telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Sauerland all-inclusive

vanaf € 399,-

Het Sauerland heeft een zeer afwisselend landschap met uitgestrekte bossen, groene weiden, glasheldere beken en rivieren, prachtige stuwmeren; het Sauerland heeft het allemaal! Naast deze prachtige natuur zijn er ook pittoreske dorpjes en majestueuze kastelen. Alle facetten van dit prachtige gebied laat Bolderman u tijdens deze reis zien. Dat doen we vanuit het uitstekende Sauerland Alpin Hotel in het gezellige plaatsje Schmallenberg. We hebben ons excursieprogramma zo samengesteld dat u naast de mooie excursies ook optimaal kunt genieten van het all-inclusive arrangement!

Let op: Vertrekt u op een zaterdag dan zal het reisprogramma in een andere volgorde worden uitgevoerd. Het aangepaste programma ontvangt u in uw reispapieren.

  • All-inclusive hotel onder Nederlandse leiding
  • Bezoek Winterberg
  • Bezoek Willingen
  • Optioneel bezoek aan 2 kastelen
  • Excursie Warsteiner bierbrouwerij
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Sauerland all-inclusive

Dag 1: Nederland - Bad Berleburg - Schmallenberg

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via de Duitse autowegen naar het Sauerland. In Bad Berleburg kunt u Schloss Berleburg bezoeken, waar u een rondleiding krijgt door het oudste gedeelte van dit kasteel. Snuift u de atmosfeer uit de 17e eeuw op en bewonder de vele schatten en curiosa. Daarna rijden we naar ons hotel in Schmallenberg, waar u ontvangen wordt met een kopje koffie of thee met gebak. Na het diner is er voor de liefhebbers een begeleide avondwandeling.

Dag 2: Willingen, Diemelsee en Bad Arolsen

Nadat we hebben ontbeten (denk aan uw lunchpakket) rijden we eerst naar Willingen, waar u de glasblazerij kunt bezoeken en dit mooie plaatsje kunt bezichtigen. Daarna gaat de rit verder naar de Diemelsee. U zult genieten van de fraaie vergezichten over dit door bergen omgeven meer. Hier heeft u de mogelijkheid om een leuke boottocht te maken (niet inclusief). ’s Middags vervolgen we onze route naar Bad Arolsen, waar u een bezoek kunt brengen aan het Residenzschloss Arolsen. Dit 18e-eeuws kasteel is gebouwd in barokstijl en diende tot 1918 als residentie van de familie Waldeck-Pyrmont. De moeder van koningin Wilhelmina, koningin Emma, is hier geboren. Daarna rijden we terug naar ons hotel om te genieten van het all-inclusive pakket. ’s Avonds is er na het diner een optreden van een magiër.

Dag 3: Warstein en Soest

Na het ontbijt (denk aan uw lunchpakket) rijden we naar Warstein, waar de bekende bierbrouwerij staat die u kunt bezoeken. U krijgt een uitgebreide rondleiding: met een treintje rijdt u door de brouwerij en ziet u het hele productieproces. Na afloop krijgt u natuurlijk een biertje aangeboden. Aansluitend brengen we een bezoek aan de plaats Soest. Deze oude stad heeft veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur, mooie stadsgezichten en bijzondere stadstuinen. De stadsmuren staan nog gedeeltelijk overeind en de Dom met de Romaanse toren geldt als de mooiste van Duitsland. Daarna rijden we weer terug naar ons hotel, waar u na het diner deel kunt nemen aan een gezellige bingoavond.

Dag 4: Oberkirchen en Winterberg

In het plaatsje Oberkirchen, niet ver van ons hotel, kunt u mee naar de authentieke kunstsmederij Schütte. De smederij werkt nog steeds met oude materialen zoals een vuur van houtskool, een blaasbalg, een aambeeld en smeedhamers. Er wordt hier fraai smeedwerk gemaakt dat u kunt bewonderen in de shop. De lunch gebruiken we in ons hotel. 's Middags brengen we een bezoek aan het alom bekende plaatsje Winterberg, dat omringd wordt door meerdere natuurgebieden. Hier kunt u op uw gemak door de winkelstraat slenteren of op een terrasje genieten van een drankje. ’s Avonds is er na het diner in ons hotel een gezellige muziek- en dansavond.

Dag 5: Schmallenberg - Henrichenburg - Nederland

Alweer de laatste dag in het Sauerland. Vergeet niet uw lunchpakket samen te stellen voor de terugreis. Na het ontbijt vertrekken we richting Nederland. Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan het imposante Schiffshebewerk, nu een museum, bij de plaats Henrichenburg. Eenmaal terug op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet, alvorens u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

Landkaart: Sauerland all-inclusive

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Sauerland Alpin Hotel, Schmallenberg

Dit hotel ligt in het plaatsje Schmallenberg-Grafschaft, midden in een bosrijk gebied in de driehoek Schmallenberg-Winterberg-Bilstein, en ademt een landelijke sfeer uit. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurants, bar, overdekt zwembad en sauna. Tot en met de 3e etage zijn de kamers per lift bereikbaar. Alle kamers beschikken over een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet. De meeste kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel en er wordt een uitgebreid avondprogramma aangeboden. U verblijft op basis van all-inclusive in dit hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
00:18:16 | 0,23 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch