8-daagse najaarsreis Schilderachtig Rabac, Istrië

vanaf € 569,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Ga mee met Bolderman naar Istrië, het uiterste schiereiland in het noordwesten van Kroatië. Dit schiereiland biedt alles voor een afwisselende busreis. We nemen u mee langs de grillige rotskust met haar talloze baaien en eilanden, maar u kunt mee ook naar het heuvelachtige binnenland dat zich kenmerkt door wijn- en olijfgaarden, prachtige vergezichten en dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Uiteraard bezoeken we ook het mondaine Opatija, de Romeinse stad Pula en het spectaculair gelegen Rovinj. Dit alles vanuit ons 4-sterren hotel in het authentieke vissersdorpje Rabac, gelegen aan de oevers van de Kvarner baai. Kortom alle ingrediënten voor een heerlijke najaarsreis naar Istrië!

  • 4-sterren hotel in Rabac
  • Bezoek Pula
  • Bezoek Opatija
  • Optionele excursie binnenland Istrië
  • Optionele excursie Poreč en Rovinj
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Schilderachtig Rabaç, Istrië

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Zondag: Zuid-Duitsland - Rabac

Via de Oostenrijkse Alpen en Slovenië rijden we vandaag naar ons hotel in Rabac, waar we aan het eind van de middag zullen arriveren. Na de kamerindeling staat het diner voor u klaar.

Maandag: Vrije dag of Poreč en Rovinj (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u de dag zelf indelen. Met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt, gaan we op excursie naar naar de westkust van het schiereiland. Allereerst bezoeken we Poreč, één van de bekendste vakantieplaatsen van Kroatië. De geschiedenis van Poreč gaat terug tot in de Romeinse tijd en kent daarnaast veel Venetiaanse invloeden. In Poreč kunt u een bezoek brengen aan de 6e eeuwse Euphrasius basiliek. 's Middags rijden we naar Rovinj dat volgens velen het mooiste stadje aan de Kroatische kust is. In het oude centrum, hoog gelegen op een smalle landtong, waant u zich terug in de tijd en dwaalt u door een wirwar van gezellige steegjes en pleintjes.

Dinsdag: Vrije dag of dagtocht binnenland van Istrië (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag. Als u het Pluspakket heeft bijgeboekt, dan gaat u mee om het binnenland van Istrië te verkennen. We maken een mooie rondrit door het heuvelachtige binnenland langs verschillende wijn- en olijfgaarden. In het gebied liggen bijzonder fraaie, historische stadjes zoals het volledig ommuurde Roc, de truffelstad Buzet en het prachtige kunstenaarsdorp Grožnjan. Het middeleeuwse bergdorpje Motovun, gelegen hoog op een heuveltop, is het centrum van de wijn. Alleen de weg er naartoe is al indrukwekkend! We brengen een bezoek aan een wijnkelder, waarbij er natuurlijk ook geproefd kan worden van de lokale wijn. Via Pazin, gelegen in het hart van Istrië, rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: Pula en Medulin

De grootste stad van Istrië, Pula, kent zijn oorsprong uit de Romeinse tijd. In de stad zijn veel Romeinse overblijfselen te zien waarvan het 2.000 jaar oude amfitheater het bekendst is. Waar vroeger vele gladiatorengevechten werden gehouden, worden tegenwoordig nog regelmatig concerten gegeven. In de oude binnenstad van Pula kunt u heerlijk wandelen en vanaf het centrale marktplein ziet u onder andere de Romeinse mozaïek, de tempel van Augustus en de poort van Hercules. We vervolgen onze weg naar de badplaats Medulin, in het uiterste zuiden van Istrië. Deze oude vissersplaats is vooral bekend om haar schitterende stranden. Aan het begin van de middag zijn wij weer terug in ons hotel.

Donderdag: Mošćenice en Opatija

In de ochtend doen we het lekker rustig aan. 's Middags rijden we een prachtige route naar het noorden. We maken een korte stop in het bergdorpje Mošćenice, een vroeger zeeroversnest, hoog op een heuvel gelegen met een mooi uitzicht over de zee. Vervolgens rijden we langs de kust naar Opatija, in vroegere eeuwen al een geliefd vakantieoord bij de Habsburgse adel. Dit is nog altijd terug te zien aan de statige villa’s en paleizen aan de boulevard. U heeft hier vrije tijd en u kunt bijvoorbeeld een wandeling maken over het bekende Franz-Josef pad, een in de rotsen uitgehouwen wandelpad langs de kust. Het pad verbindt Opatija met Lovran, een dorpje aan de voet van de Ucka, de hoogste berg van Istrië.

Vrijdag: Rabac - Zuid-Duitsland

We nemen na het ontbijt afscheid van het prachtige Istrië en rijden via Slovenië en Oostenrijk naar ons hotel in Zuid-Duitsland, voor de laatste overnachting van deze reis.

Zaterdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Op de laatste dag van deze reis rijden we via de Duitse autobanen terug naar ons centrale overstappunt in Ne­derland, waar u de reis kunt afsluiten met een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij u chauffeur). Tot slot keert u weer huiswaarts met één van onze servicelijnen.

Landkaart: Schilderachtig Rabac, Istrië

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotelcomplex Mimosa, Hedera of Narcis in Rabac

Aan de oevers van de Kvarner-baai, omgeven door een kiezelstrand en een weelderige plantengroei staat dit prachtige 4* Hotelcomplex, bestaande uit drie de gebouwen Mimosa, Hedera en Narcis. Het centrum van Rabac bevindt zich op enkele minuten loopafstand. Het hotelcomplex beschikt over een restaurant, bar, terras, lift, binnenzwembad (juli/augustus gesloten) en buitenzwembad (van ca. half juni tot ca. half september), wellness-ruimte en diverse sport- en spelfaciliteiten. Uw kamer is voorzien van een televisie, airconditioning en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is beschikbaar in het hotel.

Overnachtingshotel Zuid-Duitsland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Kroatië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Kroatië wordt betaald met de Kroatische kuna (HRK).

Elektriciteit:
In Kroatië worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken vanwege het chloorgehalte. Dit kan maag- of darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Kroatisch is de officiële taal in Kroatië.

Prijsniveau:
De prijzen in de toeristische plaatsen in Kroatië zijn te vergelijken met de prijzen in Nederland. 

Reisverhaal Romy

Ook dit soort uitstapjes ( afdaling van Labin naar Rabac) schuwen wij niet tijdens de excursiereis " schilderachtig Rabac)

Reisverhaal Inge

Foto 1: uitzicht op Rabac, genietend van een  huisgemaakte  icetea.
Foto 2: boottocht  van  Rovinj naar Vrsar. Uitzicht vanaf de boot op Vrsar.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:50:49 | 0,32 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch