8-daagse Oud & Nieuwjaarsreis Bijzonder Moravië light all-inclusive

vanaf € 599,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Deze Bolderman Oud & Nieuwjaarsreis brengt u naar Moravië. Dit oostelijk deel van Tsjechië is een verrassend veelzijdige regio. De omgeving is rijk aan historische steden, kastelen, culturele bezienswaardigheden en een afwisselende natuur. In het noorden ligt de grillige Moravsky Kras, beroemd om zijn fantastische druipsteengrotten en indrukwekkende kloven. Een tocht over de ondergrondse rivier de Punkva is een belevenis! Uiteraard bezoeken wij interessante steden zoals Brno en Bratislava. Onze standplaats is het plaatsje Čejkovice, gelegen in de wijngaard van Tsjechië, waar wij logeren op een zeer bijzondere historische locatie: het kasteel van Čejkovice! Een middeleeuwse vesting, die de bakermat vormde voor de wijnbouw in deze regio en de beroemde Moravische wijnen. In dit kasteelhotel verblijven wij op basis van light all-inclusive; goed verzorgd, met gratis drankjes van 18.00 tot 22.00 uur en met leuke extra's. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en wijnkelder en alle kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon en bad of douche, toilet en haardroger. Boek deze onvergetelijke Oud & Nieuwjaarsreis naar Bijzonder Moravië vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

  • Verblijf in een kasteelhotel
  • Bratislava
  • Brno
  • Optioneel kasteel Lednice
  • Optioneel Punkva grotten
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Oud & Nieuwjaarsreis Bijzonder Moravië light all-inclusive

28 december: Nederland - Duitsland

Met één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden we via de Duitse autowegen met diverse stops naar ons hotel in Duitsland voor diner en overnachting.

29 december: Duitsland - Čejkovice

Na het ontbijt rijden we Tsjechië binnen en via Pilzen bereiken wij in de loop van de middag ons hotel in Čejkovice. Nadat we ingecheckt zijn in ons hotel gaan we aan tafel voor het diner.

30 december: Bratislava

Na het ontbijt vertrekken we naar de voormalige Tsjechoslowaakse stad Bratislava. De stad is tegenwoordig de hoofdstad van Slowakije en is gelegen aan de Donau. Bepalend voor het beeld van Bratislava is de hoog boven de stad uittorende burcht. Ook zeker een bezoek waard is het mooie historische centrum met o.a. de St. Martinuskathedraal en de Panska, een leuk winkelstraatje met antiek- en souvenirwinkeltjes. In de loop van de middag keren we terug naar Čejkovice. Na het diner kunt u deelnemen aan een leuke wandeling door het wijndorp Čejkovice.

31 december Oudjaar: Moravische Karst, Punkva grotten en Brno

De Moravische Karst, Moravsky Kras, staat vandaag op ons programma. We maken een prachtige natuurtocht door deze heuvelachtige en dichtbeboste streek. Het grillige, kalkstenen gebied kenmerkt zich door steile wanden, diepe afgronden, kloven en ondergrondse meren. Hoogtepunt is een bezoek aan de Macochakloof met tot 138 meter hoge wanden. De kloof is ontstaan toen het dak van de grot instortte. Bij Skalní Mlýn kunt u de Punkva grotten bezoeken. Met een elektrisch treintje rijdt u naar de ingang van de grot. We wandelen vervolgens met een gids door de gangen en de grotten en maken een boottocht op de ondergrondse rivier. U ziet immense stalactieten en stalagmieten in prachtige kalkgrotten. We raden u aan goede wandelschoenen aan te trekken. Aansluitend brengen we een bezoek aan de grootste stad van Moravië, Brno. Pas in de 19e eeuw verwierf deze stad een belangrijke positie. Het historische centrum is prachtig gerestaureerd. U ziet o.a. de burcht Spilberg, het oude raadhuis met zijn gotische gevel en in het portaal de 'Draak' en het 'Wiel'. U heeft voldoende gelegenheid dit mooie centrum op eigen gelegenheid te verkennen. Vanavond vieren we in ons hotel een feestelijke oudjaarsavond en luiden we gezamenlijk het nieuwe jaar in.

1 januari Nieuwjaar: Kelders van de Tempeliers

Na het ontbijt bent u vrij en kunt u heerlijk relaxen. 's Middags kunt u mee naar de kelders van de Tempeliers in Čejkovice (niet inclusief). Dit labyrint van wijnkelders kunt u onder leiding van een lokale gids bekijken, waarbij u alles van de geschiedenis van de mysterieuze Tempeliers te horen krijgt. Aansluitend krijgen we een interessante rondleiding door het kasteel Zamek met een 'Turm aperitief'.

2 januari: Lednice en Kroměříž

Het zuiden van Moravië is dé wijngaard van Tsjechië. Het glooiende landschap wordt gedomineerd door wijngaarden en kleine dorpjes. Tot 1945 woonde in dit gebied de familie Liechtenstein, de voormalige eigenaren van de fraaie UNESCO landgoederen Lednice en Valtice. Het neogotische kasteel van Lednice, met een mooi aangelegde Franse tuin en een romantisch Engels park, is een bezoek meer dan waard. Aansluitend rijden we verder naar Kroměříž, één van de elegantste steden van Moravië, beroemd om zijn grote parken en het barokke paleis. U kunt deze prachtige stad op eigen gelegenheid verkennen. Wandel langs de mooie gebouwen of door één van de parken. Voor het diner zijn we terug in ons hotel.

3 januari: Čejkovice - Duitsland

We nemen afscheid van Čejkovice en rijden na het ontbijt met verschillende stops naar ons hotel in Duitsland voor de laatste overnachting van deze reis.

4 Januari: Duitsland - Nederland

We rijden op deze laatste dag via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Tot slot keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts en is deze mooie Oud & Nieuwjaarsreis helaas weer ten einde.

Landkaart: Oud & Nieuwjaarsreis Bijzonder Moravië light all-inclusive

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Zámek, Čejkovice

Het historische kasteelhotel ligt op een heuvel aan de rand van het dorp en beschikt over een receptie, bar, restaurant, wijnkelder en binnenplaats met terras. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. De kamers bevinden zich op de eerste etage. Wifi is gratis in het hotel. U verblijft hier op basis van light all-inclusive.

Rond 1250 kwamen de Tempeliers vanuit Zuid-Frankrijk naar Moravië. Zij bouwden een vesting, in wat later Čejkovice werd, ter bescherming van de handelswegen. De Tempeliers brachten kennis mee over de wijnbouw en bouwden op grote schaal wijnkelders. De vesting van Čejkovice, later een kasteel, vormt hiermee de bakermat van de beroemde Moravische wijnen. In het kasteel werd in 1998 een hotel geopend. U waant u zich even een Tempelier uit de Middeleeuwen!

Overnachtingshotel Duitsland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Tsjechië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Tsjechië wordt betaald met de Tsjechische kroon (CZK).

Elektriciteit:
In Tsjechië kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken.Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater: 
In veel regio’s komt het water rechtstreeks uit de bron en wordt daarbij streng gecontroleerd.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Tsjechisch is de officiële taal in Tsjechië.

Prijsniveau:
De prijzen in Tsjechië liggen een stuk lager dan in Nederland
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
10:19:21 | 0,24 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch