telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse najaarsreis Wenen, de muziekstad bij uitstek

Tijdens deze reis laten wij u kennismaken met de meest besproken muziekstad van de wereld: Wenen. Het zijn dan ook de wereldberoemde componisten Strauss en Mozart die met hun bekende lichtklassieke muziek de stad naam hebben gegeven. Samen met de historische gebouwen uit het voormalige keizerrijk geven zij een mooi beeld van de rijkdom van de stad. Natuurlijk heeft u de mogelijkheid om een Strauss-Mozart concert bij te wonen. We gaan ook de omgeving van Wenen verkennen, zoals het Wienerwald en het Donaudal (de Wachau). Hotel Steinberger is ons standplaatshotel, dat beschikt over een receptie, meerdere eetzalen, bar, lift, binnenzwembad en wellnessruimte. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Een prachtige reis om deze indrukwekkende stad en haar omgeving goed te leren kennen!

  • Bezoek Wenen o.l.v. Nederlandssprekende gids
  • Bezoek Donaudal
  • Optionele boottocht Donau
  • Bezoek Wienerwald
  • Optioneel Strauss-Mozart concert
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Wenen, de muziekstad bij uitstek

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland

We brengen u met één van onze servicelijnen naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Zondag: Zuid-Duitsland - Passau - Altlengbach

Vanaf ons overnachtingshotel rijden we naar de stad Passau. Hier heeft u de mogelijkheid de kathedraal, waar het grootste kerkorgel van de wereld staat, te bezoeken. Aansluitend rijden we door het Oostenrijkse landschap naar ons hotel in Altlengbach.

Maandag: Wenen

Na het ontbijt rijden we naar Wenen. ‘s Morgens maken we een uitgebreide stadstour o.l.v. een Nederlandssprekende gids langs de bekendste bezienswaardigheden, zoals het Operagebouw, het Raadhuis, de Hofburg en het Burgtheater. 's Middags brengen we een bezoek aan het schitterende Slot Schönbrunn (entree niet inbegrepen), eens de zomerresidentie van de Habsburgers, met het prachtige slotpark. Het meer dan 1.400 vertrekken tellende slot was de residentie van de beroemde Keizerin Maria Theresia. Ook Keizer Franz Josef I en Keizerin Elisabeth (Sissi) hebben hun stempel op het slot gedrukt. We bezichtigen het weelderige interieur in de vierenveertig pronk­kamers die tijdens een rondwandeling bezocht kunnen worden. De privé-salon van Maria Theresia, de zogenaamde Miljoenenkamer, wordt als de fraaiste beschouwd.

Dinsdag: Donaudal (Wachau), Krems en boottocht

Vandaag rijden we via een prachtige route door het Donaudal, met zijn fraaie hoge rotswanden, idyllische dorpjes en uitgestrekte wijnbouwterrassen, naar het schilderachtige oude stadje Krems, het centrum van de wijnhandel. Bezienswaardig zijn o.a. de Steiner Tor, het Raadhuis, de barokke Bürgerspitalkirche en de gezellige winkelstraat, de Untere Landstrasse. ‘s Middags heeft u de mogelijkheid om een boottocht te maken over de Donau en te genieten van de schitterende omgeving (niet inclusief). Na het diner kunt u een prachtig Strauss-Mozart concert bijwonen in Wenen, de muziekstad bij uitstek (niet inclusief).

Woensdag: Wienerwald

Na het ontbijt rijden we door het 'wunderschöne' Wienerwald, vroeger het jachtgebied van de adel. Dit bosrijke gebied wordt ook wel de 'groene long' genoemd en is de meest noordelijke uitloper van de Alpen. Met zijn bossen, riviertjes en pittoreske dorpjes, proeft u de sfeer van de romantiek van weleer.

Donderdag: Wenen

Vandaag brengt uw chauffeur u naar de binnenstad van Wenen. U kunt de dag verder zelf invullen. Een bezoek brengen aan één van de vele musea, het concertgebouw of het Prater met zijn beroemde reuzenrad behoort tot de mogelijkheden. Maar u kunt natuurlijk ook heerlijk flaneren in de beroemde Mariahilfer Strasse of ergens van een Wiener Melange mit Sachertorte genieten.

Vrijdag: Altlengbach - Zuid-Duitsland

Helaas moeten we weer afscheid nemen van Altlengbach. We rijden met verschillende stops naar Zuid-Duitsland. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel voor de laatste overnachting van deze reis.

Zaterdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Op de laatste dag van uw vakantie rijden we via de Duitse wegen naar Nederland terug. Indien de tijd het toelaat, rijden we het laatste gedeelte van deze reis langs de Rijn. Op ons centrale overstappunt heeft u de gelegenheid om van een goed verzorgd afscheidsbuffet te genieten (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Najaarsreis Wenen, de muziekstad bij uitstek

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Steinberger, Altlengbach

We verblijven in het bij Nederlanders bekende Hotel Steinberger. Dit hotel ligt in het rustige dorpje Altlengbach en beschikt over een receptie, lounge met bar, Stube, restaurant, lift, binnenzwembad en wellnessruimte. De kamers beschikken allen over een televisie, radio, telefoon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Oostenrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
in Oostenrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Oostenrijk worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits is de officiële taal in Oostenrijk

Prijsniveau:
De prijzen in Oostenrijk liggen over het algemeen een stukje lager dan in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
18:54:35 | 0,2 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch