10 dagen Noord-Polen en Gdansk

De belangstelling voor het land Polen is de laatste jaren enorm toegenomen. Tijdens deze busreis naar Polen neemt Bolderman Excursiereizen u dan ook mee naar een interessant deel van het land. Polen heeft in de Europese geschiedenis een belangrijke rol gespeeld en vormt een brug tussen Oost en West. De geschiedenis van Polen is een verhaal van grote macht, verval, tragedie en wederopbouw. Het land verdween zelfs 123 jaar geheel van de kaart. Tevens richtte de Tweede Wereldoorlog veel schade aan, maar Polen wist ook daarvan te herstellen. Tijdens deze reis bezoeken we o.a. Gdansk, de Hollandse polders aangelegd door Nederlandse Mennonieten, en Malbork. Ook het natuurschoon waar we doorheen rijden is overweldigend. Dit samen met de eeuwenoude cultuur maakt van Polen een interessante vakantiebestemming. Tijdens deze boeiende 10-daagse busreis kunt u zelf ervaren dat Polen leeft!

  • Hollandse polders
  • Bezoek Gdansk o.l.v. lokale gids
  • Torun, Chrystkowo, Luszkowo
  • Optioneel slot Malbork
  • Optionele boottocht op het Elblag Kanaal
  • Optioneel openluchtmuseum Szymbark
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Noord-Polen en Gdansk

Maandag: Nederland - Duits-Poolse grens

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna rijden we met verschillende stops via de Duitse autowegen naar ons overnachtingshotel in de omgeving van de Duits-Poolse grens. Tegen de avond komen we hier aan voor diner en overnachting.

Dinsdag: Duits-Poolse grens - Świebodzin - Gniezno - Zdrojewo

Na het ontbijt vervolgen we onze reis en brengen we eerst een bezoek aan de plaats Świebodzin, waar het grootste Christusbeeld van Europa staat. Daarna vervolgen wij onze route naar de voormalige hoofdstad van Polen, Gniezno. U kunt hier onder andere de kathedraal bezoeken, waar de eerste Poolse koningen werden gekroond. Op de gezellige markt is het goed toeven, hier kunt u eventueel ook op eigen gelegenheid lunchen. Via een mooie route door de nog ongerepte natuur van Polen bereiken wij Hotel Holland in Zdrojewo waar we zeven nachten zullen verblijven. U wordt hier hartelijk ontvangen met een Poolse welkomstborrel.

Woensdag: Gdansk

Gdansk, de stad die wij vandaag gaan bezoeken, is de meest 'Hollandse' stad van Polen. Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling door de prachtige binnenstad. We bezoeken de kathedraal van Oliwa, waar regelmatig een concert op het grootste kerkorgel van Polen wordt gegeven. In het oude centrum vallen vooral de vele prachtige en herkenbare gevels op, u waant zich in het oude Amsterdam! Wat Amsterdam is voor de diamantindustrie, is Gdansk voor de barnsteenindustrie. Natuurlijk bezoeken we een werkplaats waar barnsteen geslepen wordt. Hierna krijgt u voldoende gelegenheid om zelf Gdansk verder te ontdekken, een terrasje te pakken of gezellig te shoppen. ’s Middags bezoeken we de vroegere Leninwerf, waar Lech Walesa zijn glorietijd als stakingsleider beleefde.

Donderdag: Hollandse polders en Stutthof

Een dagtocht met een Nederlands tintje. Via de Berlinka, de beroemde weg 22, rijden we richting de Zulawy en komen in een polderlandschap. Deze polders zijn aangelegd door Nederlandse Mennonieten, die zich hier in de 16e eeuw gevestigd hebben. Ook zien we veel Hollands aandoende boerderijen. In het museum van Nowy Dwór Gdański heeft u de mogelijkheid een permanente tentoonstelling over het leven van deze Mennonieten in Polen te bezoeken (de tentoonstelling is in het Nederlands). In Cyganka bezoeken we een geheel gerestaureerde Mennonietenboerderij, waar u een speciale lunch volgens oudhollandse receptuur kunt nuttigen. ’s Middags gaan we naar het voormalige Duitse concentratiekamp Stutthof. Onder leiding van een Duitstalige gids kunt u een rondleiding krijgen en de hele geschiedenis van dit kamp horen. Wilt u dit concentratiekamp niet bezoeken, dan kunt u met een taxibusje naar het strand aan de Baltische zee gebracht worden voor een heerlijke strandwandeling.

Vrijdag: Chrystkowo en Luszkowo

Nadat we van een heerlijk ontbijt hebben genoten beginnen we aan een mooie rondrit door het schilderachtige polderlandschap van Neuenberg tot Sartowice. In Chrystkowo stoppen we voor een fotostop bij één van de mooiste nog overgebleven Mennonieten boerderij van Polen. Vervolgens rijden we verder naar Luszkowo voor een bezoek aan een compleet gerestaureerde Mennonieten boerderij. Hier krijgen we een rondleiding en koffie met naar ouderwets recept bereide Mennonietenkoek. Na dit bezoek rijden we terug naar het hotel, waar de middag ter vrije besteding is.

Zaterdag: Torun

Na het ontbijt kunt u de ochtend zelf invullen. Na lunchtijd vertrekken we naar Torun, één van de mooiste steden van Polen. De gehele binnenstad is in de gotische bouwstijl gebouwd. Het is niet voor niets dat deze stad op de lijst van UNESCO staat als één van de meeste waardevolle steden van Europa. We maken er een stadswandeling onder begeleiding van een plaatselijke gids. Tijdens de wandeling ziet u bijvoorbeeld de kathedraal Dwor Arthura, het prachtige postkantoor en midden op de markt het 15e eeuwse raadhuis. In Torun vindt u ook het geboortehuis van Copernicus, tegenwoordig een druk bezocht museum, over het leven van deze astroloog. Probeer ook eens een ‘Torunski Pierniki’ een lekkernij die in heel Polen bekend is. Na het bezoek aan de stad rijden we terug naar het hotel, waar we na het diner kunnen genieten van de plaatselijke folkloregroep ‘Burczybas’, die de avond zullen vullen met traditionele dans en muziek uit Kociewie.

Zondag: Tucholer woud en Szymbark (zie Bolderman Pluspakket)

Met de gasten die het Pluspakket geboekt hebben, rijden we door de Tucholer wouden naar Szymbark, midden in de Kaszuben. Hier staat een openluchtmuseum, waar we onder leiding van een plaatselijke gids een rondleiding langs de diverse gebouwen krijgen, waaronder het enige huis ter wereld dat op z'n kop staat. We zien de langste plank ter wereld (Lech Walesa heeft meegeholpen om te zagen), de langste tafel ter wereld (230 zitplaatsen) en de grootste piano ter wereld. Daarna rijden wij via een mooie route terug naar het hotel.

Maandag: Vrije dag of Malbork en boottocht Elblag Kanaal (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u de dag zelf indelen. Als u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee op excursie. We steken de rivier de Wisla over en rijden naar Malbork, het vroegere Mariënburg, waar de grootste kruisridderburcht ter wereld staat. Hier was in het verleden het hoofdkwartier van de Teutoonse Ridderorde gevestigd. Malbork is één van de grootste toeristische trekpleisters van Polen. Een lokale gids verzorgt hier een rondleiding. Na dit interessante bezoek rijden wij naar Paslek, het beginpunt van een unieke boottocht over het Elblag Kanaal. Tijdens de reis wordt onze boot enkele keren uit het water getild, de zogenaamde droge scheepslift, en over het land via een ingenieus systeem (een Nederlandse uitvinding) naar het volgende stuk kanaal getransporteerd. De lunch gebruiken we op de boot en is inclusief. Na deze onvergetelijke en unieke excursie rijden we terug naar ons hotel.

Dinsdag: Zdrojewo - Licheń Stary - Pools-Duitse grens

We vertrekken na het ontbijt uit Zblewo en rijden naar Licheń Stary, één van de bekendste bedevaartplaatsen van Polen. De Maria Basiliek van Licheń werd gebouwd tussen 1994 en 2004 en is de grootste bedevaartkerk van het land. De basiliek is 102 meter lang, 77 meter breed en heeft met zijn 141,5 meter hoge toren de hoogste kerktoren van Europa. Voor de ingang van kerk bevindt zich een trap met 33 treden, die symbool staan voor de 33 jaren die Jezus oud werd. Na deze bezichtiging rijden we verder naar ons hotel aan de Pools-Duitse grens voor het diner en laatste overnachting.

Woensdag: Pools-Duitse grens - Nederland

Via de Duitse autowegen rijden we terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u, voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts wordt gebracht, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

Landkaart: Noord-Polen en Gdansk

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Holland, Zdrojewo

Dit sfeervolle familiehotel ligt aan de rand van het prachtige natuurpark Bory Tucholski. Het hotel beschikt over een Nederlandstalige receptie, restaurant, terras en een poolbiljart. De kamers zijn voorzien van televisie en een badkamer met douche of bad en toilet. Het restaurant is bekend tot in de weide omgeving en vooral de Hollandse haring en de Hollandse appeltaart zijn een begrip geworden.

Overnachtingshotel Duits-Poolse grens

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Polen

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Polen wordt betaald met de Poolse złoty (PLN).

Elektriciteit:
In Polen kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Polen.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Pools is de officiële taal in Polen. Daarnaast wordt er o.a. Duits gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Polen liggen een stuk lager dan in Nederland.

Polen

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Polen wordt betaald met de Poolse złoty (PLN).

Elektriciteit:
In Polen kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Polen.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Pools is de officiële taal in Polen. Daarnaast wordt er o.a. Duits gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Polen liggen een stuk lager dan in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:47:47 | 0,25 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch