6-daagse Oud & Nieuwjaarsreis Moezel en Rijn all-inclusive

Tijdens deze prachtige Oud & Nieuwjaarsreis neemt Bolderman Excursiereizen u mee naar de Moezel. Tussen de Franse grens en Koblenz slingert de Moezel door een romantisch wijnlandschap met steile hellingen. Na elke bocht in de rivier vindt u een ander idyllisch gelegen wijndorp met prachtige vakwerkhuisjes en wijnkelders.Tijdens deze reis bezoeken we historische plaatsen als Cochem, Trier en Boppard. Maar ook volgen we de route van de Hunsrückhöhenstrasse. In het all-inclusive Hotel Bottler, waar wij verblijven, zal het u aan niets ontbreken. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant en bar. Alle kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met bad of douche en toilet. Ga mee en beleef de jaarwisseling in Duitsland!

  • Bezoek Trier
  • Bezoek Cochem
  • Excursie Hunsrückenhöhenstrasse
  • Bezoek Boppard en St. Goar
  • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Oud & Nieuwjaarsreis Veldenz all-inclusive

28 december: Nederland - Bad Neuenahr-Ahrweiler - Veldenz

Met één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna kan onze reis naar de Moezel beginnen. We rijden via Keulen naar Bad Neuenahr-Ahrweiler in de Eifel, waar we een lunchpauze zullen houden. De stad heeft een mooi centrum en de historische stadsmuren zijn stille getuigen van de bewogen geschiedenis van de stad, die teruggaat tot de Romeinse tijd. Daarna rijden we naar ons hotel in Veldenz, waar wij vijf nachten zullen verblijven.

29 december: Cochem

Op het programma staat vandaag Cochem, gelegen aan de Moezel. Het is een prachtig plaatsje, waar het historische marktplein het centrum vormt. De gebouwen rondom het marktplein zijn voor het grootste gedeelte vakwerkhuizen. In de smalle straatjes kunt u ronddwalen of in één van de vele cafeetjes of bakkerijen een Kaffee mit Kuchen nuttigen. Ook de gezellige promenade langs de Moezel nodigt uit voor een wandeling. De Reichsburg, gelegen op een rots 100 meter boven de stad, is een bezoek waard. De geschiedenis van Cochem wordt er getoond en deze burcht vormt het gezicht van Cochem. Aan het eind van de middag rijden we weer terug naar ons hotel.

30 december: Bernkastel-Kues en Trier

Na het ontbijt rijden we via een mooie route langs de Moezel naar de schilderachtige stad Bernkastel-Kues. Bernkastel-Kues behoort tot de meest geliefde plaats in dit gebied en mag zich het 'centrum van de Mittelmosel' noemen. 's Middags vervolgen we onze route naar Trier, volgens de overleveringen de oudste stad van Duitsland en eens de hoofdstad van een deel van het Romeinse Rijk. De Porta Nigra, het Amfitheater, de Kaiserthermen en de Basilica van Constantijn zijn bezienswaardig. Aansluitend rijden we terug naar Veldenz.

31 december Oudjaar: Boppard en St. Goar

Vandaag maken we een tochtje langs de Rijn en bezoeken de plaatsjes Boppard en St. Goar. Boppard is meer dan 2000 jaar oud en heeft een gezellig centrum met vakwerkhuizen en vele wijnlokalen. Aansluitend rijden we naar St. Goar, vanwaar u de veel bezongen Loreley kunt zien. De Loreley is een 132 meter hoge rots, waar volgens de sage een nimf op zit, die met haar gezang schepen doet stranden. Zo rond het jaar 500 was dit schilderachtige plaatsje een vissersgemeente en bedevaartplaats en tegenwoordig staat het ook bekend om zijn koekkoeksklokken en klompen. Aan het eind van de middag keren wij terug naar ons hotel, waar we vandaag zullen genieten van een goed verzorgd oudjaarsbuffet. Om middernacht luiden we gezamenlijk het nieuwe jaar in!

1 januari Nieuwjaar: Hunsrückhöhenstrasse en Idar-Oberstein

Vandaag slapen we uit en na een verlaat ontbijt maken we een bijzondere tocht over de Hunsrückhöhenstrasse. Vanaf Morbach volgen we de weg naar Idar-Oberstein. Idar-Oberstein ligt in een diepe kloof die de rivier de Nahe in het vulkanische gesteente heeft uitgeslepen. In de omgeving werd waarschijnlijk al in de Romeinse tijd agaat gewonnen. Eeuwenlang is het vervaardigen van agaat voor sierstenen een monopolie van de steenslijpers uit Idar-Oberstein geweest. U heeft de mogelijkheid om hier het edelsteenmuseum te bezoeken, waar een omvangrijke collectie mineralen en onbewerkte en bewerkte edelstenen uit de hele wereld getoond worden. Aansluitend rijden we via een mooie route terug naar ons hotel.

2 januari: Veldenz - Monschau - Nederland

Vandaag vertrekken we uit ons hotel in Veldenz en rijden via een mooie route door de Eifel naar Monschau, waar u de gelegenheid krijgt om te lunchen. Na de lunchpauze vervolgen we onze weg naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u ter afsluiting van deze reis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Bottler, Veldenz

Dit hotel ligt in het centraal gelegen wijndorp Veldenz. Veldenz is een rustiek dorp, vlakbij de steden Trier en Bernkastel-Keus. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en terras. Alle kamers zijn voorzien van een televisie met Nederlandse zenders en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
09:14:35 | 0,27 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch