6 dagen Herfstshoppen in Hamburg en Bremen

Tijdens deze shoppingreis neemt Bolderman Excursiereizen u mee naar het prachtige natuurgebied de Lüneburger Heide. Deze mooie streek ligt in het noorden van Duitsland, in de stedendriehoek Hamburg-Bremen-Hannover. U ziet er de afwisselende natuur, het mooie dal van de Elbe en interessante steden als Bremen, Lüneburg en de metropool Hamburg. In deze steden krijgt u voldoende tijd om heerlijk te shoppen. Onze standplaats is het oude stadje Soltau, gelegen in het hart van de Lüneburger Heide, waar we verblijven in het gezellige Hotel Meyn. Vanuit Soltau maken we interessante excursies. Boek deze shoppingreis bij Bolderman en geniet van deze mooie streek!

  • Shoppen in Hamburg
  • Shoppen in Bremen
  • Shoppen in Soltau
  • Bezoek Celle
  • Bezoek Lüneburg en Scharnebeck
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Herfstshoppen in Hamburg en Bremen

Zaterdag: Nederland - Soltau

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden wij richting de Lüneburger Heide. In de loop van de middag komen wij aan in Soltau, waar u na het inchecken het gezellige centrum van het stadje nog even kunt verkennen.

Zondag: Bergen-Belsen en Celle

Vandaag rijden wij eerst naar Bergen-Belsen, bekend als krijgsgevangenen- en concentratiekamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. U kunt dit kamp bezoeken, waar ook het memorial van Anne Frank te zien is. Aansluitend rijden we verder naar het mooie stadje Celle, dat bekend is om zijn vele vakwerkhuizen. Een aantal van deze huizen is versierd met spreuken en houtsnijwerk. In de 14e eeuw bouwden de hertogen van Brunswijk en Lüneburg het prachtige slot Celle. Onderin de hoektoren is een prachtig ingerichte kapel uit ca. 1480. Bezienswaardig zijn verder een uit drie schepen bestaande hallenkerk rijkelijk versierd met beelden en het fraaie raadhuis. Op het raadhuisplein staan twee schandpalen, waar in vroeger tijden misdadigers te kijk werden gezet. Aan het eind van de middag zijn wij weer terug in ons hotel.

Maandag: Hamburg

Hamburg is de tweede stad van Duitsland, gelegen aan de rivier de Elbe. Met een Nederlandssprekende gids gaan we de stad verkennen. De Hanzestad heeft een grote haven en in het oude gedeelte van deze haven ligt de sfeervolle Speicherstadt, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Speicherstadt vertoont veel overeenkomsten met de oude Amsterdamse grachten. Er staan prachtige pakhuizen, opgetrokken in rode baksteen, waarin nog steeds grote voorraden specerijen, tabak, cacao, koffie en thee liggen opgeslagen. Ook vindt u meer dan 2300 bruggen in dit deel van de stad. In het centrum van Hamburg is de St. Michaeliskerk het bekijken waard en ten westen van het stadscentrum ligt de uitgaanswijk Sankt Pauli met de beroemde Reeperbahn. U heeft vandaag genoeg tijd om de stad zelf te verkennen en gezellig te gaan shoppen.

Dinsdag: Bremen

Vandaag brengen we een bezoek aan de schitterende Hanzestad Bremen. In het prachtige centrum aan de oever van de Weser, waar vrijwel alles op loopafstand te bereiken is, worden de Bremer Stadsmuzikanten met een standbeeld geëerd. Blikvanger van het centrum is het Gothische Rathaus, met haar façade in de stijl van de Wezerrenaissance. De Ratskeller onder het Rathaus vormt met haar uitgebreide collectie Duitse wijnen, siervaten, zuilen en gewelven een ‘waardevol fundament’ van het Rathaus. Ook het 110 meter lange ‘Gesamtkunstwerk’ de Böttcherstrasse, gebouwd in de jaren ’20 van de vorige eeuw en met diverse horeca-gelegenheden, musea, ateliers en een carillon (30 klokken van Meissener porselein), is een bezoek zeker waard. U kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen, die zich voor de liefhebbers ook uitstekend leent om te winkelen.

Woensdag: Lüneburg en Scharnebeck

Na het ontbijt vertrekken we naar de Hanzestad Lüneburg, waar u kunt shoppen, maar ook een interessante wandeling kunt maken door het historische centrum. De wandeling begint bij het prachtige raadhuis en gaat vervolgens naar de oude haven, waar het zout dat bij de stad gedolven werd, verscheept werd. Op het oudste plein van de stad “Am Sande” vindt u hele oude Patriciërshuizen, een prima plek voor een drankje in een van de oude cafeetjes. ’s Middags houden we een korte stop in het meer dan 1200 jaar oude plaatsje Bardowick en gaan we verder naar Scharnebeck, waar u de scheepslift in het Elbe-Seitenkanaal kunt bezoeken.

Donderdag: Soltau - Nederland

Na het ontbijt nemen wij helaas al weer afscheid van Soltau. We rijden terug naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Vervolgens gaat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Herfstshoppen in Hamburg en Bremen

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Meyn, Soltau

Het hotel ligt op loopafstand van het centrum van het historische stadje, met in het voetgangerscentrum leuke winkeltjes, gezellige restaurants en cafés. Het hotel beschikt over een receptie, twee restaurants, bar, danszaal en tuin. Alle kamers beschikken over een televisie en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:45:24 | 0,18 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch