8-daagse najaarsreis Zwitserse Alpen, Glacier- en Mont-Blanc Express

Een geweldige najaarsreis met imposante ber­gen en diepe dalen, gelegen in het Zwitserse Alpenlandschap. Deze combinatie van de Bolderman-touringcar met de Glacier Express en de Mont-Blanc Express staat garant voor een onvergetelijke najaarsreis. Tijdens de treinreizen rijden we o.a. door een prachtige kloof en over de 2000 meter hoge Oberalppas naar Disentis. Ook zien we de Mont Blanc gletsjer en staan plaatsen zoals Zermatt en Saas-Fee op het programma. Hotel Azalea is ons standplaatshotel, gelegen in het bekende plaatsje Saas-Grund, en beschikt over een restaurant met bar, terras en lift. Alle kamers hebben een douche en toilet en televisie. De meeste kamers hebben een balkon.

  • Prachtige treinritten
  • Verblijf in gezellig hotel
  • Bezoek Zermatt
  • Bezoek Saas-Fee
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
Reist u met een ander gezelschap, vermeld dit dan bij boeking. Eenpersoonskamers beperkt beschikbaar en kleiner van afmeting.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Zwitserse Alpen, Glacier- en Mont-Blanc Express

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we met verschillende stops naar Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)- Saas-Grund

Na het ontbijt rijden we via Basel en Montreux naar Saas-Grund. Aan het eind van de middag komen we aan bij Hotel Azalea. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Woensdag: Vrije dag of treinrit Mont-Blanc Express (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag is een vrije dag of gaat u, als u het Pluspakket heeft geboekt, de prachtige tocht met de Mont-Blanc Express maken. Met de touringcar rijden we naar de plaats Martigny, waar we overstappen op de Mont-Blanc Express. De tocht voert ons door een mooie kloof en u geniet van het geweldige uitzicht op de prachtige bergwereld. Aan het einde van de route, in de plaats Le Châtelard, staat de touringcar weer op u te wachten. De pittoreske dorpjes op de route en een fotostop, waarbij we de Mont Blanc gletsjer zien, vormen het decor van deze middag. Indien de tijd het toelaat, maken we nog een stop in Chamonix.

Donderdag: Zermatt

Deze dag staat in het teken van de imposante 4500 meter hoge Matterhorn. Via een mooie route rijden we naar het plaatsje Täsch. Hier stappen we over op het treintje naar Zermatt. Zermatt is een bijzondere plaats, waar de sfeer wordt bepaald door de onmiskenbare top van de Matterhorn. In het centrum wandelt u tussen de prachtige typische Wallisser houten huizen door. In Zermatt heeft u ook de mogelijkheid om met de Gornergratbahn (niet inbegrepen) naar een hoogte van ca. 3100 meter te gaan, vanwaar u een geweldig uitzicht heeft op verschillende bergtoppen van boven de 4000 meter. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Vrije dag of treinrit Glacier Express (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag nog één van de hoogtepunten van deze reis, namelijk een tocht met de Glacier Express van Brig naar Disentis. Als u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u deze tocht, zoals men dat ook wel noemt, over het dak van Europa maken. De route slingert door het prachtige Alpenlandschap over de ca. 2000 meter hoge Oberalppas naar Disentis. Van hieruit gaan we met de bus terug naar Saas-Grund (door weersomstandigheden kan het zijn dat we dezelfde route terug met de trein af moeten leggen). Ook op de terugreis kunt u weer genieten van de prachtige natuur langs de route.

Zaterdag: Saas-Fee

's Morgens bent u vrij. ‘s Middags brengen we een bezoek aan het nabijgelegen Saas-Fee, ook wel de 'Parel van de Alpen' genoemd en gelegen aan de voet van de gigantische Fee-gletsjer. Deze mondaine plaats ligt op een plateau op 1800 meter hoogte en kent meer dan 292 zonnige dagen per jaar. In Saas-Fee is geen verkeer toegestaan, maar er rijden wel koetsjes en elektrische autootjes. U kunt hier heerlijk wandelen of met een gondel de bergen in.

Zondag: Saas-Grund - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Na het ontbijt nemen we afscheid van Saas-Grund. Er staat ons nog een prachtige dag te wachten. Via Brig rijden we naar de Grimselpas (deze route wordt aangepast als de Grimselpas is afgesloten). Het landschap wordt steeds ruiger en na het bergdorpje Gletsch begint de beklimming van de ruige Grimselpas. Onderweg hebben we een schitterend uitzicht op de Rhônegletsjer. Via Meiringen en Luzern rijden we naar Zuid-Duitsland (of Franse Elzas), waar we dineren en overnachten.

Maandag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Nederland

Alweer de laatste dag van deze geweldige reis. Via de Duitse autobanen rijden we terug naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Vervolgens wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

Landkaart: Najaarsreis Zwitserse Alpen, Glacier- en Mont-Blanc Express

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan. Ook de treinritten kunnen wijzigen of vervallen i.v.m. onderhoud aan trein of spoor/weersomstandigheden/etc.

Hotel Azalea, Saas-Grund

Dit familiehotel verwelkomt al meer dan 40 jaar Nederlandse groepen en de eigenaren spreken Nederlands. Het hotel heeft een receptie, restaurant met bar, terras en lift. De kamers beschikken allen over een televisie en een badkamer met douche en toilet. De meeste kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel.

Overnachtingshotel Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
22:23:27 | 0,69 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch