6 dagen Herfstshoppen in Dresden en Praag

Wij zijn trots op deze prachtige shoppingreis, een combinatie van het barokke Dresden en de Tsjechische hoofdstad Praag. Hoewel in de oorlog zwaar gebombardeerd, is Dresden volledig in oude glorie herbouwd. De barokke bezienswaardigheden geven Dresden niet voor niets de bijnaam: Florence aan de Elbe. In Praag komt u ogen tekort! Al jaren geldt de Tsjechische hoofdstad als één van de mooiste steden van Europa. Naast alle culturele hoogtepunten gelden beide steden ook als ware shopping-paradijzen! Een bezoek aan de schitterende natuur van de Sächsiche Schweiz, porseleinstad Meissen en zilverstad Freiberg maken deze shoppingreis compleet.

 • Shoppen in Dresden
 • Shoppen in Praag
 • Bezoek porseleinstad Meissen
 • Bezoek zilverstad Freiberg
 • Natuurtocht Sächsische Schweiz
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Herfstshoppen in Dresden en Praag

Zaterdag: Nederland - Dresden

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een heerlijk kopje koffie of thee kan de reis beginnen en rijden we met verschillende stops naar Dresden, waar we aan het eind van de middag aan zullen komen bij ons hotel. Nadat u uw bagage naar uw kamer heeft gebracht, kunt u genieten van het diner.

Zondag: Meissen en Freiberg

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de stad Meissen, even ten noorden van Dresden. Meissen is een leuk en eeuwenoud stadje dat bekendheid verwierf door zijn indrukwekkende porselein. In het porseleinmuseum staan meer dan 3000 porseleinstukken opgesteld. Het hoogtepunt van de stad is de Albrechtsburg, het kasteel dat op een rots gelegen is en vanwaar u over de stad en de rivier kunt uitkijken. 's Middags bezoeken we Freiberg, dat zich door de vondst van zilvererts ontwikkelde tot een rijke stad, hetgeen nog altijd terug te zien is in het straatbeeld. Freiberg heeft een schitterend historisch centrum, waar u het Bergbaumuseum, gewijd aan de zilvermijnen, kunt bezoeken.

Maandag: Shoppen in Dresden

Vandaag maken we kennis met de prachtige stad Dresden. Ondanks de hevige bombardementen in de Tweede Wereldoorlog zijn veel mooie gebouwen weer in originele staat herbouwd. Vooral de Semperoper, de barokke vesting Zwinger en de Frauenkirche zijn een bezoek meer dan waard! Dresden is een winkelstad bij uitstek! De Prager Strasse, aan de rand van het oude centrum, geldt als één van de meest geliefde winkelstraten van Duitsland. Hier vindt u ook de Altmarkt-Galerie, een modern winkelcentrum met meer dan 200 winkels van de bekende merken, cafés en restaurants. In het oude centrum is het vooral goed toeven rondom de Frauenkirche en het aan de overzijde van de Elbe gelegen Barockviertel, waar u talloze antiekwinkeltjes en boetiekjes vindt.

Dinsdag: Shoppen in Praag

Vandaag gaan we naar de hoofdstad van Tsjechië, Praag. Deze stad wordt ook wel de ‘Gouden stad’, of  ‘Stad met de honderd torens’ genoemd. Praag is een waar openluchtmuseum dat in tweeën wordt gedeeld door de rivier de Moldau. Aan de ene kant ligt de Praagse Burcht, met het Koninklijk paleis, de St. Vituskathedraal en het Gouden Straatje. Via de beroemde Karelsbrug bereikt u aan de andere zijde van de Moldau het oude centrum met fraaie pleinen, het Astronomisch uurwerk en de Joodse wijk. Tussen al deze culturele hoogtepunten vindt u een aaneenschakeling van kleine boetiekjes en winkeltjes vol snuisterijen, afgewisseld met winkels van de bekende merken. Hier heeft u ruim de gelegenheid om te shoppen. Aan het eind van de middag keren wij terug naar ons hotel.

Woensdag: Bastei en Königstein

Vandaag staat het schitterende natuurpark Sächsische Schweiz op het programma. Dit natuurpark staat bekend om haar bijzondere rotsformatie Bastei. Vanaf een hoogte van 305 meter heeft u een adembenemend uitzicht! Vervolgens bezoeken we het plaatsje Königstein gelegen aan de Elbe. Hier kunt u een bezoek brengen aan de vesting Königstein, één van de grootste bergforten van Europa. In de loop van de middag rijden we terug naar Dresden, waar u de rest van de middag naar eigen inzicht kunt besteden.

Donderdag: Dresden - Nederland

Na het ontbijtbuffet rijden we terug naar Nederland. Bij aankomst op ons centrale overstappunt kunt u, voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gaat, genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur).

Landkaart: Herfstshoppen in Dresden en Praag

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Quick Hotel Dresden-West, Kesselsdorf

Het hotel is gelegen aan de rand van Dresden, in Kesselsdorf, en beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift, sauna en terras. De kamers zijn allen voorzien van een satelliet-televisie, radio, telefoon en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.
 

6 dagen Herfstshoppen in Dresden en Praag

13 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
16 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 8,5
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 7,4
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
10:30:44 | 0,28 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch