telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6 dagen Herfstshoppen in Straatsburg, Freiburg en Colmar

vanaf € 299,-

Ga mee op deze nieuwe herfstshoppingreis en geniet van cultuur, natuur en natuurlijk winkelen! Een reis dus voor ieder wat wils. Vanuit ons hotel aan de Duits-Franse grens maken we mooie excursies door de schitterende natuur van het Zwarte Woud en de Vogezen en bezoeken we de prachtige historische steden Straatsburg en Freiburg, waar u ruim voldoende tijd heeft om te shoppen. Maar ook een bezoek aan kasteel Haut Koenigsbourg en het romantische Colmar zijn de moeite waard en maken deze afwisselende shoppingreis helemaal af.

  • Shoppen in Straatsburg
  • Shoppen in Freiburg
  • Bezoek Colmar
  • Excursie kasteel Haut Koenigsburg in Vogezen Natuurtocht Zwarte Woud
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
  • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Herfstshoppen Straatsburg, Freiburg en Colmar

Zaterdag: Nederland - Kehl-Kork

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een heerlijk kopje koffie of thee kan de busreis beginnen en rijden we met verschillende stops naar Kehl-Kork, waar we aan het einde van de middag aan zullen komen bij ons hotel. Na aankomst staat het diner voor u klaar.

Zondag: Zwarte Woud

Vandaag maken we een ontdekkingstocht door het Zwarte Woud. Onderweg kunt u genieten van prachtige uitzichten en houden we diverse stops in pittoreske dorpjes. In Schonach kunt u ’s werelds grootste koekoeksklok zien; deze indrukwekkende klok is zo groot als een woonhuis! Even verderop in Triberg vindt u de hoogste waterval van Duitsland. Indien de tijd en het weer het toe laten, kunt u hier naar toe wandelen (entree niet inclusief). Via een mooie route door het Simonswälder Tal en het Elztal rijden we terug naar ons hotel.

Maandag: Straatsburg

Na het ontbijt rijden we naar Straatsburg dat bekend staat als hippe en jonge studentenstad, maar tegelijkertijd ook historie uitademt. Grand Ile vormt het hart van de stad. Het is gelegen op een eiland in de rivier de Ill en is een wirwar aan steegjes, pleinen en aaneenschakeling van historische panden in typisch Elzasser vakwerkstijl. Hier vindt u tegenwoordig veel winkeltjes, barretjes en restaurantjes. Vooral in de wijk Petit France is het heerlijk ronddwalen. Blikvanger van het centrum is de gotische Notre Dame, waarvan de torenspits van ver buiten de stad te zien is. Shoppen kunt u natuurlijk ook volop in Straatsburg.

Dinsdag: Freiburg

We gaan vandaag een bezoek brengen aan de stad Freiburg, dat wordt beschouwd als de hoofdstad van het Zwarte Woud. De Münsterplatz is het hart van de oude stadskern met een gotische kerk. Hier vindt dagelijks de Münstermarkt plaats, een feest voor alle zintuigen! Het oude centrum rondom de Münsterplatz is een uitgestrekt voetgangersgebied met schilderachtige straatjes en mooie gevels, waar winkels, restaurants en Konditoreien elkaar afwisselen. De prachtig gerestaureerde Konviktstrasse wordt de mooiste winkelstraat van Freiburg genoemd. De even verderop gelegen Gerberau en Fischerau staan bekend als “Klein Venetië”. Een wandeling langs de Bächle laat zien waarom. Naast restaurantjes vindt u hier ook talloze kleine winkeltjes.

Woensdag: Vogezen en Colmar

Vandaag staat Frankrijk op het programma, waar u een bezoek kunt brengen aan het kasteel Haut Koenigsbourg, een van de drukst bezochte monumenten van Frankrijk. Dit middeleeuwse kasteel torent hoog boven de laagvlakte van de Rijn uit. Vanaf de torens heeft u een schitterend uitzicht over de Rijnvallei, Vogezen en het Zwarte Woud. 's Middags rijden we via een deel van de Route des Vins, ofwel de wijnroute, naar Colmar. De route biedt typische prentkaartaanzichten en slingert zich een weg door wijngebieden en dorpen. Colmar is de bekendste stad van de Vogezen. In de mooie oude binnenstad staan vele historische vakwerkhuizen en is het heerlijk ronddwalen. Nog even shoppen? Colmar leent zich bij uitstek als shopping-stad!

Donderdag: Kehl-Kork - Nederland

Na het ontbijt rijden we terug naar Nederland. Bij aankomst op ons centrale overstappunt kunt u, voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts reist, genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur).

Landkaart: Herfstshoppen in Straatsburg, Freiburg en Colmar

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Ochsen, Kehl-Kork

Hotel Ochsen is gevestigd in een prachtig historisch pand in het centrum van Kehl-Kork, ca. 10 km van Straatsburg. Het hotel beschikt over een receptie, bar, restaurant en lift. De kamers zijn allen voorzien van een flatscreen-tv en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
14:57:06 | 0,33 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch