telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse najaarsreis Kroatië, Opatija en Lovran

Maak tijdens deze 8-daagse najaarsreis kennis met het prachtige Kroatië! Kroatië wordt gekenmerkt door honderden kilometers kust en ruim 1000 grote en kleine eilanden. Tijdens deze reis naar Kroatië verblijft u in een goed 3* hotel in de badplaats Opatija of Lovran. Vanuit ons hotel maken we de mooiste excursies, zoals onder andere een bezoek aan pittoreske dorpjes als Rovinj en het bekende Poreč, de Plitvice meren en Krk, het Gouden Eiland. Natuurlijk mag een bezoek aan de Grotten van Postojna ook niet ontbreken! Het milde Middellandse zeeklimaat en de gevarieerde excursies maken deze reis tot een onvergetelijke ervaring.

  • Bezoek Grotten van Postojna
  • Bezoek Rovinj en Poreč
  • Excursie Gouden eiland Krk
  • Excursie Plitvice meren
  • Bezoek Opatija
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
  • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan voorjaarsreis Kroatië, Opatija en Lovran

Dag 1: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2: Zuid-Duitsland - Grotten van Postojna - Opatija of Lovran (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt rijden we verder naar Kroatië. Onderweg brengen we een bezoek aan de Grotten van Postojna (zie Pluspakket), één van de grootste en mooiste grottenstelsels ter wereld. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel, waar we de komende 5 nachten verblijven. U wordt ontvangen met een welkomstdrankje.

Dag 3: Rovinj en Poreč

's Ochtends brengen we een bezoek aan de oude Romeinse havenplaats Rovinj. Het oude centrum met de kleine steegjes, historische gebouwen en de levendige haven maken deze plaats tot een toeristische trekpleister. Vanuit Rovinj kunt u een boottocht maken naar Poreč (niet inbegrepen en onder voorbehoud van de weersomstandigheden), één van de bekendste vakantieplaatsen van Kroatië. Onderweg passeert u de Limfjord. In Poreč kunt u een bezoek brengen aan de Euphrasius basiliek. Deze prachtige basiliek stamt uit de 6e eeuw en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Aan het eind van de middag keren we terug naar ons hotel.

Dag 4: Eiland Krk en wijnproeverij (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag neemt uw chauffeur u mee op excursie naar Krk, ook wel het Gouden Eiland genoemd vanwege zijn rijke cultuur en prachtige natuur. We bereiken het eiland via de brug die Krk verbindt met het vaste land en maken een mooie rondrit over het eiland, waarbij we pittoreske vissersdorpjes passeren. Ook zal een bezoek aan de stad Krk niet ontbreken. Met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt, gaan we naar een wijnproeverij. Voor het diner zijn we weer terug in ons hotel.

Dag 5: Vrije dag of Plitvice meren (zie Bolderman Pluspakket)

Een vrije dag staat op het programma. Heeft u het Pluspakket bijgeboekt? Dan gaat u mee naar het hoogtepunt van deze reis: de Plitvice Meren, het oudste merengebied van Europa. Dit Nationaal Park telt zestien prachtige blauw en groen gekleurde meren, die overgaan in meer dan 90 sierlijke watervallen op verschillende hoogteniveaus, gelegen in een heuvelachtig gebied met bossen en veel groen. Plitvice is in 1949 verklaard tot Nationaal Park en sinds 1979 toegevoegd aan de lijst van beschermde natuurgebieden van UNESCO. Geniet vandaag van dit prachtige schouwspel en vergeet vooral uw wandelschoenen en camera niet!

Dag 6: Opatija (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u nog een vrije dag. Met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt, gaan we naar het centrum van het toeristische Opatija, een prachtige stad gelegen aan zee. Kenmerkend zijn de imposante, pastelkleurige villa’s en oude hotels. Onder leiding van een gids maken we een interessante stadswandeling. Daarnaast heeft u vrije tijd en kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken over het bekende Franz-Josef pad, ook wel de Lungomare wandelpromenade genoemd. Dit unieke 12 kilometer lange wandelpad werd aangelegd in de tijd dat dit gebied deel uitmaakt van de Donaumonarchie Oostenrijk-Hongarije. De promenade loopt langs de prachtige kust van Volosko naar Lovran.

Dag 7: Opatija of Lovran - Zuid-Duitsland

Vandaag moeten we al weer afscheid nemen van het prachtige Kroatië. Via een mooie route rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en de laatste overnachting.

Dag 8: Zuid-Duitsland - Nederland

Op de laatste dag van deze vakantie rijden we via de Duitse autobanen terug naar Nederland. In de loop van de middag arriveren we op ons centrale overstappunt, waar u gebruik kunt maken van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
14:42:02 | 0,34 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch