelijk schitterend met horizontale banden van wit travertijn en blauw-grijs basalt. We gaan hierna naar de tandradbaan (niet inbegrepen) die ons omhoog brengt om te genieten van het uitzicht op deze prachtig gelegen stad.

Dag 4: Assisi en Perugia

Een bezoek aan het beroemde Assisi staat vandaag als eerste op ons programma. De geboorteplaats van de Heilige Franciscus, die hier begraven ligt onder de voor hem gebouwde basiliek, De Basilica, die boven Assisi uitsteekt, is één van de grootste christelijke graftomben en trekt jaarlijks talloze pelgrims en is wereldberoemd om zijn fresco’s. Assisi heeft haar middeleeuwse karakter met de smalle straatjes, huizen, pleinen en talrijke monumenten goed weten te behouden. In de loop van de middag brengen we een bezoek aan de oude hoofdstad van Umbrië, Perugia, de stad die hoog uitsteekt boven het dal van de Tiber. Deze stad wordt al van oudsher geprezen om haar schitterende vergezichten. U kunt hier veel mooie gebouwen bekijken, zoals de Dom San Lorenzo of het indrukwekkende Palazzo del Priori (entreegelden niet inbegrepen).

Dag 5: Vrije dag of Rome (zie Bolderman Pluspakket)

U heeft vandaag een vrije dag in Chianciano Terme. Heeft u het Pluspakket geboekt? Dan staat u een bezoek aan de metropool Rome te wachten, de stad waar de ene beschaving over de andere werd gebouwd. Uiteraard gaan we vele schitterende bouwwerken en monumenten zien, die de stad rijk is. Zo ziet u onder meer Vaticaanstad met het schitterende St. Pietersplein, waar de grootste kerk van het Christendom staat, de Sint Pieter. Ook ziet u het Colosseum en de Trevifontein. Onder leiding van een gids maken we een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden.

Dag 6: Siena

Vandaag gaan we genieten van het prachtige Toscaanse heuvellandschap, dat bezaaid is met cypressen, olijfbomen en wijngaarden. In het beeldschone Siena, de 'Parel van Toscane', vindt u o.a. één van de mooiste pleinen ter wereld, het beroemde schelpvormige Piazza del Campo, dat tweemaal per jaar het toneel is van de tradionele paardenrace de Palio. De andere trots van de stad is de Dom. In deze middeleeuwse stad met haar kronkelige straatjes maken we onder leiding van een gids een stadswandeling, waarbij u naast de monumenten ook kunt genieten van adembenemende vergezichten.

Dag 7: Chianciano Terme - Zuid-Duitsland

Helaas zit de vakantie er bijna op. We nemen afscheid van Toscane en rijden over de Italiaanse autostrada’s naar Oostenrijk en bereiken laat in de middag ons laatste overnachtingshotel van deze reis in Zuid-Duitsland.

Dag 8: Zuid-Duitsland - Nederland

Na het ontbijt volgen we de Duitse snelwegen, met onderweg de nodige stops, naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u de reis afsluiten met een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Najaarsreis Toscane, Umbrië en Rome

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Mizar, Chianciano Terme

Dit hotel is rustig gelegen, niet ver van het centrum van Chianciano Terme. Het hotel beschikt over een receptie met ruime lounge, bar, restaurant, lift, dakterras en zwembad met ligstoelen. De kamers beschikken allen over een televisie, telefoon, airconditioning en een badkamer met douche, toilet en haardroger. De meeste kamers hebben balkon. Wifi is gratis in het hotel.

Overnachtingshotel Zuid-Duitsland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Reisverhaal Lia

Wat een prachtige reis naar Italië. Ons verblijf in Chianciano was in een prachtige omgeving.
Het is dan ook moelijk kiezen uit de vele foto's die ik gemaakt heb.

Reisverhaal Bert

Helaas weer op weg naar huis, maar wat een mooie reis was dit weer met super chauffeur Necmi.
8-daagse najaarsreis Toscane, Umbrië en Rome.
Bezocht: Orvieto, Siena, Assisi, Perugia, Rome

8-daagse najaarsreis Toscane, Umbrië en Rome

59 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
63 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 9,3
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 7,7
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
14:05:52 | 0,38 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch