telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Sauerland all-inclusive

vanaf € 359,-

Het Sauerland heeft een zeer afwisselend landschap, dat voor het grootste gedeelte bestaat uit een middelgebergte met toppen tot ruim 800 meter, met daartussen diepe dalen. Uitgestrekte bossen, grazige weiden, glasheldere beken en rivieren, prachtige stuwmeren, het Sauerland heeft het allemaal. Naast deze prachtige natuur zijn er ook pittoreske dorpjes, mooie stadjes, majestueuze kastelen en geheimzinnige grotten. Alle facetten van dit prachtige gebied laat Bolderman Excursiereizen u zien! Dat doen we vanuit het uitstekende Sauerland Alpin Hotel in het gezellige plaatsje Schmallenberg. We hebben ons excursieprogramma zo samengesteld dat u optimaal kunt genieten van het all-inclusive arrangement!

 • All-inclusive
 • Hotel onder Nederlandse leiding
 • Uitgebreid bezoek Sauerland
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Sauerland all-inclusive

Dag 1: Nederland - Schmallenberg

Op ons centrale overstappunt krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Aansluitend rijden via de Duitse autowegen naar het Sauerland. Hier kunt u een bezoek aan het Slot Berleburg brengen, waar u een rondleiding krijgt door het oudste gedeelte van dit kasteeltje. U kunt hier de atmosfeer uit de 17e eeuw opsnuiven en de vele schatten en curiosa bewonderen. Daarna rijden we naar ons hotel in Schmallenberg, waar u ontvangen wordt met een kopje koffie of thee met gebak. Na het diner wordt er een avondwandeling georganiseerd om de omgeving te verkennen.

Dag 2: Willingen en Diemelsee

Vandaag rijden we eerst naar Willingen, waar u de glasblazerij kunt bezoeken en dit mooie plaatsje kunt bezichtigen. De lunch gebruiken we in het elegante Schlosshotel. Sophia. Daarna brengen we u naar de Diemelsee. U zult genieten van de fraaie vergezichten over dit door bergen omgeven meer. Ook bestaat hier de mogelijkheid een leuke boottocht op het meer te maken. Daarna rijden we terug naar ons hotel om te genieten van het all-inclusive pakket. ’s Avonds is er na het diner een optreden van een magiër.

Dag 3: Warstein en Soest

Na het ontbijt (vergeet niet uw lunchpakket klaar te maken) rijden we naar Warstein, waar de bekende bierbrouwerij staat, die u kunt bezoeken. U krijgt er een uitgebreide rondleiding. Met een treintje rijdt u door de brouwerij en u krijgt het hele productieproces te zien. Na afloop krijgt u natuurlijk een biertje aangeboden. Aansluitend brengen we een bezoek aan de plaats Soest. Deze oude stad heeft veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur, mooie stadsgezichten en bijzondere stadstuinen. De stadsmuren staan nog gedeeltelijk overeind en de Dom met de Romaanse toren geldt als de mooiste van Duitsland. Daarna gaan we weer terug naar ons hotel, waar u na het diner deel kunt nemen aan een gezellige bingoavond.

Dag 4: Oberkirchen en Bad Arolsen

In het plaatsje Oberkirchen, niet ver van ons hotel, brengen we een bezoek aan de authentieke kunstsmederij Schütte. De smederij werkt nog met oude materialen, zoals een vuur van houtskool, een blaasbalg, een aambeeld en smeedhamers. Er wordt hier fraai smeedwerk gemaakt. De lunch gebruiken we in ons hotel. ’s Middags brengen we u naar Bad Arolsen, waar u een bezoek kunt brengen aan het Residenzschloss Arolsen. Het is een 18e-eeuws kasteel, gebouwd in barokstijl. Het kasteel diende tot 1918 als residentie van de familie Waldeck-Pyrmont. De moeder van koningin Wilhelmina, Koningin Emma, is hier geboren. ’s Avonds is er na het diner in ons hotel een gezellige muziek- en dansavond.

Dag 5: Schmallenberg - Nederland

Alweer de laatste dag in het Sauerland. Vergeet u niet een lunchpakket samen te stellen voor de terugreis. Als we afscheid genomen hebben van de hotelier en zijn staf vertrekken we richting Nederland. Onderweg brengen we een bezoek aan het imposante Schiffshebewerk, nu een museum, bij de plaats Henrichenburg. Op ons centrale overstappunt kunt u nog genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Sauerland Alpin Hotel, Schmallenberg

Het hotel ligt in het plaatsje Schmallenberg-Grafschaft, midden in een bosrijk gebied in de driehoek Schmallenberg-Winterberg-Bilstein, en ademt een landelijke sfeer uit. Het hotel beschikt over een gezellig restaurant met bar, overdekt zwembad en sauna. Tot en met de 3e etage zijn de kamers per lift bereikbaar. Alle kamers beschikken over een badkamer met bad of douche en toilet, televisie en telefoon. De meeste kamers hebben balkon. Wifi is gratis in het hotel en er wordt een uitgebreid avondprogramma aangeboden.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

5 dagen Sauerland all-inclusive

68 reizigers bevelen deze reis aan
8,7 Gemiddelde beoordeling

68 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,7
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,7
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8,8
 • Contact met Bolderman 9
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
05:32:51 | 0,41 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch