telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Noord-Polen en Gdansk

vanaf € 499,-

De belangstelling voor het land Polen is de laatste jaren enorm toegenomen. Tijdens deze busreis naar Polen neemt Bolderman Excursiereizen u dan ook mee naar een interessant deel van het land. Polen heeft in de Europese geschiedenis een belangrijke rol gespeeld en vormt een brug tussen Oost en West. De geschiedenis van Polen is een verhaal van grote macht, verval, tragedie en wederopbouw. Het land verdween zelfs voor 123 jaar geheel van de kaart. Tevens richtte de Tweede Wereldoorlog veel schade aan, maar Polen wist ook daarvan te herstellen. Tijdens deze reis bezoeken we o.a. Gdansk, de Hollandse polders aangelegd door Nederlandse Mennonieten en Malbork. Ook het natuurschoon waar we doorheen rijden is overweldigend. Dit samen met de eeuwenoude cultuur maakt van Polen een interessant land. Tijdens deze boeiende 10-daagse busreis kunt u zien dat Polen leeft!

 • Excursie Hollandse Polders
 • Bezoek Gdansk o.l.v. lokale gids
 • Excursie Malbork
 • Boottocht op het Elblagskanaal
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Noord-Polen en Gdansk

Maandag: Nederland - Duits-Poolse grens

Met een van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna rijden we met verschillende stops via de Duitse autowegen naar ons overnachtingshotel in de omgeving van de Duits-Poolse grens. Tegen de avond komen we hier aan voor diner en overnachting.

Dinsdag: Duits-Poolse grens - Gniezno - Zblewo

Na het ontbijt vervolgen we onze reis en brengen we eerst een bezoek aan de plaats Świebodzin, waar het grootste Christusbeeld van Europa staat. Daarna vervolgen wij onze route naar de voormalige hoofdstad van Polen, Gniezno. U kunt hier onder andere de kathedraal bezoeken, waar de eerste Poolse koningen werden gekroond. Op de gezellige markt is het goed vertoeven, hier kunt u eventueel ook de lunch gebruiken. Via een mooie route door de nog ongerepte natuur van Polen bereiken wij Dworek Tucholski in Zblewo, waar we 7 nachten zullen verblijven. U wordt hier hartelijk ontvangen met een Poolse welkomstborrel.

Woensdag: Vrije ochtend, middagtocht Pelplin

De ochtend kunt u zelf indelen. Een mooie wandeling in de omgeving is misschien iets voor u. Aan het begin van de middag maken we een tocht naar Pelplin. De stad Pelplin staat bekend om haar historische gotische Pelplin-kathedraal, de voormalige abdijkerk, een van de grootste gotische kerken in Polen. U krijgt hier ruim de tijd om de kathedraal te bezoeken of om de stad te verkennen. Vervolgens rijden we naar de Gora Jana Pawla, een heuvel in de omgeving van Pelplin. In 1999 heeft de Poolse Paus, Johannes Paulus II, hier een mis opgedragen voor 1,5 miljoen gelovigen. Via de prachtige natuur van de Bory Tucholski rijden we weer terug naar ons hotel.

Donderdag: Hollandse polders

Een dagtocht met een Nederlands tintje. Via de Berlinka, de beroemde weg 22, rijden we richting de Zulawy en komen in een polderlandschap. Deze polders zijn aangelegd door Nederlandse Mennonieten, die zich hier omstreeks 1520 gevestigd hadden. Ook zien we veel Hollands aandoende boerderijen. In het museum van Nowy Dwór Gdański heeft u de mogelijkheid een permanente tentoonstelling over het leven van deze Mennonieten in Polen te bezoeken. Oud minister-president Balkenende heeft dit museum in 2008 bezocht en heeft er daarna voor gezorgd dat het museum compleet gerestaureerd kon worden (De gehele tentoonstelling is in het Nederlands). In Cyganka bezoeken we een geheel gerestaureerde Mennonietenboerderij, waar u een speciale lunch volgens oud-Hollandse receptuur kunt nuttigen. ’s Middags gaan we naar het voormalige Duitse concentratiekamp Stutthof. Onder leiding van een Duitstalige gids kunt u een rondleiding krijgen en de hele geschiedenis van dit kamp horen. Wilt u dit concentratiekamp niet bezoeken, dan kunt u met een taxibusje naar het strand aan de Baltische zee gebracht worden voor een heerlijke strandwandeling.

Vrijdag: Gdansk

Gdansk, de stad die wij vandaag gaan bezoeken, is de meest “Hollandse” stad van Polen. Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling door de prachtige binnenstad. We bezoeken de kathedraal van Oliwa, waar regelmatig een concert op het grootste kerkorgel van Polen wordt gegeven. In het oude centrum vallen vooral de vele prachtige en herkenbare gevels op, u waant zich in het oude Amsterdam! Wat Amsterdam is voor de diamantindustrie, is Gdansk voor de barnsteenindustrie. Natuurlijk bezoeken we een werkplaats waar barnsteen geslepen wordt. Hierna krijgt u voldoende gelegenheid om zelf Gdansk verder te ontdekken, een terrasje te pakken of gezellig te shoppen. ’s Middags bezoeken we de vroegere Leninwerf, waar Lech Walesa zijn glorietijd als stakingsleider beleefde. Tenslotte brengen we een kort bezoek aan de Westerplatte, waar in 1939 de Tweede Wereldoorlog uitbrak.

Zaterdag: Bezoek Szymbark (zie Bolderman Pluspakket) & vrije middag

We maken vandaag een tocht door de prachtige Tucholer bossen naar de plaats Szymbark, gelegen in het leefgebied van de Kaszuben, een West-Slavisch volk, dat afstamt van de Pomoranen. Het is een bevolkingsgroep met een eigen dialect en oude gebruiken. De huidige president van Europa, Donald Tusk, is ook een Kaszub. In Szymbark staat een bijzonder openluchtmuseum, waar u door een lokale gids wordt rondgeleid langs en door de verschillende gebouwen (zie Pluspakket). U ziet hier een huis, dat op zijn kop staat, u ziet de langste plank ter wereld, de langste tafel ter wereld en de grootste piano ter wereld. Aansluitend rijden wij weer terug naar ons hotel. De middag heeft u vrij en kunt u naar eigen inzicht indelen. ’s Avonds geeft de plaatselijke folkloregroep een voorstelling met dans en muziek uit Kociewie.

Zondag: Vrije ochtend, middag bierbrouwerij (zie Bolderman Pluspakket)

In de ochtend doen we het rustig aan en kunt u naar eigen inzicht indelen. In de middag gaan we naar de plaatselijke bierbrouwerij ‘Het Zwarte Schaap’. Het bier wordt hier nog gemaakt volgens het oude Poolse recept. We krijgen een rondleiding met uitleg over het productieproces en u kunt natuurlijk een biertje proeven. Vervolgens rijden we terug naar ons hotel. Het diner vanavond bestaat uit een grillmaaltijd met heerlijke Poolse gerechten en veel gezelligheid.

Maandag: Vrije dag of dagtocht Malbork en boottocht over Elblag Kanaal (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u de dag zelf indelen. Als u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee op excursie naar Malbork. We steken de rivier de Wisla over en rijden naar Malbork, het vroegere Mariënburg, waar de grootste kruisridderburcht ter wereld staat. Hier was in het verleden het hoofdkwartier van de Teutoonse Ridderorde gevestigd. Malbork is een van de grootste toeristische trekpleisters van Polen. Een lokale gids verzorgt hier een rondleiding. Na dit interessante bezoek rijden wij naar Paslek, het beginpunt van een unieke boottocht over het Elblag Kanaal. Tijdens deze tocht wordt de boot een aantal keren uit het water getild en over land, middels een ingenieus systeem, naar het volgende stuk kanaal getransporteerd. De lunch gebruiken we op de boot en is inclusief. Na deze onvergetelijke excursie rijden we terug naar ons hotel.

Dinsdag: Zblewo - Licheń Stary - Pools-Duitse grens

We vertrekken vanuit Zblewo en rijden naar Licheń Stary, een van de bekendste bedevaartplaatsen van Polen. De Maria Basiliek van Licheń werd gebouwd tussen 1994 en 2004 en is de grootste bedevaartkerk van het land. De basiliek is 102 meter lang, 77 meter breed en heeft met zijn 141,5 meter hoge toren de hoogste kerktoren van Europa. Voor de ingang van kerk bevindt zich een trap met 33 treden, die symbool staan voor de 33 jaren die Jezus oud werd. Na deze bezichtiging rijden we verder naar ons hotel aan de Pools-Duitse grens voor het diner en laatste overnachting.

Woensdag: Poolse-Duitse grens - Nederland

Via de Duitse autowegen rijden we terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u, voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts wordt gebracht, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Dworek Tucholski, Zblewo

Deze accommodatie, gelegen in de regio Pommeren, beschikt over een receptie, restaurant, bar, terras, tuin en buitenzwembad. De kamers zijn allen voorzien van een televisie en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis.

Polen

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Polen wordt betaald met de Poolse złoty (PLN).

Elektriciteit:
In Polen kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Polen.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Pools is de officiële taal in Polen. Daarnaast wordt er o.a. Duits gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Polen liggen een stuk lager dan in Nederland.

10 dagen Noord-Polen en Gdansk

43 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
43 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 8
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
21:22:35 | 0,28 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch