10 dagen Hart van Schotland, Trossachs

vanaf € 899,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Het Schotse landschap is adembenemend en zeer afwisselend. Eenzame dalen met beekjes en bruggetjes, stille meren en steeds veranderende luchten geven het land zijn charme. Deze reis Hart van Schotland laat u kennismaken met de mooiste plekjes van de Schotse Laaglanden en een prachtig deel van de Schotse Hooglanden. Schotland is het land van stoere mannen in kilt, van whisky, doedelzakken en haggis. Een land dat altijd gevochten heeft voor zelfstandigheid en behoud van zijn eigen cultuur. U gaat genieten van het ruige binnenland met schitterende bergen, meren, vergezichten en imposante kastelen. Ook bezoekt u interessante plaatsen zoals Pitlochry, Fort William en Oban. Uiteraard staan Edinburgh en Glasgow ook op het programma. Gedurende deze reis verblijft u in Callander, in het Loch Achray Hotel. Ontdek het prachtige Schotland tijdens deze reis naar het Hart van Schotland!

 • Loch Lomond en Luss
 • Optioneel Inveraray Castle
 • Fort William
 • Optioneel Edinburgh o.l.v. een gids
 • Optioneel Glasgow o.l.v. een gids
Let op: Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is niet geldig)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan hart van Schotland, Trossachs

Maandag: Nederland - Midden-Engeland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna rijden wij via België naar Calais, waar wij inschepen op de ferry naar Dover. Na aankomst in Dover rijden wij naar ons overnachtingshotel in Midden-Engeland.

Dinsdag: Midden-Engeland - Gretna Green - Loch Achray

Vandaag rijden wij via Carlisle naar Schotland en brengen we onderweg een bezoek aan Gretna Green, gelegen op de grens met Engeland, en bekend om zijn schaakhuwelijken vanaf 1754. Hier kunt u de Old Blacksmith’s Shop bezoeken. Na dit bezoek rijden we verder via Glasgow en Stirling naar het plaatsje Callander, de 'toegangspoort naar de Hooglanden'. Vandaar rijden we door de Trossachs, een gebied met een buitengewoon natuurschoon, naar het Loch Achray Hotel, waar wij zeven nachten zullen verblijven.

Woensdag: Loch Lomond, Luss en Loch Katrine

Vandaag vertrekken wij naar het pittoreske dorpje Luss gelegen aan de oever van Loch Lomond, het grootste meer van Groot-Brittannie. Hierna rijden wij via een prachtige route langs de oevers van Loch Lomond met diverse fotostops naar Loch Katrine. Ook kunt u vandaag (bij voldoende deelname) een prachtige boottocht met het stoomschip Sir Walter Scott maken. Aansluitend rijden we via een mooie route terug naar ons hotel.

Donderdag: Killin, Kenmore en Pitlochry

Wij gaan op weg naar de plaats Killin, waar we de Dochart waterval gaan bewonderen. Aansluitend rijden wij langs Loch Tay naar Kenmore, één van Schotlands mooiste kleine stadjes, waar we een fotostop zullen houden. Vervolgens rijden we door het prachtige landschap verder en komen we aan in Pitlochry, een gezellig toeristenplaatsje, ook bekend vanwege de zalmtrappen. Via een mooie route rijden wij terug naar ons hotel.

Vrijdag: Vrije dag of Edinburgh (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag; lekker luieren of misschien een wandeling maken langs Loch Achray. Heeft u het Pluspakket geboekt dan gaat u mee naar de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. De stad wordt door haar ligging op zeven heuvels ook wel 'het Athene van het Noorden' genoemd. Onder leiding van een gids maken we een interessante stadstour. We zien het middeleeuwse centrum, de Royal Mile, het kasteel en Princes Street Gardens. U krijgt ook de gelegenheid te winkelen of iets te drinken in een gezellige pub. Aan het eind van de middag vertrekken we uit Edinburgh en rijden terug naar ons hotel.

Zaterdag: Inveraray Castle en Oban

Na het ontbijt vertrekken we naar Inveraray Castle, een fort bij de Schotse havenplaats Inveraray, gelegen aan de oevers van het Loch Fyne. Vanaf de 17e eeuw is dit kasteel eigendom van de hertogen van Argyll. Het kasteel kan deels bezocht worden. Verder zijn er op veel plaatsen in deze regio scenes voor de films van Harry Potter opgenomen. Na dit bezoek vervolgen we onze weg naar Oban, waar we gelegenheid hebben het stadje te verkennen en te genieten van de monumenten en historische locaties.

Zondag: Vrije dag of Glasgow (zie Bolderman Pluspakket)

Geniet van deze vrije dag en maak bijvoorbeeld een wandeling door de prachtige omgeving van ons hotel. Als u het Pluspakket heeft geboekt, dan gaat u mee op excursie naar Glasgow met een lokale bus. Dat Glasgow de tweede stad van Schotland wordt genoemd, doet niets af van het feit dat het een stad is die u gezien moet hebben. De eigenzinnige muziekpodia, de unieke architectuur, het rijke erfgoed en de traditionele warme Schotse gastvrijheid maken deze opvallende stad tot een trekpleister. We maken hier een rondrit langs de belangrijke gebouwen, waarna u de gelegenheid krijgt om de stad op eigen gelegenheid verder te verkennen. In de loop van de middag keren we weer terug naar ons hotel.

Maandag: Fort William

Vandaag staat een prachtige excursie op het programma. Via de Highlands rijden we naar het dorp Fort William, de plaats die in de schaduw ligt van de hoogste berg van Groot-Brittannië, de Ben Nevis. Deze berg is 1.300 meter hoog. Fort William is schitterend gelegen aan de oevers van Loch Linnhe. Onderweg houden we diverse fotostops. U kunt Fort William op eigen gelegenheid bekijken of meegaan naar een whiskeydistilleerderij waar we uitleg krijgen over het productieproces en natuurlijk ook een glaasje whiskey kunnen proeven. In de loop van de middag keren we terug naar Loch Achray.

Dinsdag: Loch Achray - Zuid-Engeland

Na het ontbijt begint de terugreis weer. Met diverse stops rijden we via de Schots-Engelse grens naar ons hotel in Zuid-Engeland, voor de laatste overnachting van deze reis.

Woensdag: Zuid-Engeland - Nederland

Na het ontbijt vertrekken we naar Dover voor de ferryovertocht naar Calais. Daar aangekomen rijden we via België naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden.
Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Hart van Schotland, Trossachs

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Loch Achray Hotel, Callander

Dit typisch Schotse hotel ligt temidden van de bossen aan de oevers van Loch Achray. De natuur is hier overweldigend. Het hotel beschikt over een receptie, lounge met bar en restaurant. Per lift is een deel van de kamers bereikbaar. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel (bij de receptie).

Overnachtingshotel Midden-Engeland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Schotland

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Schotland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
240V, stekkers type G, u heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Schotland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Schotland water uit de kraan te drinken

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
Engels is de officiële taal in Schotland.

Prijsniveau:
De prijzen in Schotland liggen iets hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Peter

Wij waren in augustus 10 dagen Hart van Schotland, Trossachs. Zeeeer genoten, elke dag foto's geplaatst op de Bolderman FB-pagina.

Reisverhaal Desiree

Dit is mijn foto voor de fotowedstrijd. Deze is gemaakt tijdens onze reis 10 dagen trossachs.
Meestal wordt een kasteel van de voorkant gefotografeerd, deze foto is gemaakt vanaf de tuin aan de achterkant. Met op de voorgrond uiteraard de distel als nationale bloem van Schotland en om er voor te zorgen dat er diepte in de foto komt.

Reisverhaal Peter

Afgelopen woensdag terugkomen van een fantastische reis naar het hart van Schotland met een fantastische chauffeur, reisleider Tobyjan ( ik hoop dat ik zijn naam goed schrijf).
Gelukkig hadden we goed weer dat de reis alleen maar mooier maakt en met een heel leuke groep .
Heel veel gezien het maakte een heel mooie indruk van dit mooie groene land met als hoogtepunt de zondag in Glasgow met het wk wielrennen we hadden het programma maar even om gezet om dit te kunnen zien.
Ook het hotel was prima, vooral het ontbijt en diner was prima met een keuze menu wat allemaal zeer snel aan tafel werd geserveerd.
Zeker een aanrader.

Reisverhaal Liesbeth

Deze foto maakte ik bij een schitterend riviertje tijdens ons bezoek aan de Library van Innerpeffray, in mei 2023. Topexcursie!

De andere foto's zijn ook gemaakt tijdens deze reis.

Reisverhaal Peter

We hebben bijzonder van het Hart van Schotland genoten! De uitstekende chauffeur en reisleider Tobian liet ons de mooiste plekken (Innerpeffray Library vond ik een parel!) van het gebied zien. Glasgow was bijzonder vanwege de WK wielrennen en Edinburgh was gezellig en fascinerend. Gezellige groep en beter weer dan in Nederland!

Reisverhaal Simone

Het uitzicht van ons hotel in Schotland Trossachs. Mooier kan bijna niet. Genieten!

Reisverhaal Marijke

Schotland ARROCHAR..uitzicht vanuit onze hotel kamer
met deze foto uit 2012 een leuke prijs gewonnen ..
Ik wens alle deelnemers heel veel succes in de ronde van 2022...

Reisverhaal Dorohte

Foto 1 uitzicht vanaf vanuit de kapel Schotland
Foto 2 Loch Achray hotel uitzicht 
Foto 3 op weg naar de zalmtrappen Pitlochry

De reis naar de Trossachs in Augustus

Reisverhaal Annelies

1:Inverarycastle, id.
2:Edinburgh, reis Trossachs september
3:Oban, id.

Reisverhaal Anita

Bijgevoegde foto is gemaakt tijdens een vrije dag. De rest van ons gezelschap ging naar Glasgow. Mijn man en ik zijn gaan wandelen en hebben de Ben A'am beklommen. Dit was het uitzicht. Zelfs ons hotel is nog net zichtbaar.

Reisverhaal Allard

Deze foto nam ik op zondag om 07.30 aan de voet van het meer loch achray.

Reisverhaal Mia

Deze foto is genomen tijdens de reis "Hart van Schotland" 
Het bijzondere zijn de 2 zwarte vogels rechts op de foto, maar natuurlijk ook het hele plaatje.

Reisverhaal Rene

Schotland Trossach wat ben je prachtig. Heerlijke 10 daagse reis gehad. Zeker niet de laatste keer wat ons betreft. Jammer van het overlijden van de koningin net toen we daar waren. Hierdoor was het een en ander dicht maar we hebben het heerlijk gehad.

Reisverhaal Carla

Foto is gemaakt tijdens een boottocht op Log  Katrine in het prachtige Schotland.

Reisverhaal Robert

Woensdag avond zijn we terug gekomen van onze zoveelste bolderman reis. Deze keer was schotland aan de beurt. Veel bussen, vroeg op maar wat een fantastische reis met adembenemende landschappen.
Een selectie van mijn foto's

Reisverhaal Rainer & Sigrid

Uitzicht vanaf  Achray Hotel Callandar op Loch Achray om 6 uur ochtends

Reisverhaal Mia

Gisteravond teruggekomen van een fantastische reis naar Schotland Trossachs
Mooie reis ,zoveel moois gezien, fijn gezelschap,hele fijne chauffeur Andre en zijn vrouw Mariska.
Een aanrader.

Reisverhaal Aly

Bijgaande foto heb gemaakt tijdens mijn 10 daagse naar  het prachtige Schotland
( 10 dgn. Hart van Schotland, Trossachs).
De foto is gemaakt van de Schotse koeien in het weiland voor ons hotel Loch Achray.
Prachtig gelegen hotel midden in de natuur met een fraai uitzicht !
Het waren 10 bijzondere dagen , begeleid door een voortreffelijk chauffeuse en gids !!
 

Reisverhaal Jill

Bijgaande foto is gemaakt in het plaatsje Tobermory dat zich op het Schotse eiland Mull bevindt. De meeuw stond echt model voor deze foto, ik weet zeker dat hij wist dat zijn linkerkant het meest fotogenieke is en dat daarom de foto zo goed gelukt is. 
De reis heette "10 dagen Hart van Schotland, Trossachs" en is echt een aanrader voor iedereen die van natuur en cultuur houdt!

Reisverhaal Regina

Mijn man en ik zijn in augustus naar `hart van Schotland` Trossachs geweest met Bolderman busreis. Fantastisch hebben wij deze vakantie gevonden, onze 1e keer met een busreis mee en zo goed bevallen dat wij volgend jaar weer gaan boeken. Dag naar Edingburgh, en op de heenreis noemde onze buschauffeur dat zij op de terugreis nog een verassing voor ons in petto had. En een verassing was dit zeker weten!l op de terugreis gestopt in Falkirk waar we de KELPIES hebben bewonderd. De buschaufeur had ons van te voren het verhaal verteld uit de Schotse mythologie. Het verhaal werd aan kinderen verteld als waarschuwing om bij het water weg te blijven.

Reisverhaal Ben

Hierbij mijn foto's van de reis Hart van Schotland.

Reisverhaal Fiona

Ik heb meegedaan met de 10-daagse reis hart van Schotland, Trossachs, daar heb ik prachtige plaatjes kunnen schieten. Ook ben ook zeer tevreden met de boldermanreis en hoe alles is georganiseerd.

 • Foto 1: Deze foto is genomen in Fort William, de bekende Harry Potter trein. De buschauffeur wist waar een spoorwegovergang was, waar de trein van heel dicht bij konden bewonderen.
 • Foto 2: Deze landschapsfoto is vanuit de Boldermanbus genomen . Dagelijks rijd je langs lochs waar je prachtige uitzichten hebt Op deze dag was het water spiegelglad waardoor je prachtige reflectie kreeg in het water
 • Foto 3: Voor het Loch Agray hotel waar we heel de week verbleven vind je Schotse hooglanders, dit is een portret foto van een van hen
 • Foto 4: Deze foto is 2 minuten vanaf het Hotel Loch Agray gefotografeerd. Vanuit het hotel kon je een rivierroute lopen, met een wild beekje en prachtige bomen Dit had een filmscene kunnen zijn. Dit was zeker een plus punt van het hotel, mensen slecht ter been konden ook genieten hiervan
 • Foto 5: Dit was het uitzicht vanuit ons Hotel in Loch Agray, je had een weide met schapen en daarachter het Loch

Reisverhaal Jannie

Hier wat foto's van onze vakantie in Schotland...helaas was onze camera kapot gegaan,dus met de mobiel gemaakt!!

Reisverhaal Hans

Bijgaand foto’s zijn “maar” indruk  van de 10 daagse reis Hart van Schotland, Trossachs.
Deze streek heeft een overweldigende indruk op mij en mijn echtgenote gemaakt.
Geen enkele dag heeft ons verveeld, dat kan ook niet want echter iedre bocht en heuvel veranderd alle s bij toverslag.
Foto 1 : gewoon een uitzicht en fotomomentje op de terugreis van Fort William,
Foto 2 :  fotomomentje op terugreis van Fort William;
Foto 3 : deze foto is gemaakt op dag drie om 9.15 uur , Loch Achray met het witte stipje het Loch Achray  Hotel.
Foto 4 : de Dochart waterval, wat weinig water maar een schitterende streek.   

Reisverhaal Albertus

Onze 10 daagse reis naar Trossachs in schotland was fantastisch. Goede Hotels, en dat is treffen een leuke groep mensen met elke avond muziek in het hotel. Een vrouwelijke chauffeur {Fai} die ook onderweg iets vertelde. Ook de overnachtingen waren goed. En als laatste een afscheidsdiner. geweldig. Wij gaan zeker nog een keer met BOLDERMAN.

Reisverhaal Ina

In het voorjaar met Bolderman reizen naar de Trossachs geweest. Prachtige reis met veel natuur!

Reisverhaal Inet

Ook dit jaar heb ik weer een paar mooie foto’s geselecteerd. Het gaat om de reis Schotland-Trossachs, waarbij we in het hotel Loch Awe verbleven. De foto met de vuurtoren is genomen van de veerboot van Oban naar Mull, de oude boten is een foto gemaakt op het eiland Mull.

Reisverhaal Inet

Heerlijke vakantie gehad in Schotland (Trossachs). Fijn (traditioneel) hotel bij Loch Awe met lekker eten, vriendelijk personeel en elke avond live muziek. Chauffeur Jet reed ons op een veilige manier langs de mooiste routes door de indrukwekkende natuur. Echt een aanrader!

Reisverhaal Jan

Reisverhaal Ria

Terug van 10 dagen Schotland, Trossachs. Prachtige reis, heel veel gezien, mooie natuur, meren, bergen, stadjes. En dat alles onze de bezielende leiding van onze fantastische chauffeuse: Jet. Niets was haar te veel, altijd opgewekt en leuke verrassingen.

Reisverhaal Robert

We hebben een enorm mooie vakantie in Schotland (Loch Awe) gehad, waar we met veel plezier op terug kijken. 
Zie de foto uitzicht bij het hotel loch awe.
Deze foto is tegen de zon ingenomen, en leverd toch een prachtig resultaat op.

Reisverhaal W. Hasselaar

Een mooie reis in een prachtig land met vriendelijke inwoners. Veel natuurschoon en indrukwekkende gebouwen. Het weer was ongekend mooi voor Schotse begrippen. 
 

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
02:20:24 | 0,47 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch