telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse najaarsreis Bijzonder Moravië light all-inclusive

Bolderman Excursiereizen brengt u tijdens deze najaarsreis naar de provincie Moravië in Tsjechië, een bijzonder gebied. De omgeving is rijk aan historische steden, burchten, kastelen, kloosters en culturele bezienswaardigheden. Ten noorden van Brno ligt de Moravsky Kras, beroemd om zijn fantastische druipsteengrotten. Een tocht over de ondergrondse rivier de Punkva is een belevenis en ook de Macochakloof met zijn 138 meter hoge wanden is een bezoek zeker waard. Interessante steden zoals Olomouc en Kroměříž staan tevens op het programma. Onze standplaats is het plaatsje Čejkovice, gelegen in de wijngaard van Tsjechië, waar wij logeren op een zeer bijzondere historische locatie: het kasteel van Čejkovice! Een middeleeuwse vesting, die de bakermat vormde voor de wijnbouw in deze regio en de beroemde Moravische wijnen. In dit kasteelhotel verblijven wij op basis van light all-inclusive; goed verzorgd en met veel leuke extra's. Boek deze onvergetelijke najaarsreis naar Bijzonder Moravië vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Verblijf in een kasteelhotel
 • Verzorging light all-inclusive met leuke extra's
 • Excursie Pernštejn
 • Excursie Bratislava
 • Excursie Punkva grot
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Bijzonder Moravië, Blansko

Zaterdag: Nederland - Duitsland

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we met verschillende stops naar ons overnachtingshotel in Duitsland, waar we aan het begin van de avond aankomen. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Zondag: Duitsland - Pernštejn - Čejkovice

Na het ontbijt steken we de grens met Tsjechië over. Eenmaal aangekomen in de zuidoostelijke regio Moravië kunt u een bezoek brengen aan één van de beroemdste burchten van het land, Pernštejn. De burcht van de familie Pernštejn ziet er uit als een indrukwekkende middeleeuwse burcht, die met tal van vestingwerken op een rots staat, boven de Nedvedicka rivier. In de loop der eeuwen zijn er vele verfraaiingen aangebracht. De vertrekken zijn zeer verschillend ingericht, ieder met een eigen thema. Aansluitend vervolgen we onze route naar onze standplaats Čejkovice. Nadat we ingecheckt zijn in ons kasteelhotel gaan we aan tafel voor het diner. 's Avonds kunt u deelnemen aan een interessante rondleiding door het hotel, waarbij u alles te weten komt over de geschiedenis van het kasteel en de mysterieuze Orde van Tempeliers.

Maandag: Moravische Karst en Macochakloof

De Moravische Karst, Moravsky Kras, staat vandaag op ons programma. We maken een prachtige natuurtocht door deze heuvelachtige en dichtbeboste streek, die ten noorden van Brno ligt. Het grillige, kalkstenen gebied kenmerkt zich door steile wanden, diepe afgronden, kloven en ondergrondse meren. Centrum van de regio is de ‘rotsmolen’ Skalni Mlyn, van waar prachtige wandelroutes beginnen. Vanaf dit punt kunt u ook lopend, of met een treintje naar de Punkva-grotten. Hier kunt u, onder leiding van een gids, een wandeling maken door de schitterende ondergrondse wereld langs immense stalactieten en stalagmieten, en een boottocht maken over de ondergrondse rivier. Vanaf de entree kunt u ook de kabelbaan nemen naar een uniek natuurfenomeen: de Macochakloof. Deze kloof is ontstaan toen het dak van de grot instorte. Van bovenaf heeft u een schitterend uitzicht in de kloof (excursie grot en kloof niet inclusief). We raden u aan deze dag goede wandelschoenen aan te trekken. Na het diner kunt u deelnemen aan een wandeling door het wijndorp Čejkovice onder leiding van een gids. De vele lokale wijnboeren stallen hun producten uit voor hun huizen en wijnkelders en laten u proeven van hun wijnen.

Dinsdag: Lednice en Valtice

Het zuiden van Moravië is dé wijngaard van Tsjechië. Het glooiende landschap wordt gedomineerd door wijngaarden en kleine dorpjes. Tot 1945 woonde in dit gebied de familie Liechtenstein, de voormalige eigenaren van de fraaie UNESCO landgoederen Lednice en Valtice. Een wandelroute loopt door bossen en parkachtige landschappen langs 19e eeuwse elementen, zoals een minaret, de drie Gratiën en een Apollotempel. Het neogotische kasteel van Lednice, met een mooi aangelegde Franse tuin en een romantisch Engels park, is een bezoek meer dan waard. Via een mooie route rijden we terug naar Čejkovice. 's Avonds brengen we een bezoek aan de wijnkelders van de Tempeliers, direct naast het kasteel. In het tunnelcomplex liggen tientallen eiken vaten, die door middel van houtsnijwerk de geschiedenis van de wijnbouw vertellen. Tegenwoordig behoren de wijnkelders toe aan een coöperatie van lokale wijnboeren. Uiteraard zal het wijnkelderbezoek worden afgesloten met een proeverij van de geroemde wijnen Templářské Sklepy.

Woensdag: Vrije dag of Bratislava (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag of gaat u, als u het Pluspakket geboekt heeft, mee naar de voormalige Tsjechoslowaakse stad Bratislava. De stad is tegenwoordig de hoofdstad van Slowakije en is gelegen aan de Donau. Bepalend voor het beeld van Bratislava is de hoog boven de stad uit torende burcht. Ook zeker een bezoek waard is het mooie historische centrum met o.a. de St. Martinuskathedraal en de Panska, een leuk winkelstraatje met antiek- en souvenirwinkeltjes. In de loop van de middag keren we terug naar Čejkovice. 's Avonds staat er een ridderavond op het programma in de wijnkelder van het hotel. Geniet van een heerlijk Bourgondisch diner en waan uzelf even een Tempelier!

Donderdag: Olomouc en Kroměříž

In Olomouc stond, hoog boven de rivier de Morava, in de 8e eeuw een Slavische burcht, die later door de Premysliden werd veroverd. Aan de voet van de burcht ontstond Olomouc, eens de hoofdstad van Moravië. Nu staat op deze heuvel de Wenceslaskathedraal. In 1778 werd de stad de zetel van de aartsbisschop. In het centrum vindt u het mooie witte 14e-eeuwse raadhuis, de barokke Drievuldigheidszuil en twee prachtige fonteinen. Op de terugreis bezoeken we de stad Kroměříž, één van de elegantste steden van Moravië, beroemd om zijn grote parken en het barokke paleis. De stad werd tijdens de 30-jarige oorlog verwoest. Karl von Liechtenstein bouwde met inzet van Italiaanse bouwmeesters de stad weer op in renaissance- en barokstijl en de stad valt nu onder Monumentenzorg.

Vrijdag: Čejkovice - Karlovy Vary - Duitsland

Wij nemen afscheid van Čejkovice en rijden via een mooie route naar het bekende kuuroord Karlovy Vary. Hier kunt u een wandeling maken door dit prachtige stadje met kleurrijke gevels en de sfeer van een kuuroord opsnuiven. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Duitsland voor de laatste overnachting.

Zaterdag: Duitsland - Nederland

Na het ontbijt volgt de laatste etappe van deze reis. We rijden via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u de reis afsluiten met een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Zámek, Čejkovice

Het historische kasteelhotel ligt op een heuvel aan de rand van het dorp en beschikt over een receptie, bar, restaurant, wijnkelder en binnenplaats met terras. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, telefoon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. De kamers bevinden zich op de eerste etage. Wifi is gratis in het hotel. U verblijft hier op basis van light all-inclusive.

Rond 1250 kwamen de Tempeliers vanuit Zuid-Frankrijk naar Moravië. Zij bouwden een vesting, in wat later Čejkovice werd, ter bescherming van de handelswegen. De Tempeliers brachten kennis mee over de wijnbouw en bouwden op grote schaal wijnkelders. De vesting van Čejkovice, later een kasteel, vormt hiermee de bakermat van de beroemde Moravische wijnen. In het kasteel werd in 1998 een hotel geopend. U waant u zich even een Tempelier uit de Middeleeuwen!

8-daagse najaarsreis Bijzonder Moravië light all-inclusive

25 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
25 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 8,1
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
13:02:31 | 0,37 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch