6-daagse Oud & Nieuwjaarsreis Sauerland all-inclusive

vanaf € 679,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Tijdens deze ontspannen Oud & Nieuwjaarsreis naar het Sauerland kunt u zes dagen lang onbezorgd genieten. Het Sauerland heeft een zeer afwisselend landschap met uitgestrekte bossen, glasheldere beken en rivieren en prachtige stuwmeren. Naast deze prachtige natuur zijn er ook pittoreske dorpjes en majestueuze kastelen. Alle facetten van dit prachtige gebied laat Bolderman u tijdens deze reis zien. Dat doen we vanuit het uitstekende Sauerland Alpin Hotel in het gezellige plaatsje Schmallenberg. We hebben ons excursieprogramma zo samengesteld dat u naast de mooie excursies ook optimaal kunt genieten van het all-inclusive arrangement!

  • All-inclusive hotel
  • Hotel onder Nederlandse leiding
  • Bezoek Winterberg
  • Bezoek Bad Arolsen en Bad Berlebur
  • Oudjaarsavond met champagne
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan all-inclusive oud en nieuwjaarsreis Winterberg

28 december: Nederland - Schmallenberg

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Vervolgens rijden we richting ons hotel in het Sauerland. Bij aankomst in het hotel wordt u welkom geheten met koffie en gebak. Na de kamer indeling maken we een korte rondrit door het Sauerland om kennis te maken met de omgeving. Bij terugkomst in het hotel kunt u genieten van een heerlijk diner.

29 december: Dagtocht Möhnesee en Soest

Vanmorgen rijden we naar de Möhnesee met de Möhnedam, deze stuwdam van 40 meter hoog en 650 meter lang heeft een indrukwekkende geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het een belangrijk doelwit voor de geallieerden. Toen de dam in 1943 werd vernietigd, kwam het nabij gelegen Günne volledig onder water te staan. Tijdens deze excursie leert u meer over deze ramp. Na ons bezoek aan de Möhnesee vervolgen we onze weg naar Soest. Deze oude stad heeft veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur, mooie stadsgezichten en bijzondere stadstuinen. De stadsmuren staan nog gedeeltelijk overeind en de Dom met de Romaanse toren geldt als de mooiste van Duitsland.

30 december: Brilon, Kahler Asten en Winterberg

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Brilon, een historisch stadje met één van de oudste raadhuizen van Duitsland. Het marktplein van dit stadje is een gezellige ontmoetingsplaats. Na de lunch in het hotel maken we een prachtige natuurtocht door Sauerland. We rijden naar de Kahler Asten, met ruim 840 meter de hoogste piek van het Sauerland, en brengen we een bezoek aan de bekendste plaats van het Sauerland: Winterberg.

31 december Oudjaar: Willingen

Vanochtend rijden we naar Willingen, de wintersportplaats die vooral beroemd is vanwege de skischans. Met de kabelbaan (afhankelijk van de weersomstandigheden) kunt u naar de Hochheideturm, een 62 meter hoge uitkijktoren op de Ettelsberg, even buiten het stadje. Vanaf het platform heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving. Naast wintersport is Willingen beroemd om zijn glaskunst en is een bezoek aan de glasblazerij zeker de moeite waard! De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in het hotel. In de avond genieten we van een goed verzorgd oudjaarsbuffet en luiden we gezamenlijk het nieuwe jaar in met champagne!

1 januari Nieuwjaar: Atta-Höhle en Biggesee

Vanmorgen kunt u rustig aan met het nieuwe jaar beginnen, u kunt na het ontbijt een mooie wandeling maken door de omgeving van het hotel, of genieten van de faciliteiten die het hotel te bieden heeft. Na de lunch vertrekken we naar Attendorn in het natuurpark Ebbegebirge. Attendorn zelf is met de mooie kerken, het oude stadhuis en oude stadsmuur zeker de moeite waard. U kunt ook een bezoek brengen aan de druipsteengrot Atta-Höhle. U kunt onder leiding van de gids het het grootste onderling verbonden grottensysteem van Duitsland ontdekken (niet inclusief). Het bezoek aan de grot leidt u over goed begaanbare paden met kleine trapjes en duurt ongeveer 40 minuten of u kunt souvenirs kopen in het winkeltje. Via een mooie route langs de Biggesee rijden we weer terug naar het hotel.

2 januari: Winterberg - Hochsauerland-Höhenstrasse - Nederland

Alweer de laatste dag van deze mooie Oud & Nieuwreis. Na het ontbijt rijden we een prachtige route over de Hochsauerland-Höhenstrasse, langs de hoogste toppen van het Sauerland. Onderweg maken we een stop bij de ambachtelijke kunstsmederij, waar met authentieke materialen fraai smeedwerk wordt gemaakt. Na de lunch in het hotel nemen we afscheid om vervolgens met vele mooie herinneringen te vertrekken richting Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarna u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts wordt gebracht.

Landkaart: Oud & Nieuwjaarsreis Sauerland, Winterberg all-inclusive

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Sauerland Alpin Hotel, Schmallenberg

Dit hotel ligt in het plaatsje Schmallenberg-Grafschaft, midden in een bosrijk gebied in de driehoek Schmallenberg-Winterberg-Bilstein, en ademt een landelijke sfeer uit. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurants, bar, overdekt zwembad en sauna. Tot en met de 3e etage zijn de kamers per lift bereikbaar. Alle kamers beschikken over een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet. De meeste kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel. U verblijft op basis van all-inclusive in dit hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
01:57:08 | 0,17 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch