5 dagen Sauerland all-inclusive

vanaf € 399,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Het Sauerland heeft een zeer afwisselend landschap met uitgestrekte bossen, groene weiden, glasheldere beken en rivieren en prachtige stuwmeren. Naast deze prachtige natuur zijn er ook pittoreske dorpjes en majestueuze kastelen. Alle facetten van dit prachtige gebied laat Bolderman u tijdens deze reis zien. Dat doen we vanuit het uitstekende Sauerland Alpin Hotel in het gezellige plaatsje Schmallenberg. We hebben ons excursieprogramma zo samengesteld dat u naast de mooie excursies ook optimaal kunt genieten van het all-inclusive arrangement!

  • Willingen
  • Optioneel Residenzschloss Arolsen
  • Optioneel Warsteiner bierbrouwerij
  • Winterberg
  • Optioneel Atta-Höhle
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Sauerland all-inclusive

Maandag: Nederland - Soest - Schmallenberg

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via de Duitse autowegen naar het Sauerland. Aan het eind van de ochtend maken we een uitgebreide stop in de oude stad Soest. Deze stad heeft veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur, mooie stadsgezichten en bijzondere stadstuinen. De stadsmuren staan nog gedeeltelijk overeind en de Dom met de Romaanse toren geldt als de mooiste van Duitsland. Soest vormt de toegangspoort tot het Sauerland. We rijden via een mooie route naar ons hotel in Schmallenberg, waar we met koffie of thee en gebak worden ontvangen.

Dinsdag: Atta-Höhle en Biggesee

Via een mooie route door het Rothaargebirge rijden we vanochtend naar Attendorn. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Atta-Höhle, de langste en één van de mooiste druipsteengrotten van Duitsland. Onder leiding van een gids, die u verteld over deze bijzondere ondergrondse druipsteenformaties, wandelt u door het mooiste gedeelte van de grot. Even ten zuiden van Attendorn ligt de Biggesee, één van de stuwmeren die het Sauerland rijk is. U kunt een rondvaart maken over het meer en genieten van de prachtige omgeving langs het water. Aan het eind van de middag keren we terug naar het hotel.

Woensdag: Bad Arolsen en Willingen

Nadat we hebben ontbeten rijden we via Korbach naar Bad Arolsen, waar u een bezoek kunt brengen aan het Residenzschloss Arolsen. Dit 18e-eeuwse kasteel is gebouwd in barokstijl en diende tot 1918 als residentie van de familie Waldeck-Pyrmont. De moeder van koningin Wilhelmina, koningin Emma, is hier geboren. Aansluitend rijden we via de Diemelsee naar Willingen, één van de bekende toeristenplaatsen van het Sauerland en vooral beroemd om de skischans in de winter. U heeft de tijd om dit mooie plaatsje te bezichtigen, of een bezoek te brengen aan de glasblazerij. Voor het diner zijn we terug in ons hotel.

Donderdag: Oberkirchen en Warstein (zie Bolderman Pluspakket)

In het plaatsje Oberkirchen, niet ver van ons hotel, kunt u mee naar de authentieke kunstsmederij Schütte. De smederij werkt nog steeds met oude materialen zoals een vuur van houtskool, een blaasbalg, een aambeeld en smeedhamers. Er wordt hier fraai smeedwerk gemaakt dat u kunt bewonderen in de shop. De lunch gebruiken we in ons hotel. Als u het Pluspakket heeft geboekt dan staat vanmiddag een bezoek aan de brouwerij van Warstein op het programma, waar één van Duitslands bekendste en meest gedronken bier wordt gebrouwen. De tour begint met een film in het 360° multimedia theater. Aansluitend rijden we met een bezoekerstrein door de brouwerij en kunt u het brouwproces van dichtbij beleven. Na de tour krijgt u natuurlijk een heerlijk biertje aangeboden!

Vrijdag: Schmallenberg - Winterberg - Nederland

De laatste dag van deze vakantie alweer. Uiteraard mag een bezoek aan het vooral bij Nederlanders geliefde Winterberg niet ontbreken tijdens deze reis. Via de flanken van de Kahler Asten, het hoogste punt van het Sauerland rijden we naar Winterberg. Hier kunt u op uw gemak door de winkelstraat slenteren of op een terrasje genieten van een drankje. Aan het begin van de middag zetten we koers naar Nederland. Eenmaal terug op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet, alvorens u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

Landkaart: Sauerland all-inclusive

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Sauerland Alpin Hotel, Schmallenberg

Dit hotel ligt in het plaatsje Schmallenberg-Grafschaft, midden in een bosrijk gebied in de driehoek Schmallenberg-Winterberg-Bilstein, en ademt een landelijke sfeer uit. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurants, bar, overdekt zwembad en sauna. Tot en met de 3e etage zijn de kamers per lift bereikbaar. Alle kamers beschikken over een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet. De meeste kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel. U verblijft op basis van all-inclusive in dit hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Wil

Foto's van de Sauerland all inclusive reis van 16 t/m 20 oktober jl.
Dag 1: naar Soest daarna door mooi Sauerland naar ons hotel Alpin in Schmallenberg.

Dag 2: naar de Druipsteengrot Atta Hohle, treinrit naar de Biggesee en boottocht over de Biggesee.

Dag 3: naar Schloss Arolsen en glasblazerij.

Dag 4: naar een Kunstsmederij met prachtige Beeldentuin en heerlijk gebak 😉 S middags naar de Warsteiner bierbrouwerij...hmm.

Laatste dag van deze 5 daagse reis. In verband met de regen, de andere 4 dagen hadden we prachtig en zonnig weer, naar een Curioseum in Willingen. Daarna naar Zeeland voor het afscheidsbuffet.
Het was een geslaagde reis; mooie omgeving, goed hotel en heerlijk eten, leuke excursies en last but not at least, een hele fijne chauffeur 😉

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:00:33 | 0,05 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch